Πέμπτη 25 Αυγούστου 2016

Με παρέμβαση Σταθά αλλάζει το σκηνικό για την εγκατάσταση προσφύγων στη Λιβαδειά



ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛIΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΕΠΑΡΧΙΑΣ ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ

Σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε ο πρόεδρος του Εργατικουπαλληλικού Κέντρου Λιβαδειάς ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΤΑΘΑΣ με τον υπουργό μεταναστευτικής πολιτικής ΓΙΑΝΝΗ ΜΟΥΖΑΛΑ στις 23/08/16 για το θέμα της εγκατάστασης προσφύγων στο Δήμο Λιβαδειάς , ο υπουργός μας ενημέρωσε ότι έχει στείλει έγγραφο στο Δήμο Λιβαδειάς για την εγκατάσταση των προσφύγων στο βουστάσιο ιδιοκτησίας Ν.Δέλλιου στην περιοχή Ανάληψη του Δήμου Λιβαδειάς.
Όπου και θα έρθουν 800 περίπου άτομα ,τα οποία θα είναι μόνον οικογένειες και από το ίδιο δόγμα θρησκεύματος .
Επίσης θα γίνουν οι απαραίτητες εργασίες στο βουστάσιο ώστε να γίνουν ''ποιό ανθρώπινες οι συνθήκες'' .
Ως Εργατουπαλληλικό κέντρο διαφωνήσαμε κάθετα μαζί του για το συγκεκριμένο τρόπο εγκαταστάσης των προσφύγων.
Προτείναμε να εγκατασταθούν σε ξενοδοχεία και διαμερίσματα και ο αριθμός των προσφύγων να είναι αυτός που αντιστοιχεί στον πληθυσμό του Δήμου ,διότι σε όμορους Νομούς δεν έχουν πάει καθόλου !
Ο υπουργός ΣΥΜΦΩΝΗΣΕ και πρότεινε να δώσει μια προθεσμία 10-15 ημερών ώστε να βρεθούν τέτοιοι χώροι στον Δήμο Λιβαδειάς όπου θα εγκατασταθούν ΜΟΝΟ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ ΚΑΙ ΕΩΣ 300 ΑΤΟΜΑ το ανώτερο .
Επίσης ενημέρωσε ότι τα ξενοδοχεία και τα διαμερίσματα θα τα επισκευάσει η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ και θα πληρώνει προκαταβολή ενός χρόνου για τα ενοίκια τους .
Μας είπε όμως ότι εάν δεν βρεθούν αυτοί οι χώροι τότε θα πάνε στο βουστάσιο της Ανάληψης !
Η απάντηση μας ήταν ΕΜΕΙΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΝΤΙΘΕΤΟΙ ΚΑΙ ΘΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ΝΑ ΜΗΝ ΠΑΝΕ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΣΤΟ ΒΟΥΣΤΑΣΙΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΣΕ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΕΣ ΤΕΤΟΙΕΣ ''ΔΟΜΕΣ'' στην περιοχή μας οι πρόσφυγες .
Για όλα τα παραπάνω ως πρόεδρος του Ε.Κ. Λιβαδειάς ,έχω ενημερώσει προφορικώς τους επικεφαλείς των δημοτικών παρατάξεων και ειδικώς με γραπτό μήνυμα την κ. Δήμαρχο και τον κ. Κοτσικώνα.
Προτείνουμε λοιπόν να πάρει απόφαση το Δημοτικό Συμβούλιο Λιβαδειάς ώστε να μην δεχτεί δομές τύπου βουστάσιων κτλ και ΟΛΟΙ μαζί οι φορείς της πόλης με επικεφαλής τον Δήμο, να βρούμε τους κατάλληλους χώρους (διαμερίσματα, ξενοδοχεία κλπ) αλλά και τον αριθμό που αναλογεί στο Δήμο ,ώστε να εγκατασταθούν οι πρόσφυγες σε ανθρώπινες συνθήκες και φυσικά όσοι από αυτούς το επιθυμούν.

Για το Δ.Σ.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΣΤΑΘΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΑΡΒΟΥΝΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
Διαβάστε Περισσότερα »

Προσλήψεις 6 Μουσικών στο Δημοτικό Ωδείο Λιβαδειάς

Ανακοινώνεται η πρόσληψη έξη (6) μουσικών, καλλιτεχνικού – διδακτικού προσωπικού για το Δημοτικό Ωδείο Λιβαδειάς, με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου για την κάλυψη αναγκών για την παροχή υπηρεσιών .
Δείτε την ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Διαβάστε Περισσότερα »

Ενημέρωση Δήμου Λεβαδέων για τις εγγραφές στους παιδικούς σταθμούς ΕΣΠΑ



Ο Δήμος Λεβαδέων ενημερώνει ότι αναρτήθηκαν στην ιστοσελίδα της Ε.Ε.Τ.Α.Α. (https://paidikoi.eetaa.gr/20160824_goneis-oristika/index.html) τα οριστικά αποτελέσματα για τους παιδικούς σταθμούς ΕΣΠΑ «Εναρμόνιση οικογενειακής και επαγγελματικής ζωής» για τη νέα σχολική χρονιά 2016-2017.
Παρακαλούνται οι ωφελούμενοι με τις εντολές τοποθέτησης να προσέλθουν στον 1ο Δημοτικό Βρεφονηπιακό Σταθμό (Λιάκουρας – Λιβαδειά, τηλ.: 22610-24162 κα Μ. Αναστασίου) από Τρίτη 30 Αυγούστου 2016 μέχρι και Πέμπτη 1 Σεπτεμβρίου 2016, από τις 8:00 – 14:00 για την εγγραφή των παιδιών στους παιδικούς σταθμούς.


Διαβάστε Περισσότερα »

Συγχαρητήριες ευχές της Κοινότητας Πλαταιών στους επιτυχόντες των Πανελληνίων εξετάσεων

Συμμετέχω κι εγώ με τη σειρά μου στη  χαρά τη δική σας, των γονέων σας και των εκπαιδευτικών σας, για την είσοδό σας στα ανώτερα και ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα .
Δικαιώθηκαν οι κόποι και οι προσπάθειες των τελευταίων ετών.
Ένα άλλο κεφάλαιο ανοίγει μπροστά το οποιο θα σας εφοδιάσει με γνωσεις οι οποίες  θα σας βοηθήσουν στο σκληρό στίβο της ζωής.Ο αγώνας  σας δικαιώθηκε αλλά ταυτόχρονα συνεχίζεται.
Όλες και όλους θα σας συνοδεύουν  οι ευχές μας για υγεία και καλή πρόοδο.

Ο Πρόεδρος της Τ.Κ. Πλαταιών

Αλέξανδρος  Δ.  Φίλης

Διαβάστε Περισσότερα »

Μαύρη Τετάρτη για το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Λεβαδέων

Σύμφωνα με καταγγελίες των παρατάξεων της αντιπολίτευσης του δήμου,καταλύθηκε κάθε έννοια της δημοκρατικής διαδικασίας με ευθύνη  της Δημάρχου Λεβαδέων και της Προέδρου του Δ. Σ. στο χθεσινό δημοτικό συμβούλιο του Δήμου Λεβαδέων.


Καταγγέλλουμε τη Δήμαρχο Λεβαδέων κ. Πούλου, την Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Γεωργαντά και τη δημοτική πλειοψηφία για την απαράδεκτη και αντιδημοκρατική συμπεριφορά τους που αρνήθηκαν να συζητηθεί το αίτημα των κατοίκων της Ανάληψης για ανάκληση της δημιουργίας Κέντρου Φιλοξενίας Προσφύγων σε βουστάσιο ιδιώτη.
Παραβιάζοντας τη σχετική νομοθεσία και τον κανονισμό λειτουργίας του δημοτικού συμβουλίου, δεν άκουσαν τις εκκλήσεις όλων των πτερύγων των δημοτικών παρατάξεων της μειοψηφίας να εφαρμοσθεί ο κανονισμός και να γίνει δεκτό το αίτημα των κατοίκων της Ανάληψης για ουσιαστική συζήτηση του θέματος.
Έκλεισαν τ’ αυτιά τους στις αγωνιώδεις φωνές των κατοίκων και στα νέα στοιχεία που κατέθεσε το Εργατικό Κέντρο Λιβαδειάς με τον Πρόεδρό του κ. Γιάννη Σταθά, τα οποία ουσιαστικά παραδέχθηκε και η Δήμαρχος.
Αρνήθηκαν την εξεύρεση μιας λύσεως που θα αποδείκνυε ότι η Λιβαδειά διακρίνεται για τον ανθρωπισμό της.
Με πείσμα πρωτόγνωρο επιδιώκουν να «φιλοξενήσουν» θύματα πολέμου και ανήλικα παιδιά σε βουστάσιο με απάνθρωπες συνθήκες.
Οι μάσκες έπεσαν, έβαλαν πάνω από την πόλη, τους πολίτες, τον ανθρωπισμό και την αλληλεγγύη στους πρόσφυγες, την εξυπηρέτηση άλλων συμφερόντων.
Ο δημόσιος διάλογος, τον οποίον αρνήθηκαν, με την παρουσία του λαού και όλων των φορέων του Δήμου μας κατοχυρώνουν λύσεις με διαφάνεια, νομιμότητα και ανθρωπιά.
Αυτές τις αρχές υπηρετούμε με συνέπεια και αγωνιζόμαστε, παραμερίζοντας οποιεσδήποτε διαφορές, γιατί πάνω απ’ όλα είναι ο Δήμος και οι πολίτες.


Λιβαδειά 25-8-2016
Οι δημοτικοί συνδυασμοί



Αριστείδης Ρούσσαρης
Αλέξανδρος Μητάς
Σπυρίδων Γκικόπουλος
Κων/νος Σωτηρόπουλος
Παναγιώτης Δελής    
       Γεώργιος Ζιώγας
        Γεώργιος Σκλάβος
        Λουκάς Παπαϊωάννου    
        Θεόδωρος Θεοδώρου


Διαβάστε Περισσότερα »

Συγχαρητήρια Πολύκαρπου στους νέους φοιτητές των Βαγίων

ΙΕΡΑ  ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΣ ΘΗΒΩΝ ΚΑΙ ΛΕΒΑΔΕΙΑΣ
ΙΕΡΟΣ ΝΑΟΣ ΑΓΙΑΣ ΤΡΙΑΔΟΣ ΒΑΓΙΩΝ

Αγαπητά μου παιδιά,

Συμμετέχω ολόψυχα στη δικαιολογημένη χαρά τη δική σας, των γονέων σας και των εκπαιδευτικών σας, για την είσοδό σας στα ανώτερα και ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα της πατρίδος μας.
Δικαιώθηκαν οι προσδοκίες σας, καθώς και οι κόποι και οι προσπάθειες των τελευταίων ετών.
Οι γνώσεις που θα πάρετε θα σας δώσουν το δικαίωμα να αντιμετωπίσετε σωστά και υπεύθυνα τις προκλήσεις της απαιτητικής κοινωνίας μας και να χτίσετε ένα λαμπρό μέλλον.
Εμείς πάντοτε σας καμαρώνουμε και ευχόμαστε να βάλετε τη σφραγίδα σας στην πατρίδα και τον πολιτισμό της.
Σε αυτήν σας την πορεία, μην ξεχάσετε τον παράγοντα της πίστεως στον Θεό. Θα παίξει καθοριστικό ρόλο στη ζωή σας.
Στο πρόσωπο του Χριστού οφείλουμε να στρέφουμε συνεχώς την ελπίδα μας. Έτσι καταξιώνεται ο άνθρωπος, βλέποντας στη ζωή του - μέσω της καλλιέργειας των αρετών - το πρόσωπο του Χριστού.
Θα χαίρομαι να μαθαίνω για την πρόοδο σας και για τις επιτυχίες σας. Στο ταξίδι αυτό της ζωής, θα έχετε τις καθημερινές προσευχές μου μαζί με την δεδομένη αγάπη μου.
Η πόρτα της καρδιάς μου θα είναι πάντοτε διάπλατα ανοιχτή για να σας ακούσει, να σας συμβουλεύσει, να σας καθοδηγήσει αλλά και να σας ενισχύσει στον όμορφο αγώνα της ζωής.
Καλή δύναμη παιδιά μου!
Καλή επιτυχία στην καινούρια σας πορεία!

Ο Θεός να είναι πάντα μαζί σας.
Με το πλήρωμα της αγάπης μου

ο Πνευματικός σας Πατέρας
Αρχιμανδρίτης
Πολύκαρπος Καραμαρούδης

Υ.Γ ΤΗΝ ΔΕΥΤΕΡΑ 19  ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ ΘΑ ΧΑΡΩ ΝΑ ΣΑΣ ΔΩ ΣΤΗΝ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΠΟΥ ΕΤΟΙΜΑΖΟΥΜΕ ΣΤΟ ΝΑΟ ΜΑΣ ΟΠΟΥ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΚΑΙ Η ΒΡΑΒΕΥΣΗ ΣΑΣ

Διαβάστε Περισσότερα »

Επιστολή Μουζάλα προς τη Δήμαρχο Λεβαδέων για τη δομή φιλοξενίας μεταναστών στο Δήμο




Διαβάστε Περισσότερα »

Συγχαρητήρια απο τη ΝΟΔΕ-ΟΝΝΕΔ Βοιωτίας στους επιτυχόντες μαθητές

Η Νομαρχιακή Διοικούσα Επιτροπή Βοιωτίας της Νέας Δημοκρατίας καθώς και η ΟΝΝΕΔ Βοιωτίας συγχαίρουμε ολόθερμα τους μαθητές και τις μαθήτριες για την εισαγωγή τους στα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης ( Πανεπιστήμια & ΤΕΙ ) .

Ο αξιέπαινος αγώνας χιλιάδων συμμετεχόντων στις Πανελλήνιες εξετάσεις - είτε πέτυχαν είτε όχι - με την συμπαράσταση των αφανών ηρώων που είναι η οικογένεια και οι καθηγητές τους,  αποκτά ιδιαίτερη σημασία αφού έγινε σε μια πολύ δύσκολη οικονομική-κοινωνική πραγματικότητα για την πατρίδα μας αλλά και απέναντι σε μια κυβερνητική νοοτροπία που θεωρεί, όπως έχει χαρακτηριστικά ειπωθεί, την αριστεία  ως ‘’ρετσινιά’’ .

Ευχόμαστε καλή πρόοδο στους επιτυχόντες μαθητές στην  ακαδημαϊκή τους σταδιοδρομία που μόλις ξεκίνησε καθώς και καλή δύναμη στους μαθητές που δεν πέτυχαν και θα προσπαθήσουν  εκ νέου για την εισαγωγή τους. Άλλωστε, ο αγώνας προς την επιτυχία και την καταξίωση πρέπει να είναι διαρκής.


Διαβάστε Περισσότερα »

Ζητούνται διαμερίσματα στη Λιβαδειά για πρόσφυγες!

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Ο Δήμος Λεβαδέων καλεί τους δημότες, ιδιοκτήτες διαμερισμάτων, επιφάνειας από 60 έως 90 τ.μ., ή κτιρίου διαμερισμάτων που επιθυμούν να ενταχθούν στο πρόγραμμα εκμίσθωσης του ΟΗΕ, για τη μετεγκατάσταση των προσφύγων, να καταθέσουν σχετική αίτηση στο πρωτόκολλο του Δήμου Λεβαδέων (Σοφοκλέους 15, ημιόροφος) έως την Παρασκευή 9 Σεπτεμβρίου 2016.



Διαβάστε Περισσότερα »

Γιατί τα διαζύγια είναι περισσότερα τον Αύγουστο και τον Μάρτιο;



    Οι περισσότεροι από εμάς απολαμβάνουμε τον Αύγουστο, αφού είναι ο μήνας που οι πόλεις αδειάζουν και ξεκινούν οι καλοκαιρινές μας διακοπές, αλλά για κάποιους είναι αρκετά δυσάρεστη περίοδος.

Μία νέα μελέτη, που έγινε από το Πανεπιστήμιο... της Ουάσινγκτον, διαπίστωσε ότι ο Αύγουστο, μαζί με τον Σεπτέμβριο είναι οι μήνες που οι άνθρωποι καταθέτουν τα περισσότερα διαζύγια.

Για την έρευνα, το πανεπιστήμιο συνέλεξε στοιχεία από αιτήσεις διαζυγίων των τελευταίων 15 ετών και διαπίστωσαν ότι εκείνους τους δύο μήνες, οι αιτήσεις έφταναν στον peak τους. Ειπλέον, τον Μάρτιο, πολλές ήταν και οι αναζητήσεις στο διαδίκτυο σχετικά με το «διαζύγιο» και την «επιμέλεια».

Οι ερευνητές της μελέτης υποθέτουν ότι όσοι είναι δυσαρεστημένοι με τον γάμο τους, προγραμματίζουν την αίτηση διαζυγίου, είτε κοντά στην Ημέρα Αγίου Βαλεντίνου και τις χειμερινές διακοπές, είτε τις καλοκαιρινές διακοπές. Μία εξήγηση είναι ότι είναι δύσκολο να ανακοινώσει κανείς ότι θέλει διαζύγιο κοντά σε οικογενειακές γιορτές, όπως τα Χριστούγεννα.

Επιπλέον, οι επιστήμονες υποθέτουν ότι πολλοί παίρνουν αυτές τις αποφάσεις μετά από ένα μεγάλο ταξίδι, είτε επειδή δεν θέλουν να χαλάσουν τις οικογενειακές διακοπές, είτε επειδή μετά το ταξίδι ανακαλύπτουν ότι δεν θέλουν να βρίσκονται άλλο μέσα σε αυτή τη σχέση.
Διαβάστε Περισσότερα »

Τα αποτελέσματα των Πανελλαδικών εξετάσεων στο Λύκειο Βαγίων

Συγχαρητήρια σε όλους για την επιτυχία τους και ευχές για καλές σπουδές.
 Πατήστε στα παρακάτω link για να δείτε αναλυτικά τα αποτελέσματα





Εισαγόμενοι με το 10% απόφοιτοι του 2014


Εισαγόμενοι με το 10% απόγοιτοι του 2015


Εισαγόμενοι με το νέο σύστημα


Εισαγόμενοι με το παλαιό σύστημα



Διαβάστε Περισσότερα »

Συντάξεις Σεπτεμβρίου: Δείτε πότε θα γίνει η πληρωμή

Δείτε πότε θα γίνει η πληρωμή για τις συντάξεις Σεπτεμβρίου 2016 σε ολα τα ταμεία (ΙΚΑ, ΟΑΕΕ, ΟΓΑ, ΝΑΤ και Δημόσιο).

Το Δημόσιο θα καταβάλλει τις συντάξεις στις 30 Αυγούστου 2016 ημέρα Τρίτη, όπως και το ΙΚΑ.

Την ίδια μέρα θα πληρωθούν και οι συνταξιούχοι του Δημόσιου, αφού οι συντάξεις καταβάλλονται την προτελευταία εργάσιμη μέρα του προηγούμενου μήνα. Ο ΟΑΕΕ θα καταβάλλει τις συντάξεις την 1η Σεπτεμβρίου 2016 ημέρα Πέμπτη, αφού ο Οργανισμός Ασφάλισης Ελευθέρων Επαγγελματιών (ΟΑΕΕ) καταβάλλει τις συντάξεις την πρώτη εργάσιμη ημέρα κάθε μήνα.

Ο ΟΓΑ θα καταβάλλει επίσης τις συντάξεις την 1η Σεπτεμβρίου 2016 ημέρα Πέμπτη. Το ΝΑΤ και ΚΕΑΝ θα καταβάλλουν τις συντάξεις στις 31 Αυγούστου 2016 ημέρα Τετάρτη.

Τέλος, το ΕΤΕΑ θα καταβάλλει τις επικουρικές συντάξεις στις 02 Σεπτεμβρίου 2016 ημέρα Παρασκευή.

Εν τω μεταξύ, συντάξεις εσωτερικό δανεισμό, θα καταφέρει να καταβάλλει το ΙΚΑ στο τέλος του τρέχοντος μήνα. Σύμφωνα με στοιχεία της Διεύθυνσης Προϋπολογισμού και Δημοσιονομικών Αναφορών του Υπουργείου Εργασίας, τα έσοδα του επταμήνου 2016 του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ από ασφαλιστικές εισφορές, αυξήθηκαν κατά 241,20 εκατ. ευρώ ή κατά ποσοστό 4% σε σχέση με τα έσοδα του επταμήνου 2015.

Διαβάστε Περισσότερα »

Σε ύφεση φωτιά στα Δερβενοχώρια




Σε ύφεση βρίσκεται αυτή την ώρα πυρκαγιά που εκδηλώθηκε στην Κοκκίνη Δερβενοχωρίων.

Σύμφωνα με πληροφορίες της Πυροσβεστικής υπηρεσίας, στο σημείο έχουν σπεύσει 30 πυροσβέστες με 20 άτομα πεζοπόρο τμήμα, 12 οχήματα και 3 οχήματα ΟΤΑ.
Διαβάστε Περισσότερα »

Εφτασε η ώρα-Αυτό είναι το νέο εκκαθαριστικό του ΕΝΦΙΑ

Καινούργιο εκκαθαριστικό ΕΝΦΙΑ θα παραλάβουν 7,4 εκατομμύρια Έλληνες τη Δευτέρα ή την Τρίτη, οπότε και θα ολοκληρωθεί η ανάρτηση των σχετικών ειδοποιητηρίων στο Taxisnet. To εκκαθαριστικό που αποκαλύπτεται μέσω της σχετικής απόφασης του Γενικού Γραμματέα Δημοσίων Εσόδων, περιέχει ακόμη περισσότερες πληροφορίες σε σχέση με το αντίστοιχο περυσινό. Η δημοσίευση του «τύπου και του περιεχομένου» του σχετικού εντύπου, αποτελούσε την τελευταία εκκρεμότητα για την έναρξη της διαδικασίας εκκαθάρισης του φόρου η οποία θα ολοκληρωθεί μέσα στις επόμενες 4-5 ημέρες.

Τι προστίθεται στο νέο εκκαθαριστικό;

1.       Στον πίνακα 2 όπου δηλώνονται τα αγροτεμάχια, αναγράφεται για πρώτη φορά η «αρχική βασική αξία» και η «ειδική βασική αξία» στοιχεία απαραίτητα για τον προσδιορισμό της τελικής αξίας του αγροτεμαχίου. Με αυτή την πληροφορία, θα μπορέσουν να αντιληφθούν εύκολα και ποιοι κινδυνεύουν από ενδεχόμενη επαναφορά του συμπληρωματικού φόρου στα αγροτεμάχια από την επόμ ενη χρονιά

2.       Έχει ενσωματωθεί στο εκκαθαριστικό η «ταυτότητα οφειλής» κάτι που σημαίνει ότι δεν χρειάζεται πλέον ο ιδιοκτήτης να ανατρέχει και σε άλλο σημείο του Taxis για να βρει την πληροφορία που του είναι απαραίτητη προκειμένου να πληρώσει.

3.       Αναγράφονται αναλυτικά οι ημερομηνίες πληρωμής των δόσεων

4.       Έχει ενσωματωθεί πίνακας που συγκεντρώνει την πληροφορία για την αξία της περιουσίας τόσο των κτισμάτων όσο και των αγροτεμαχίων.

5.       Γίνεται διακρικό αν κάποιος δικαιούται έκπτωση φόρου επειδή πληροί συγκεκριμένα εισοδηματικά και περιουσιακά κριτήρια.

Όπως αναφέρεται στην απόφαση «Στις περιπτώσεις, στις οποίες υπάρχουν ουσιώδεις ελλείψεις στα περιγραφικά στοιχεία ακινήτων, με αποτέλεσμα να μην είναι δυνατός ο υπολογισμός του ΕΝ.Φ.Ι.Α. και να θεωρούνται μη δηλωθέντα, επί της δήλωσης ΕΝ.Φ.Ι.Α. - πράξης διοικητικού προσδιορισμού φόρου υπάρχει ειδική επισήμανση».
Το νέο εκκαθαριστικό του ΕΝΦΙΑ δείτε το εδώ




Διαβάστε Περισσότερα »

Οριστικά αποτελέσματα για παιδικούς σταθμούς ΕΣΠΑ – Οδηγίες, έγγραφα, συμβάσεις

Αναρτήθηκαν τα οριστικά αποτελέσματα για τους παιδικούς σταθμούς ΕΣΠΑ 2016 – 2017. Οι αιτούντες μπορούν να δουν το οριστικό αποτέλεσμα της αίτησή τους στην ειδική εφαρμογή στην ιστοσελίδα της Ε.Ε.Τ.Α.Α.: (www.eetaa.gr, paidikoi.eetaa.gr).

Κλικ εδώ για τα αποτελέσματα

Να σημειωθεί ότι αρχικά, πληροφορίες από την ΕΕΤΑΑ έλεγαν ότι τα τελικά αποτελέσματα θα ανακοινώνονταν τα ξημερώματα της Πέμπτης, λόγω του ότι ήταν μεγάλος ο όγκος των ενστάσεων και οι διασταυρώσεις που έπρεπε να γίνουν. Ωστόσο, όπως αποδείχτηκε, οι υπάλληλοι της ΕΕΤΑΑ πρόλαβαν και τα έβγαλαν νωρίτερα.

Η ιστοσελίδα προς το παρόν παρουσιάζει κάποια προβλήματα λόγω μεγάλης επισκεψιμότητας.

Η εφαρμογή απαιτεί την εισαγωγή του ΑΦΜ και του ΑΜΚΑ που αναφέρονται στην αίτηση συμμετοχής του κάθε υποψήφιου.

Ενέργειες ωφελουμένων:

α. Αφού λάβουν την «αξία τοποθέτησης» (voucher), οι ωφελούμενες/οι απευθύνονται για την εγγραφή σε οποιαδήποτε Δομή επιλογής τους μέχρι και την 1-9-2016.

β. Η εγγραφή γίνεται με την υπογραφή τυποποιημένης σύμβασης, που θα διατεθεί από την Ε.Ε.Τ.Α.Α. Α.Ε., μεταξύ του/της ωφελούμενης/ου με τη Δομή/Φορέα, στην οποία θα προσδιορίζονται ιδίως:

–    Τα συστατικά στοιχεία των προσφερόμενων υπηρεσιών

–    Το ανώτατο κόστος των προσφερόμενων υπηρεσιών

–    Οι υποχρεώσεις των ωφελουμένων.

–    Οι υποχρεώσεις της Δομής.

γ. Κατά την εγγραφή, η/ο ωφελούμενη/ος υπογράφει τυποποιημένο έντυπο με το οποίο παρέχει στην Ε.Ε.Τ.Α.Α. Α.Ε. εξουσιοδότηση να διενεργεί τις πληρωμές προς τη Δομή για λογαριασμό του/της.
Διαβάστε Περισσότερα »

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ