Τρίτη 30 Αυγούστου 2016

Συλλήψεις για ναρκωτικά σε Βοιωτία,Εύβοια και Φωκίδα

Συνελήφθησαν έξι (6) άτομα σε περιοχές της Εύβοιας, της Βοιωτίας και της Φωκίδας, στο πλαίσιο συστηματικών αστυνομικών ελέγχων που διενεργούνται καθημερινά για τη καταπολέμηση της διάδοσης των ναρκωτικών

Συνελήφθησαν, χθες (29-08-2016) σε διάφορες περιοχές της Εύβοιας, της Βοιωτίας και της Φωκίδας, στο πλαίσιο συστηματικών αστυνομικών ελέγχων, συνολικά έξι (6) άτομα, τα οποία κατηγορούνται για παραβάσεις νομοθεσίας περί ναρκωτικών και κατά περίπτωση για λοιπά ποινικά αδικήματα.

Ειδικότερα, από αστυνομικούς της Β’ Ο.Π.Κ.Ε. Ευβοίας, συνελήφθη χθες το πρωί στη Χαλκίδα, ένας 43χρονος ημεδαπός, στη κατοχή του οποίου βρέθηκε και κατασχέθηκε μία αυτοσχέδια συσκευασία, η οποία περιείχε μικροποσότητα ηρωίνης.

Από αστυνομικούς της Β’ Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. Ευβοίας, συνελήφθησαν χθες το βράδυ, επίσης στη Χαλκίδα, δύο ημεδαποί, ηλικίας 27 και 24 ετών αντίστοιχα, οι οποίοι επέβαιναν σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, ιδιοκτησίας του 27χρονου, στην κατοχή των οποίων βρέθηκε και κατασχέθηκε μία αυτοσχέδια συσκευασία, η οποία περιείχε μικροποσότητα ακατέργαστης κάνναβης.

Επίσης ο 27χρονος, κατηγορείται και για παράβαση του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, διότι όπως διαπιστώθηκε οδηγούσε υπό την επήρεια οινοπνεύματος.

Από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Λιβαδειάς, συνελήφθη χθες το μεσημέρι στη Λιβαδειά, ένας 31χρονος ημεδαπός, στη κατοχή του οποίου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν δύο αυτοσχέδιες συσκευασίες, οι οποίες περιείχαν μικροποσότητες ακατέργαστης κάνναβης.

Επιπλέον ο 31χρονος, κατηγορείται και για παράβαση του τελωνειακού κώδικα, διότι στη κατοχή του βρέθηκε και κατασχέθηκε ποσότητα αδασμολόγητου καπνού, βάρους (40,9) γραμμαρίων.


Από αστυνομικούς της Β’ Ο.Π.Κ.Ε. Βοιωτίας, συνελήφθη χθες το μεσημέρι στα Οινόφυτα Βοιωτίας, ένας 45χρονος ημεδαπός, στη κατοχή του οποίου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν μικροποσότητες ηρωίνης και κοκαΐνης, καθώς και δισκία φαρμακευτικών σκευασμάτων, για την αγορά των οποίων απαιτείται ιατρική συνταγή.

Τέλος, από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. Φωκίδας, συνελήφθη χθες το πρωί στην Άμφισσα, ένας 35χρονος ημεδαπός, στη κατοχή του οποίου βρέθηκε και κατασχέθηκε μία αυτοσχέδια συσκευασία, η οποία περιείχε μικροποσότητα ηρωίνης.

Σημειώνεται ότι οι δράσεις αυτές είναι καθημερινές και αποσκοπούν στην καταπολέμηση της διάδοσης των ναρκωτικών, ενώ θα συνεχιστούν με αμείωτη ένταση και ενδιαφέρον.
Διαβάστε Περισσότερα »

Ξεκινούν οι εγγραφές στο ΕΠΑΛ Αλιάρτου



Διαβάστε Περισσότερα »

Σαββατοκύριακο στην Άσκρη με Γιορτή Κρασιού και Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών

 Γιορτή Κρασιού και Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών στην Άσκρη

Διαβάστε Περισσότερα »

Στα χέρια της Αστυνομίας ο ληστής της Θήβας

Άμεση σύλληψη 33χρονου ημεδαπού χθες το βράδυ στη Θήβα, μετά από διάπραξη ληστείας σε βάρος ημεδαπής

Στο πλαίσιο της ενδελεχούς αστυνομικής έρευνας, προέκυψε ότι ο συλληφθείς ενέχεται στη διάπραξη μίας ακόμη ληστείας, καθώς και δύο κλοπών 



Συνελήφθη άμεσα, χθες (29-08-2016) το βράδυ στη Θήβα, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Θηβών, ένας 33χρονος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για διάπραξη ληστειών και κλοπών.

Ειδικότερα, ο δράστης προσέγγισε πεζός 53χρονη ημεδαπή και με τη χρήση σωματικής βίας (λακτίσματα και γροθιές), απέσπασε από τη κατοχή της την τσάντα της, η οποία περιείχε χρηματικό ποσό, ένα κινητό τηλέφωνο και διάφορα προσωπικά της έγγραφα και αντικείμενα.

Η σύλληψή του πραγματοποιήθηκε μετά από πεζή καταδίωξη, ενώ στη κατοχή του βρέθηκε και κατασχέθηκε η ανωτέρω τσάντα (με όλα τα αφαιρεθέντα αντικείμενα), η οποία αποδόθηκε στην παθούσα.

Στο πλαίσιο της ενδελεχούς αστυνομικής έρευνας, προέκυψε ότι ο 33χρονος ενέχεται επιπλέον στη διάπραξη ακόμη μίας ληστείας και δύο κλοπών και συγκεκριμένα:

•    Την 02-08-2016 το μεσημέρι, στη γέφυρα του Πυρίου Θηβών, μαζί με άγνωστο αριθμό ανήλικων συνεργών του οι οποίοι αποπειράθηκαν να εισέλθουν στο εσωτερικό Ι.Χ.Ε. αυτοκινήτου με σκοπό την κλοπή, ο συλληφθείς απέσπασε, με τη χρήση σωματικής βίας, από τον οδηγό του οχήματος, ένα χρυσό σταυρό και μία χρυσή αλυσίδα από το λαιμό του.
•    Την 24-08-2016, σε περιοχή του Πυρίου Θηβών, ο 33χρονος αφαίρεσε, από κοινού με 15χρονο ανήλικο ημεδαπό συνεργό του, μία εργαλειοθήκη από Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο.
•    Την 25-08-2016 το απόγευμα, επί της επαρχιακής οδού Θηβών – Λιβαδειάς, ο 33χρονος εισήλθε, μαζί με τον 15χρονο συνεργό του, εντός του οδοστρώματος και αφού ακινητοποίησαν διερχόμενο Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο που οδηγούσε ημεδαπή, ο 33χρονος της απέσπασε ένα κινητό τηλέφωνο.

Σημειώνεται ότι ο δράστης έχει απασχολήσει κατά το παρελθόν τις Διωκτικές Αρχές για διάπραξη παρόμοιων αδικημάτων.

Την έρευνα και το προανακριτικό έργο ενήργησε το Τμήμα Ασφαλείας Θηβών, ενώ ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Θηβών και παραπέμφθηκε για να απολογηθεί ενώπιον του κ. Ανακριτή Θηβών.

Διαβάστε Περισσότερα »

Έκτακτο Δημοτικό Συμβούλιο Δήμου Λεβαδέων για τη φιλοξενία των προσφύγων




 ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ
   
  ΠΡΟΣ:  Α) Τη Δήμαρχο Λεβαδέων    
            
                    Πούλου Γιώτα

               Β)Τα τακτικά μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου Λεβαδέων

1.    Φορτώσης Αθανάσιος   
2.     Νταντούμη Ιωάννα                                                
3.    Δημητρόπουλος Ιωάννης                                        
4.    Κωτσαδάμ Γεώργιος                         
5.    Σπυρόπουλος Δημοσθένης                     
6.    Τόλιας Δημήτριος                       
7.    Ντελίκος Κωνσταντίνος   
8.    Διαμαντόπουλος Ανδρέας                          
9.    Κοσκοβόλη – Γιαχρίτση Αικατερίνη
10.    Κουτούλα Παγώνα               
11.    Σαλαπατάρας Στυλιανός
12.    Κοσμίδη – Περλεπέ Πανωραία
13.    Κυπραίος Χρήστος                               
14.    Γεωργαντά Ελισάβετ
15.    Καρβούνης Σωτήριος
16.    Καράτζαλης Δημήτριος
17.    Θεοδωρόπουλος Στυλιανός
18.    Αλεστάς Αθανάσιος
19.    Παπαθανασίου Χρήστος
20.    Καπλάνης Κωνσταντίνος
21.    Ρούσσαρης Αριστείδης
22.    Μητάς Αλέξανδρος
23.    Γκικόπουλος Σπυρίδων
24.    Σωτηρόπουλος Κωνσταντίνος
25.    Δελής Παναγιώτης
26.    Κοτσικώνας Επαμεινώνδας
27.    Αρκουμάνης Πέτρος
28.    Μπράλιος Νικόλαος
29.    Αίσωπος Κωνσταντίνος
30.    Ζιώγας Γεώργιος
31.    Σκλάβος Γεώργιος
32.    Παπαϊωάννου Λουκάς
33.    Θεοδώρου Θεόδωρος                                           

Γ) Τους Πρόεδρους των Δημοτικών και Τοπικών Κοινοτήτων:
1.Δήμου Νικολίτσα (Λιβαδειάς), 2.Λαζάρου Ιωάννης (Κυριακίου), 3.Φίλων Παναγιώτης (Αγ.Άννας), 4.Σπυρόπουλος Αθανάσιος (Αγ. Βλασίου), 5.Μιχάλη Γεωργία (Αγ. Γεωργίου), 6.Ράπτης Βασίλειος (Αγ. Τριάδας), 7.Φλώρος Ιωάννης (Ακοντίου), 8.Λύτρας Παναγιώτης (Αλαλκομενών), 9.Αγγελόπουλος Κωνσταντίνος (Ανθοχωρίου), 10.Βρούζας Θωμάς (Βασιλικών), 11.Στουρνάρας Παναγιώτης (Δαύλειας), 12.Γκικόπουλος Νικόλαος (Θουρίου), 13. Τζανόπουλος Νικόλαος (Κορώνειας), 14.Μάρκος Γεώργιος (Λαφυστίου), 15. Κουρεντής Αθανάσιος (Μαυρονερίου), 16.Ζησιμόπουλος Αθανάσιος (Παρορίου), 17.Σκούρας Ανδρέας (Προσηλίου), 18. Παπαδά Αγγελική (Προφήτη Ηλία), 19. Γκικόπουλος Αλέξανδρος (Ρωμαίϊκου), 20. Καρανάσος Αθανάσιος (Χαιρώνειας). 
   


Με την παρούσα, σας προσκαλούμε σε ΕΚΤΑΚΤΗ συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 67 του Ν. 3852/10, που θα πραγματοποιηθεί τη  31η του μηνός   Αυγούστου    2016, ημέρα Tετάρτη και ώρα 7.00 μ.μ. στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου Λεβαδέων στο Παλαιό Δημαρχείο – Πλ. Εθνικής Αντίστασης.

           Το θέμα  της ημερήσιας διάταξης είναι:

  “Συζήτηση περί του τρόπου υλοποίησης της πρότασης του Αναπληρωτή Υπουργού Μεταναστευτικής Πολιτικής κ. Ιωάννη Μουζάλα,  για τη φιλοξενία προσφύγων στο Δήμο Λεβαδέων  σε ενοικιαζόμενα διαμερίσματα”.

    Η έκτακτη συνεδρίαση επιβάλλεται από τις νέες εξελίξεις στο θέμα (η με αριθμ. πρωτ 44504/24-8-2016 επιστολή  του αναπληρωτή υπουργού μεταναστευτικής πολιτικής κ. Ιωάννη Μουζάλα) καθώς και από το χρονικό όριο υλοποίησης το οποίο τέθηκε και είναι δεκαπέντε (15) ημέρες.

    Σας επισυνάπτουμε την επιστολή του αναπληρωτή Υπουργού.

    Στη συνεδρίαση έχουν προσκληθεί οι φορείς του Δήμου, όπως φαίνεται στον επισυναπτόμενο Πίνακα Αποδεκτών.







                                         Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

                                                    

                                                       Γεωργαντά Ελισάβετ (Ελίζα)
Διαβάστε Περισσότερα »

Σκούμας:Η κυβέρνηση αποκαθιστά «φωτογραφικά» τον παράνομο ΦΟΔΣΑ Στερεάς

Η κυβέρνηση αποκαθιστά «φωτογραφικά» τον περιφερειακό ΦΟΔΣΑ Στερεάς Ελλάδας ΑΕ και προωθεί χωρίς αναστολή τη φιλοεργολαβική διαχείριση.
Με φωτογραφικές ρυθμίσεις επιχειρεί το Υπουργείο Εσωτερικών (με την τελευταία εκδοχή του σχεδίου νόμου για τους φορείς διαχείρισης, Ιούλιος-Αύγουστος 2016) να «ξεπλύνει» την παράνομη σύσταση του περιφερειακού ΦΟΔΣΑ Στερεάς Ελλάδας ΑΕ και τις δαπάνες που έγιναν από τον παρανόμως συσταθέντα περιφερειακό ΦΟΔΣΑ Στερεάς Ελλάδας ΑΕ και έτσι να ξεπεραστούν οι αποφάσεις του Ελεγκτικού Συνεδρίου και η ίδια η νομιμότητα.
Παράλληλα και επίσης φωτογραφικά «τακτοποιούν» τη διαγωνιστική διαδικασία της πανάκριβης και κοστοβόρας φιλοεργολαβικής Μονάδας Σύμμεικτων Απορριμμάτων (ΜΕΑ) Θήβας, που η κατασκευή της έρχεται σε αντίθεση με το νέο Εθνικό Σχεδιασμό Διαχείρισης Αποβλήτων (ΕΣΔΑ) και το δημόσιο συμφέρον.
Είχαμε επισημάνει ότι η απόφαση των δημάρχων της Στερεάς Ελλάδας να αποδεχθούν τους  τρεις φορείς διαχείρισης στην Στερεά, σηματοδοτούσε τους συμψηφισμούς-συμβιβασμό μεταξύ της κυβέρνησης, των δημάρχων της ΜΕΑ και των δημάρχων φίλων προς την κυβέρνηση, με τον όρο από τους δημάρχους της ΜΕΑ να προχωρήσουν όλα τα έργα της φιλοεργολαβικής διαχείρισης και φυσικά η ναυαρχίδα αυτών που είναι η περιβόητη Μονάδα Σύμμεικτων Απορριμμάτων (ΜΕΑ) της Θήβας.
Είναι σαφές, ότι η «τακτοποίηση» αυτή, αφαιρεί κάθε φύλο συκής από την κυβέρνηση, που όχι μόνο δεν υλοποιεί τον ΕΣΔΑ, αλλά συντάσσεται με τις βασικές επιλογές της προηγούμενης κυβέρνησης και προωθεί χωρίς καμία αναστολή τις εργολαβικές επιδιώξεις στην περιοχή μας, σε βάρος της αποκεντρωμένης διαχείρισης με διαλογή στην πηγή και κοινωνική συμμετοχή και έλεγχο, αλλά και σε βάρος του συλλογικού και δημοσίου συμφέροντος, αποκαθιστώντας παράλληλα όλες τις μη νόμιμες πράξεις και δαπάνες.
Η εξέλιξη αυτή είναι πολύ δυσμενής για το περιβάλλον και τους πολίτες, αλλά και για τη Θήβα και την περιοχή της. Η μαζική και οργανωμένη αντίσταση των πολιτών για την αντίκρουση αυτής της μεθόδευσης και εξέλιξης, αποτελεί τη μόνη οδό για τη διασφάλιση του συλλογικού συμφέροντος της πόλης και του Δήμου της Θήβας. 
Θανάσης Σκούμας
30-08-2016
Διαβάστε Περισσότερα »

42 ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΝΕ ΟΔΗΓΗΤΗ ΣΤΟ ΒΙΟΚΛΙΜΑΤΙΚΟ ΠΑΡΚΟ ΘΗΒΑΣ



Διαβάστε Περισσότερα »

“ΟΛΑ ΤΟΥ ΓΑΜΟΥ ΔΥΣΚΟΛΑ” στο Ανοιχτό Θέατρο Κρύας


Η θεατρική ομάδα Αλιάρτου ΣΧΗΜΑ παρουσιάζει στην πόλη της Λιβαδειάς στα πλαίσια των πολιτιστικών εκδηλώσεων Τροφώνια 2016, την κωμική σπονδυλωτή παράσταση “ΟΛΑ ΤΟΥ ΓΑΜΟΥ ΔΥΣΚΟΛΑ”. Η παράσταση βασίζεται σε δυο μονόπρακτα εργα, το “Πρόταση σε Γάμο” - “Η Αρκούδα” και ενα μονόλογο “Οι Βλαβέρές Συνέπεις του Καπνού” του Αντον Τσέχωφ. Η σκηνογραφία ειναι του Λευτέρη Λιανού και η σκηνοθεσία του Θανάση Αντωνίου. Γενική είσοδος 3 ευρώ.  Ανοιχτό Θέατρο Κρύας, 1 Σεμπτέβρη, ώρα 20:30

Διαβάστε Περισσότερα »

Ξεκινούν οι εγγραφές στο ΔΙΕΚ Θήβας



Διαβάστε Περισσότερα »

Συναυλία Ορχήστρας Μετροπόλιταν στο Ανοικτό Θέατρο Κρύας

 Συναυλία Ορχήστρας Μετροπόλιταν
“Είν' αρρώστια τα τραγούδια”


Η 20μελής αυτή μπάντα ιχνηλατεί την καταγωγή της στο μακρινό 1976 και την επανίδρυσή της το 2011.  Οραματιστής και εμπνευστής της  επανασύστασής της, είναι ο συμπατριώτης μας Ρήγας Τζαμτζής.           
Διανύοντας αισίως τον πέμπτο χρόνο της καλλιτεχνικής της παρουσίας η ορχήστρα “Μετροπόλιταν“ του Δήμου Αγίου Δημητρίου, έχει πλέον καθιερωθεί ως η καλύτερη ίσως ερασιτεχνική λαϊκή ορχήστρα στην χώρα.
Το ρεπερτόριό της στηρίζεται στο έντεχνο, λαϊκό, λόγιο τραγούδι και μέχρι τώρα αριθμεί πέντε θεματικές.
Συστήθηκε το 2012 με το  “Καφενείον η Ελλάς“ (Απρίλιος 2012), συνέχισε με το “Ειν΄ αρρώστια τα τραγούδια“  (Ιούνιος 2013), ακολούθησε  το επετειακό “Ψάλλω την Ελευθερία“, εξιστόρηση της Εθνικής Παλιγγενεσίας (Μάρτιος 2014), το“Roman cero Gitano”  έργο του Μ. Θεοδωράκη διασκευασμένο σε μορφή σουίτας (Σεπτέμβριος 2014), και τέλος η ταυτόχρονη παρουσία  της “Κατάστασης Πολιορκίας“   και  “Επιταφίου“ (Μάιος 2016).
Ο Δήμος Λεβαδέων  αναγνωρίζοντας το καλλιτεχνικό μέγεθος που αντιπροσωπεύει η Ορχήστρα την ενέταξε στις πολιτιστικές της εκδηλώσεις “Τροφώνια 2016 “. 
Με τίτλο “Εν΄αρρώστια τα τραγούδια“ η ορχήστρα Μετροπόλιταν θα αποδώσει με την υψηλή καλλιτεχνική επάρκεια που την χαρακτηρίζει, το απάνθισμα των μελωδιών που σφράγισαν το δεύτερο ήμισυ του 20ου αιώνα, τιμώντας έτσι τους μεγάλους μας δημιουργούς.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 2 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2016, ώρα 9:00 μ.μ.
 ΑΝΟΙΚΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΚΡΥΑΣ
Είσοδος ελεύθερη

Διαβάστε Περισσότερα »

Θήβα:Την χτύπησε και της άρπαξε την τσάντα, αλλά δεν πρόλαβε να πάει μακριά...




Ο λόγος για έναν 33χρονο ρομά, που έπεσε στα χέρια της αστυνομίας...

Χθες βράδυ στις 9:00΄ μια 53χρονη γυναίκα περπατούσε ανυποψίαστη σε ένα πεζοδρόμιο μέσα στην πόλη της Θήβας. Ξαφνικά δέχθηκε την επίθεση του 33χρονου, ο οποίος την χτύπησε, της άρπαξε την τσάντα και άρχισε να τρέχει.

Η γυναίκα μόλις ξεπέρασε το αρχικό σοκ κάλεσε σε βοήθεια και διερχόμενοι που έτρεξαν να τη βοηθήσουν ενημέρωσαν την αστυνομία, που ξεκίνησε άμεσα στις αναζητήσεις.

Λίγη ώρα αργότερα αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Θηβών εντόπισαν και συνέλαβαν τον 33χρονο ρομά.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ο δράστης έχει απασχολήσει επανειλημμένα τις αρχές και τώρα οι αστυνομικοί ερευνούν εάν εμπλέκεται και σε άλλες υποθέσεις.
lamiareport.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Ε.Κ.Λιβαδειάς:Τεράστιες οι ελλείψεις σε προσωπικό στο νοσοκομείο Λιβαδειάς


ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛIΚΟ  ΚΕΝΤΡΟ  ΕΠΑΡΧΙΑΣ  ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ

            ΕΠΙΣΤΟΛΗ

                    ΠΡΟΣ: Αναπληρωτή Υπουργό Υγείας                                                        Κον Παύλο Πολάκη
                    Κοινοποίηση: Υπουργό Υγείας
                                   Κον Ανδρέα Ξανθό
                      
   Θέμα : Τεράστιο πρόβλημα από έλλειψη Ιατρικού και Νοσηλευτικού  
                Προσωπικού στο Γενικό Νοσοκομείο Λιβαδειάς και στις Δομές
                Πρωτοβάθμιας Υγείας

 Τεράστιο είναι το πρόβλημα που υπάρχει από έλλειψη Ιατρικού και Νοσηλευτικού Προσωπικού τόσο στο Γενικό Νοσοκομείο Λιβαδειάς, όσο και στις Δομές Πρωτοβάθμιας Υγείας ( Κέντρα Υγείας, Υποκαταστήματα πρώην ΙΚΑ).
Χρειάζεται άμεση στελέχωση για να μπορούν να λειτουργήσουν στοιχειωδώς τόσο  το Γενικό Νοσοκομείο Λιβαδειάς, όσο και οι Δομές Πρωτοβάθμιας Υγείας με τις παρακάτω ειδικότητες:
- ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ:  1.Ειδικός  Παιδίατρος,
  2.Ειδικός  Πνευμονολόγος, 3.Ειδικός Παθολόγος, 4.Γενικός Χειρούργος
   Επίσης πρέπει άμεσα να δοθούν και τα κονδύλια για να ανανεωθούν οι 
  Συμβάσεις των Επικουρικών Ιατρών που λήγουν το επόμενο χρονικό 
  διάστημα.
- ΚΕΝΤΡΟ ΥΓΕΙΑΣ ΔΙΣΤΟΜΟΥ :1. Ειδικός  Παιδίατρος, 2. Ειδικός 
 Παθολόγος, 3. Γενικός Χειρούργος
- ΜΟΝΑΔΑ ΥΓΕΙΑΣ ( πρώην ΙΚΑ)  ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ :1.Ειδικός Παθολόγος ,
  2.Καρδιολόγος
- ΙΑΤΡΕΙΑ ΠΑΡΑΛΙΑΣ ΔΙΣΤΟΜΟΥ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΜΟΝΑΔΑΣ 
  ΥΓΕΙΑΣ ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ  : Ειδικός Παθολόγος ή Γενικός Ιατρός

                                       Για       το       Δ.Σ.

            Ο       ΠΡΟΕΔΡΟΣ                      Ο      ΓΕΝ.  ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ


     ΣΤΑΘΑΣ    ΙΩΑΝΝΗΣ                      ΚΑΡΒΟΥΝΗΣ   ΓΕΩΡΓΙΟΣ
Διαβάστε Περισσότερα »

Λαϊκή Συσπείρωση Λιβαδειάς : Ανακοίνωση για την εγκατάσταση προσφύγων στη Λιβαδειά

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Για την εγκατάσταση προσφύγων στη Λιβαδειά



            Όπως είναι γνωστό, ο Δήμος Λιβαδειάς, πρόθυμα ανέλαβε την υποχρέωση να «φιλοξενήσει» περίπου 1.000 πρόσφυγες αρχικά, στη συνέχεια περίπου 800 ή 600 …, αλλά σε χώρους εντελώς ακατάλληλους (σε ερειπωμένα εργοστάσια στην αρχή, σε έναν στάβλο στη συνέχεια), δηλαδή σε συνθήκες άθλιου καταυλισμού και γκετοποίησης, χωρίς κανένα σεβασμό στον άνθρωπο. Χωρίς επίσης καμία πρόνοια, για τις αναπόφευκτες συνέπειες, από μια τέτοια απάνθρωπη «φιλοξενία», στους δημότες και γενικότερα στην τοπική κοινωνία.  Υπό αυτές τις συνθήκες, κυβέρνηση και Δήμος, στρώνουν με ροδοπέταλα το έδαφος για τις αποκρουστικές ρατσιστικές αντιλήψεις, που τρέφουν τη μισαλλοδοξία και το ρατσισμό.

Και βέβαια, οι κάθε λογής επιτήδειοι, πρώτες και καλύτερες οι γνωστές και μη εξαιρετέες  Μ.Κ.Ο. που λειτουργούν υπό τις ευλογίες της Ε.Ε., προετοιμάζονται  για το «ανθρωπιστικό» τους έργο, πάντα με το αζημίωτο  …

            Έτσι αντιλαμβάνεται η δημοτική αρχή της κυρίας Πούλου την ανθρωπιστική της υποχρέωση απέναντι σε ανθρώπους χιλιοβασανισμένους, θύματα των ιμπεριαλιστικών και των εμφυλίων πολέμων, των δουλεμπόρων και των συμφωνιών κορυφής (Ε.Ε. – Τουρκίας κ.λ.π.).

Στο Δ.Σ. Λιβαδειάς, καταθέσαμε συγκεκριμένη και ολοκληρωμένη πρόταση, την οποία έχουμε δημοσιοποιήσει και περιληπτικά συνίσταται στη δημιουργία ανοιχτών και προσωρινών κέντρων φιλοξενίας προσφύγων, που θα λειτουργούν οργανωμένα  με ευθύνη του κράτους, με ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, σίτιση, στέγαση και ειδική μέριμνα για τα παιδιά, όχι σε συνθήκες καταυλισμού και γκετοποίησης, αλλά σε ελεύθερα κτήρια του ευρύτερου Δημοσίου, κατάλληλα διασκευασμένα για αξιοπρεπή στέγαση, ή σε μισθωμένα ξενοδοχεία και διαμερίσματα.

Η δήμαρχος βέβαια, προκειμένου να επιβάλει την κυβερνητική πολιτική και στο προσφυγικό,  όχι μόνο απέρριψε τις προτάσεις μας αυτές ως ανέφικτες, αλλά επιχείρησε, μάταια, να μας «τσουβαλιάζει» με ξενοφοβικές απόψεις. Το ίδιο βέβαια έκανε και με τους κατοίκους της Ανάληψης που δικαιολογημένα αντέδρασαν και γενικά με όποιον διαφωνούσε στην κυβερνητική εντολή.

Και ενώ έχει δρομολογηθεί η υλοποίηση της άθλιας απόφασης για δημιουργία hot spot στον γνωστό πλέον στάβλο έξω από την Ανάληψη, στο Δ.Σ. της 24-8-2016, αιφνιδιαστικά η δήμαρχος μάς ενημέρωσε για τη συνάντησή της μαζί με τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ κ. Θηβαίο (που ως γνωστόν είχε ζητήσει  να μεταστεγαστούν 1.000 πρόσφυγες σε παρατημένο εργοστάσιο) με τον αρμόδιο υπουργό κ. Μουζάλα. Μας παρουσίασε λοιπόν μια επιστολή του υπουργού, όπου, αφενός μεν επιβεβαιώνει την απόφαση για την κατασκευή του άθλιου hot spot στον στάβλο (με τις γνωστές ανέξοδες υποσχέσεις για κατάλληλες υποδομές και ανθρώπινες συνθήκες διαβίωσης κ.λ.π.), αφετέρου δε εναλλακτικά αντιπροτείνει τη φιλοξενία 300 προσφύγων σε διαμερίσματα, αλλά εφόσον αυτά  βρεθούν εντός των επόμενων 10 – 15 ημερών…

Εύλογα λοιπόν, ενόψει των νέων δεδομένων, ζητήσαμε στο Δ.Σ. να ξανασυζητήσουμε το θέμα σε νέα πλέον βάση και προτείναμε την ανάκληση της προηγούμενης απόφασης με την οποία συναινούσε το Δ.Σ. στη σταβλοποίηση ανθρώπων, πρόταση με την οποία συντάχθηκε όλη η αντιπολίτευση.

Πλην όμως, η πλειοψηφία της δημοτικής αρχής, αρνήθηκε τη συζήτηση του θέματος χωρίς καμία ουσιαστική αιτιολογία, ούτε καν δικαιολογία. Έτσι, όχι μόνο έμειναν αναπάντητα κρίσιμα ερωτήματα, όπως:

α) γιατί όταν εμείς αρχικά προτείναμε κάτι αντίστοιχο, η δήμαρχος και ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ το απέρριψαν ως «ανέφικτο υπό τις σημερινές συνθήκες, αλλά θα το δούμε σε επόμενη χρονικά φάση, μετά από 6μηνό»;

β)  γιατί έσπευσαν να απορρίψουν προτάσεις για τέτοιου είδους ανθρώπινη φιλοξενία, με το αιτιολογικό  ότι «οι πρόσφυγες πρέπει να αστυνομεύονται και αυτό μπορεί να γίνει μόνο με ομαδική τους εγκατάσταση σε ένα μέρος»;

γ) τι άλλαξε και από 1.000 ή 800 ή 600 πρόσφυγες που θα φιλοξενούσαμε, φτάσαμε στους 300;  Και αν βρεθούν διαμερίσματα λιγότερα ή περισσότερα τι θα γίνει;

δ) γιατί τίθεται ο άκρως ασφυκτικός περιορισμός των 10-15 ημερών για την εξεύρεση διαμερισμάτων, αλλιώς η εναλλακτική πρόταση Μουζάλα δεν ισχύει;

ε) Πόσο ειλικρινής τελικά είναι η παραπάνω αντιπρόταση Μουζάλα, όταν ο ίδιος, δύο ημέρες πριν μας στείλει το παραπάνω έγγραφο, δήλωσε ότι ο κεντρικός σχεδιασμός της χώρας είναι η δημιουργία νέων μονάδων φιλοξενίας προσφύγων  των 500 – 1.000 ατόμων έως τέλος του έτους;

            Μετά από αυτά, θεωρούμε ότι η άρνηση της δημοτικής αρχής να συζητήσει  το σοβαρό αυτό θέμα, επιβεβαιώνει τους φόβους μας ότι η αντιπρόταση Μουζάλα είναι ένα πυροτέχνημα, εμπρός στις δικαιολογημένες λαϊκές αντιδράσεις για το δρομολογημένο hot spot στον στάβλο.

Δεν είμαστε βέβαια διατεθειμένοι να συμπράξουμε σε αυτή την εξαπάτηση, «συμμετέχοντας» σε επιτροπές εξεύρεσης διαμερισμάτων.

Καλούμε τη δημοτική αρχή άμεσα να συγκαλέσει  δημοτικό συμβούλιο με αυτό ως αποκλειστικό θέμα.

Καλούμε το λαό να εντείνει την πίεση απέναντι στην κυβέρνηση και το Δήμο Λιβαδειάς. Να μην πιστέψει ότι μπορεί να δείξουν ευαισθησία για το μεταναστευτικό δράμα αυτοί που το προκάλεσαν. Να ενισχύσει αποφασιστικά τον αγώνα για την ανατροπή των αποφάσεων και τα πολιτικής της Ε.Ε. και της κυβέρνησης που τα δημιουργούν Να απομονώσει κάθε ρατσιστική φωνή και φασιστική νοοτροπία, στεκόμενος αλληλέγγυος στους συνανθρώπους μας πρόσφυγες.

ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ

Νώντας Κοτσικώνας

Πέτρος Αρκουμάνης

Νίκος Μπράλιος

Κώστας Αίσωπος

Διαβάστε Περισσότερα »

Σεισμική δόνηση 3,4 ρίχτερ κοντά στο Καρπενήσι


Σεισμική δόνηση μεγέθους 3,4 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ καταγράφηκε κοντά στο Καρπενήσι στις 07:38 το πρωί της Τρίτης 30 Αυγούστου.

Σύμφωνα με το Ευρωπαϊκό Σεισμολογικό Κέντρο, το επίκεντρο της σεισμικής δόνησης εντοπίζεται 9 χιλιόμετρα δυτικά της Σπερχειάδας και 20 χιλιόμετρα ανατολικά από το Καρπενήσι, ενώ το εστιακό βάθος υπολογίζεται στα 4 χιλιόμετρα.

Διαβάστε Περισσότερα »

Περνώντας από το Δίστομο…


Με αφορμή την επίσκεψη του επικεφαλής του ''Ποταμιού'' κ. Σταύρου Θεοδωράκη στο εργοστάσιο της ''Αλουμίνιον της Ελλάδας'' στην Παραλία Διστόμου,- όπου και συνομίλησε με τους εργαζόμενους και την διοίκηση του εργοστάσιου, ο  Βουλευτής Αττικής, με ''Το Ποτάμι''  κ. Γιώργος Μαυρωτάς που τον συνόδευε, έγραψε το παρακάτω άρθρο για  το Μαρτυρικό Δίστομο και τις γερμανικές οφειλές.

Του Γιώργου Μαυρωτά

Προχθές, στο δρόμο για τα Άσπρα Σπίτια όπου πηγαίναμε επίσκεψη με τον Σταύρο Θεοδωράκη σε μία από τις μεγαλύτερες βιομηχανίες της χώρας μας, την Αλουμίνιο της Ελλάδος, περάσαμε από το Δίστομο. Μία πόλη, πολλοί συνειρμοί. Ήμουν εκεί και τον Ιούνιο στις εκδηλώσεις μνήμης για το ολοκαύτωμα και το μυαλό μου ανέτρεξε στις ναζιστικές θηριωδίες και στα φαντάσματα που ξυπνάνε πλέον πάλι στην Ευρώπη.

Με τη Γερμανία οι λογαριασμοί δεν έχουν κλείσει σε ότι αφορά στις οφειλές του παρελθόντος απέναντι στους Έλληνες (η Βουλή πρόσφατα εξέδωσε σχετικό πόρισμα). Αυτοί όμως που σίγουρα δεν πρέπει να κλείσουν είναι οι λογαριασμοί με τον ναζισμό και τους νοσταλγούς του όπου σε καμιά περίπτωση δεν δικαιολογείται λήθη κι αναβίωση των φαντασμάτων του παρελθόντος. .

Δεν πρέπει όμως να έχουμε ψευδαισθήσεις. Οι ελληνικές διεκδικήσεις είναι ένα θέμα και η έξοδος από την παρούσα κοινωνικο-οικονομική κρίση είναι άλλο θέμα. Τα μνημόνια δεν θα τα σκίσουν οι βερμπαλισμοί και οι βολονταρισμοί των πολιτικών, αλλά η παραγωγική Ελλάδα που εξάγει και πρεσβεύει τη βιώσιμη ανάπτυξη με την οικονομία, το περιβάλλον και την κοινωνία να είναι τα τρία κριτήρια, οι τρεις πυξίδες σε αυτήν την πορεία.

Δεν θέλουμε να είμαστε μια χώρα που μας λυπούνται, αλλά μια χώρα που, αξιοποιώντας τα συγκριτικά της πλεονεκτήματα, πρωταγωνιστεί στο παγκόσμιο γίγνεσθαι. Αυτήν την Ελλάδα θέλουμε, αυτήν την Ελλάδα πρέπει να προετοιμάσουμε. Ο σύγχρονος πατριωτισμός περνάει μέσα από την αξιοκρατία, τη δημιουργία, την εξωστρέφεια.

Περήφανοι για το ένδοξο παρελθόν μας, δεν γαντζωνόμαστε μόνο σ’ αυτό, αλλά αντλούμε δυνάμεις κι αυτοπεποίθηση απ’ αυτό για να προχωρήσουμε μπροστά, να δημιουργήσουμε ένα καλύτερο μέλλον. Αυτό πρέπει να συμβολίζει το Δίστομο, η Βοιωτία και η κάθε αντίστοιχη περιοχή στην Ελλάδα…
Διαβάστε Περισσότερα »

Συνεδριάζει η Οικονομική Επιτροπή Δήμου Λεβαδέων

Με την παρούσα σας προσκαλούμε σε συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής που θα πραγματοποιηθεί την  30η  Αυγούστου  2016, ημέρα  Τρίτη  και ώρα  13.00   στο Δημοτικό Κατάστημα.

Σε περίπτωση απουσίας σας , παρακαλείσθε να ενημερώσετε τη γραμματεία της Οικονομικής Επιτροπής στο τηλέφωνο  2261350817 προκειμένου να προσκληθεί αναπληρωματικό μέλος.

                   Τα θέματα   της ημερήσιας διάταξης είναι τα εξής:

1.    ΄Εγκριση δαπάνης και διάθεσης εγγεγραμμένης  πίστωσης ποσού 138,88 € για δημοσίευση περιληπτικής διακήρυξης για την εκμίσθωση του κυλικείου στο Δημοτικό Στάδιο Λιβαδειάς.
2.    Κατάρτιση όρων δημόσιου πλειοδοτικού διαγωνισμού για την εκμίσθωση του κυλικείου στο Δημοτικό Στάδιο Λιβαδειάς.
3.    Λύση σύμβασης εκμίσθωσης αναψυκτηρίου του πνευματικού κέντρου Αγίας Τριάδας Δήμου Λεβαδέων.
4.    Κατακύρωση του πρόχειρου διαγωνισμού για την «ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΚΑΔΩΝ & ΚΑΛΑΘΙΩΝ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΩΝ ΔΙΑΦΟΡΩΝ ΕΙΔΩΝ ΔΗΜΟΥ ΛΕΒΑΔΕΩΝ».
5.    Mαταίωση διαγωνισμού για την προμήθεια οργάνων παιχνιδιών και αστικού εξοπλισμού με τίτλο «ΑΝΑΚΑΙΝΙΣΗ ΠΑΙΔΙΚΩΝ ΧΑΡΩΝ» και ορθή επανάληψη της υπ΄ αριθ. 228/2016 απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής.
6.    Διάθεση εγγεγραμμένων πιστώσεων για την πληρωμή Προνοιακών Επιδομάτων Ν.Βοιωτίας (Δ’ δίμηνο 2016)».
7.    ΄Εκδοση εντάλματος προπληρωμής επ΄ ονόματος δημοτικού υπαλλήλου συνολικού ποσού 8.872,45 ευρώ για την πληρωμή δαπάνης που αφορά επέκταση δικτύου δημοτικού φωτισμού στη Ζάλτσα.
8.    ΄Εγκριση δαπάνης και διάθεσης εγγεγραμμένης πίστωσης ποσού 3.338,25 ευρώ για πληρωμή κατασχετηρίου Αθ. Παντρευτή.
9.    ΄Εγκριση δαπάνης και διάθεση προς ορκωτό ελεγκτή εκκαθαριστή  , εγγεγραμμένης πίστωσης ύψους 7.380,00 ευρώ για την εκκαθάριση της πρώην Δημοτικής Επιχείρησης ΚΑΕ Κυριακίου.
10.    Αναμόρφωση προϋπολογισμού τρέχουσας χρήσης.
11.    ΄Εγκριση σχεδίου προϋπολογισμού οικονομικού έτους 2017.


                                                          Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ
                                                                  ΠΟΥΛΟΥ ΓΙΩΤΑ 
                                                        
                                                            ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΛΕΒΑΔΕΩΝ

Διαβάστε Περισσότερα »

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ