Σάββατο 3 Σεπτεμβρίου 2016

Αίσιο τέλος στην εξαφάνιση της 13χρονης απο τον Άγιο Κωνσταντίνο



Η 13χρονη Σοφία είχε φύγει από το σπίτι με τις πυτζάμες της.

Αίσιο τέλος είχε η περιπέτεια της 13χρονης Σοφίας, το πρωί του Σαββάτου (03/09) δίνοντας ανακούφιση στους δικούς της ανθρώπους που την αναζητούσαν.


Η ανήλικη είχε εξαφανιστεί από το σπίτι της στην περιοχή του Αγίου Κωνσταντίνου Φθιώτιδας, το μεσημέρι της 30ης Αυγούστου.

Μετά την ευχάριστη εξέλιξη, το Χαμόγελο του Παιδιού εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία αναφέρει: «Η ζωή κάθε παιδιού είναι πολύτιμη και οφείλουμε να κινητοποιούμαστε άμεσα και να δείχνουμε το ενδιαφέρον μας και την ευαισθησία μας, όταν τίθεται σε κίνδυνο, χωρίς διακρίσεις ή προκαταλήψεις. Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε θερμά τη Βρετανική Πρεσβεία στην Αθήνα, καθώς από εκεί ενημερώθηκε ο πατέρας της Σοφίας για τη λειτουργία της "Ευρωπαϊκής Γραμμής για τα Εξαφανισμένα Παιδιά 116000" και παροτρύνθηκε να επικοινωνήσει άμεσα μαζί μας καθώς "Το Χαμόγελο του Παιδιού" είναι ο επίσημος πιστοποιημένος φορέας για τη διαχείριση εξαφανίσεων ανηλίκων στην Ελλάδα. Επιπλέον, θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τις Αστυνομικές Αρχές για την άμεση κινητοποίηση τους, καθώς επίσης και τον κόσμο που ευαισθητοποιήθηκε ιδιαίτερα σε σχέση με τον κίνδυνο που διέτρεχε η Σοφία, μακριά από την οικογένειά της».




Διαβάστε Περισσότερα »

Εκδηλώσεις Τροφωνίων

Θεατρική παράσταση “Το σακάκι που βελάζει ” του Στανισλάβ Στρατίεβ


Τη θεατρική παράσταση “Το σακάκι που βελάζει” του Στανισλάβ Στρατίεβ παρουσιάζει ο Όμιλος Φίλων Θεάτρου Λιβαδειάς.
Η υπόθεση εξελίσσεται στα γραφεία ενός δημόσιου Οργανισμού, όπου παρακολουθούμε την πολύμορφη μέγγενη της γραφειοκρατίας και τον συνεπακόλουθο παραλογισμό  των δημοσίων υπαλλήλων, απέναντι στον πολίτη, ο οποίος «παλεύει» για  να αποδείξει το αυταπόδεικτο. H δικαίωση, αποτελεί για τον συγγραφέα  έννοια διεκδικήσιμη και όχι δεδομένη.
Παίζουν οι ηθοποιοί: Γιώργος Μαυρουδής, Δημήτρης Λεβέντης, Ειρήνη Γουργιώτη, Κωνσταντίνος Δημητρέλος, Μαρίνος Φίλων, Μάκης Κόκκορης, Βάσω Μαργέλου, Σπύρος Κακοσαίος, Κατερίνα Σουλιώτη, Γιώργος Ηλιάδης, Αντωνία Σαραντίδου, Κατερίνα Σούφρα, Σπύρος Γουργιώτης, Παντελής Μπατσούλης.
Σκηνοθεσία: Γιώργος Αγραφιώτης, Σκηνικά: Νεοκλής Αράπογλου, Μουσική επιμέλεια: Αστέρω Κουτσουλέρη, Φωτισμοί: Μπάμπης Κεφαλάς

ΔΕΥΤΕΡΑ 5 ΣΕΠΤΕΜΒΡΊΟΥ 2016, ώρα 9:00 μ.μ.
 ΑΝΟΙΚΤΌ ΘΈΑΤΡΟ ΚΡΥΑΣ
Είσοδος: 3 €,  Άνεργοι, ΑΜΕΑ, μαθητές, δωρεάν

Θεατρική παράσταση “Καρέκλες” του Ιονέσκο



Τη θεατρική παράσταση “Καρέκλες” του Ευγένιου Ιονέσκο θα παρουσιάσει η  θεατρική ομάδα “ΟΙ ΑΔΙΈΞΟΔΟΙ” Ιτέας. H γνωστή υπαρξιακή κωμωδία του Ιονέσκο μιλάει για τον παραλογισμό, τη μεγαλομανία, αλλά και τη μοναξιά δύο απλών ανθρώπων που πλησιάζουν στο τέλος της ζωής τους.
Παίζουν οι ηθοποιοί: Στάθης Καστρίτης, Τζένη Τσολίδου  Σκηνικές οδηγίες: Πάτυ Καρλιαύτη Ήχος-φως: Θύμιος Ξηρός


ΚΥΡΙΑΚΉ 4 ΣΕΠΤΕΜΒΡΊΟΥ 2016, ώρα 9:00 μ.μ.
 ΑΝΟΙΚΤΌ ΘΈΑΤΡΟ ΚΡΥΑΣ
Είσοδος 3 €


Διαβάστε Περισσότερα »

41χρονος καλλιεργούσε δενδρύλλια στη Λιβαδειά

Συνελήφθησαν επτά (7) άτομα σε περιοχές της Εύβοιας και της Βοιωτίας, στο πλαίσιο συστηματικών αστυνομικών ερευνών και ελέγχων, που διενεργούνται καθημερινά για τη καταπολέμηση της διάδοσης των ναρκωτικών

Συνελήφθησαν, σε περιοχές της Εύβοιας και της Βοιωτίας, στο πλαίσιο συστηματικών αστυνομικών ερευνών και ελέγχων, συνολικά επτά (7) άτομα, τα οποία κατηγορούνται για παραβάσεις νομοθεσίας περί ναρκωτικών.

Ειδικότερα, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Λιβαδειάς, μετά από κατάλληλη αξιοποίηση στοιχείων, εντοπίστηκε και συνελήφθη προχθές το βράδυ, σε περιοχή της Λιβαδειάς, 41χρονος ημεδαπός, κατηγορούμενος για καλλιέργεια δενδρυλλίων κάνναβης. Εκριζώθηκαν και κατασχέθηκαν πέντε (5) δενδρύλλια κάνναβης, ύψους από (0,5) έως και (1,2) μέτρων.

Από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Χαλκίδας, συνελήφθησαν χθες το απόγευμα, στην ευρύτερη περιοχή των Ψαχνών Ευβοίας, τρεις ημεδαποί, δύο 24χρονοι και ένας 25χρονος, στη κατοχή των οποίων βρέθηκε και κατασχέθηκε μία νάιλον συσκευασία, η οποία περιείχε μικροποσότητα ακατέργαστης κάνναβης.

Από αστυνομικούς της Α’ Ο.Π.Κ.Ε. Ευβοίας, συνελήφθησαν χθες το βράδυ, σε περιοχή της Χαλκίδας, δύο ημεδαποί, ηλικίας 29 και 28 ετών, στη κατοχή των οποίων βρέθηκε και κατασχέθηκε μία νάιλον συσκευασία, η οποία περιείχε μικροποσότητα ακατέργαστης κάνναβης.

Τέλος, από αστυνομικούς της Β’ Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. Ευβοίας, συνελήφθη χθες το πρωί, σε περιοχή της Χαλκίδας, 47χρονος ημεδαπός. Κατασχέθηκε μία νάιλον συσκευασία, η οποία περιείχε ναρκωτικά δισκία βουπρενορφίνης.

Οι δράσεις αυτές είναι καθημερινές και αποσκοπούν στη καταπολέμηση της διάδοσης των ναρκωτικών, ενώ θα συνεχιστούν με αμείωτο ενδιαφέρον.
Διαβάστε Περισσότερα »

Ξαναχτύπησαν οι κλέφτες με το μαύρο Peugeot-Αυτή τη φορά στις Θεσπιές-ΦΩΤΟ

Σε εξέλιξη είναι επιχείρηση της Α.Δ.Βοιωτίας, για τον εντοπισμό  των δραστών με το  μαύρο Peugeot που ξαναχτύπησαν σήμερα στις Θεσπιές.
Μετά τη χθεσινή απόπειρα διάρρηξης στην Αλίαρτο(Δείτε ΕΔΩ) σήμερα λίγο πριν τις 11:00 οι δράστες  εκμεταλλευόμενοι την  απουσία των ιδιοκτητών, μπούκαραν απο το ανοιχτό παράθυρο της κουζίνας σε μονοκατοικία στις Θεσπιές.
Αφού έψαξαν όλους τους χώρους για χρήματα και σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες πήραν δυο τηλεοράσεις,χρυσαφικά μεγάλης αξίας και εξαφανίστηκαν.
Όπως και στη χθεσινή απόπειρα κλοπής στην Αλίαρτο,έτσι και σήμερα οι περίοικοι κάνουν λόγω για κάτι τύπους(πιθανόν ρομα) με ένα μαύρο Peugeot χωρίς πινακίδες με φιμέ τζάμια,που είχε σταθμεύσει στο κέντρο των Θεσπιών.
Αναγνώστης  του permisospress. είδε το συγκεκριμένο αυτοκίνητο σήμερα το πρωί να κινείται ύποπτα στην περιοχή και μας έστειλε τις φωτογραφίες,τις οποίες δημοσιεύουμε με κάθε επιφύλαξη.










Διαβάστε Περισσότερα »

'Ετσι θα γίνει η νέα πλατεία της Αλιάρτου



Μεγάλη ανυπομονησία διακατέχει όλους σχεδόν τους Aλιαρτινούς σύμφωνα με το ρεπορτάζ που κάναμε,για να δουν την νέα εικόνα της πλατείας Αλιάρτου,όπως θα διαμορφωθεί, μετά απο τις εργασίες που γίνονται στον περιφραγμένο χώρο.
Πρόκειται για την διαμόρφωση της κεντρικής  πλατείας της Αλιάρτου,μια μεγάλη  παρέμβαση που γίνεται  σε έκταση 2,5 στρεμμάτων,καθιστώντας την πιο λειτουργική και προσβάσιμη, με σύγχρονη αισθητική, ώστε να μπορεί να εξυπηρετεί συγκεκριμένες ανάγκες των κατοίκων ως χώρος κοινωνικής επαφής και αναψυχής.
Είνα   ένα από τα σημαντικά έργα που γίνονται στην Αλίαρτο  προϋπολογισμού 180.000χιλ ευρώ, που θα δώσει νέα πνοή στην περιοχή  και θα συμβάλλει στη συνολική αναβάθμιση του κέντρου της πόλης.

Σύμφωνα  με πληροφορίες μας  θα λειτουργήσει και ένα Cafe το οποίο θα αλλάξει τα δεδομένα στη νέα πλατεία.
Πρόκειται για μια φιλόδοξη  ιδέα του Δήμου Αλιάρτου Θεσπιέων που πιστεύουμε ότι θα γίνει πραγματικότητα.
 Στο χώρο της νέας πλατείας θα κατασκευαστεί και  υπαίθρια σκακιέρα,  ένα μεγάλο δώρο για όλους εκείνους που λατρεύουν το σκάκι.

 Σίγουρα σε κάθε περίπτωση εκείνο που θα είναι το σημείο αναφοράς  για όλους τους Αλιαρτινούς θα είναι η νέα   πλατεία,η οποία αναμένεται να παραδοθεί στο  τέλος του 2016
Αναμένουμε με ανυπομονησία και μεγάλο ενδιαφέρον…

 Δείτε την τελική της μορφή στο σχέδιο ανάπλασης που ακολουθεί.



Διαβάστε Περισσότερα »

Γιορτάζουν τα Μαυρόγεια του Δήμου Ορχομενού



Διαβάστε Περισσότερα »

Όλοι μαζί για το Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Αλιάρτου Θεσπιέων-Μουσικοχορευτική Βραδιά Αλληλεγγύης




Διαβάστε Περισσότερα »

ΜΠΑΣΙΑΚΟΣ: ΕΚΤΟΣ ΒΡΕΦΟΝΗΠΙΑΚΩΝ ΣΤΑΘΜΩΝ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΠΑΙΔΙΑ



Ερώτηση στη Βουλή με θέμα τον αποκλεισμό από Βρεφονηπιακούς Σταθμούς χιλιάδων παιδιών (το 25%) από οικογένειες χαμηλών εισοδημάτων κατέθεσαν ο Βουλευτής Βαγγέλης Μπασιάκος και άλλοι Βουλευτές με πρωτοβουλία του Βουλευτή κ. Βασίλη Οικονόμου.
Η ερώτηση έχει ως εξής:

«ΕΡΩΤΗΣΗ


Προς: Υπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης
         Υπουργό Εσωτερικών
Θέμα: Εκτός βρεφονηπιακών σταθμών χιλιάδες παιδιά από οικογένειες χαμηλών εισοδημάτων

Κύριοι Υπουργοί,
Κόπηκε το 25% των παιδιών φέτος από τους βρεφονηπιακούς σταθμούς δημιουργώντας μεγάλο κοινωνικό πρόβλημα σε χιλιάδες οικογένειες. Συγκεκριμένα από τις 121.569 αιτήσεις γονέων στο Πρόγραμμα «Εναρμόνιση οικογενειακής και επαγγελματικής εκπαίδευσης» τα 36.769 παιδιά έμειναν φέτος εκτός δομών, παρόλο που πληρούσαν τις προϋποθέσεις ένταξής τους στο εν λόγω πρόγραμμα. Η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας (Κ.Ε.Δ.Ε.) είχε έγκαιρα επισημάνει την ανάγκη εξασφάλισης πόρων ύψους 250 εκατομμυρίων ευρώ. Δυστυχώς το Υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης δέσμευσε στον προϋπολογισμό του για το τρέχον έτος μόλις τα 193.025.945 ευρώ. To αποτέλεσμα είναι τραγικό. Χιλιάδες οικογένειες χαμηλών εισοδημάτων βλέπουν τα παιδιά τους να μένουν εκτός βρεφονηπιακών δομών.


Κατόπιν αυτών,

Ερωτάστε:

1) Θα εξασφαλίσετε τα επιπλέον 60 εκατομμύρια που απαιτούνται για την πλήρη ένταξη και των υπολοίπων 36.769 παιδιών στις βρεφονηπιακές δομές;


Διαβάστε Περισσότερα »

Ποιος φόρος θα αντικαταστήσει τον ΕΝΦΙΑ


Τι προβλέπει το νέο σχέδιο που επεξεργάζεται το υπουργείο Οικονομικών
Με Φόρο Ακίνητης Περιουσίας (ΦΑΠ) που θα επιβάλλεται στη συνολική ακίνητη περιουσία και με κλιμακωτούς συντελεστές ανάλογα με την αξία της σχεδιάζει η κυβέρνηση να αντικαταστήσει τον ΕΝΦΙΑ με στόχο τη δικαιότερη ανακατανομή των φορολογικών βαρών αλλά χωρίς αλλαγές στα έσοδα που παραμένουν στα 2,65 δισ. ευρώ.

Σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας  «Έθνος», στο σχέδιο που επεξεργάζεται το υπουργείο Οικονομικών προβλέπονται μεταξύ άλλων:

- κατάργηση των δύο φόρων του ΕΝΦΙΑ- κύριων και συμπληρωματικών- και καθιέρωση ενός φόρου που θα επιβάλλεται σε όλα τα ακίνητα εντός κι εκτός σχεδίου

- κατάργηση του υπολογισμού του φόρου ανά τετραγωνικό και υπολογισμός του με βάση το σύνολο της αξίας των ακινήτων κάθε φορολογούμενου

- υπολογισμός του φόρου για τη συνολική αξία της περιουσίας με βάση προοδευτική κλίμακα χωρίς αφορολόγητο όριο. Για τους οικονομικά αδύνατους ο φόρος θα είναι μικρός, έως 10 ευρώ, και θα αυξάνεται όσο μεγαλώνει και η αξία της ακίνητης περιουσίας

-κλίμακα υπολογισμού φόρου με πολλούς συντελεστές και αντίστοιχα πολλά κλιμάκια αξίας περιουσίας. Ο πρώτος συντελεστής θα είναι χαμηλός και θα υπολογίζεται για τα πρώτα 30.000 ή 50.000 ευρώ αξίας ακίνητης περιουσίας.





Διαβάστε Περισσότερα »

5ος Ημιμαραθώνιος "Αθανασάκης Ελευθέριος" στο Σχηματάρι

Διαβάστε Περισσότερα »

ΤΡΟΦΩΝΙΑ 2016 - Έκθεση Παναγιώτη Τέτση - Χαρακτική, 10-23 Σεπτεμβρίου

Έκθεση Παναγιώτη Τέτση
Χαρακτική


Ο Δήμος Λεβαδέων, το Μορφωτικό ΄Ιδρυμα Εθνικής Τραπέζης, η Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Λιβαδειάς και ο σύλλογος «Φίλοι Βιβλιοθήκης Λιβαδειάς», στο πλαίσιο των  Τροφωνίων 2016 παρουσιάζουν την έκθεση “Παναγιώτη Τέτση - Χαρακτική” που θα πραγματοποιηθεί από 10 έως 23 Σεπτεμβρίου του 2016 στο ισόγειο του Νερόμυλου στις πηγές της Κρύας.
Τα εγκαίνια της έκθεσης θα πραγματοποιηθούν το Σάββατο 10 Σεπτεμβρίου 2016 και ώρα 20:00 στο Συνεδριακό Κέντρο “Χρήστος Παλαιολόγος” όπου η Διευθύντρια της Εθνικής Πινακοθήκης – Μουσείο Αλεξάνδρου Σούτσου,  κα Μαρίνα Λαμπράκη – Πλάκα θα μιλήσει για τον καλλιτέχνη και το έργο του.
Βιογραφικό Σημείωμα:
Ο Παναγιώτης Τέτσης (1925 – 2016) ήταν Έλληνας χαράκτης και ζωγράφος από την Υδρα. Το 1940 παίρνει τα πρώτα μαθήματα ζωγραφικής, ενώ την ίδια χρονιά γνωρίζει τους «πραγματικούς του δασκάλους», τον Δημήτρη Πικιώνη και τον Νίκο Χατζηκυριάκο-Γκίκα. Το 1943 σπουδάζει ζωγραφική στο προπαρασκευαστικό τμήμα της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών στην Αθήνα, κοντά στους Δημήτριο Μπισκίνη και Παύλο Μαθιόπουλο. Ακολουθεί εισαγωγή του στα εργαστήρια της Σχολής, κοντά στον Κωνσταντίνο Παρθένη, απ’ όπου αποφοίτησε το 1949. Μέλος της ομάδας Αρμός Α και αργότερα της ομάδας Αρμός Β, το 1951 διορίστηκε επιμελητής στην έδρα του ελεύθερου σχεδίου, με καθηγητή τον Νίκο Χατζηκυριάκο-Γκίκα, στην Ανωτάτη Σχολή Αρχιτεκτόνων του ΕΜΠ. Από το 1953 έως το 1956 εγκαθίσταται στο Παρίσι, με υποτροφία του ΙΚΥ. Εκεί, στη Σχολή Καλών Τεχνών, διδάσκεται την τέχνη της χαλκογραφίας. Από το 1958 έως το 1976 διδάσκει στο Ελεύθερο Σπουδαστήριο Καλών Τεχνών (γνωστό αργότερα ως Σχολή Βακαλό), ενώ παράλληλα (έως το 1962) διδάσκει ελεύθερο σχέδιο στη Σχολή Σχεδιαστών του Αθηναϊκού Τεχνολογικού Ομίλου. Το 1958 το ελληνικό τμήμα της Διεθνούς Ένωσης Κριτικών Τέχνης τον εκλέγει μεταξύ Ελλήνων υποψηφίων για το διεθνές βραβείο του Μουσείου Γκούγκενχαϊμ, όπου και εκτίθεται το έργο του. Ακολουθεί (1962) το Βραβείο Κριτικών για το έργο Το Ναυπηγείο, ενώ το 1970 ορίζεται εκπρόσωπος της Ελλάδας στην Μπιενάλε Βενετίας. Λόγω των ειδικών πολιτικών συνθηκών αρνείται τη συμμετοχή. Το 1976 εκλέγεται καθηγητής στην Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών, στο Γ΄ Εργαστήριο Ζωγραφικής, όπου διδάσκει έως το 1991. Το 1989 η σύγκλητος τον εκλέγει πρύτανη του ιδρύματος και το 1993 εκλέγεται ακαδημαϊκός. Απεβίωσε σε ηλικία 91 ετών, στις 5 Μαρτίου 2016 στην Αθήνα.
Ώρες λειτουργίας της έκθεσης: Καθημερινά  18:00 – 21:30
Σάββατο -  Κυριακή 11:00  − 14:00  & 18:00 – 21:00
Η έκθεση θα ανοίγει και τα πρωινά για επισκέψεις σχολείων κατόπιν ραντεβού.
Πληροφορίες: 22613-50812, 22610-89979, 22610-29216
 http://www.liblivadia.gr | vivlivad@gmail.com

Διαβάστε Περισσότερα »

Ηλικιωμένος στην Εύβοια έπεσε σε δέντρο και σκοτώθηκε

Θανατηφόρο τροχαίο ατύχημα στο Μαρμάρι Ευβοίας


Χθες (01-09-2016) το μεσημέρι περίπου στις 15:00, στο Μαρμάρι Ευβοίας, Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο που οδηγούσε ένας 79χρονος ημεδαπός, εξετράπη της πορείας του και προσέκρουσε σε δένδρο, με αποτέλεσμα τον θανάσιμο τραυματισμό του οδηγού του.

Ενεργείται προανάκριση, από το Αστυνομικό Τμήμα Καρύστου, για τον προσδιορισμό των συνθηκών του θανατηφόρου τροχαίου ατυχήματος.
Διαβάστε Περισσότερα »

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ 2014 – 2020-Εκδήλωση στη Λιβαδειά

Την τέταρτη 7 Σεπτέμβρη ( 11:30 π.μ) στα γραφεία του Αγροτικού Συνεταιρισμού ΑΙΧΜΕΑΣ  θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση-ενημέρωσης των αγροτών για το πρόγραμμα LEADER (ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ 2014 – 2020) από την ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ Ο.Τ.Α. - ΕΛΙΚΩΝΑΣ-ΠΑΡΝΑΣΣΟΣ. Ομιλητές θα είναι η κ. Κοντελέ Βαρβάρα (γεωπόνος) και η κ. Γκικοπούλου Γεωργία  διευθύντρια της ΕΛΙΚΩΝΑΣ – ΠΑΡΝΑΣΣΟΣ.
Διαβάστε Περισσότερα »

42 ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΝΕ ΟΔΗΓΗΤΗ ΣΤΟ ΒΙΟΚΛΙΜΑΤΙΚΟ ΠΑΡΚΟ ΘΗΒΑΣ



Διαβάστε Περισσότερα »

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ