Τετάρτη 7 Σεπτεμβρίου 2016

ΔΗΛΩΣΤΕ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΟΝ 6ο ΠΤΩΙΟ ΑΓΩΝΑ ΔΡΟΜΟΥ ΑΚΡΑΙΦΝΙΟΥ

ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΛΑΟΓΡΑΦΙΚΟΥ ΜΟΥΣΕΙΟΥ ΑΚΡΑΙΦΝΙΟΥ
ΤΗΛ./FAX: 22680-31424
Email: athina2kol@gmail.com

6ος ΠΤΩΙΟΣ ΑΓΩΝΑΣ ΔΡΟΜΟΥ ΑΚΡΑΙΦΝΙΟΥ
Της 16ης ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2016

ΔΗΛΩΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΑΘΛΗΤΗ

ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ 10 ΧΛΜ                         □
ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ 26 ΧΛΜ    ΠΕΔΙΝΟ         □
                                   ΣΤΟ ΠΕΡΠΑΤΗΜΑ 10 χλμ                     □
ΠΑΙΔΙΚΗ ΔΙΑΔΡΟΜΗ          2 χλμ      □
ΠΑΙΔΙΚΗ ΔΙΑΔΡΟΜΗ          500 m      □



ΕΠΩΝΥΜΟ: _____________________________________
ΟΝΟΜΑ: ______________________________
ΟΝΟΜΑ ΠΑΤΡΟΣ:  ________ ___________________________
ΗΛΙΚΙΑ:     ___ __________________________
ΦΥΛΛΟ:    ΑΝΔΡΑΣ  □            ΓΥΝΑΙΚΑ  □

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ___ ____________________________________
ΤΑΧ. ΚΩΔΙΚΑΣ/ΠΟΛΗ: ____________________________
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ή ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΣ:___ _____ __________________
ΤΗΛ:  ____________________
EMAIL:  _____________________________________

ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΔΗΛΩΣΗ: Δηλώνω ΥΠΕΥΘΥΝΩΣ ότι παίρνω μέρος στον 5ο ΠΤΩΙΟ ΑΓΩΝΑ ΔΡΟΜΟΥ,
αποκλειστικά με δική μου ευθύνη για κάθε τυχόν τραυματισμό που ενδεχομένως θα μου συμβεί και παραιτούμαι ατομικά και για λογαριασμό των δικαιούχων μου από κάθε σχετική αποζημίωση
Επίσης δηλώνω ότι επιτρέπω να χρησιμοποιηθεί το όνομά μου και η φωτογραφία μου ελεύθερα από τους διοργανωτές προς τα μέσα ενημέρωσης και οπουδήποτε κριθεί σκόπιμο απ’ αυτούς.

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ: ……………………………… ΥΠΟΓΡΑΦΗ

- Παρακαλούμε να σταλεί με fax στο 22680-31424 έως       13/10/2016      ή
  Ηλεκτρονικά: athina2kol@gmail.com

ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΑΥΤΗ ΔΕΝ ΘΑ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΔΕΚΤΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΓΙΑΤΙ ΘΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΧΡΟΝΟΜΕΤΡΗΣΗ

Διαβάστε Περισσότερα »

Στους Μικρασιάτες Λιβαδειάς η ρεμπέτισσα Σοφία Παπάζογλου

Κ Α Λ Ε Σ Μ Α

Ο   Πολιτιστικός Σύλλογος Μικρασιατών Λιβαδειάς  σας καλεί στις 3ήμερες εκδηλώσεις που θα πραγματοποιήσει στα πλαίσια της επετείου από τη Μικρασιατική Καταστροφή στις 16, 17 και 18/9/2016 ημέρες Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή αντίστοιχα.
Οι εκδηλώσεις είναι :

                  Παρασκευή  16/9/2016     ώρα   21:00΄

Συμμετοχή στα Τροφώνια 2016 του Δήμου Λιβαδειάς, Ρεμπέτικη βραδιά με τη ΣΟΦΙΑ ΠΑΠΑΖΟΓΛΟΥ και τη χορωδία του Πολιτιστικού Συλλόγου Μικρασιατών Λιβαδειάς στο Ανοιχτό Θέατρο Κρύας.
Είσοδος  Ελεύθερη
                
                  Σάββατο        17/9/2016      ώρα   20:30΄

Πλατεία του Συνοικισμού
1. Τραγούδια από την χορωδία του Πολιτιστικού Συλλόγου 
     Μικρασιατών Λιβαδειάς με τη συνοδεία Ορχήστρας
2. Χοροί από:
   - Tο Χορευτικό συγκρότημα του Αθλητικού και
      Πολιτιστικού Συλλόγου Γυναικών Λιβαδειάς
   -  Tο Χορευτικό  συγκρότημα  του Πολιτιστικού Συλλόγου
       Μικρασιατών Λιβαδειάς

              Κυριακή     18/9/2016        ώρα  9.30΄π.μ.

Μετά τη θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό του Αγίου Παντελεήμονα στο Συνοικισμό Λιβαδειάς,  θα  ακολουθήσει  επιμνημόσυνη δέηση υπέρ των ψυχών των θυμάτων της Μικρασιατικής Καταστροφής.
Στη  συνέχεια στο Μνημείο της Μικρασιάτισσας Μάνας θα ψαλεί τρισάγιο και θα γίνει κατάθεση στεφάνων.
Θα  ακολουθήσει το καθιερωμένο  κέρασμα στα Γραφεία του Συλλόγου  μας.

    ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ
                      Το    Δ.Σ.  
Διαβάστε Περισσότερα »

Μεγάλη επιτυχία της Ασφάλειας Λιβαδειάς:Έπιασε τους απατεώνες που τηλεφωνούσαν στα σπίτια και τρομοκρατούσαν τον κόσμο!

Συνελήφθησαν δύο (2) υπήκοοι Βουλγαρίας στη Λιβαδειά, μέλη οργανωμένης εγκληματικής ομάδας, σκοπός της οποίας ήταν η συστηματική και εξακολουθητική εξαπάτηση πολιτών

Τηλεφωνούσαν σε ηλικιωμένους προσποιούμενοι συνήθως τους αστυνομικούς ή συγγενικά τους πρόσωπα και με το πρόσχημα ότι οικείοι τους έχουν εμπλακεί σε θανατηφόρα τροχαία ατυχήματα, προσπαθούσαν να τους αποσπάσουν μεγάλα χρηματικά ποσά

Στο πλαίσιο της ενδελεχούς αστυνομικής έρευνας, προέκυψε ότι οι συλληφθέντες ενέχονται σε τουλάχιστον (18) απόπειρες απάτης, σε περιοχές της Λιβαδειάς, της Θήβας και του Αγίου Γεωργίου Βοιωτίας

Κατασχέθηκαν (1) Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο και (3) κινητά τηλέφωνα

Δημοσιεύονται χρήσιμες συμβουλές προς τους πολίτες για την αποφυγή περιστατικών εξαπάτησης 



Συνελήφθησαν, χθες (06-09-2016) το μεσημέρι στη Λιβαδειά, δύο (2) υπήκοοι Βουλγαρίας, ηλικίας 43 και 38 ετών αντίστοιχα, οι οποίοι αποτελούν μέλη οργανωμένης εγκληματικής ομάδας, σκοπός της οποίας ήταν η συστηματική και εξακολουθητική εξαπάτηση πολιτών.

Ο εντοπισμός και η σύλληψή τους είναι αποτέλεσμα άμεσης κινητοποίησης και συντονισμένων αναζητήσεων που διενεργήθηκαν από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Λιβαδειάς, με την συνδρομή αστυνομικών της Ομάδας Δίκυκλης Αστυνόμευσης (ΔΙ.ΑΣ.), της Διεύθυνσης Αστυνομίας Βοιωτίας και του Τμήματος Τροχαίας Λιβαδειάς.

Από την αναλυτική έρευνα που πραγματοποιήθηκε από το Τμήμα Ασφαλείας Λιβαδειάς, διαπιστώθηκε ότι οι δύο συλληφθέντες, μαζί με άλλα μέλη της σπείρας τα στοιχεία ταυτότητας των οποίων διερευνώνται, ενέχονται σε  τουλάχιστον δεκαοκτώ (18) περιπτώσεις αποπειρών απάτης σε βάρος πολιτών.

Ειδικότερα, το χρονικό διάστημα από τα τέλη του προηγούμενου μήνα έως και χθες (06-09-2016) πρωινές ώρες, τα μέλη της σπείρας, εφαρμόζοντας συγκεκριμένη μεθοδολογία και τρόπο προσέγγισης, αποπειράθηκαν να αποσπάσουν μεγάλα χρηματικά ποσά από πολίτες σε περιοχές της Λιβαδειάς (δέκα περιπτώσεις), της Θήβας (έξι περιπτώσεις) και του Αγίου Γεωργίου Βοιωτίας (δύο περιπτώσεις).

Συγκεκριμένα, τηλεφωνούσαν σε ηλικιωμένους προσποιούμενοι συνήθως τους αστυνομικούς ή συγγενικά τους πρόσωπα και με το πρόσχημα ότι οικείοι τους έχουν εμπλακεί σε θανατηφόρα τροχαία ατυχήματα, απαιτούσαν χρήματα που κυμαίνονταν από (40.000) έως (70.000) ευρώ, προκειμένου οι εμπλεκόμενοι συγγενείς τους να αποφύγουν τις συνέπειες από το δήθεν θανατηφόρο τροχαίο ατύχημα.

Όπως προέκυψε, οι συλληφθέντες μετέβαιναν πλησίον των οικιών των υποψήφιων θυμάτων τους και οι συνεργοί τους τηλεφωνούσαν στα σταθερά τους τηλέφωνα. Ο σκοπός τους ήταν, εκμεταλλευόμενοι την σύγχυση και την ψυχολογική φόρτιση που προκαλούσαν στους πολίτες, να πετύχουν την άμεση είσπραξη των χρημάτων που απαιτούσαν.

Από τους αστυνομικούς κατασχέθηκαν ένα Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, καθώς και τρία κινητά τηλέφωνα, ως μέσα διευκόλυνσης για την τέλεση των ανωτέρω αδικημάτων.

Το προανακριτικό έργο διενεργεί το Τμήμα Ασφαλείας Λιβαδειάς, προκειμένου να διακριβωθεί πλήρως η σύνθεση και η εγκληματική δραστηριότητα των μελών της σπείρας.

Οι συλληφθέντες, με την κακουργηματικού χαρακτήρα δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος του, θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Λιβαδειάς.
Στοχεύοντας στην πρόληψη και αποφυγή παρόμοιων περιστατικών, η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Στερεάς Ελλάδας προτρέπει τους πολίτες:

•    να είναι ιδιαίτερα επιφυλακτικοί όταν άγνωστοι προσπαθήσουν να τους πείσουν για την καταβολή χρηματικού ποσού, με το πρόσχημα επείγουσας ανάγκης συγγενικού - φιλικού προσώπου (π.χ. νοσηλεία σε νοσοκομείο). Το ίδιο μπορεί να προσπαθήσουν και τηλεφωνικά. Για τους ίδιους λόγους να μην ενδίδουν σε προτροπές για συνάντηση (ραντεβού κ.λπ.).
•    σε περιπτώσεις που άγνωστοι επικαλούνται έκτακτη ανάγκη γνωστού -συγγενικού τους προσώπου, να επιδιώκουν πάντα να επικοινωνούν οι ίδιοι τηλεφωνικά με το γνωστό - συγγενικό τους πρόσωπο, προς επιβεβαίωση των όσων επικαλούνται. Η επικοινωνία να γίνεται με δικό τους τηλέφωνο και κατόπιν δικής τους πρωτοβουλίας και να μην δέχονται να μιλάνε με άτομο, το οποίο κάλεσαν οι άγνωστοι.
•    σε κάθε περίπτωση, να δηλώνουν ότι δεν πρόκειται να παραδώσουν χρήματα, εάν δεν εμφανιστούν οι γνωστοί-συγγενείς τους.
•    να έχουν πάντα διαθέσιμους τους τηλεφωνικούς αριθμούς, με τους οποίους να επικοινωνούν σε περίπτωση ανάγκης (Αστυνομία, Πυροσβεστική, Νοσοκομεία, στενοί συγγενείς κ.α.).
•    να συγκρατούν τα χαρακτηριστικά των δραστών, καθώς και τα οχήματα με τα οποία κινούνται (αριθμό κυκλοφορίας, μάρκα οχήματος, χρώμα κ.λπ.), για να βοηθήσουν το έργο των διωκτικών αρχών.
•    Να ενημερώνουν πάντα τις αστυνομικές Αρχές, ακόμη και σε περίπτωση απόπειρας απάτης σε βάρος τους.


Απάτη με το πρόσχημα πρόκλησης τροχαίου ατυχήματος

Οι δράστες πραγματοποιούν αιφνιδιαστικές τηλεφωνικές κλήσεις σε πολίτες, προσποιούμενοι άλλοτε τους νοσοκομειακούς γιατρούς και άλλοτε τους αστυνομικούς ή δικηγόρους, υποστηρίζοντας ψευδώς ότι στενό συγγενικό τους πρόσωπο (συνήθως τέκνο τους), έχει προκαλέσει με υπαιτιότητά του τροχαίο ατύχημα, με συνέπεια τον θανάσιμο ή βαρύτατο τραυματισμό συνήθως ανήλικου παιδιού.

Προκειμένου να αποφευχθεί η φυλάκιση του συγγενικού τους προσώπου και να απεμπλακεί από τις επικείμενες ποινικές συνέπειες, απαιτούν την καταβολή σημαντικών χρηματικών ποσών, το ύψος των οποίων ποικίλλει, προσαρμοζόμενα σε κάθε υπόθεση ανάλογα με τη δεκτικότητα και την ευπιστία των θυμάτων.

Για να γίνουν πιο πειστικοί, έτεροι συνεργάτες παρεμβάλλονται στην τηλεφωνική επικοινωνία, αναλόγως του φύλου του συγγενικού τους προσώπου, προσποιούμενοι αυτό, εκλιπαρώντας για βοήθεια και ασκώντας αφόρητη ψυχολογική πίεση στα θύματα.

Στη συνέχεια και εφόσον τα θύματα έχουν πεισθεί, είτε εμφανίζονται στην οικία τους για την παραλαβή των χρημάτων, είτε δίνουν ραντεβού σε προκαθορισμένο από τους δράστες τόπο και χρόνο, πλησίον της οικίας.

Επισημαίνεται ότι στα τροχαία ατυχήματα ακολουθούνται πάντα από τις αστυνομικές Αρχές οι νόμιμες και προβλεπόμενες ενέργειες, υπό την καθοδήγηση των κατά τόπους Εισαγγελικών Αρχών και σε καμία περίπτωση δεν υφίστανται παρέκκλιση από αυτές, με την καταβολή χρηματικών ποσών.


Απάτη με τη μέθοδο νοσηλείας συγγενικού προσώπου

Οι δράστες πραγματοποιούν αιφνιδιαστικές τηλεφωνικές κλήσεις στα υποψήφια θύματα και εκμεταλλευόμενοι την αναστάτωση που προκαλείται, τους αναγγέλλουν ότι ένας στενός συγγενής τους εισήχθη εσπευσμένα σε κάποιο νοσοκομείο, λόγω τροχαίου ατυχήματος ή κάποιου άλλου εκτάκτου λόγου και απαιτούν χρήματα για να γίνει άμεσα κάποια ιατρική πράξη, συνήθως χειρουργική επέμβαση.

Επιπλέον, ζητούν από τα υποψήφια θύματα να μεταβούν αμέσως σε συγκεκριμένο σημείο, όπου τους «αναμένει» άνθρωπος του νοσοκομείου π.χ. ένας νοσηλευτής ή υπάλληλος του ΕΚΑΒ, για να παραλάβει τα χρήματα και να τα παραδώσει το ταχύτερο δυνατό στους γιατρούς.

Τα θύματα χρησιμοποιούν συνήθως την ίδια τηλεφωνική συσκευή στην οποία δέχθηκαν την κλήση για να καλέσουν στο κινητό τηλέφωνο το συγγενικό τους πρόσωπο, που «δήθεν» νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση.

Μέσα στη σύγχυση τους δεν αντιλαμβάνονται ότι η «γραμμή» είναι ακόμη ανοιχτή με τους δράστες, οι οποίοι δεν τερμάτισαν την προηγούμενη κλήση.

Οι δράστες προσποιούνται ότι απαντούν στην κλήση των θυμάτων και «επιβεβαιώνουν» την άσχημη είδηση, παριστάνοντας για παράδειγμα κάποιον τραυματιοφορέα που κρατάει το κινητό του νοσηλευόμενου.

Σημειώνεται ότι στην επίσημη ιστοσελίδα της Ελληνικής Αστυνομίας, www.hellenicpolice.gr, οδηγός του πολίτη, χρήσιμες συμβουλές, είναι διαθέσιμες αναλυτικές συμβουλές προς τους πολίτες, για την αποφυγή περιπτώσεων εξαπάτησης από επιτήδειους, που με διάφορα προσχήματα και τεχνάσματα αποσπούν χρηματικά ποσά.   


Διαβάστε Περισσότερα »

Ένας νεκρός και δυο τραυματίες σε τροχαίο στο Αλιβέρι

Θανατηφόρο τροχαίο ατύχημα στην   Εύβοια
Χθες (06-09-2016) το βράδυ περίπου στις 19:45΄,  στην 44η χ/θ της εθνικής οδού Χαλκίδας – Λεπούρων (ευρύτερη περιοχή Αλιβερίου Ευβοίας), Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο που οδηγούσε ένας 61χρονος ημεδαπός, συγκρούσθηκε με Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο που οδηγούσε ένας 35χρονος αλλοδαπός και στο οποίο επέβαιναν ακόμη δύο αλλοδαπές, εκ των οποίων η μία ανήλικη.

Από τη σύγκρουση τραυματίστηκε θανάσιμα ο 61χρονος ημεδαπός, σοβαρά οι δύο αλλοδαπές και ελαφρά ο 35χρονος αλλοδαπός.

Ενεργείται προανάκριση από το Αστυνομικό Τμήμα Αλιβερίου, για τον προσδιορισμό των συνθηκών του θανατηφόρου τροχαίου ατυχήματος.

             
Διαβάστε Περισσότερα »

Τι απαντάει ο Δήμαρχος Θηβαίων στις κατηγορίες Σκούμα

Απάντηση Δημάρχου Θηβαίων σε ανοιχτή επιστολή του Δημ. Συμβούλου Αθ. Σκούμα με τίτλο “Ο Δήμαρχος Θηβαίων λειτουργεί ως εντολοδόχος του ομίλου Στασινόπουλος” 

Κύριε Σκούμα
Στην επιστολή σας με ημερομηνία 24-8-2016 που δημοσιεύτηκε στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, μέμφεστε τον Δήμαρχο, με την  επιθετικότητα του παντογνώστη που ξέρει την πάσαν αλήθεια και αυτή και μόνο υποστηρίζει,  ότι τάχα δεν υλοποιεί αυθαίρετα απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου σχετικά με δρόμο που βρίσκεται εντός της Βιομηχανικής Περιοχής (ΒΙΠΕ) Θίσβης και οδηγεί στην παραλία “Αγγελή” στον όρμο της Νούσας. Φθάνετε μάλιστα στο σημείο να διατυπώνετε  χαρακτηρισμούς υπό μορφήν ερωτήματος για το αν ο Δήμαρχος λειτουργεί ως εντολοδόχος του ομίλου Στασινόπουλου. Προσπαθείτε για άλλη μια φορά εφαρμόζοντας τη γνωστή συνταγή σας να εντυπωσιάσετε και να εκβιάσετε καταστάσεις και αισθήματα, με σκοπό να αποκομίσετε πολιτικά οφέλη.
Επί της ουσίας του θέματος, όπως σας έχουμε ενημερώσει, πρόκειται για ιδιαίτερα περίπλοκο ζήτημα, για το οποίο υπάρχουν αντικρουόμενες νομικές απόψεις, και δεν προσφέρεται για λαϊκισμούς και φθηνή πολιτική εκμετάλλευση.
Όπως  γνωρίζετε, άλλωστε, ο κ. Εισαγγελέας Πλημμελειοδικών Θηβών έθεσε πρόσφατα στο αρχείο, μετά από διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης καταγγελία για παράνομο κλείσιμο του επίμαχου δρόμου από την ΔΙΑΒΙΠΕΘΙΒ.  A.E.  Εξάλλου πρέπει να ληφθούν σοβαρά υπόψη και να εξετασθούν οι απόψεις των αρμόδιων Υπουργείων, όπως διατυπώνονται ως απάντηση σε πρόσφατη  ερώτηση που υπέβαλε για το θέμα ο βουλευτής κ. Θηβαίος  Νικόλαος.
Διαβεβαιώνουμε τόσο εσάς όσο και τους πολίτες του Δήμου μας, που έχουν κρίση και δεν αρκούνται στην επιφάνεια των πραγμάτων,  ότι η Δημοτική Αρχή μαζί με τις αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου εξετάζει όλα τα στοιχεία και κάνει όλους τους υπεύθυνους χειρισμούς που απαιτούνται προκειμένου το θέμα να επιλυθεί προς όφελος των δημοτών μας.
Ως Δήμαρχος Θηβαίων είμαι αποφασισμένος με τη στάση μου και τις ενέργειές μου να μην επιτρέψω να καθιερωθεί ως δημόσιος λόγος το αδίστακτο ψέμα και οι απαράδεκτοι υπαινιγμοί, όπως εσείς επιχειρείτε, επιφυλασσόμενος να ασκήσω κάθε νόμιμο δικαίωμά μου προς αυτή την κατεύθυνση.
Ο Δήμαρχος Θηβαίων
Σπυρίδων Νικολάου

Διαβάστε Περισσότερα »

Εκδήλωση μνήμης & τιμής στους Απαγχονισθέντες Λιβαδείτες


Διαβάστε Περισσότερα »

Α.Ρ.Κ. Θήβας:Πότε θα απαντήσετε για την καταλληλότητα του νερού στα Βάγια;

Πότε θα μας δοθούν οι απαντήσεις από την Δημοτική Αρχή σχετικά με την
καταλληλότητα του νερού στα Βάγια;

Παρήρθε ένας σχεδόν μήνας από το θέμα που πρόεκυψε από την καταλληλότητα για πόση του νερού στα Βάγια. Η Δημοτική Αρχή αφού είχε αποκρύψει τόσο από τους πολίτες όσο και από το Δημοτικό Συμβούλιο το αποτέλεσμα του Εργαστήριου Υγιεινής του Πανεπιστημίου Πατρών για την μη καταλληλότητα προς πόση του νερού, λόγω αυξημένου μικροβιακού φορτίου και μάλιστα από δυο δείγματα που λήφθηκαν από σχολεία στις 16/3/2016 (όπου τα παιδιά έπιναν νερό από αυτό) το είχε παραδεχθεί με δικιά της ανακοίνωση που εξέδωσε μετά την παρέμβαση μας (με δικαιολογία ότι τάχα οφειλόταν στην βλάβη του δικτύου την ίδια μέρα με την λήψη της δειγματοληψίας).
Αφού δεν εξέδωσε καμιά ανακοίνωση για να λάβουν μέτρα προφύλαξης οι πολίτες μέχρι να γίνει επανέλεγχος του νερού μετά από τις σχετικές συστάσεις (διόρθωσης του προβλήματος) του Εργαστηρίου Υγιεινής, στην ανακοίνωση της ανέφερε ότι έγινε επανέλεγχος μετά από ένα μήνα και μας διαβεβαίωσε ότι το νερό είναι κατάλληλο προς πόση.
Επειδή αμφισβητούμε εύλογα πλέον τις διαβεβαιώσεις με την μορφή γενικόλογων ανακοινώσεων σαν ΑΡΚ Θήβας ζητήσαμε με έγγραφο και πρωτοκολλημένο αίτημα να μας δοθούν οι νέες απαντήσεις του επανελέγχου του Τμήματος Υγιεινής για την καταλληλότητα του νερού προς πόση τόσο όσον αφορά το μικροβιακό φορτίο και την επιτρεπτή χλωρίωση όσο και τις άλλες μετρούμενες χημικές παραμέτρους.
ΟΥΔΕΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΕΩΣ ΣΗΜΕΡΑ,ΕΔΩ ΚΑΙ ΕΝΑ ΜΗΝΑ..ΓΙΑΤΙ;
Διαβάστε Περισσότερα »

Βιβλική καταστροφή στην Καλαμάτα – Τρεις νεκροί στη Μεσσηνία-ΒΙΝΤΕΟ



Τρεις νεκροί στη Μεσσηνία και μια αγνοούμενη στη Θεσσαλονίκη είναι ο μέχρι στιγμής απολογισμός της θεομηνίας που πλήττει τη χώρα μας και σύμφωνα με τις προβλέψεις θα συνεχιστεί.

Όπως έγινε γνωστό από το κέντρο της Πυροσβεστικής, νεκρές είναι μια 63χρονη με κινητικά προβλήματα και μια 80χρονη στην πόλη της Καλαμάτας, οι οποίες ανασύρθηκαν από πλημμυρισμένα υπόγεια, ενώ ένας 90χρονος εντοπίστηκε νεκρός στο σπίτι του στη Θουρία, το οποίο όμως δεν έχει πλημμυρίσει και εκτιμάται οτι πιθανότατα πέθανε από άλλη αιτία.

Θρίλερ με 53χρονη στη Θεσσαλονίκη
Στη Μηχανιώνα Θεσσαλονίκης γίνονται αναζητήσεις απο σωστικά συνεργεία για τον εντοπισμό μιας 53χρονης που αγνοείται και για την οποία είχε δηλώσει ο σύζυγός της ότι έχασε την επαφή μαζί της. Το αυτοκίνητο της γυναίκας βρέθηκε σε βενζινάδικο με τα αλάρμ αναμμένα, αλλά η ίδια παραμένει άφαντη.

Τεράστιες καταστροφές στην Καλαμάτα
Η ολονύχτια πολύ δυνατή βροχή έχει μετατρέψει τους δρόμους της μεσσηνιακής πρωτεύουσας σε ποτάμια. Άνθρωποι έχουν εγκλωβιστεί με τα αυτοκίνητά τους σε πλημμυρισμένους δρόμους, σπίτια πλημμύρισαν, ενώ η Πυροσβεστική δεν προλαβαίνει να δέχεται κλήσεις για παροχή βοήθειας (απάντληση υδάτων, απεγκλωβισμό κ.λπ.). Πάρα πολλά αυτοκίνητα έχουν παρασυρθεί και έχουν προκληθεί και συγκρούσεις.

Οι καταστροφές είναι τόσο μεγάλες και τα πλημμυρισμένα σπίτια εκατοντάδες που αποφασίστηκε να ενισχυθούν οι δυνάμεις της πυροσβεστικής στην περιοχή με 20 αντλίες από Αθήνα, 12 από Τρίπολη και ένα ερπυστριοφόρο όχημα.

Σύμφωνα με τον δήμαρχο Καλαμάτας, Π. Νίκα, ο οποίος μίλησε στην ΕΡΤ, νεκρή είναι μία γυναίκα 62 ετών, η οποία έμενε σε ημιυπόγειο σε χωριό της Μεσσηνίας και αντιμετώπιζε κινητικά προβλήματα, με αποτέλεσμα να μην προλάβουν οι αρχές να την απεγκλωβίσουν.
Παράλληλα, όπως αποκάλυψε ο δήμαρχος Καλαμάτας, 80 φοιτητές βρίσκονται αποκλεισμένοι στο ΤΕΙ, ενώ 8 χωριά είναι επίσης αποκλεισμένα.

Σύμφωνα με το tharrosnews.gr, ο ποταμός Ξερίλας, υπερχείλισε από την έντονη βροχόπτωση και παρέσυρε έναν άνδρα καθώς και δεκάδες αυτοκίνητα στο πέρασμά του.

Σε πολλές περιοχές της Καλαμάτας, δεν υπάρχει ρεύμα.

Δείτε το  βίντεο από το tharrosnews.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Μπακογιάννης:Στερούν χρήματα απο την Περιφέρεια Στερεάς

Επιστολή του Περιφερειακού Συμβουλίου Στερεάς Ελλάδας
προς τον Υπ.Αγροτικής Ανάπτυξης

Την έντονη διαμαρτυρία για την κατανομή των πόρων του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης εξέφρασε το Περιφερειακό Συμβούλιο που εξέδωσε ψήφισμα το οποίο εστάλη στον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Ευάγγελο Αποστόλου.

Στο ψήφισμα, που εκδόθηκε και με την συμμετοχή της παράταξης της μείζονος αντιπολίτευσης, ζητείται από τον Υπουργό να παρέμβει ώστε στην επόμενη κατανομή να διορθωθεί η αδικία που στερεί από την Στερεά Ελλάδα περίπου 14,5εκατ. ευρώ από τα 1,2 δις. που θα εκχωρηθούν στις περιφέρειες και να ληφθεί υπόψη το κριτήριο βάσει του οποίου η Στερεά Ελλάδα παράγει το 9,4 % του Αγροτικού ΑΕΠ.

«Είναι γνωστό σε όλους πλέον ότι η Στερεά Ελλάδα είναι θύμα μιας στατιστικής στρέβλωσης με αποτέλεσμα να μην παίρνει αυτά που δικαιούται. Η Περιφέρεια που έχει πολύ μεγαλύτερο Αγροτικό ΑΕΠ από άλλες, δεν μπορεί να παραμένει φτωχός και αδικημένος συγγενής. Δεν επαιτούμε, ζητούμε την εφαρμογή των αντικειμενικών κριτηρίων που μας δίνουν αυτά που πρέπει να πάρουμε» τόνισε στις δηλώσεις του ο Περιφερειάρχης, Κώστας Μπακογιάννης για το θέμα.

Διαβάστε Περισσότερα »

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ