Τετάρτη 5 Οκτωβρίου 2016

Κέρδισε ο Ιερώνυμος -Με τα παλιά βιβλία τα θρησκευτικά

Ολοκληρώθηκε η κρίσιμη συνάντηση ανάμεσα στον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο και τον πρωθυπουργό, για το θέμα της διδασκαλίας των θρησκευτικών, που έχει προκαλέσει ένταση στις σχέσεις κυβέρνησης και Εκκλησίας.

Η συνάντηση, με τη συμμετοχή του Πάνου Καμμένου και του Νίκου Φίλη διήρκεσε δύο ώρες και εξερχόμενος από το Μέγαρο Μαξίμου ο Αρχιεπίσκοπος δήλωσε ότι λύθηκαν οι παρεξηγήσεις και ότι η διδασκαλία των θρησκευτικών θα γίνει με τα παλιά βιβλία.

«Ηρθησαν όλες οι παρεξηγήσεις, ο διάλογος για τα θρησκευτικά θα συνεχιστεί», τόνισε ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος. «Θα υπάρξει από την αρχή συνεργασία για τα θρησκευτικά. Θα χρησιμοποιηθούν τα παλιά βιβλία. Η προσπάθεια των διορθώσεων θα γίνει από τώρα. Μέχρι να γραφτούν τα νέα βιβλία, θα χρησιμοποιούνται τα τωρινά», πρόσθεσε ο Αρχιεπίσκοπος, ο οποίος συμπλήρωσε ότι δεν συζητήθηκε η συνταγματική αναθεώρηση. «Κατά την συνάντηση υπήρξε γόνιμος και παραγωγικός διάλογος και αποκαταστάθηκαν εκατέρωθεν παρεξηγήσεις, ως ουσιαστικό βήμα για την αποκατάσταση της εμπιστοσύνης και της συνεννόησης ανάμεσα στην Εκκλησία και την Πολιτεία. Και από τις δύο πλευρές εκφράστηκε η βούληση, ο διάλογος να συνεχιστεί», ανακοίνωσε το γραφείο του πρωθυπουργού.
Διαβάστε Περισσότερα »

E.K.Λιβαδειάς:Η Δήμαρχος Λεβαδέων "τορπιλίζει" την προσπάθεια στέγασης των Προσφύγων σε σπίτια

ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛIΚΟ  ΚΕΝΤΡΟ  ΕΠΑΡΧΙΑΣ  ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ


        ΕΠΙΣΤΟΛΗ

            ΠΡΟΣ:- Αναπληρωτή Υπουργό Μετανάστευσης,
  Κον Ιωάννη Μουζάλα
                                            - Ύπατη Αρμοστεία ΟΗΕ
                Κοινοποίηση: -Δήμαρχο Λεβαδέων Κα Παναγιού (Γιώτα) Πούλου
-    Πρόεδρο Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Λεβαδέων
     Κα Ελίζα Γεωργαντά
                                       - Επικεφαλής Αντιπολίτευσης Δημοτικού Συμβουλίου
                                          Κον Αριστείδη Ρούσσαρη
                                          Κον Επαμεινώνδα Κοτσικώνα
                                          Κον Ζιώγα Γεώργιο
                                          Κον Θεοδώρου Θεόδωρο
                           
Θέμα : “ Προσπάθεια τορπιλισμού στέγασης  των Προσφύγων σε σπίτια από 
             τη Δήμαρχο  κ. Παναγιού (Γιώτα) Πούλου ”  

    Έχουν περάσει 15 και πλέον ημέρες και δεν έχουμε καμία ενημέρωση από τη Δήμαρχο Λεβαδέων για την εξέλιξη του θέματος στέγασης των Προσφύγων σε σπίτια. Συγκεκριμένα  :
1) Σε ποια φάση βρίσκεται η υπογραφή  της  Σύμβασης  μεταξύ ΚΕΔΗΛ και  Ύπατης Αρμοστείας ΟΗΕ;
2) Εάν υπάρχουν προβλήματα στο να γίνουν προσλήψεις μέσω ΚΕΔΗΛ;
3) Πόσα διαμερίσματα έχουν ελεγχθεί και πόσα από αυτά είναι κατάλληλα;
Επίσης υπάρχουν καταγγελίες ότι αποκλείονται διαμερίσματα και  ξενώνες από τον Δήμο χωρίς αιτιολογία και επιπλέον ζητούνται πράγματα, τα οποία δεν απαιτούνται να γίνουν πριν την ενοικίαση, που μόνο σκοπό έχουν  να αποθαρρύνουν τους ιδιοκτήτες.
   Με βάση την μη συζήτηση του θέματος στο τελευταίο Δημοτικό Συμβούλιο , την εμμονή της πλειοψηφίας της Δημοτικής Αρχής στο να αφήνει ανοιχτό τόσο το θέμα «ΚΑΛΑΜΠΟΚΑ», όσο και το «ΒΟΥΣΤΑΣΙΟ» στην Ανάληψη και τη δήλωση της Δημάρχου ότι ήδη έχουν δοθεί 12.000 € περίπου στον  Εργολάβο Δέλλιο για το Βουστάσιο και όπως προκύπτει από τα παραπάνω ερωτήματα , υπάρχει η αίσθηση ότι θέλει να τορπιλίσει την όλη
προσπάθεια και να οδηγηθούμε στη λύση των  «Στρατοπέδων Συγκέντρωσης».
Καλούμε σε επαγρύπνηση όλους τους πολίτες, τους Φορείς και τις Παρατάξεις της Αντιπολίτευσης του Δήμου Λεβαδέων  που ήταν και είναι ενάντια στην δημιουργία « Στρατοπέδων Συγκέντρωσης » με  άμεσο ή  έμμεσο τρόπο να καταγγείλουν τον εμπαιγμό της Δημάρχου Παναγιούς ( Γιώτας)  Πούλου.


                                        Για       το       Δ.Σ.

            Ο       ΠΡΟΕΔΡΟΣ                      Ο      ΓΕΝ.  ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ


     ΣΤΑΘΑΣ    ΙΩΑΝΝΗΣ                      ΚΑΡΒΟΥΝΗΣ   ΓΕΩΡΓΙΟΣ

    


Διαβάστε Περισσότερα »

Ίδρυση Κέντρου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης στη Θήβα



Ο Δήμος Θηβαίων είναι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει την ίδρυση Κέντρου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης στη Θήβα, μετά και τη δημοσίευση στο Φ.Ε.Κ. (B' 2864/09.09.2016) της σχετικής απόφασης του Υπουργού Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων κ. Νικόλαου Φίλη.

Με την απόφαση αυτή ικανοποιείται ένα  πάγιο αίτημα εκπαιδευτικών, μαθητών και  γονέων, το οποίο είχε υποβάλλει τον Ιούνιο του  2015 ο Δήμος Θηβαίων, μετά από ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου.

Το ΚΠΕ Θήβας -σύμφωνα με την απόφαση του Υπουργού- θα στελεχωθεί και θα λειτουργήσει σύμφωνα με τις προβλεπόμενες από το ΥΠΠΕΘ διαδικασίες στελέχωσης στα ΚΠΕ, όταν οι υποδομές είναι έτοιμες προς χρήση. Επίσης,  θα υπογραφεί σύμβαση παραχώρησης των εγκαταστάσεων και λειτουργίας του ΚΠΕ, μεταξύ του Δήμου Θηβαίων και του ΥΠΠΕΘ.

Συγκεκριμένα για τις ανάγκες λειτουργίας του ΚΠΕ, το οποίο θα εξυπηρετεί τις εκπαιδευτικές ανάγκες όλης της Βοιωτίας, ο Δήμος Θηβαίων θα παραχωρήσει αίθουσες-γραφεία στο κτήριο πλησίον του σιδηροδρομικού σταθμού της Θήβας (ΚΗΦΗ).

Το επίπεδο εφαρμογής και εκπαίδευσης στο ΚΠΕ θα είναι καινοτόμο, προσαρμοσμένο στις νέες απαιτήσεις, συνεχώς ανατροφοδοτούμενο και θα αποτελέσει ΟΔΗΓΟ για το σχεδιασμό και χάραξη νέων μακροπρόθεσμων κανόνων περιβαλλοντικής εκπαίδευσης και πολιτικής.

Επίσης,  με την πραγμάτωση των βασικών στόχων, το  ΚΠΕ θα συμβάλλει στη συνολική περιβαλλοντική προβολή και αξιοποίηση της περιοχής, η οποία το αξίζει και το δικαιούται.   Μέσα από το τρίπτυχο ευαισθητοποίηση-εκπαίδευση- ενεργοποίηση, θα οδηγήσει όλες τις κοινωνικές ομάδες και τους φορείς τόσο  στην προστασία και διατήρηση του τεράστιου φυσικού πλούτου όσο και στη δημιουργία προϋποθέσεων για τη συνεχή βιώσιμη ανάπτυξη της περιοχής και στο σεβασμό στα δικαιώματα των μελλοντικών γενεών, μέσα από τη συνεχή καλλιέργεια της οικολογικής συνείδησης των πολιτών.


Διαβάστε Περισσότερα »

ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΥΠΟΓΕΙΩΝ ΣΤΟΩΝ Ι. ΜΟΝΗΣ ΟΣΙΟΥ ΛΟΥΚΑ ΒΟΙΩΤΙΑΣ


Διαβάστε Περισσότερα »

Θανατηφόρο τροχαίο στη Βοιωτία- Σκοτώθηκε 76χρονη γυναίκα


Θανατηφόρο τροχαίο ατύχημα στη Βοιωτία


Σήμερα (05-10-2016) νωρίς το πρωί, επί της επαρχιακής οδού Λιβαδειάς – Κάστρου στη Βοιωτία, Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο που οδηγούσε 78χρονος ημεδαπός, με συνοδηγό μία 76χρονη ημεδαπή, επέπεσε σε προπορευόμενο αγροτικό ελκυστήρα μετά ρυμουλκούμενης καρότσας, με αποτέλεσμα τον θανάσιμο τραυματισμό της 76χρονης και τον σοβαρό τραυματισμό του 78χρονου.

Ο οδηγός του αγροτικού ελκυστήρα (56χρονος ημεδαπός), ο οποίος εγκατέλειψε το σημείο του τροχαίου ατυχήματος και αναζητούνταν, προσήλθε σήμερα μεσημβρινές ώρες στο Τμήμα Τροχαίας Λιβαδειάς και συνελήφθη.

Ενεργείται προανάκριση, από το Τμήμα Τροχαίας Λιβαδειάς, για τον προσδιορισμό των συνθηκών του θανατηφόρου τροχαίου ατυχήματος.



Θανατηφόρο τροχαίο στον περιφερειακό του... από LAMIASTARGR
Διαβάστε Περισσότερα »

Κλειστά αύριο τα σχολεία στη Δ.Ε. Θεσπιών λόγω προβλήματος στην υδροδότηση



ΕΠΕΙΓΟΥΣΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Κλειστά σχολεία στη Δ.Ε. Θεσπιών λόγω προβλήματος στην υδροδότηση
Ενημερώνουμε τους γονείς και Κηδεμόνες, Εκπαιδευτικό προσωπικό και μαθητές των :
  • Δημοτικού Σχολείου Άσκρης
  • Δημοτικού Σχολείου και Νηπιαγωγείου Θεσπιών
  • Γυμνασίου & Λυκείου Θεσπιών
Πως με απόφαση του Δημάρχου και κατόπιν συνεννόησης με τις αρμόδιες Διεύθυνσης Α/θμιας και Β/θμιας  Εκπαίδευσης, πως   τα παραπάνω Σχολεία δε θα λειτουργήσουν την Πέμπτη 6-10-2016 λόγω προβλήματος στην υδροδότησή τους για δεύτερη ημέρα, εξαιτίας λεηλασίας στο κεντρικό αντλιοστάσιο ύδρευσης.
Η μη λειτουργία τους κρίθηκε, για λόγους προστασίας της υγείας των μαθητών και του προσωπικού, αναγκαία γιατί δεν πληρούνται –λόγω του προβλήματος -οι συνθήκες υγιεινής.
Κανονικά  θα λειτουργήσουν ,λόγω υδροδότησης από άλλη πηγή:
  • Το Δημοτικό Σχολείο & Νηπιαγωγείο Μαυρομματίου
  • Και ο Δημοτικός παιδικός σταθμός Μαυρομματίου
Για οποιαδήποτε άλλη εξέλιξη θα εκδοθεί νεότερη ανακοίνωση.
Ο Δήμαρχος
Γεώργιος Π.Ντασιώτης
Διαβάστε Περισσότερα »

Αλήτες, κλέφτες άφησαν πέντε χωριά του Δήμου Αλιάρτου Θεσπιέων χωρίς νερό-ΒΙΝΤΕΟ,ΦΩΤΟ


“Μόνο μια λέξη μπορεί να πει κανείς για την πράξη των ασυνείδητων δραστών: Ντροπή! Δυστυχώς γίναμε μάρτυρες μιας πράξης που εμφανίζει σοβαρά συμπτώματα εκφυλισμού της κοινωνίας.
Δεν το χωράει ο ανθρώπινος νους πως μπορεί κάποιοι να κλέβουν αντικείμενα αφήνοντας χωρίς νερό τη Δ.Ε. Θεσπιέων του Δήμου Αλιάρτου Θεσπιέων και συγκεκριμένα τα χωριά  Μαυρομμάτι,Θεσπιές,Λεοντάρι,Άσκρη και Νεοχώρι.
Δυστυχώς ασυνείδητοι κλέφτες δημιούργησαν σοβαρό πρόβλημα στο αντλιοστάσιο στο Κεφαλάρι Μαυρομματίου,αφαιρώντας  μετασχημαστιστές της ΔΕΗ και καταστρέφοντας τις ηλεκτρολογικές εγκαταστάσεις.
Η καταστροφική μανία των κλεφτών ήταν τόση που διέλυσαν στην κυριολεξία την όλη εγκατάσταση με συνέπεια να προκληθεί μεγάλη οικονομική ζημιά τόσο στη ΔΕΗ, όσο και στο Δήμο προκειμένου να αποκατασταθούν οι βλάβες.

Η αποκατάσταση της υδροδότησης απο τις μεγάλες καταστροφές στο αντλιοστάσιο  αναμένεται να ολοκληρωθεί μετά απο δύο ημέρες. Ο Δήμαρχος Αλιάρτου Θεσπιέων κ. Ντασιώτης, βρίσκεται απο το πρωί στο σημείο συνοδευόμενος από τους αντιδημάρχους κ.Αραπίτσα και Μαλέση και καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια ελαχιστοποίησης της διάρκειας των εργασιών και επαναφοράς της υδροδότησης.
Προανάκριση για τον εντοπισμό των δραστών διενεργεί η Ασφάλεια Λιβαδειάς.












Διαβάστε Περισσότερα »

Λιβανάτες:Βρήκε το παιδί της νεκρό - Αυτοπυροβολήθηκε με καραμπίνα



Δεν έχουν τέλος οι οικογενειακές τραγωδίες με τις αυτοκτονίες που έχουν εξελιχθεί σε μάστιγα...

Αυτή τη φορά το τραγικό συμβάν έλαβε χώρα στις Λιβανάτες Φθιώτιδας, όπου μια γυναίκα έζησε αυτό που καμιά μάνα στο κόσμο δεν θέλει να βιώσει.

Η μητέρα διέμενε μαζί με τον 49χρονο γιο της. Χθες το πρωί επιστρέφοντας σπίτι από μια εξωτερική δουλειά άνοιξε την πόρτα του δωματίου και βρήκε το παιδί της νεκρό.

Είχε πάρει την κυνηγετική καραμπίνα και είχε αυτοπυροβοληθεί στο κεφάλι.

Ο 49χρονος δεν άφησε κάποιο σημείωμα και δεν έχει γίνει γνωστό αν αντιμετώπιζε κάποια προβλήματα.
lamiareport.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

ΕΚΤΑΚΤΟ-Χωρίς νερό η Δημοτική Ενότητα Θεσπιών

Προβλήματα στην υδροδότηση παρουσιάζονται από το πρωί σε μεγάλο τμήμα της Δ.Ε.Θεσπιών,  στα χωριά Μαυρομμάτι,Θεσπιές,Λεοντάρι,Άσκρη και Νεοχώρι.
Αιτία, η δολιοφθορά και συγκεκριμένα, η κλοπή καλωδίων της ΔΕΗ που προκλήθηκε από αγνώστους στο αντλιοστάσιο στο Κεφαλάρι Μαυρομματίου χθες το βράδυ.
Η αποκατάσταση της υδροδότησης απο τις μεγάλες καταστροφές στο αντλιοστάσιο  αναμένεται να υλοποιηθεί μετά απο δύο ημέρες. Ο Δήμαρχος Αλιάρτου Θεσπιέων κ. Ντασιώτης, βρίσκεται απο το πρωί στο σημείο και καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια ελαχιστοποίησης της διάρκειας των εργασιών και επαναφοράς της υδροδότησης.
Σε λίγο βίντεο και φωτογραφίες απο την καταστροφή στο αντλιοστάσιο



Διαβάστε Περισσότερα »

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας εκπαιδευτικών στη Λιβαδειά και ανοιχτό Δ.Σ. στο ΕΠΑΛ Αλιάρτου

 Συγκέντρωση διαμαρτυρίας της ΕΛΜΕ Βοιωτίας και ανοιχτό Δ.Σ.
Το ΔΣ της ΕΛΜΕ Βοιωτίας σας καλεί στην ΔΔΕ στη Λιβαδειά τηνΤετάρτη 5/10/2016 και ώρα 2:30 σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας κατά της μείωσης τομέων, και ειδικοτήτων στα ΕΠΑΛ.

Υπερασπιζόμαστε τα μορφωτικά δικαιώματα όλων των μαθητών και της κοινωνίας συνολικά. Υπερασπιζόμαστε τα εργασιακά δικαιώματα των συναδέλφων και την περιουσία του ελληνικού λαού που είναι τα σχολεία και ο πανάκριβος εξοπλισμός τους.


Επίσης την Τετάρτη 5/10/2016 και ώρα 7:00μμ θα γίνει επίσκεψη του ΔΣ της ΕΛΜΕ στο Εσπερινό ΕΠΑΛ Αλιάρτου. Θα ακολουθήσει ανοικτό Διοικητικό Συμβούλιο.

Για το Δ.Σ.

   Ο Πρόεδρος                                                    Ο Γραμματέας

Δαμιανίδης Χρήστος                                  Κυριάκου Διομήδης

Διαβάστε Περισσότερα »

Αυτό το κοριτσάκι ζούσε με τους Ρομά στον Τύρναβο-Πληροφορίες αναζητά η Ελληνική Αστυνομία


Tις φωτογραφίες του 6χρονου κοριτσιού, το οποίο βρέθηκε να ζει σε καταυλισμό τσιγγάνων στον Τύρναβο Λάρισας, έδωσε στη δημοσιότητα η Αστυνομία σε μια προσπάθεια να εντοπιστούν οι βιολογικοί γονείς του παιδιού.   Ηδη  έχουν συλληφθεί τρία άτομα στα οποία έχουν απαγγελθεί κατηγορίες κατά περίπτωση της αρπαγής ανηλίκου, υπόθαλψη εγκληματία, παράβασης του νόμου περί ναρκωτικών και όπλων και της κλοπής.



Η ανήλικη προσφωνείται με το όνομα «Νικολέτα» ή «ΤΑΤΟ» και έμενε στον Τύρναβο με  δύο από τους συλληφθέντες, οι οποίοι αποδείχθηκε ότι δεν είναι οι βιολογικοί γονείς της. Για την 6χρονη δεν είχε δηλωθεί εξαφάνιση ή αρπαγή ενώ εξετάζονται οι πληροφορίες να είχε δοθεί το παιδί στους Ρομά από μια άλλη Ρομά από την Βουλγαρία, μια υπόθεση που μοιάζει με αυτή της Μικρής Μαρίας.

Παρακαλείται όποιος πολίτης γνωρίζει οτιδήποτε σχετικό να επικοινωνήσει στους αριθμούς κλήσης 2410-683171 και 2410-683157, της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Λάρισας.
Διαβάστε Περισσότερα »

Αιμοδοσία Ιερού Ναού Αγίου Νικολάου Θηβών

ΟΜΑΔΑ ΑΙΜΟΔΟΤΩΝ ΙΕΡΟΥ ΝΑΟΥ ΑΓΙΟΥ  ΝΙΚΟΛΑΟΥ    ΘΗΒΑΣ

      Την Κυριακή  9 Οκτωβρίου 2016 , από τις 9.30 το πρωί μέχρι τις 2.00 το  μεσημέρι , οργανώνεται αιμοδοσία στην αίθουσα τελετών του Ιερού Ναού του Αγίου Νικολάου και Ρούφου Θήβας (απέναντι από τα δικαστήρια).
          Κάθε υγιής άνθρωπος από 18 μέχρι 60 ετών μπορεί να δώσει αίμα. Γίνεται λήψη από ειδικούς μικροβιολόγους γιατρούς , ελέγχεται η πίεση και ο αιματοκρίτης. Το αίμα εξετάζεται σχολαστικά για μεταδοτικές ασθένειες ( AIDS ,Ηπατίτιδα, Σύφιλη).
     Η διάρκεια της αιμοληψίας είναι 5 λεπτά και γίνεται , πάντα , από συσκευές μίας χρήσεως.
      Ο αιμοδότης δεν πρέπει:

    Να έχει πάρει κανένα φάρμακο τις τελευταίες ημέρες.
  Να έχει κάνει κατανάλωση οινοπνεύματος.
  Να έχει υποβληθεί σε μεγάλη εγχείρηση.
  Να έχει προσβληθεί από βαριά νόσο το τελευταίο έτος.
   ( για τις γυναίκες) Να είναι σε εγκυμοσύνη. Δεν πρέπει να γίνεται αιμοληψία 6-12 μήνες μετά τον τοκετό.


ΜΗ ΦΟΒΑΣΤΕ ΝΑ ΔΩΣΕΤΕ ΑΙΜΑ

Δίνοντας αίμα:

    Σώζεις ζωές συνανθρώπων σου.
   Διασφαλίζεις τον εαυτό σου και την οικογένειά σου από οποιαδήποτε ανάγκη σας ,σε αίμα.
    Κάνεις δωρεάν ιατρικό έλεγχο για πλήθος νοσημάτων.
   Αισθάνεσαι την ηθική ικανοποίηση της ανθρώπινης αλληλεγγύης.
   
    
    Εσύ  έχεις ξαναδώσει αίμα και ξέρεις τη χρησιμότητά του. Έλα και δώσε πάλι το παρόν σου.
   Πείσε τους φίλους και τους συγγενείς σου.

                     Δ Ω Σ Ε    Κ Α Ι    Σ Ω Σ Ε
Διαβάστε Περισσότερα »

Πρόταση Ψηφίσματος Συμπαράστασης στους εργαζόμενους του ομίλου "ΖΟΥΡΑ"



ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

ΠΡΟΤΑΣΗ ΨΗΦΙΣΜΑΤΟΣ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ

Εκφράζουμε τη συμπαράστασή μας στον αγώνα των εργαζομένων του ομίλου ΖΟΥΡΑ που εδώ κι ένα χρόνο παλεύουν ενάντια στην επίθεση που δέχονται από την εργοδοσία. Τους οφείλονται δεδουλευμένα, ένσημα και αποζημιώσεις. Έχουν γίνει απολύσεις. Ασκείται τρομοκρατία και διώξεις συνδικαλιστών.

Την ίδια στιγμή η εργοδοσία  ετοιμάζει σχέδια σε συνεργασία και με άλλους επιχειρηματίες για γλιτώσει χρωστούμενα σε εργαζόμενους, ΙΚΑ και αλλού πολλών εκατομμυρίων αξιοποιώντας ό,τι όπλο παρέχεται από τη νομοθεσία. Στόχος είναι να λειτουργήσουν την παραγωγή με μισθούς πείνας και συνθήκες γαλέρας, απαλλαγμένοι παράλληλα από τα χρέη που οι ίδιοι δημιούργησαν.

Καταδικάζουμε την προσπάθεια αυτή και στεκόμαστε στο πλευρό των εργαζομένων. Απαιτούμε:

·        Να διατηρηθούν όλες οι θέσεις εργασίας

·        Να διατηρηθούν όλα τα εργασιακά δικαιώματα

·        Να εξοφληθούν τα δεδουλευμένα

·        Να σταματήσει η τρομοκρατία και οι διώξεις συνδικαλιστών

Για τους σκοπούς αυτούς συμμετάσχουμε σε κάθε κινητοποίηση των εργαζομένων και εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας με όποια μορφή χρειαστεί

03-10-2016

ΟΙ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΤΗΣ ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ

ΣΟΦΙΑ ΝΤΟΥΡΟΥ

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΚΟΠΟΥΛΟΣ
Διαβάστε Περισσότερα »

Επιτυχημένη η Συμμετοχή της Περιφέρεια Στερεάς στην κλαδική έκθεση MEAT DAYS & DAIRY EXPO 2016



Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε και φέτος η συμμετοχή της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας στην κλαδική έκθεση “Meat Days & Dairy Expo 2016,  που έλαβε χώρα στο εκθεσιακό κέντρο Metropolitan Expo στην Αθήνα από τις 30 Σεπτεμβρίου έως τις 2 Οκτωβρίου 2016.

H συγκεκριμένη έκθεση αποτελεί ένα από τα κορυφαία γεγονότα προβολής και προώθησης προϊόντων σχετικά με το κρέας, τα γαλακτοκομικά προϊόντα και τα κατεψυγμένα τρόφιμα σε εθνικό επίπεδο, ενώ τελεί υπό την αιγίδα του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.

Το περίπτερο της Στερεάς Ελλάδας, το οποίο φιλοξένησε σημαντικές επιχειρήσεις του πρωτογενή τομέα απέσπασε ιδιαίτερα θετικά σχόλια, με τις επιχειρήσεις της Περιφέρειας μας να προβάλουν μερικά από τα εξαιρετικά προϊόντα που παράγονται στον τόπο µας.

Προϊόντα όπως παραδοσιακά τυριά, γνήσια γαλακτοκομικά, μοναδικά κρέατα και πουλερικά , χειροποίητα αλλαντικά πήραν τη θέση τους στο περίπτερο της Στερεάς και πρόσφεραν στους επισκέπτες ένα αυθεντικό ταξίδι εκλεκτών γεύσεων.

Η ενίσχυση των μικρών επιχειρήσεων μεταποίησης και τυποποίησης της περιοχής, αποτελούν βασική επιδίωξη της Περιφερειακής Αρχής της Στερεάς Ελλάδας και κατά τη νέα προγραμματική περίοδο.

Μέσα από αντίστοιχες στοχευμένες δράσεις, η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας  θα συνεχίσει να επενδύει στην προβολή των προϊόντων της και να αναδεικνύει με ενιαίο τρόπο το σύνολο του παραγωγικού της κεφαλαίου.


ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ
Διαβάστε Περισσότερα »

Ιερά Αγρυπνία στον Άγιο Ρηγίνο Λιβαδειάς

Σας προσκαλούμε όλους και όλες στην Ιερά Αγρυπνία που θα τελέσουμε στον ναό μας την Πέμπτη 13 Οκτωβρίου από 8 το βράδυ μέχρι 12.30 πρός τιμήν του Αγίου Ιγνατίου Μηθύμνης του θαυματουργού. Στη διάρκεια της αγρυπνίας θα τεθούν για προσκύνηση ιερά λείψανα του αγίου καθώς και άλλων αγίων απο την νήσο Λεσβο (αγίων Ραφαήλ, Νικολάου και Ειρήνης, Θεοδώρου του Βυζαντίου, Θεωνά Αρχιεπισκόπου Θεσσαλονίκης, Ολυμπίας ). Στην δύσκολη αυτή εποχή της συγχυσης οι άγιοι είναι οι πραγματικοί φίλοι μας και συμπαραστάτες στην έμπονη εγκοσμιο οδοιπορία μας.

Διαβάστε Περισσότερα »

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ