Τρίτη 25 Οκτωβρίου 2016

Αυξημένα μέτρα στους δρόμους εν όψει 28ης Οκτωβρίου

Η Ελληνική Αστυνομία, λόγω της αυξημένης κίνησης των εκδρομέων από και προς τα αστικά κέντρα και εν όψει του εφετινού εορτασμού της 28ης Οκτωβρίου, έχει εκπονήσει ειδικό σχεδιασμό και λαμβάνει αυξημένα μέτρα οδικής ασφάλειας και τροχονομικής αστυνόμευσης, με στόχο την ασφαλή κυκλοφορία των πολιτών και την πρόληψη τροχαίων ατυχημάτων σε όλο το οδικό δίκτυο της χώρας.

Ειδικότερα, οι βασικοί άξονες του σχεδιασμού προβλέπουν:

• αυξημένη τροχονομική αστυνόμευση του οδικού δικτύου σε τομείς ανά 20-30 χιλιόμετρα, με βάση τις ιδιαίτερες κυκλοφοριακές συνθήκες κάθε περιοχής
• ενισχυμένη αστυνομική παρουσία και αστυνόμευση των σημείων του οδικού δικτύου όπου σημειώνονται συχνά τροχαία ατυχήματα
• ρύθμιση της κυκλοφορίας με πεζούς τροχονόμους, σε βασικές διασταυρώσεις, για την αποφυγή κυκλοφοριακών συμφορήσεων
• αυξημένα μέτρα τροχαίας στις εισόδους-εξόδους των μεγάλων αστικών κέντρων όπου παρατηρείται μεγάλη κίνηση οχημάτων
• αυξημένα μέτρα τροχαίας σε χώρους όπου παρατηρείται μαζική διακίνηση επιβατών (αεροδρόμια, λιμάνια, σταθμοί κ.λπ.)
• κυκλοφοριακές ρυθμίσεις και αυξημένα μέτρα Τροχαίας σε περιοχές που θα πραγματοποιηθούν εορταστικές εκδηλώσεις
• παρουσία τροχονόμων στους σταθμούς διοδίων της χώρας για τη διευκόλυνση της κυκλοφορίας, την ενημέρωση και την παροχή συμβουλών στους οδηγούς και τους συνεπιβάτες
• συνεργεία της Τροχαίας θα διενεργούν ειδικούς και γενικούς ελέγχους (ιδιαίτερα για τη βεβαίωση επικίνδυνων παραβάσεων, όπως υπερβολική ταχύτητα, οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ, αντικανονικό προσπέρασμα κ.λπ. καθώς και παραβάσεων που ευθύνονται για την πρόκληση σοβαρών τροχαίων ατυχημάτων, όπως η χρήση κινητών τηλεφώνων κατά την οδήγηση)
• ενημέρωση των πολιτών σε περιπτώσεις κυκλοφοριακών ή άλλων προβλημάτων.

Επιπλέον, σε όλη τη διάρκεια εφαρμογής των μέτρων θα βρίσκονται σε αυξημένη επιχειρησιακή ετοιμότητα, τόσο το προσωπικό όσο και τα μέσα της Ελληνικής Αστυνομίας, κυρίως των Υπηρεσιών Τροχαίας. Συγκεκριμένα, θα διατεθούν περιπολικά, μοτοσικλέτες και συμβατικά οχήματα, με το ανάλογο προσωπικό και εξοπλισμό για την αποτελεσματική αστυνόμευση του οδικού δικτύου της χώρας.

Κατά την εορταστική περίοδο θα ισχύουν οι απαγορεύσεις κίνησης φορτηγών αυτοκινήτων ωφέλιμου φορτίου άνω του 1,5 τόνου.

Σημειώνεται ότι η σωστή οδική συμπεριφορά των οδηγών και η τήρηση των κανόνων οδικής κυκλοφορίας αποτελούν βασικές προϋποθέσεις τόσο για την ασφαλή μετακίνηση όσο και για την αποφυγή των τροχαίων ατυχημάτων.

Στο πλαίσιο αυτό οι οδηγοί παρακαλούνται:

• να ενημερώνονται για την κατάσταση του οδικού δικτύου
• να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί κατά την οδήγηση
• να ακολουθούν πιστά τις διατάξεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας
• να οδηγούν με χαμηλές ταχύτητες για να ελέγχουν καλύτερα το όχημά τους
• σε κάθε περίπτωση να συμμορφώνονται με τις υποδείξεις των τροχονόμων.

Διαβάστε Περισσότερα »

Προσλήψεις 21 ατόμων στο Δήμο Λεβαδέων

H Κοινωφελής Επιχείρηση του Δήμου Λεβαδέων ανακοινώνει ότι θα συνάψει συμβάσεις
μίσθωσης έργου στο πλαίσιο υλοποίησης προγράμματος προσωρινής στέγασης υποψηφίων
προς μετεγκατάσταση και αιτούντων άσυλο (Πρόγραμμα Relocation της Ύπατης Αρμοστείας ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες ) χρονικής διάρκειας δύο (2) μηνών έως 31/12/2016

Στο πλαίσιο του Προγράμματος αυτού θα απασχοληθούν συνολικά είκοσι ένα (21)
άτομα των παρακάτω ειδικοτήτων :

-Ένας (1) Συντονιστής Έργου
-Ένας (1) Οικονομικός Διευθυντής
-Ένας (1) Διευθυντής Προσωπικού/Διοίκησης
-Ενας (1) Διευθυντής Παροχών και Προμηθειών
-Ένας (1) Λογιστής
-Ενας (1) Βοηθός δεδομένων δράσεων ενημέρωσης – διοίκησης
-Ενας (1) Συντονιστής των Επιστατών και των Κοινωνικών Λειτουργών .
-Τέσσερις (4) Κοινωνικού Λειτουργοί ( 1 Λειτουργός ανά 14 διαμερίσματα )
-Τέσσερις (4) Επιστάτες Διαμερισμάτων ( 1 Επιστάτης ανά 14 διαμερίσματα )
-Τέσσερις (4 ) Διερμηνείς ( 1 Διερμηνέας ανά 14 διαμερίσματα )
-Δύο (2) Συνοδούς (1 Συνοδός ανά 35 διαμερίσματα )
ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Διαβάστε Περισσότερα »

Θρήνος στη Θήβα για 22χρονο παλικάρι που σκοτώθηκε σε τροχαίο



 Στο Πένθος έχει βυθιστεί η κοινωνία της Θήβας  καθώς οι κάτοικοι...
θρηνούν το χαμό ενός 22χρονου παλικαριού, που άφησε την τελευταία του πνοή στην άσφαλτο σήμερα το μεσημέρι.


Με βάση των πρώτων πληροφοριών,ο 22χρονος νεαρός από την Θήβα ερχόμενος με την μηχανή του από τις Ερυθρές,προσπάθησε να προσπεράσει μια προπορευόμενη νταλίκα στην διασταύρωση για το Νεοχωράκι,πριν το στρατόπεδο της Θήβας και κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες τα δυο  οχήματα συγκρούστηκαν, με αποτέλεσμα ο οδηγός της μηχανής να τραυματιστεί θανάσιμα.

Έρευνες για τις συνθήκες κάτω από τις οποίες έγινε το τραγικό τροχαίο δυστύχημα που στοίχισε την ζωή στον 22χρονο Θηβαίο  πραγματοποιηεί η τροχαία Θήβας.

 Συλλυπητήρια στην οικογένεια τα λόγια είναι περιττά..

Ρεπορτάζ Παντελής Μπατσούλης



Διαβάστε Περισσότερα »

Χρυσό Βραβείο για το Χρυσορρόα στη Θήβα-ΒΙΝΤΕΟ



Το Gold βραβείο στην ενότητα Βιώσιμη Πόλη της κατηγορίας Αστική Ανάπλαση των “Best City Awards 2016” κέρδισε η Θήβα για το έργο "Βιοκλιματική αναβάθμιση του δημόσιου ανοικτού χώρου κατά μήκους του ιστορικού ρέματος Χρυσορρόα του Δήμου Θηβαίων".


Ο Δήμαρχος Θηβαίων κ. Σπύρος Νικολάου παραβρέθηκε, τη Δευτέρα 24 Οκτωβρίου, στην τελετή απονομής των “Best City Awards” στην Τεχνόπολις του Δήμου Αθηναίων, όπου παρέλαβε το χρυσό βραβείο, δηλώνοντας :

“Το έργο για το οποίο βραβευτήκαμε είναι ένα έργο πνοής για την πόλη, ένα έργο που είχαν ανάγκη η πόλη και οι δημότες. Πρόκειται για τη βιοκλιματική αναβάθμιση του ιστορικού Ρέματος Χρυσορρόα της Θήβας, μέσω της οποίας αναβαθμίστηκε μια περιοχή συνολικού εμβαδού 20.950 m2. Δημιουργήθηκε ένα πολύ όμορφο πάρκο, το οποίο ενισχύθηκε σημαντικά με πράσινο, κατασκευάστηκε πεζόδρομος, ποδηλατόδρομος, πέργκολες και ενισχύθηκε με αστικό εξοπλισμό. Η βιοκλιματική αναβάθμιση του χώρου (με τη χρήση ειδικών υλικών) συμβάλλει στη βελτίωση του μικροκλίματος της περιοχής με τη μείωση της μέσης μέγιστης θερινής θερμοκρασίας περιβάλλοντος.

Το έργο αυτό (συνολικού προϋπολογισμού 1.594.985,97 €) χρηματοδοτήθηκε στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη 2007-2013”

Δείτε εδώ https://www.youtube.com/watch?v=MDJSWTmQvN8&feature=youtu.be το βίντεο της απονομής.

Λίγα λόγια για τα βραβεία
Φέτος για 1η χρονιά ο Οργανισμός Επικοινωνίας Βοussias Communications διοργάνωσε τα  “Best City Awards 2016”.
Τα συγκεκριμένα βραβεία στόχευαν στην ανάδειξη και επιβράβευση των καλύτερων πρακτικών που έχουν σχεδιαστεί προκειμένου οι πόλεις να είναι ευφυείς, αειφόρες και οικονομικά βιώσιμες. Στα βραβεία μπορούσαν να δηλώσουν συμμετοχή Περιφερειακές Ενότητες, ΟΤΑ, δημόσιες και ιδιωτικές επιχειρήσεις, επιχειρήσεις κοινής ωφελείας, ερευνητικά κέντρα, δημόσιες ή ιδιωτικές κοινοπραξίες, που είχαν να επιδείξουν καινοτόμες στρατηγικές «ευφυούς πόλης» ή σχετικές λύσεις.


Γενικότερος στόχος των βραβείων ήταν η κινητοποίηση των αρχών των πόλεων για τη διαρκή βελτίωση της καθημερινότητας των πολιτών, αλλά και των περιβαλλοντικών τους επιδόσεων, την ανάδειξη των προσφερόμενων λύσεων και τεχνολογιών για ευφυείς και βιώσιμες πόλεις και το σημαντικότερο, την ανάδειξη των πόλεων που εξασφαλίζουν καλύτερη ποιότητα ζωής στους πολίτες.


Η αξιολόγηση των υποψηφιοτήτων πραγματοποιήθηκε από ανεξάρτητη Κριτική Επιτροπή, η οποία απαρτίζονταν από μέλη που επιλέχθηκαν με κριτήριο το επαγγελματικό & επιστημονικό τους υπόβαθρο, καθώς και την εμπειρία και εξειδίκευσή τους σε συνάφεια με το αντικείμενο των βραβείων και των επιμέρους κατηγοριών βράβευσης.
Διαβάστε Περισσότερα »

Ενώπιον της Δημάρχου Λεβαδέων ορκίστηκε σήμερα ο κ.Τζουβάρας

Ορκίστηκε σήμερα ενώπιον της Δημάρχου Λεβαδέων κας Γιώτας Πούλου, ο αναπληρωματικός δημοτικός σύμβουλος κ. Νικόλαος Τζουβάρας μετά την παραίτηση της κας Παγώνας Κουτούλα.
Μετά την ορκωμοσία η Δήμαρχος Λεβαδέων συνεχάρη τον κ. Τζουβάρα και του ευχήθηκε καλή δύναμη στα νέα καθήκοντά του.
Επίσης, κατά τη χθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, κατόπιν ψηφοφορίας εξελέγη ομόφωνα, ο προταθείς από τη μειοψηφία Δημοτικός Σύμβουλος κ. Λουκάς Παπαϊωάννου,  ως Γραμματέας του Δημοτικού Συμβουλίου, στη θέση της παραιτηθείσας κας Παγώνας Κουτούλα.
Διαβάστε Περισσότερα »

Συνελήφθησαν 16 άτομα για διάφορα αδικήματα στη Στερεά

Συνελήφθησαν, στο πλαίσιο στοχευμένων αστυνομικών ελέγχων σε περιοχές της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, συνολικά δέκα έξι (16) άτομα για διάφορα αδικήματα


Συνεχίζονται με αμείωτους ρυθμούς, στοχευμένοι αστυνομικοί έλεγχοι, στο πλαίσιο του ευρύτερου επιχειρησιακού σχεδιασμού της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Στερεάς Ελλάδας.

Κατά τη διάρκεια αυτών των ελέγχων, οι οποίοι πραγματοποιήθηκαν με σκοπό την πρόληψη κλοπών και διαρρήξεων, την καταπολέμηση της διάδοσης των ναρκωτικών, τον εντοπισμό φυγόποινων, την πρόληψη των τροχαίων ατυχημάτων και γενικότερα την αντιμετώπιση κάθε μορφής παραβατικής συμπεριφοράς, συνελήφθησαν το τελευταίο 24ωρο, συνολικά δέκα έξι (16) άτομα και συγκεκριμένα:

Δύο (2) αλλοδαποί στη Χαλκίδα, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Χαλκίδας (Αστυνομικοί της Γειτονιάς) & της Α’ Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. Ευβοίας, διότι κατελήφθησαν να οδηγούν Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο, το οποίο όπως διαπιστώθηκε, είχαν αφαιρέσει νωρίτερα από περιφραγμένο οικόπεδο στην περιοχή. Κατασχέθηκαν μεταξύ άλλων, πλήθος διαρρηκτικών εργαλείων και δύο (2) κινητά τηλέφωνα.

Ημεδαπός στη Χαλκίδα, από αστυνομικούς της Β’ Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. Ευβοίας, κατηγορούμενος για παράβαση νομοθεσίας περί ναρκωτικών. Κατασχέθηκε ποσότητα ακατέργαστης κάνναβης.

Δύο (2) αλλοδαποί στην περιοχή της Αταλάντης Φθιώτιδας και στη Νέα Αρτάκη Ευβοίας, από αστυνομικούς των Αστυνομικών Τμημάτων Αταλάντης & Νέας Αρτάκης αντίστοιχα, διότι σε βάρος τους εκκρεμούσαν καταδικαστικές Αποφάσεις.

Τέσσερις (4) αλλοδαποί και ειδικότερα δύο στη Λαμία, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Λαμίας & της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. Φθιώτιδας αντίστοιχα, ένας στο Δομοκό Φθιώτιδας, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Δομοκού, καθώς και ένας σε περιοχή της Φωκίδας, από αστυνομικούς της Ο.Π.Κ.Ε. Φωκίδας, διότι στερούνταν των απαραίτητων εγγράφων που να δικαιολογούν τη νόμιμη παραμονή τους στη χώρα μας.

Τέσσερις (4) ημεδαποί και ειδικότερα τρεις σε περιοχές τη Βοιωτίας, από αστυνομικούς του Τμήματος Τροχαίας Λιβαδειάς & της Ο.Ε.Π.Τ.Α. Βοιωτίας, καθώς και ένας στη Χαλκίδα από αστυνομικούς της Γ’ Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. Ευβοίας, για παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.

Ημεδαπός στο Παύλο Βοιωτίας, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Ορχομενού, για παραεμπόριο. Κατασχέθηκαν διάφορα είδη παραεμπορίου.

Τέλος, δύο (2) ημεδαποί στη Θήβα, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Θηβών, για επαιτεία.

Οι συγκεκριμένοι έλεγχοι αποσκοπούν στην πρόληψη και στην καταστολή της εγκληματικότητας, ενώ θα συνεχιστούν σε όλες τις περιοχές της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας.
Διαβάστε Περισσότερα »

Προκαταβολικές αυξήσεις στα τσιγάρα -Ακριβότερα κατά 20 λεπτά

Ηρθαν οι  αυξήσεις στις τιμές των τσιγάρων λίγο καιρό πριν την αύξηση της φορολογίας που θα ισχύσει απο την 1η Ιανουαρίου του 2017.

Η αρχή έγινε από την Παπαστράτος, που προχώρησε σε αυξήσεις της τάξης των 20 λεπτών το πακέτο ενώ αναμένεται να ακολουθήσουν και άλλες καπνοβιομηχανίες. Η κίνηση αυτή, σύμφωνα με την εταιρία, ήταν αναπόφευκτη καθώς δεν υπήρχαν περιθώρια για την απορρόφηση των ανατιμήσεων που θα φέρει ο νέος φόρος.

Στελέχη της καπνοβιομηχανίας είχαν από καιρό προειδοποιήσει για τον κίνδυνο σημαντικών ανατιμήσεων στις λιανικές τιμές κατά 40 - 50 λεπτά το πακέτο λόγω της επικείμενης αύξησης του ΕΦΚ στα καπνικά από την 1η Ιανουαρίου. Η μέση φορολογική επιβάρυνση θα οδηγηθεί από το 84% στο 90% και θα συρρικνώσει περαιτέρω τα περιθώρια κέρδους ολόκληρης της αλυσίδας.

Υπολογίζεται ότι οι ανατιμήσεις θα κυμανθούν κοντά στα 0,40 ως 0,50 ευρώ ανά πακέτο κάτι που θα αποτελέσει πλήγμα για τους καπνιστές αλλά και τα φορολογικά έσοδα αφού στην πράξη έχει φανεί ότι οι ανατιμήσεις στα προϊόντα καπνού ενισχύουν το λαθρεμπόριο.
Διαβάστε Περισσότερα »

Διαβούλευση για τον Περιφερειακό Σχεδιασμό Διαχείρισης Αποβλήτων



 Το Περιφερειακό Σχέδιο Διαχείρισης Αποβλήτων αποτελεί το βασικό μας εργαλείο στην χάραξη της πολιτικής μας για την διαχείριση των αποβλήτων. Υιοθετώντας πλήρως τους στόχους του Εθνικού Σχεδίου Διαχείρισης Αποβλήτων και τις δράσεις του Εθνικού  Στρατηγικού Σχεδίου Πρόληψης Δημιουργίας Αποβλήτων, ο σχεδιασμός της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, βασιζόμενος σε παραμέτρους όπως πληθυσμιακά στοιχεία, φυσικό περιβάλλον, υφιστάμενες εγκαταστάσεις ,την εξασφάλιση της μικρότερης δυνατής επιβάρυνσης του περιβάλλοντος και των βέλτιστων οικονομοτεχνικών λύσεων, αναφέρεται στην ανάπτυξη εγκαταστάσεων επεξεργασίας και τελικής διάθεσης αποβλήτων στο σύνολο των Περιφερειακών Ενοτήτων της Περιφέρειάς μας.
Καλούμε όλους τους πολίτες και τους φορείς να ενημερωθούν και να συμμετέχουν στην διαβούλευση μέσω της πλατφόρμας,
http://hello.crowdapps.net/perifereia-stereas-diavouleusi/challenges/?c=40
ώστε να συνδιαμορφώσουμε το τελικό σχέδιο.

Έχουν αναρτηθεί στον ισότοπο της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας οι  μελέτες :

•    Αναθεωρημένο Περιφερειακού Σχεδίου Διαχείρισης Αποβλήτων (Πε.Σ.Δ.Α.) της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας

•    Αναθεωρημένο Σχέδιο της Στρατηγικής Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (Σ.Μ.Π.Ε.) του  Περιφερειακού Σχεδίου Διαχείρισης Αποβλήτων (Πε.Σ.Δ.Α.) της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας





Το ενδιαφερόμενο κοινό μπορεί επίσης να διατυπώσει εγγράφως και σε κάθε περίπτωση επαρκώς τεκμηριωμένα τις απόψεις του μέχρι τις 12-11-2016 προς:

•    το Περιφερειακό Συμβούλιο Στερεάς Ελλάδας – Επιτροπή Περιβάλλοντος και Ανάπτυξης (ταχ. διεύθυνση: Λ. Καλυβίων 2 - 35132 Λαμία dpehos@pste.gov.gr )

•    τη Δ/νση Περιβαλλοντικής Αδειοδότησης Υπουργείου Παραγωγικής Ανασυγκρότησης  Περιβάλλοντος και Ενέργειας (ταχ. διεύθυνση Λ. Αλεξάνδρας 11, 11473 Αθήνα  sec.dipa@prv.ypeka.gr  )


                                                                                 Ο ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ

                                                                               ΙΩΑΝΝΗΣ Δ. ΤΑΓΚΑΛΕΓΚΑΣ  

Διαβάστε Περισσότερα »

Δικαίωση της Στερεάς Ελλάδας από το Στρασβούργo

"Ασυνήθιστο" χαρακτήρισε το καθεστώς χρηματοδότησης της Στερεάς Ελλάδας η Ευρωπαία Επίτροπος Περιφερειακής Πολιτικής Corina Cretu, μετά τη συνάντηση που είχε με τον Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας Κώστα Μπακογιάννη στο Στρασβούργο.

Η κα. Cretu αναγνώρισε το λάθος στα δεδομένα βάσει των οποίων χρηματοδοτείται η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας και την αναντιστοιχία μεταξύ των διαθέσιμων πόρων και των αναγκών της, την οποία και συνέδεσε με τη βιομηχανική ζώνη Σχηματαρίου - Οινοφύτων.

Μετά την συνάντηση, που έγινε με πρωτοβουλία του Κώστα Μπακογιάννη, στο πλαίσιο της προσπάθειας να διορθωθεί το λάθος που φέρει την Στερεά Ελλάδα μεταξύ των "πλούσιων" περιοχών της χώρας λόγω της λειτουργίας βιομηχανιών στην Βοιωτία, η Ευρωπαία Επίτροπος δήλωσε: "Κατά τη διάρκεια της συνάντησής μας με τον Περιφερειάρχη κ. Μπακογιάννη είχαμε την ευκαιρία να συζητήσουμε την πρόοδο και την εφαρμογή του προγράμματος στη Στερεά Ελλάδα.

Η περιφερειακή αρχή καταβάλλει θετικές προσπάθειες και βρίσκεται στο σωστό δρόμο. Αν και υπάρχει ανάγκη να επιταχυνθούν ακόμη περισσότερο οι προσπάθειες υλοποίησης του προγράμματος. Είχαμε επίσης την ευκαιρία να συζητήσουμε το ασυνήθιστο καθεστώς της Στερεάς Ελλάδας. Αντιλαμβανόμαστε την αναντιστοιχία ανάμεσα στους διαθέσιμους πόρους και τις ανάγκες της περιφέρειας όπως και τον ρόλο της βιομηχανικής ζώνης στο Σχηματάρι και Οινόφυτα. Προσδοκούμε στη συνέχεια της εποικοδομητικής μας συνεργασίας".

Από την πλευρά του, ο Κώστας Μπακογιάννης τόνισε: " Έχουμε έρθει εδώ με έναν και μόνο σκοπό. Να αποδείξουμε με στοιχεία ότι η Στερεά Ελλάδα αδικείται. Χαίρομαι που η πρόεδρος της Επιτροπής Περιφερειακής Πολιτικής αντιλήφθηκε αμέσως το πρόβλημα. Είναι σημαντικό για εμάς να βρίσκουμε συμμάχους σε αυτό τον αγώνα που δίνουμε. Την ευχαριστώ για την εξαιρετική συνεργασία μας σε όλα τα επίπεδα".

Διαβάστε Περισσότερα »

O Bοιωτός Ηλίας Κρούσος παρουσιάζει το νέο του βιβλίο-ΒΙΝΤΕΟ


Ο Ηλίας Κρούσος απο την Τανάγρα Βοιωτίας παρουσιάζει την Πέμπτη στις 8 Δεκεμβρίου και ώρα 18:00 το απόγευμα στον ΙΑΝΟ το νέο του βιβλίο με τίτλο Ωδίνες.

Για το βιβλίο θα μιλήσει ο ποιητής Μιχάλης Βάκρινος

Αποσπάσματα από το βιβλίο θα διαβάσει ο  Ηλίας Κρούσος.

Λέγεται πως το δεύτερο βιβλίο ενός ποιητή είναι και το ωριμότερο της γραφής του. Άραγε είναι αυτό αλήθεια; Σας προκαλώ όλους, πιστούς και άπιστους, να το διαπιστώσετε από κοντά. Εάν σας ξυπνήσω συναισθήματα κρυμμένα, σημαίνει πως είμαι πραγματικός ποιητής.
Λίγα λόγια για το βιβλίο:

Προτού κλείσεις ετούτο το βιβλίο, μ’αποπάρεις και με χλευάσεις, διάβασέ με.

 Προσπάθησε να δαμάσεις τ’ασίγαστο πάθος της γραφής μου, πως προελαύνει εις το βαθύ Σκοτάδι του Πόνου - πως υπήρχε και υπάρχει- μ’έναν και μόνο λύxνο σβηστό. Κάποιος εκ των Μυστών, των σπουδαίων, θα σου πει, πως πρόκειται περί γραφής άνευ σημασίας και ουσίας, δια γραφή πως δεν πρααίνει κανέναν πόνο, δια μια γραφή πως αγνοεί κάθε ημερινή λάμψη του Φωτός. Αγνόησέ τους. Γίνε κ’εσύ ένας τρελός. Συνέχισε να προχωράς μεθυσμένος αποκοτιά και τρέλα. Κάπου της αχλής, θα μουδιάσεις απ’την κορφή ως κάτω. Μια επιτύμβια επιγραφή, θα μ’ανήκει. Του Κρούσου θα λέει μισοσβησμένα. Θα με δεις θαμμένο της Λάσπης με το κρανίο αφημένο απ’έξω κι ανοιγμένο παραδειγματικά εις τα δυο. Ίσως διατί δεν με  κατάλαβε ουδείς. Τότε τρελέ μου, θ’ακούσεις τριγμούς σ’όλα σου τα κόκαλα, ωδή μιας επανεκκίνησης του νου. Εσύ, πως θα μ’έχεις διαβάσει, θα έχεις μόλις καταλάβει, πως η λάμψη του Φωτός έχει μοναχά σημασία και μεγίστη ουσία, αμέσως έπειτα των μεγαλύτερων Πόνων του Σκότους, πως κυριαρχούν ετούτου του σαθρού κόσμου.

Εξώφυλλο βιβλίου από τον καλλιτέχνη Χρήστο Γεωργίου.

Επιμέλεια - διόρθωση βιβλίου η φιλόλογος Χρύσα Νταή.



Διαβάστε Περισσότερα »

Γιορτάζει ο Άγιος Δημήτριος Μεγάλης Παναγίας Θηβών



Διαβάστε Περισσότερα »

Εκδήλωση για το Έπος του 40 στον Άγιο Θωμά Τανάγρας


Διαβάστε Περισσότερα »

Σε συνθήκες απόλυτης φτώχειας ζουν 230.000 ελληνόπουλα..



    Περισσότεροι από 4.512.000 Έλληνες αντιμετωπίζουν κίνδυνο φτώχειας, με τα παιδιά να απειλούνται περισσότερο.

    Ενδεικτικό είναι ότι 230.774 παιδιά ζουν σε νοικοκυριά χωρίς κανέναν εργαζόμενο και ουσιαστικά χωρίς κανένα εισόδημα...

Σύμφωνα με τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ,.., βασικά υλικά αγαθά και υπηρεσίες, όπως φαγητό και θέρμανση, στερείται το 39,9% του πληθυσμού στη χώρα, με το ποσοστό αυτό να εκτοξεύεται στο 44,5% του πληθυσμού ηλικίας 0-17 ετών.

Μάλιστα σχεδόν ένα στα έξι νοικοκυριά διαμένουν σε σπίτια ακατάλληλα με διαρροές στη στέγη, υγρασία σε τοίχους, πατώματα, κ.ά.

Τα στοχεία αφορούν τον πληθυσμό της χώρας που δεν μπορεί να ανταποκριθεί οικονομικά ή στερείται, λόγω οικονομικής αδυναμίας, τουλάχιστον 3 από έναν κατάλογο 9 αγαθών και υπηρεσιών:

Πληρωμή πάγιων λογαριασμών, όπως ενοίκιο ή δόση δανείου, πάγιοι λογαριασμοί κ.ά.
Διατροφή που να περιλαμβάνει κάθε δεύτερη ημέρα κοτόπουλα, κρέας, ψάρι ή λαχανικά ίσης θρεπτικής αξίας.
Ικανοποιητική θέρμανση
Τηλέφωνο
Εγχρωμη τηλεόραση
Πλυντήριο ρούχων,
Ι.Χ. επιβατηγό αυτοκίνητο
Διακοπές για μία εβδομάδα.
Διαβάστε Περισσότερα »

Συνεχίζεται η κατάληψη στο Γυμνάσιο Ακραιφνίου με Λυκειακές Τάξεις



 Παράσταση διαμαρτυρίας στην Π.Ε. Βοιωτίας

Την Δευτέρα 24 Οκτωβρίου 2016 οι μαθητές του Γυμνασίου Ακραιφνίου με Λυκειακές Τάξεις πραγματοποίησαν κατάληψη στο Σχολείο τους με σκοπό να αποτρέψουν την κατάργηση του τμήματος των Ανθρωπιστικών Σπουδών , όπως αποφασίστηκε από την Περιφερειακή Δνση Εκπαίδευσης Στερεάς Ελλάδας.

Την Τρίτη 25 Οκτωβρίου και ώρα 12.00  οι μαθητές, με καθηγητές και γονείς  θα πραγματοποιήσουν παράσταση διαμαρτυρίας στην Π.Ε. Βοιωτίας.
orchomenos-press
Διαβάστε Περισσότερα »

Δύο σεισμικές δονήσεις 3,5R στο Καρπενήσι

Δύο ασθενείς σεισμικές δονήσεις μεγέθους 3,5 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκαν στις 01.09 και 01.47 τα ξημερώματα της Τρίτης στην περιοχή του Καρπενησίου, σύμφωνα με την προκαταρκτική εκτίμηση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών.

Το επίκεντρο των δονήσεων εντοπίζονται 4 χιλιόμετρα ανατολικά του Καρπενησίου ενώ το εστιακό βάθος υπολογίζεται στα 14 χιλιόμετρα.

Σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο οι δονήσεις έγιναν ιδιαίτερα αισθητές στην περιοχή.
Διαβάστε Περισσότερα »

Αφιέρωμα στο Έπος του 1940 στο Πνευματικό Κέντρο Άσκρης

Γιάννης Σ. Γκανάσος

Ομιλία με θέμα:

ΤΟ ΣΠΗΛΑΙΟΝ ΤΟΥ ΠΛΑΤΩΝΟΣ
το διαχρονικό αγαθό της παιδείας
και η μάστιγα της απαιδευσίας

στην Άσκρη της Βοιωτίας

 Παρασκευή 28 Οκτωβρίου 2016  – Ώρα  19:00΄

Οι πάντες μπορούν να παρακολουθήσουν τις αναλύσεις του Πλάτωνος και να ωφεληθούν.
Μια διάλεξη που απευθύνεται με πολύ απλό και κατανοητό τρόπο σε όλους τους πολίτες, ανεξαρτήτου ηλικίας και σχολικής βαθμίδας απόφοιτοι κι αν είναι ή όχι. Αφορά το διαχρονικό, αλλά και τόσο επίκαιρο σήμερα, καυτό θέμα της ηθικής πολιτιστικής παρακμής που ταλανίζει τους πάντες. Αναφέρεται στην Παιδεία και στην Απαιδευσία.
Ο Πλάτων είναι άμεσος, εύληπτος και διεισδυτικός. Και όχι μόνον το βροντοφωνάζει, από τα βάθη των αιώνων, ότι υπάρχει λύση αλλά μας δίνει με πολύ απλό και άμεσο τρόπο τα εφόδια να εντοπίσουμε το πρόβλημα, να το κατανοήσουμε και να το αντιμετωπίσουμε.
Ζώντας όλοι μας σε μία εποχή ραγδαίας εξελισσομένης τεχνολογίας, τηλεομανείς και παθητικοί δέκτες παντοειδών μηνυμάτων για τα οποία δεν έχουμε ούτε τον χρόνο αλλά ούτε και την διάθεση να τα κρίνουμε, μας χαρακτηρίζει μία ξενομανία εντέχνως επιβληθείσα, η οποία αυξάνει και πλαταίνει με φοβερούς ρυθμούς, καθιστώντας μας πλαδαρά πνευματικά όντα τα οποία ολίγον μετ’ ολίγον χάνουν την αυτοεκτίμησή των, έτοιμα να δεχθούν τόσο τα σκύβαλα της υποκουλτούρας, τα οποία αφειδώς μας πετιούνται, όσο και τις νοητικές τοξίνες οι οποίες αδρανοποιούν τις όποιες δυνατότητές μας.

Σε τούτους τους χαλεπούς καιρούς, της πολιτιστικής και όχι μόνον αμνησίας και ταραχής, έρχεται ο Πλάτων με τον απλό και εύληπτο από όλους λόγο του να μας επισημάνει ότι χωρίς ίσως να το αντιληφθούμε έχουμε γίνει δέσμιοι, στο σκοτεινό σπήλαιό του, των προκαταλήψεων μας, των ψευδαισθήσεων μας και των πάσης φύσεως διαστρεβλωμένων μηνυμάτων που καθημερινώς γινόμαστε δέκτες, μη μπορώντας να ξεχωρίσουμε την αλήθεια από το ψεύδος.

Με την παραβολή του σπηλαίου προσδοκά να μας καταστήσει κοινωνούς της καταστάσεώς μας και να μας επισημάνει τον τρόπο με τον οποίο θα λύσουμε τα δεσμά της ψευδαίσθησης και της κατευθυνομένης απαιδευσίας μας και πως θα περάσουμε στο φως της παιδεύσεως και της ευδαιμονίας.

  Υπάρχουν κάποιοι συμπολίτες μας - οι οποίοι δεν αρέσκονται και δεν πείθονται από τις σειρήνες του περιρρέοντος ποταπού και ισοπεδωτικού παγκοσμιοποιημένου τηλεοπτικού χαϊδέματος των αυτιών τους και με πρωτοβουλίες, όπως η παρούσα, προσδοκούν να προσφέρουν μια μικρή ανάσα στην ομιχλώδη και ακατανόητη πνευματική σύγχυση που μας ταλανίζει βάζοντας έστω και ένα μικρό λιθαράκι στο οικοδόμημα της επιδιωκομένης αυτογνωσίας μας, διοργανώνοντας ομιλίες όπως αυτή του Φιλοπροόδου Συλλόγου της Άσκρης.
Ο Πλάτων, τον 4ο π.Χ. αι. έχει, εν ζωή ακόμη, κατακυριεύσει τις διάνοιες και τις ψυχές των συγχρόνων του, αλλά και μετά βεβαιότητας των πολυπληθών, εις τους αιώνες και ανά τον κόσμο, μέχρι σήμερα μαθητών του.


Γιάννης Σ. Γκανάσος
Διαβάστε Περισσότερα »

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ