Τρίτη 15 Νοεμβρίου 2016

Επιτέλους το Κλειστό Γυμναστήριο Μαυρομματίου παύει να είναι «φάντασμα» ΦΩΤΟ

Xαράς ευαγγέλια για όσους στην ευρύτερη περιοχή του Μαυρομματίου αγαπούν τον αθλητισμό. Πλησιάζει η στιγμή που θα παραδοθεί το κλειστό γυμναστήριο.
 
Το έργο είχε ενταχθεί  στο πρόγραμμα ΕΛΛΑΔΑ 2004 . Από το 2005 όταν και ξεκίνησαν οι εργασίες κατασκευής του κλειστού Γυμναστηρίου η αθλητική κοινότητα της περιοχής ανέμενε τη λειτουργία του! Δυστυχώς το 2006 σταμάτησαν οι εργασίες σε πολύ αρχικό στάδιο.

Επανεκκίνηση εργασιών και παράδοση σύμφωνα με πληροφορίες μας  αρχές του 2017
Το έργο εντάχθηκε  στο ΠΔΕ (Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων ) της Περιφέρειας με αρχικό προϋπολογισμό 1.133.784,00 Ευρώ.
Ο προϋπολογισμός μετά τη  δημοπρασία ήταν 915.849,00 Ευρώ με συμμετοχή του Δήμου Αλιάρτου Θεσπιέων σε ποσοστό 35% επί του ποσού αυτού.
Το έργο θεωρούνταν  «πεθαμένο» και αναστήθηκε λόγω των ενεργειών της Δημοτικής Αρχής  και της άμεσης ανταπόκρισης του Περιφερειάρχη.
Ο σημερινός τελικός προϋπολογισμός που ενσωματώνει όλες τις μεταβολές (ΦΠΑ,κτλ),αλλά και το ποσοστό του Δήμου είναι 1.175.695,01 Ευρώ.
Το έργο προχωρά με ταχύτατους ρυθμούς.
Το κλειστό γυμναστήριο «φάντασμα» στο Μαυρομμάτι φαίνεται ότι έφτασε η ώρα να αποκτήσει ζωή…









Διαβάστε Περισσότερα »

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΗ ΛΙΒΑΔΕΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ

Πριν 43 χρόνια, τον Νοέμβρη του 1973, ξεσηκώθηκε ο λαός και η νεολαία ενάντια στην στρατιωτική δικτατορία. Η στιγμή αυτή στην ιστορία αποτελεί το κορυφαίο γεγονός στην αντιδικτατορική πάλη και τιμάμε τους χιλιάδες αγωνιστές , τους νεκρούς του Νοέμβρη του 1973 που αγωνίστηκαν ενάντια στην δικτατορία.
Η παρακαταθήκη και αυτών των αγώνων είναι τεράστιας σημασίας και ο ξεσηκωμός του Νοέμβρη διδάσκει το σήμερα αφού παραμένουν η εξουσία του κεφαλαίου και η ενσωμάτωση της χώρας στους ιμπεριαλιστικούς οργανισμούς, το ΝΑΤΟ, δηλαδή οι παράγοντες εκείνοι που οδήγησαν στην επιβολή της δικτατορίας.
Και είναι γεγονός πως η μετάβαση από την δικτατορία στην “δημοκρατία” δεν έδωσε καμιά λύση στα λαϊκά προβλήματα, δεν έλυσε την φτώχεια, την ανεργία αντίθετα οξύνθηκαν όλα τα προβλήματα με αποκορύφωμα τα τελευταία 8 χρόνια της οικονομικής κρίσης που οι εργαζόμενοι , τα λαϊκά στρώματα έχασαν σημαντικές κατακτήσεις και η ζωή έχει δυσκολέψει .
Σε όλα αυτά τα χρόνια έχει αποδειχθεί ότι όποιες παραχωρήσεις αποσπούν οι εργαζόμενοι είναι προσωρινές. Ότι όσες κυβερνήσεις επιλέγουν να διαχειριστούν αυτό το σάπιο σύστημα και τους νόμους του, αναπόφευκτα θ' ακολουθήσουν αντιλαϊκές πολιτικές. Αυτό αποδείχτηκε και με την "αριστερή" διακυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ.
Συνάδελφοι – συναδέλφισσες,
Η επέτειος του Πολυτεχνείου, η πάλη του λαού και της νεολαίας, δίνουν ένα ακόμη ηχηρό μήνυμα ενάντια στο φασισμό και είναι χρέος στη μνήμη όλων όσων έδωσαν τη ζωή τους και αγωνίστηκαν για ένα καλύτερο αύριο να καταδικάσουν και ν' απομονώσουν ακόμα πιο αποφασιστικά τη ναζιστική Χρυσή Αυγή, που υμνεί τη στρατιωτική δικτατορία και συκοφαντεί την αντιδικτατορική πάλη του λαού και της νεολαίας.
Συνάδελφοι – συναδέλφισσες,
Όπως τότε έτσι και σήμερα, διαδηλώνουμε ενάντια σε ΝΑΤΟ και ΕΕ, που αποτελούν παράγοντες αμφισβήτησης των κυριαρχικών δικαιωμάτων της χώρας, εμπλοκής του ελληνικού λαού σε επικίνδυνες περιπέτειες για τα συμφέροντα των καπιταλιστών. Ενάντια στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ που εμπλέκει τη χώρα και το λαό στους επικίνδυνους σχεδιασμούς των ιμπεριαλιστών, που συνεχίζει να ματώνει το λαό για ν' ανακάμψει η κερδοφορία του μεγάλου κεφαλαίου.
Η επικείμενη επίσκεψη Ομπάμα παραμονές της ηρωικής εξέγερσης του Πολυτεχνείου πρέπει να καταδικαστεί αποφασιστικά και να κηρύξουμε ανεπιθύμητο τον Πρόεδρο των ΗΠΑ που η πολιτική τους μακελεύει τους λαούς. Η επίσκεψη στόχο έχει την προώθηση των αμερικανικών συμφερόντων στην περιοχή, στο πλαίσιο των ενδοϊμπεριαλιστικών ανταγωνισμών, την παραπέρα ενίσχυση των ευρω-ατλαντικών επιθετικών σχεδίων.
Η καλλιέργεια προσδοκιών ότι η επίσκεψη Ομπάμα, η ενίσχυση των σχέσεων με τις ΗΠΑ, το ΝΑΤΟ και την ΕΕ γίνεται τάχα προς όφελος του λαού μας, επιχειρεί να εξαπατήσει την εργατική τάξη, τα λαϊκά στρώματα, τη νεολαία και να αποκρύψει πόσο ακριβά έχει πληρώσει ο λαός την εμπλοκή της χώρας στους ιμπεριαλιστικούς ανταγωνισμούς. Να αποκρύψει ότι και σήμερα καθημερινά αποκαλύπτονται οι τραγικές συνέπειες αυτής της πολιτικής, όπως καταγράφονται, για παράδειγμα, στις ελληνοτουρκικές σχέσεις και το Κυπριακό.
Συνάδελφοι – συναδέλφισσες,
Το πολυτεχνείο ζει και μας οδηγεί στους αγώνες του σήμερα. Με θάρρος και αποφασιστικότητα για την διεκδίκηση του δίκιου μας μπορούμε να βάλουμε τη σφραγίδα μας στις εξελίξεις.
Διεκδικούμε τα σύγχρονα δικαιώματα μας και δεν κάνουμε πίσω από αυτό
ΠΕΜΠΤΗ 17 ΝΟΕΜΒΡΗ 7:οο ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ
ΣΤΗ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΛΑΤΕΙΑ ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ
Διαβάστε Περισσότερα »

Ενημέρωση Φο.Δ.Σ.Α Στερεάς στο Δημοτικό σχολείο Οινοφύτων

Ο Περιφερειακός Φο.Δ.Σ.Α Στερεάς Ελλάδας σε συνεργασία με τον Δήμο Τανάγρας πραγματοποίησε ενημερώσεις στο Δημοτικό σχολείο της Δημοτικής Ενότητας Οινοφύτων.
Η ενημέρωση πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 10 Νοεμβρίου και αφορούσε τον τρόπο διαχείρισης των απορριμμάτων, της λειτουργίας των χώρων εναπόθεσης των απορριμμάτων και τις δράσεις ανακύκλωσης.
Ακολούθησε παρουσίαση των δράσεων ανακύκλωσης σε συνεργασία με την Ελληνική Εταιρεία Αξιοποίησης Ανακύκλωσης (ΕΕΑΑ, όπου τα παιδιά μέσα από το Λούνα Πάρκ της Ανακύκλωσης είχαν την δυνατότητα να παίξουν και να ενημερωθούν για την ανακύκλωση των υλικών συσκευασίας.
Ο Περιφερειακός Φο.Δ.Σ.Α Στερεάς Ελλάδας θα συνεχίσει την ενημέρωση των σχολείων, προωθώντας τις περιβαλλοντικές δράσεις με στόχο την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των μαθητών.
Από τον Περιφερειακό Φο.Δ.Σ.Α
Στερεάς Ελλάδας Α.Ε

Διαβάστε Περισσότερα »

Συγχαρητήρια στους 50 Λιβαδείτες Μαραθωνοδρόμους



Η Αθλητική Επιτροπή του Δήμου Λεβαδέων συγχαίρει τους 50 συμπολίτες μας και τα 20 άτομα των Special Olympics που συμμετείχαν στον 34ο κλασσικό μαραθώνιο της Αθήνας και εκπροσώπησαν επάξια τη Λιβαδειά σε μια τόσο σπουδαία αθλητική διοργάνωση. Ευχόμαστε η προσπάθεια αυτή να συνεχιστεί με ανάλογη επιτυχία και να αποτελέσει το εφαλτήριο για την ενασχόληση όλο και περισσότερων συμπολιτών μας με τον αθλητισμό.
Διαβάστε Περισσότερα »

Με 22 θέματα συνεδριάζει το Δ.Σ. Δήμου Λεβαδέων

Με την παρούσα, σας προσκαλούμε σε συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 67 του Ν. 3852/10, που θα πραγματοποιηθεί την 16η Νοεμβρίου 2016, ημέρα Tετάρτη - και ώρα 6.00 μ.μ. στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου Λεβαδέων στο Παλαιό Δημαρχείο – Πλ. Εθνικής Αντίστασης.

Τα θέματα της ημερήσιας διάταξης είναι :
1.Υποβολή στο Δημοτικό Συμβούλιο Έκθεσης αποτελεσμάτων προϋπολογισμού οικονομικού έτους 2016 μέχρι 30/9/2016 (Γ΄τρίμηνο)  (η εισήγηση σας έχει σταλεί ηλεκτρονικά)
2. Αναμόρφωση προϋπολογισμού τρέχουσας χρήσης. (η εισήγηση σας έχει σταλεί ηλεκτρονικά)
3.Προσδιορισμός του ποσοστού του ύψους των τροφείων στους παιδικούς και βρεφονηπιακούς σταθμούς του Δήμου Λεβαδέων για το μήνα Σεπτέμβριο 2016 , λόγω καθυστέρησης της έναρξης λειτουργίας τους. (η εισήγηση σας έχει σταλεί ηλεκτρονικά)
4.Υλοποίηση του Προγράμματος «Προώθηση της απασχόλησης μέσω προγραμμάτων κοινωφελούς χαρακτήρα σε 34 Δήμους (θύλακες υψηλής ανεργίας) (συμπεριλαμβανομένης της κατάρτισης των συμμετεχόντων)» Β’ φάση- Έγκριση σχεδίου σύμβασης δεσμευμένου λογαριασμού με το Τ.Π. & Δανείων – Εξουσιοδότηση Δημάρχου κ. Γιώτας Πούλου για υπογραφή της σχετικής σύμβασης
5.Έγκριση 1ου Α.Π.Ε και Τακτοποιητικού και του 1ου ΠΚΝΜΝΕ του έργου “ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΦΩΤΙΣΜΟΥ ΕΠΙ ΤΗΣ ΟΔΟΥ ΓΕΩΡΓΑΝΤΑ” (η εισήγηση σας έχει σταλεί ηλεκτρονικά) (η εισήγηση σας έχει σταλεί ηλεκτρονικά)
6. Έγκριση παράτασης προθεσμίας περαίωσης για την εκτέλεση του έργου “ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΦΩΤΙΣΜΟΥ ΕΠΙ ΤΗΣ ΟΔΟΥ ΓΕΩΡΓΑΝΤΑ” (η εισήγηση σας έχει σταλεί ηλεκτρονικά)
7. Έγκριση Πρωτοκόλλου  προσωρινής και οριστικής παραλαβής του έργου “ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΥΦΙΣΤΑΜΕΝΟΥ ΑΓΩΓΟΥ ΚΑΥΣΙΜΩΝ”. (η εισήγηση σας έχει σταλεί ηλεκτρονικά)
8. Έγκριση παράτασης προθεσμίας περαίωσης για την εκτέλεση του έργου “ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΕΝΕΡΓΗΤΙΚΗΣ ΠΥΡΟΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΚΛΕΙΣΤΟΥ ΓΥΜΝΑΣΤΗΡΙΟΥ ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ” (η εισήγηση σας έχει σταλεί ηλεκτρονικά)
9. Αποδοχή της από 25/10/2016 απόφασης του Υφυπουργού Οικονομίας , Ανάπτυξης και Τουρισμού περί τροποποίησης της Ε016 του ΠΔΕ 2016 για την ένταξη του έργου”ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΝ ΑΝΑΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ ΥΦΙΣΤΑΜΕΝΟΥ ΑΝΟΙΚΤΟΥ ΚΟΛΥΜΒΗΤΗΡΙΟΥ ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ Ν.ΒΟΙΩΤΙΑΣ”. (η εισήγηση σας έχει σταλεί ηλεκτρονικά)
10 Έγκριση γενομένων δαπανών που αφορούν στην πραγματοποίηση εκδήλωσης εορτασμού εθνικής επετείου της 28ης Οκτωβρίου στην Τ.Κ. Αγίου Γεωργίου. (η εισήγηση σας έχει σταλεί ηλεκτρονικά)
11. Έγκριση γενομένων δαπανών που αφορούν στην συνδιοργάνωση πολιτιστικών εκδηλώσεων με τον Εμπορικό Σύλλογο Λιβαδειάς (29/10/2016). (η εισήγηση σας έχει σταλεί ηλεκτρονικά)
12. Συγκρότηση επιτροπών παρακολούθησης & παραλαβής σύμφωνα με τις διατάξεις του Ν. 4412/2016 (η εισήγηση σας έχει σταλεί ηλεκτρονικά)
13. Διαγραφή βεβαιωμένης οφειλής από κατάλογο τέλους ακίνητης  περιουσίας (Τ.Α.Π.) λόγω ηλεκτροδότησης, Βλάχου Ευφροσύνης του Σπυρίδωνος. (η εισήγηση σας έχει σταλεί ηλεκτρονικά)
14. Διαγραφή βεβαιωμένης οφειλής από κατάλογο τροφείων λόγω απουσίας, Κ.Λ (η εισήγηση σας έχει σταλεί ηλεκτρονικά)
15 Διαγραφή βεβαιωμένης οφειλής από κατάλογο τέλους ακίνητης    περιουσίας (Τ.Α.Π.) λόγω οικοδόμησης και ηλεκτροδότησης, Λάμπρου Χρήστου του Δημητρίου. (η εισήγηση σας έχει σταλεί ηλεκτρονικά)
16. Διαγραφή βεβαιωμένης οφειλής από κατάλογο τελών άρδευσης λόγω  λανθασμένου υπολογισμού,Λοιδώρη Ελένης του Κων. (η εισήγηση σας έχει σταλεί ηλεκτρονικά)
17 Διαγραφή βεβαιωμένης οφειλής από κατάλογο τέλους ακίνητης  περιουσίας (Τ.Α.Π.) λόγω εξόφλησης οφειλής , Μαρκόπουλου Νικολάου του Στεφ. (η εισήγηση σας έχει σταλεί ηλεκτρονικά)
18. Διαγραφή βεβαιωμένης οφειλής από κατάλογο τέλους ακίνητης  περιουσίας (Τ.Α.Π.) λόγω μεταβίβασης , Πεγκλή Βασιλικής του Λουκά. (η εισήγηση σας έχει σταλεί ηλεκτρονικά)
19 Διαγραφή βεβαιωμένης οφειλής από κατάλογο τέλους ακίνητης  περιουσίας (Τ.Α.Π.) λόγω μεταβίβασης , Σακελλαρίου Ευσταθίου του Κων. (η εισήγηση σας έχει σταλεί ηλεκτρονικά)
20 Διαγραφή βεβαιωμένης οφειλής από κατάλογο τέλους ακίνητης  περιουσίας (Τ.Α.Π.) λόγω μεταβίβασης, Τσολάκου Δημητρίου του Λουκά (η εισήγηση σας έχει σταλεί ηλεκτρονικά)
21. Απαλλαγή οφειλέτη Αγραφιώτη Γεωργίου του Δημ. από προσαυξήσεις εκπρόθεσμης καταβολής  (η εισήγηση σας έχει σταλεί ηλεκτρονικά)
22.Επιστροφή αχρεωστήτως καταβληθέντων ποσών. (η εισήγηση σας έχει σταλεί ηλεκτρονικά)
                                        
                                     Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ
                                                      
                                                       Γεωργαντά Ελισάβετ (Ελίζα)

Διαβάστε Περισσότερα »

Mετωπική με ένα νεκρό και δύο σοβαρά τραυματίες έξω απο την Αλίαρτο-ΒΙΝΤΕΟ,ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ






Τραγωδία σήμερα το πρωί στο δρόμο  Θήβας -Λιβαδειάς, λίγο πριν τη διασταύρωση της Αεροπορίας,έξω απο την Αλίαρτο, καθώς μετά τη σφοδρή μετωπική σύγκρουση δύο οχημάτων ανασύρθηκε νεκρός ο συνοδηγός του ενός αυτοκινήτου, ηλικίας  81 ετών.
Τα δύο ΙΧ αυτοκίνητα που κινούνταν προς αντίθετη κατεύθυνση, συγκρούστηκαν μετωπικά και κάτω από συνθήκες που ερευνά το Τμήμα Τροχαίας Λιβαδειάς,η σύγκρουση ήταν σφοδρή με αποτέλεσμα   να τραυματισθεί θανάσιμα ο 81χρονος απο τις Πλαταιές Θηβών.
Σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες, του permisospress  σοβαρά τραυματισμένοι,είναι οι οδηγοί των αυτοκινήτων 37 και 40 χρονών,οι οποίοι μεταφέρθηκαν με ασθενοφόρα στο νοσοκομείο της Λιβαδειάς.
Όπως ήταν λογικό από το τροχαίο προκλήθηκε κυκλοφοριακό πρόβλημα, το οποίο ρυθμίστηκε από τους άνδρες της Τροχαίας Λιβαδειάς που έφτασαν στο σημείο.
Ρεπορτάζ Παντελής Μπατσούλης
 ΔΕΛΤΙΟ ΤΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΤΡΟΧΑΙΟ
Θανατηφόρο τροχαίο ατύχημα στη Βοιωτία                                           

Σήμερα (15-11-2016) νωρίς το πρωί, στην 23,500η χ/θ της παλαιάς εθνικής οδού Θηβών – Λιβαδειάς στη Βοιωτία, Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο που οδηγούσε ένας 42χρονος ημεδαπός, συγκρούσθηκε με Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο που οδηγούσε ένας 37χρονος ημεδαπός και στο οποίο επέβαινε επίσης ένας 82χρονος ημεδαπός, με αποτέλεσμα το θανάσιμο τραυματισμό του 82χρονου και τον τραυματισμό των δύο οδηγών των οχημάτων.

Ενεργείται προανάκριση από το Τμήμα Τροχαίας Λιβαδειάς, για τον προσδιορισμό των συνθηκών του θανατηφόρου τροχαίου ατυχήματος.




 



Διαβάστε Περισσότερα »

ΤΩΡΑ -Θανατηφόρο τροχαίο με ένα νεκρό και δυο τραυματίες έξω απο την Αλίαρτο

Σοβαρό τροχαίο συνέβη πριν δυο ώρες περίπου ,έξω από την Αλίαρτο , στο δρόμο Θήβας Λιβαδειάς πριν τη διασταύρωση της Αεροπορίας.Σύμφωνα με διασταυρωμένες πληροφορίες του permisospress υπάρχει ένας νεκρός και δυο σοβαρά τραυματίες.Περισσότερα σε λίγο με βίντεο και φωτογραφίες.
Ρεπορτάζ Παντελής Μπατσούλης
Διαβάστε Περισσότερα »

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ