Τρίτη 22 Νοεμβρίου 2016

Εγκαινιάστηκε η ανακατασκευασμένη δομή φιλοξενίας προσφύγων στη Ριτσώνα


Οι σκηνές αντικαταστάθηκαν από οικίσκους, δημιουργήθηκαν κοινόχρηστοι χώροι και η ανακατασκευασμένη πλέον δομή φιλοξενίας προσφύγων στη Ριτσώνα  φιλοξενεί 160 οικογένειες σε καλύτερες συνθήκες διαβίωσης.

Η ανακαίνιση της δομής έγινε έπειτα από συνεργασία της πρεσβείας των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων στην Ελλάδα, της Ερυθράς Ημισελήνου των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού και των υπουργείων Εθνικής 'Αμυνας και Μεταναστευτικής Πολιτικής.

Σε μια δύσκολη οικονομική περίοδο, το κέντρο φιλοξενίας προσφύγων "θα δώσει χαρά και θαλπωρή στις οικογένειες των προσφύγων. Οι εγκαταστάσεις θα καλύψουν τις ανάγκες στέγασης των οικογενειών παρέχοντάς τους επίσης πλήρη σίτιση μέσα σε ένα περιβάλλον αξιοπρεπούς διαβίωσης, υπό την επίβλεψη ιατρών και νοσοκόμων. Παράλληλα, με τη δημιουργία χώρων αναψυχής εντός των εγκαταστάσεων προσπαθούμε να συμβάλουμε στην ψυχική ανάταση όλων των προσφύγων", επισήμανε κατά τα σημερινά εγκαίνια της δομής ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής 'Αμυνας, Δημήτρης Βίτσας.

Το κάθε ένα κοντέινερ που τοποθετήθηκε στη Ριτσώνα διαθέτει μπάνιο και κουζίνα και φιλοξενεί μία οικογένεια. Επίσης η δομή διαθέτει κοινόχρηστους χώρους, όπως νηπιαγωγείο, κοινόχρηστα μπάνια και τουαλέτες, καθώς και χώρο για αθλητισμό. Εξάλλου, λεωφορεία μεταφέρουν τους πρόσφυγες σε κοντινούς προορισμούς.
Στα εγκαίνια παραβρέθηκε επίσης ο υφυπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, Γιάννης Μπαλάφα
Διαβάστε Περισσότερα »

Ανεξήγητα φαινόμενα κατά τη διάρκεια εργασιών αναστήλωσης στον Πανάγιο Τάφο


Μια σειρά από ανεξήγητα φαινόμενα που προκαλούν δέος ακολούθησαν την αφαίρεση της μαρμάρινης πλάκας που καλύπτει τον τάφο του Ιησού κατά τη διάρκεια των εργασιών για την αναστήλωση του Ιερού Κουβουκλίου στο εσωτερικό του Πανάγιου Τάφου, που ξεκίνησε στις 26 Οκτωβρίου.

Μια ιδιαίτερη ευωδία και περίεργες παρεμβολές στον ηλεκτρονικό εξοπλισμό των επιστημόνων συνθέτουν ένα μέγα μυστήριο, το οποίο αδυνατούν να ερμηνεύσουν με τη λογική οι Ελληνες (του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου) και ξένοι επιστήμονες και οι εκπρόσωποι των χριστιανικών ομολογιών!

Η πιο πρόσφατη από τις αποκαλύψεις με τις οποίες ήρθαν αντιμέτωποι και σταδιακά βγαίνουν στο φως της δημοσιότητας από τους ειδικούς επιστήμονες που συμμετέχουν στις εργασίες, οι οποίες προχωρούν τους τελευταίους μήνες, αφορούσε την ευωδία που αναδιδόταν από τον τάφο του Θεανθρώπου, όταν αφαιρέθηκε η πλάκα.

Εχει προκαλέσει αίσθηση

Η συγκεκριμένη αναφορά, που έχει προκαλέσει αίσθηση, θυμίζει όσα συχνά συμβαίνουν όταν ανοίγεται ο τάφος κάποιου αγίου.

Ωστόσο, η αρχισυντάκτρια του καθολικού γαλλόφωνου θρησκευτικού περιοδικού «Terre Sainte» Marie Armelle Beaulieu, στην οποία δόθηκε ειδική άδεια εισόδου στον Πανάγιο Τάφο προκειμένου να παρακολουθήσει την εξέλιξη των εργασιών, ήταν αρνητική στις πληροφορίες που ήθελαν μια «γλυκιά ευωδία» να έχει πλημμυρίσει τον χώρο. Σύμφωνα με τα λεγόμενά της «δεν αντιλήφθηκε οποιοδήποτε άρωμα» (ίσως γιατί ο Πανάγιος Τάφος ανήκει σε ορθοδόξους).

Αξίζει, όμως, να σημειωθεί ότι αναφορά στην ευωδία είχε γίνει και κατά τη διάρκεια του τελευταίου μερικού ανοίγματος του τάφου από τον αρχιτέκτονα Νικόλαο Κομνηνό το 1809. Η χριστιανική παράδοση αναφέρει ότι το σώμα του Ιησού Χριστού τοποθετήθηκε από τους Ρωμαίους μετά τη Σταύρωση πάνω σε μια ασβεστολιθική πλάκα -το λεγόμενο «ταφικό κρεβάτι»-, η οποία φυλάσσεται ως σήμερα στο Ιερό Κουβούκλιο και είχε εκτεθεί για πρώτη φορά το διάστημα μεταξύ 1808 και 1810, οπότε πραγματοποιήθηκαν και οι τελευταίες εργασίες αναστήλωσης.

Επίσης σε ισπανικά μέσα ενημέρωσης γράφτηκε ότι τα μέλη της διεπιστημονικής ομάδας του ΕΜΠ που συμμετέχουν στις εργασίες αλλά και στις έρευνες διαπίστωσαν ότι κάποια από τα ηλεκτρονικά μηχανήματα που χρησιμοποιούν δέχθηκαν ανεξήγητες ηλεκτρομαγνητικές παρεμβολές, όταν αφαιρέθηκε η μαρμάρινη πλάκα που καλύπτει τον Τάφο!

Μάλιστα, κάποια από αυτά τέθηκαν πλήρως εκτός λειτουργίας. Το γεγονός επιβεβαιώνει και το ρεπορτάζ του καθολικού περιοδικού, το οποίο δεν παίρνει αρνητική θέση στην αναφορά για τις ηλεκτρομαγνητικές διαταραχές που καταγράφηκαν από τα όργανα των επιστημόνων.

Ηλεκτρομαγνητική διαταραχή

Στην ύπαρξη κάποιου είδους ηλεκτρομαγνητικής διαταραχής συνηγορεί, όπως όλα δείχνουν, και η εύρεση του τάφου σε υψηλότερο σημείο από το αναμενόμενο, γεγονός που «υποδεικνύει» κάποια δραστηριότητα στην περιοχή, ενώ ήδη διενεργούνται αναλύσεις προκειμένου να διαπιστωθεί αν έχει παραμορφωθεί η περιοχή από κάποια ηλεκτρομαγνητική διαταραχή.

Ολους τους παραπάνω ισχυρισμούς -σύμφωνα πάντα με τα ισπανικά ΜΜΕ- επιβεβαιώνει και η καθηγήτρια του ΕΜΠ Αντωνία Μωροπούλου, η οποία συμμετέχει στην ομάδα που έχει αναλάβει τις εργασίες αναστήλωσης του σημαντικότερου θρησκευτικού μνημείου στον κόσμο. Η Ροδίτισσα επικεφαλής των εργασιών στον Πανάγιο Τάφο σχολίασε ότι είναι εξαιρετικά δύσκολο να φανταστεί κάποιος ότι ένας επιστήμονας θα ήταν πρόθυμος να βάλει σε κίνδυνο τη φήμη του για ένα «διαφημιστικό κόλπο». Υπενθυμίζεται ότι η επικεφαλής της αναστήλωσης είχε επισημάνει από την αρχή τις δυσκολίες του έργου και είχε κάνει λόγο για έναν «τάφο ζωντανό».

«Βιώνουμε μοναδική εμπειρία φέροντας ταυτόχρονα μεγάλο βάρος ευθύνης. Αυτό που μας συγκλονίζει όλους είναι ότι ο Τάφος του Ιησού είναι ένας τάφος ζωντανός. Εκπέμπει το μήνυμα της Ανάστασης και της ελπίδας κι είναι εκείνο που μας επηρέασε και μπορέσαμε να δουλέψουμε» είχε αναφέρει σε δηλώσεις της

Διαβάστε Περισσότερα »

ΕΟΡΤΗ -ΠΡΩΤΟΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΗΣ ΚΑΤΑΚΟΜΒΗΣ-ΑΓΙΑΣ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗΣ ΘΗΒΩΝ

ΕΟΡΤΗ -ΠΡΩΤΟΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΗΣ ΚΑΤΑΚΟΜΒΗΣ-ΑΓΙΑΣ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗΣ ΠΑΡΕΚΚΛΗΣΙΟ ΙΕΡΟΥ ΝΑΟΥ ΑΓΙΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΜΕΓΑΛΗΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΘΗΒΩΝ

Διαβάστε Περισσότερα »

Πως ένα Bοιωτικό Κρασί κατάφερε να ξεπεράσει τα σύνορα


Ο Στέλιος Ζαχαρίας είναι από εκείνους τους ανθρώπους που αγαπούν τη δουλειά τους και φαίνεται.Είναι από τους λίγους που έχουν αναλάβει την οικογενειακή τους επιχείρηση και την έχουν εξελίξει. Τι είναι όμως αυτό που κάνει; Ο Στέλιος και τα δύο του αδέρφια διοικούν το οικογενειακό οινοποιείο «Κτήμα Μουσών».

Αυτό που κάποτε το 1946 ήταν ένα τοπικό οινοποιείο τώρα έχει εξελιχθεί σε ένα από τα καλύτερα στην Ελλάδα, τα κρασιά του είναι ευρέως γνωστά ενώ εξάγονται σε πολλές χώρες. Όλα αυτά είναι αποτέλεσμα της αγάπης και της αφοσίωσης που έχουν δείξει αυτά τα 3 αδέρφια στην δουλεία τους.

Τα αμπελοτόπια βρίσκονται στις πλαγιές της Κοιλάδας των Μουσών, στους πρόποδες του όρους Ελικώνα και αποτελούν τμήμα του μεγάλου αμπελώνα της Βοιωτίας.  Από εκεί προέκυψε και το όνομα του οινοποιείου «Κτήμα Μουσών». Σύμφωνα με τον Στέλιο και τα αδέρφια του, ο σκοπός της παραγωγής του είναι μέσα από το κρασί να μεταφέρουν τον ήλιο που ωριμάζει τα σταφύλια και τον αέρα που κατεβαίνει από την κορυφή του βουνού και τα δροσίζει. Να δημιουργήσουν δηλαδή κρασιά με χαρακτήρα και τυπικότητα, αυτό που οι Γάλλοι ονομάζουν κρασιά terroir. Βασική στρατηγική επιλογή  στο Κτήμα Μουσών είναι η παραγωγή κρασιών που θα προσφέρουν απόλαυση σε όλους, ενώ ταυτόχρονα θα αποτελούν μια ποιοτική επιλογή για κάθε στιγμή.

Έχοντας έρθει αντιμέτωποι με τεράστιας φήμης οινοποιεία έχουν καταφέρει όχι μόνο να κάνουν γνωστό το brand τους αλλά να προωθήσουν τον τόπο τους Τα τρία αδέρφια ανέλαβαν το οινοποιείο το 2005 και από την παραγωγή 10.000 μπουκαλιών τον χρόνο κατάφεραν να εκτοξεύσουν την εταιρεία στην παραγωγή 200.000 μπουκαλιών το χρόνο με εξαγωγές σε 8 χώρες!

Πέρα από τα κρασιά αυτά καθαυτά ο Στέλιος προσπαθεί να προωθήσει το κρασί σαν ποτό γενικότερα διοργανώνοντας εκδηλώσεις, ξεναγήσεις στο οινοποιείο και φέρνοντας σε επαφή ανθρώπους που τους αρέσει να διασκεδάζουν πίνοντας κρασί!

Το «Κτήμα Μουσών» και τα κρασιά του αποτελούν άλλη μια απόδειξη ότι αν αγαπάς αυτό που κάνεις, έχεις όραμα, θέληση για δουλειά και σωστούς στόχους η επιτυχία είναι αναπόφευκτη.
epixeiro.gr

Διαβάστε Περισσότερα »

Έναρξη Σχολής Γονέων Αγίου Ρηγίνου Λιβαδειάς


Διαβάστε Περισσότερα »

Κίνηση Αλληλεγγύης απο την Ξηρονομή στο Κοινωνικό Παντοπωλείο Δήμου Θηβαίων

Σε μια σημαντική έμπρακτη κίνηση αλληλεγγύης προς τους συνανθρώπους που έχουν ανάγκη προχώρησε η σελίδα της Ξηρονομής στο facebook  Xironomi Funclub.

Το Xironomi Funclub σε συνεργασία με την Πεζοπορική Ομάδα Ξηρονομής(ΠΟΞ) συγκέντρωσαν πάνω από 30 κιλά τρόφιμα τα οποία παρέδωσαν στο κοινωνικό παντοπωλείο Θήβας σε προσπάθεια ανακούφισης έστω και μικρής, ανθρώπων που έχουν ανάγκη ακόμα και των απαραίτητων.Τα τρόφιμα αγοράστηκαν από τα καταστήματα του χωριού μας συμβάλοντας έτσι στην στήριξη της τοπικής οικονομίας.Η δράση αυτή σύντομα θα επαναληφθεί!!!!

H ομάδα του permisospress,τους εύχεται καλή συνέχεια ελπίζοντας πως τέτοιου είδους πρωτοβουλίες θα βρίσκουν πάντα μιμητές!


Διαβάστε Περισσότερα »

Ποδηλατοβόλτα στη Λιβαδειά

Την Την Πέμπτη 17 Νοεμβρίου 2016
στο Παλιό Δημαρχείο Λιβαδειάς, πραγματοποιήθηκε συνάντηση εργασίας με φορείς και ιδιώτες της πόλης, για την διαμόρφωση συντονισμένης δράσης, με σκοπό την προώθηση  της χρήσης ποδηλάτου στην πόλη και την ευαισθητοποίηση των πολιτών για μετακινήσεις με φιλικά προς το περιβάλλον μέσα.
Εκτός των άλλων που συζητήθηκαν, αποφασίστηκε η διοργάνωση και η καθιέρωση μιας
ποδηλατόβολτας κάθε τελευταία Κυριακή του μήνα.
Αυτή την Κυριακή λοιπόν 27 Νοεμβρίου 2016 συναντιόμαστε στην Κεντρική Πλατεία Λιβαδειάς στις 11:00 και κάνουμε την βόλτα μας με τα ποδήλατά μας, για μια ώρα, εντός και εκτός της πόλης. Ο καθένας ποδηλατεί με δική του ευθύνη και είναι υπεύθυνος για την προσωπική του ασφάλεια.


       
        
Διαβάστε Περισσότερα »

Ο Γιάννης Πανούσης την Κυριακή στο Συνεδριακό Θήβας

Π  Ρ  Ο  Σ  Κ  Λ  Η  Σ  Η

Ο Δήμος Θηβαίων,
η Εταιρεία Βοιωτικών Μελετών και ο Σύλλογος Φιλοπροόδων “Επαμεινώνδας”
διοργανώνουν ημερίδα την Κυριακή 27 Νοεμβρίου 2016 και ώρα 11:00
στην αίθουσα “Αλέξανδρος Κοφίνης” του Συνεδριακού Κέντρου της ΔH.Κ.Ε.Θήβας
 με θέμα :

 “Ασφάλεια,Ελευθερία,Δικαιοσύνη = Το τρίπτυχο της Δημοκρατίας ”

  και ομιλητή τον Καθηγητή Εγκληματολογίας στο Τμήμα Επικοινωνίας και Μ.Μ.Ε.  του Πανεπιστημίου Αθηνών, π. Πρύτανη του Πανεπιστημίου Θράκης και π. Υπουργό
 κ. Γιάννη Πανούση.
H εκδήλωση πραγματοποιείται στα πλαίσια της επικείμενης ίδρυσης του Ελεύθερου Πανεπιστημίου Δήμου Θηβαίων. 

Με τιμή
Ο Πρόεδρος της Εταιρείας Βοιωτικών Μελετών     Ο Πρόεδρος του Σ.Φ.Ε.     Ο Δήμαρχος Θηβαίων
Νικόλαος Κόλλιας    Σωτήριος Καραμαγκιώλης     Σπυρίδων Νικολάου
       

Διαβάστε Περισσότερα »

Παρουσίαση του φωτογραφικού έργου του Αλέξανδρου Βρεττάκου στην Φωτογραφική Λέσχη Λιβαδειάς

Παρουσίαση του φωτογραφικού έργου του Αλέξανδρου Βρεττάκου στην Φωτογραφική Λέσχη Λιβαδειάς
Την Τετάρτη 23 Νοεμβρίου 2016 και ώρα 19:30 μ.μ, στην αίθουσα της Φωτογραφικής Λέσχης Λιβαδειάς, θα παραστεί ο φωτογράφος Αλέξανδρος Βρεττάκος ο οποίος θα παρουσιάσει το έργο του. Μετά το πέρας της παρουσίασης θα ακολουθήσει εποικοδομητική συζήτηση για την τέχνη της φωτογραφίας καθώς και ανάλυση του έργου του.
Λίγα λόγια για το φωτογράφο:
Ο Αλέξανδρος Βρεττάκος γεννήθηκε το 1964 στην Κοζάνη, όπου ζει μέχρι σήμερα. Εργάζεται ως καθηγητής Φυσικής αγωγής στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση. Αποφοίτησε σχολή φωτογραφίας “Branko Bajic” στο Novi-Sad της Σερβίας, το 1988. Δίδαξε φωτογραφία στα ΝΕΛΕ και στα ΙΕΚ Κοζάνης τη δεκαετία του ‘90. Επίσης το ίδιο διάστημα οργάνωσε τμήματα φωτογραφίας και δίδαξε σε διάφορα προγράμματα της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης. Το 2002 δημιούργησε σε συνεργασία με το Δήμο Κοζάνης το Φωτογραφικό Εργαστήρι Φωτοδίοδος όπου τα τελευταία δώδεκα χρόνια διδάσκει αναλογική και ψηφιακή φωτογραφία. Έχει στο δυναμικό του δεκαεννέα ατομικές εκθέσεις, τέσσερα πανελλήνια βραβεία και ένα πανευρωπαϊκό.
Ασχολείται κυρίως με την ασπρόμαυρη φωτογραφία. Εμφανίζει και τυπώνει ο ίδιος τις φωτογραφίες του γιατί πιστεύει ότι όλη η διαδικασία της φωτογράφησης τελειώνει μόνο μετά από τη μεταφορά της τελικής εικόνας στο χαρτί. Από το 2002 ασχολείται και με την ψηφιακή φωτογραφία κάνοντας αρκετούς πειραματισμούς για την καλύτερη κατανόηση των δυνατοτήτων της ψηφιακής εικόνας.
Ιστοσελίδα : www.vrettakos.gr
Είσοδος ελεύθερη

Για το Δ. Σ. της Φ. Λ. Λιβαδειάς

Ο  Π Ρ Ο Ε Δ Ρ Ο Σ             H  Γ Ρ Α Μ Μ Α Τ Ε Α Σ

Χαράλαμπος Λιάκος                 Καραδήμα Γιώτα
Διαβάστε Περισσότερα »

Παραλαβή βεβαιώσεων παρακολούθησης από το Κέντρο δια βίου Μάθησης Δήμου Θηβαίων




Το Κέντρο Δια Βίου Μάθησης Δήμου Θηβαίων καλεί τους συμμετέχοντες των προγραμμάτων κατά τα έτη 2013-2014 και 2014-2015 να παραλάβουν τις Βεβαιώσεις Παρακολούθησης από το Γραφείο Παιδείας  στο Δημαρχείο ( Κύπρου 3, ισόγειο, τηλ 2262350610).

Ειδικότερα:
•    Για τα έτη 2013-2014 θα δοθούν οι βεβαιώσεις όλων των προγραμμάτων.

•    Για τα έτη 2014-2015 θα δοθούν σε πρώτη φάση οι βεβαιώσεις για τα ακόλουθα προγράμματα:
Ιστορία της Τέχνης, Τοπική Ιστορία, Αγγλικά για το χώρο εργασίας ( Α2-Β1), Ιταλικά για τον τουρισμό ( Α1-Α2), Εργαστήρι Δημιουργικής Γραφής, Εικαστικό Εργαστήρι, Ηλεκτρονικά μέσα κοινωνικής δικτύωσης (social media) , Επεξεργασία Κειμένου-Διαδίκτυο (Ι), Υπολογιστικά Φύλλα- Παρουσιάσεις (ΙΙ), Γαλλικά για τον τουρισμό ( Α1-Α2), Αξιοποίηση της Πολιτιστικής Κληρονομιάς, Αποτελεσματική επικοινωνία με φορείς και υπηρεσίες, Λαογραφία: Παραδοσιακός Πολιτισμός, Εργαστήρι Μουσικής, Διαχείρισης εργασιακού άγχους/ εναρμόνιση επαγγελματικής και προσωπικής ζωής, Βασικά Γερμανικά (Α1).
Διαβάστε Περισσότερα »

Εορτασμός της Ημέρας των Ενόπλων Δυνάμεων στη Θήβα


Με κάθε επισημότητα εορτάσθηκε και φέτος η 21η  Νοεμβρίου, Ημέρα των Ενόπλων Δυνάμεων  και  εορτή των Εισοδίων της Παναγίας, προστάτιδας των Ενόπλων Δυνάμεων.

Το πρωί της Δευτέρας τελέστηκε Δοξολογία στον Ιερό Ναό του Αγίου Γεωργίου Θηβών,  όπου εκφωνήθηκε και ο Πανηγυρικός της Ημέρας από Αξιωματικό του Κέντρου Εκπαιδεύσεως Πυροβολικού Θήβας.

Ακολούθησε επιμνημόσυνη δέηση στο χώρο του Ηρώου και κατάθεση στεφάνων  από τον Δήμαρχο Θηβαίων κ. Σπ. Νικολάου, τον Περιφερειακό Σύμβουλο Στερεάς Ελλάδας κ. Γ.Αναστασίου  και τον Διοικητή του ΚΕΠΒ Θήβας Ταξίαρχο κ. Δ.Τρυφωνόπουλο.

Μετά την τελετή ακολούθησε μικρή δεξίωση για τις αρχές και τους πολίτες στο  Συνεδριακό Κέντρο του Δήμου Θηβαίων.

Ο Δήμαρχος Θηβαίων κ. Σπύρος Νικολάου με αφορμή την ημέρα εορτής των Ενόπλων Δυνάμεων και της  γιορτής των Εισοδίων της Υπεραγίας Θεοτόκου μας, που με την της ευλογία της, οι Έλληνες έγραψαν λαμπρές σελίδες ηρωισμού και δόξας σε όλα τα πεδία των μαχών, ευχήθηκε ολόψυχα Χρόνια Πολλά με υγεία σε όλους τους αξιωματικούς και οπλίτες των Ενόπλων Δυνάμεων της χώρας μας.


Διαβάστε Περισσότερα »

Κάλεσμα στην απεργία της ΑΔΕΔΥ από το Σύλλογο Εργαζομένων Ο.Τ.Α. Λιβαδειάς

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Ο Σύλλογος Εργαζομένων Ο.Τ.Α. Επαρχίας Λιβαδειάς καλεί τα μέλη του να συμμετέχουν μαζικά και ενωτικά στην 24ώρη Πανελλαδική Απεργία που προκήρυξε η Α.Δ.Ε.Δ.Υ.  για την ΠΕΜΠΤΗ 24 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2016.
Το καταστροφικό έργο των τελευταίων 6 ετών ακραίων νεοφιλελεύθερων πολιτικών σκληρής λιτότητας , συνεχίζεται αμείωτα και με τη συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ ,η οποία , από ό,τι φαίνεται, έχει έτοιμα τα αντεργατικά και αντιλαϊκά νομοσχέδια της δεύτερης αξιολόγησης για να τα περάσει με διαδικασίες φαστ – τρακ.
Η επίθεση στο Δημόσιο Τομέα και ειδικότερα στην Τοπική Αυτοδιοίκηση είναι απόλυτα στοχευμένη. Μέσω της απαξίωσης των υπηρεσιών και της έλλειψης προσωπικού θέλουν να καταργήσουν τον Δημόσιο και Κοινωνικό χαρακτήρα των Ο.Τ.Α. αφού πρώτα ξεπουλήσουν όλες τις προσοδοφόρες υπηρεσίες σε ιδιώτες-εργολάβους ,μεταφέροντας για ακόμη μια φορά το κόστος στις τσέπες των πολιτών.
Καλούμε τα μέλη μας , όλο το συνδικαλιστικό κίνημα , κάθε φορέα , κάθε συλλογικότητα , κάθε πολίτη , σε ένα κοινό μέτωπο αγώνα , μακριά από τα κομματικά βαρίδια και τον κυβερνητικό - εργοδοτικό συνδικαλισμό ,προς τη δημιουργία ενός ευρύτερου ταξικού μετώπου , για την οριστική ανατροπή των αντιλαϊκών , νεοφιλελεύθερων , μνημονιακών πολιτικών.

Με αγωνιστικούς χαιρετισμούς

  ΓΙΑ ΤΟ  Δ.Σ

        Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ    Η Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

     ΜΠΟΥΡΑΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ    ΚΑΡΑΛΗ ΓΙΟΥΛΗ

Διαβάστε Περισσότερα »

Προσφορά Kit Συναγερμού SmartLiving


Kit Συναγερμού SmartLiving
 
ΜΟΝΟ 199€

Περιορισμένη Διαθεσιμότητα

Το KIT περιλαμβάνει:

    SMARTLIVING 515 κέντρο 5/15 ζωνών, με τηλ/τη & κωδικ/τη
    NCODE/B πληκτρολόγιο με οθόνη γραφικών
    IVY σειρήνα αυτόνομη με flash
    XIR-100H υπέρυθρος ανιχνευτής 15m
    MC12-W επαφή φλατζωτή, λευκή (5 τεμάχια)
    SSB-1270 μπαταρία 12V/7Ah
    SSB-1223 μπαταρία 12V/2.3Ah

Τηλεφωνικές παραγγελίες στο 22687 72720

Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε ΕΔΩ
Διαβάστε Περισσότερα »

"Σύγχρονοι Θηβαίοι Μελωδοί" Μεγάλη Συναυλία Βυζαντινής Μουσικής στην Καλλιθέα



Διαβάστε Περισσότερα »

Κάρτα σίτισης - Αλληλεγγύης: Πότε θα πληρωθεί η 17η δόση στους δικαιούχους

Εγκρίθηκε η πίστωση της ΙΖ' (17ης) δόσης για την πληρωμή στην κάρτα σίτισης (Αλληλεγγύης), στο πλαίσιο του Προγράμματος για την «Αντιμετώπιση της Ανθρωπιστικής Κρίσης».

Ειδικότερα, εγκρίθηκε η μεταφορά πίστωσης 13.516.070,00€ (δεκατρία εκατομμύρια πεντακόσιες δεκαέξι χιλιάδες εβδομήντα ευρώ) ως δέκατη έβδομη δόση, προκειμένου να προχωρήσει η φόρτιση των εγκεκριμένων καρτών σίτισης (Αλληλεγγύης), στο πλαίσιο του Προγράμματος για την «Αντιμετώπιση της Ανθρωπιστικής Κρίσης», το σύνολο των οποίων ανέρχεται στις 120.173.

Η πίστωση θα ξεκινήσει σταδιακά από το απόγευμα της 24ης Νοεμβρίου του 2016.

Επιπροσθέτως για την φόρτιση των καρτών Αλληλεγγύης από την Εθνική Τράπεζα, η Τράπεζα της Ελλάδος θα χρεώσει το Λογαριασμό 200 «Ελληνικό Δημόσιο -Συγκέντρωση Εισπράξεων Πληρωμών» και θα πιστώσει την Εθνική Τράπεζα με έμβασμα [BIC ETHNGRAA] στο λογαριασμό [ΙΒΑΝ].

Διαβάστε Περισσότερα »

Τι αλλάζει στα διόδια: Δεν θα πληρώνουν διόδια οι κάτοικοι μέσα στα όρια του Δήμου τους

Ευχάριστα νέα για τους κατοίκους των περιοχών που έχουν στα όρια του Δήμου τους διόδια και καθημερινά για μερικά μόνο χιλιόμετρα αναγκάζονται να πληρώνουν. Σύμφωνα με τον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών, Χρήστο Σπίρτζη, οι κάτοικοι δεν θα πληρώνουν διόδια μέσα στα όρια των Καλλικρατικών Δήμων.

«...Σε τέτοιες περιπτώσεις έχουμε προχωρήσει ήδη και έχουμε κάνει συμφωνία με τους παραχωρησιούχους και έχουμε συγκεκριμένες προβλέψεις για τους μόνιμους κατοίκους. Σε βήματα υλοποιείται αυτή η συμφωνία βήμα – βήμα. Πολύ πιο σύντομα οι κάτοικοι του Δήμου Ωρωπού, ή αντίστοιχων Δήμων δεν θα πληρώνουν διόδια στα όρια του Δήμου τους», τόνισε ο Υπουργός. Όσο για το πόστε θα ισχύσει αυτό, ο υπουργός είπε: «Μέσα στο ’17. Σε επίπεδο Καλλικρατικού Δήμου».

«Όπως έχουν προβλεφθεί εκπτώσεις για τους πολύ συχνούς χρήστες που είναι οι μόνιμοι κάτοικοι και είναι εργαζόμενοι σε όμορο Δήμο, όπως έχουν προβλεφθεί να περνάνε ελεύθερα τα αυτοκίνητα που μεταφέρουν άτομα με ειδικές ανάγκες. Πιστεύω ότι αυτά όφειλαν να τα έχουν οι συμβάσεις στην αρχή, όποιο και να ήταν το οικονομικό μοντέλο», συμπλήρωσε.

Διαβάστε Περισσότερα »

ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΝΤΙΚΑΡΚΙΝΙΚΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΘΗΒΑΣ


Διαβάστε Περισσότερα »

Φωτιά από την συγκίνηση των νέων Πυροσβεστών κατά την επίσκεψη στο Μουσείο Θυμάτων Ναζισμού Διστόμου!


<<Φωτιά>> στα συναισθήματά τους έβαλε στους 96 νέους, εκπαιδευόμενους Πυροσβέστες, η επίσκεψη στο Μαυσωλείο με τα οστά των 228 σφαγιασθέντων Διστομιτών και η ξενάγησή τους στο Μουσείο Θυμάτων Ναζισμού της Μαρτυρικής κωμόπολης της Βοιωτίας!

Η επίσκεψή τους έγινε στο πλαίσιο της εκπαίδευσής τους που σε πρώτη φάση διεξάγεται στα στρατόπεδα του Στρατού Ξηράς στον Αυλώνα και στην Θήβα Βοιωτίας ,καθώς προβλέπεται και ένα μικρο στάδιο στρατιωτικής προσαρμογής των νέων, ανδρών και γυναικών, πυροσβεστών.
Η επίσκεψη αυτή αποτελεί συνέχεια των επισκέψεων του Πυροσβεστικού Σώματος στο Δίστομο ( και στο Βυζαντινό Μοναστήρι του  Οσίου Λουκά) : Πριν λίγες εβδομάδες είχε κάνει αντίστοιχη επίσκεψη Τμήμα της Ακαδημίας στελεχών του Πυροσβεστικού Σώματος μαζί με τον αν. Υπουργό Νίκο Τόσκα τους Αρχηγούς ΕΛΑΣ και ΠΣ. και τον Διευθυντή της Ακαδημίας κ Ράμφο, που συνόδευε και σήμερα τους νεοσύλλεκτους.

526 επισκέπτες το διήμερο!

Την προηγουμένη ημέρα (Δευτέρα) το Μουσείο Θυμάτων Ναζισμού είχε ''μπαράζ'' επισκέψεων, αφού έφτασε τα 430 άτομα, ενώ ένας ακόμα σύλλογος ακύρωσε την τελευταία στιγμή! Συνολικά το διήμερο οι επισκέπτες ήταν 526!
Συγκεκριμένα επισκέφθηκαν διαδοχικά το Μουσείο και ξεναγήθηκαν οι Μαθητές του 23ου Δημοτικού Σχολείου Νίκαιας Πειραιώς, ο Σύλλογος Αγριλιωτών Τρικάλων, ο Σύλλογος Κεφαλληνίων Αργυρούπολης, ο Σύλλογος Γυναικών από το Ίλιον, ο Σύλλογος Χορωδίας Πειραιάς 1960 και  Ομαδα κάτοικων Αγίου Βασιλείου Πάτρας.

 Και αθλητές TAEKWON-DO!

Τέλος το Μουσείο Θυματων Ναζισμού επισκέφθηκαν και  οι συμμετέχοντες στο διήμερο σεμινάριο Taekwon do με τον master Άγγελο Σολδάτου και την εθνική ομάδα.Οι αθλητές, φιλοξενούμενοι της ομάδας ταε κβο ντο του Πολιτισμικού Συλλόγου Δίστομου, πριν την ξενάγηση - και στο πλαισιο του Σεμιναρίου-  έκαναν επίδειξη TAEKWON-DO ITF στην Κάτω Πλατεία, για το κοινό.
Διαβάστε Περισσότερα »

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ