Κυριακή 18 Δεκεμβρίου 2016

Τι Δώρο έκανε ο Άη-Βασίλης στο Λεοντάρι-ΒΙΝΤΕΟ,ΦΩΤΟ


Στιγμές χαράς και ενθουσιασμού κυριάρχησαν το Σάββατο 17-12-2016,στο Λεοντάρι, κατά την φωταγώγηση του Χριστουγεννιάτικου δένδρου, στην πλατεία.
Την πρωτοβουλία είχε ο Σύλλογος Γονέων & Κηδεμόνων του Δημοτικού Σχολείου Θεσπιέων, που σε συνεργασία με την Ενορία, την τοπική Εφ. ΤΟ ΠΟΛΥΑΝΔΡΙΟΝ και με χορηγό τον Δήμο Αλιάρτου-Θεσπιέων, χάρισαν στους μαθητές του Λεονταρίου που φοιτούν στο Δημοτικό Σχολείο Θεσπιέων, αλλά και σε όσα παιδιά ήταν εκεί μια υπέροχη βραδιά.
 Οι μαθητές συγκεντρώθηκαν στην είσοδο του χωριού και πηγαίνοντας προς την πλατεία στόλιζαν τα δένδρα που ήταν στο δρόμο. Παράλληλα μπήκαν και είπαν τα κάλαντα, σε όλα τα μαγαζιά του χωριού. Σε κάποια στροφή εμφανίστηκε ο Άη-Βασίλης με το βαρύ σακούλι του, που όπως αποδείχτηκε έκρυβε πολλές εκπλήξεις.
Όλοι αναρωτιόντουσαν γιατί ο Άη-Βασίλης δεν είναι ψηλός, η απάντηση όμως δόθηκε από το Δήμαρχο στην πλατεία, όταν μιλώντας στα παιδιά, αφού του είπαν τα κάλαντα,  είπε ότι ο Δήμος έχει προγραμματίσει για φέτος στο Λεοντάρι, να αναμορφώσει την ΠΑΙΔΙΚΗ ΧΑΡΑ. Ε, πως να μην λυγίσει με τέτοιο δώρο στο σακούλι του ο Άη-Βασίλης.
Οι μαθητές  μετρώντας ανάποδα -με τον ρυθμό που έδωσε ο Δήμαρχος- άναψαν το δένδρο, και όλα γύρω  φωτίστηκαν και ζεστάθηκαν παρά το τσουχτερό κρύο, από τα χαμόγελα που έλαμψαν στα προσωπάκια τους.
Να σημειώσουμε ότι από τα μεγάφωνα της εκκλησίας ακούγονταν χριστουγεννιάτικα τραγούδια. Ακολούθησε κέρασμα για όλους στο ΕΝΟΡΙΑΚΟ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ, εκεί ο Άη-Βασίλης μοίρασε βιβλία στα παιδιά, προσφορά της Εφ. ΤΟ ΠΟΛΥΑΝΔΡΙΟΝ, και καλούδια που είχαν ετοιμάσει οι μαμάδες του χωριού. Ο εκδότης του ΠΟΛΥΑΝΔΡΙΟΥ κ. Δημητρίου, μίλησε για το μήνυμα των Χριστουγέννων αναλύοντας την εικόνα της Γεννήσεως, την οποία στο τέλος μαζί με γλυκά μοίρασε ο ιερέας μας Παπα Γρηγόρης σε όλους τους μαθητές.
  Παρόντες στην εκδήλωση ήταν ο Δήμαρχος Αλιάρτου Θεσπιέων  κ. Γεώργιος Ντασιώτης, οι Αντιδήμαρχοι κ. Κωνσταντίνος Μαλέσης και κ. Χαρίτος Πετρούλιας, ο πρόεδρος του Σύλλογου Γονέων & Κηδεμόνων του Δημοτικού Σχολείου Θεσπιέων κ. Χαράλαμπος Μπουζίκας με όλο το Δ.Σ.,η πρόεδρος του Δημόφιλου κ. Βούλα Κακοσαίου, ο εκδότης της τοπικής Εφ. ΤΟ ΠΟΛΥΑΝΔΡΙΟΝ κ. Νικόλαος  Δημητρίου, με την συντακτική ομάδα της εφημερίδας  και βέβαια ο ιερέας  ΠαπαΓρηγόρης με το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο  και πολλοί γονείς από τις Θεσπιές με τα παιδιά τους, καθώς και όλοι οι Λεονταρίτες μαθητές με τους γονείς τους. ΚΑΛΕΣ ΓΙΟΡΤΕΣ!!! ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ!!!
ΤΟ ΠΟΛΥΑΝΔΡΙΟΝ
Περισσότερες φωτογραφίες ΕΔΩ
Διαβάστε Περισσότερα »

Τα είδαν όλα στα Βάγια… Ο Παμβαγιακός 4-3 τον Αρματηλάτη


Τρομερό παιγνίδι έγινε στα Βάγια ,όπου ο τοπικός Παμβαγιακός  κέρδισε στην εκπνοή του ματς τον Αρματηλάτη με σκορ 4-3 σε ένα παιγνίδι που θύμιζε παλιές μεγάλες μάχες στα τοπικά πρωταθλήματα και ίσως να είναι και το ματς της χρονιάς, για όλα τα τοπικά πρωταθλήματα….

Και τι δεν είχε αυτό το παιγνίδι….. δύναμη , πάθος, γκολ , ευκαιρίες , δοκάρια , αποβολές , νεύρα, ανατροπές αποτελέσματος , πέναλτι, διαμαρτυρίες , διακοπές, φωνή ……και τι δεν είχε……

Στα αξιοσημείωτα του ματς η επιστροφή του Γιώργου Αγγέλου στη γενέτειρά του τα Βάγια σαν αντίπαλος,  που συνοδεύτηκε από την ευγενική χειρονομία των ποδοσφαιριστών του Παμβαγιακού  οι οποίοι πρόσφεραν πριν το ματς στον πρώην προπονητή τους  ,  λουλούδια και μια συλλεκτική φανέλα της ομάδας, αφήνοντας προς στιγμήν αμήχανο, τον τεχνικό του Αρματηλάτη .

Ας τα συνοψίσουμε όλα …

Στο 8‘ σε σέντρα του Τριανταφύλλου,  ο Τσουμάνης  από τη γραμμή τέρματος….!!!!….στέλνει τη μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι του Μπατσούλη.

Στο 12’,  ο Ζαπουνίδης  πλάσάρει πάνω στον Μπατσούλη από απόσταση αναπνοής.

Στο 19’ ο Καναρής ανατρέπει τον Κυπραίο , και ο Μερκούρης με εύστοχο χτύπημα πέναλτι , βάζει μπροστά στο σκορ τονΠαμβαγιακό με 1-0. Στη φάση αυτή ο διαιτητής Θεοχάρης , απέβαλλε τον Καναρή των φιλοξενουμένων θεωρώντας ότι ο επιθετικός του Παμβαγιακού , βρισκόταν σε προφανή θέση για γκολ.

Με την αριθμητική υπεροχή πλέον οι γηπεδούχοι , πέτυχαν και το 2-0 με τον Παναγιώτου , κόντρα στη ροή του ματς αφού γενικά στο 1ο ημίχρονο ο Αρματηλάτης έδειχνε να πατά καλύτερα στο γήπεδο , αλλά αυτό μέχρι τη στιγμή που έμειναν με 10 παίκτες, οπότε η ομάδα του Παμβαγιακού εκμεταλλεύτηκε στο έπακρο.  αυτό το πλεονέκτημα

Οι φιλοξενούμενοι με 10 παίκτες δεν το έβαλαν κάτω, και στο 43’ σε ανατροπή του Γκίτσι (είχε μπει σαν αλλαγή στο 30’ στη θέση του αρχηγού  Τριανταφύλλου που τραυματίστηκε)   μέσα στην περιοχή , μείωσαν σε 2-1 με εύστοχο χτύπημα πέναλτι του Τσοπανέλη .

Ακολούθησαν πολύ έντονες αψιμαχίες μεταξύ των παικτών και των δύο ομάδων , με συνέπεια να αποβληθεί πάνω στην ένταση   ο Κυμπεζής των γηπεδούχων, οπότε και οι δύο ομάδες συνέχισαν το ματς με 10 παίκτες .

Αυτό που έγινε κατά τη διάρκεια  του β’ ημιχρόνου….. δεν έχει προηγούμενο….

Στο 62’ ο Γκίτσι εκτελεί κόρνερ, ο Ζαπουνίδης σουτάρει για την ισοφάριση , οι παίκτες του Παμβαγιακού τον προλαβαίνουν, πετάνε την μπάλα μπροστά και με  ωραία αντεπίθεση , η μπάλα καταλήγει από τον Λόυλο, στο Μερκούρη,  που κάνει το 3-1 και βάζει (προσωρινά) τέλος στις ορέξεις του Αρματηλάτη για τη διεκδίκηση του παιγνιδιού….

Οι φιλοξενούμενοι όμως είχαν αντίθετη άποψη αφού βρήκαν τις φυσικές και τις ψυχικές δυνάμεις να κάνουν μέσα σε 20 λεπτά ,  ‘’πράματα και θάματα’’.

Ο Γκίτσι με πολύ ωραίο σουτ στο 73’,  μείωσε σε 3-2, και η ψυχρολουσία για τους γηπεδούχους έγινε στο 80’ όταν μετά από συνδυασμό Γκίτσι και Αλεξάκη, ο τελευταίος με  σουτ ισοφαρίζει ένα …χαμένο ματς από 3-1 …. σε 3-3,  και σαν να μην έφτανε αυτό στο 86’,  σουτ του Ζαπουνίδη  τραντάζει το οριζόντιο δοκάρι της εστίας του Μπατσούλη και στο αμέσως επόμενο λεπτό  ο γκολκήπερ των γηπεδούχων αποκρούει ενστικτωδώς  σουτ του Λίγκου από το ύψος της περιοχής,, μη επιτρέποντας στην ομάδα του Αρματηλάτη να φτάσει σε μια επική  εκτός έδρας ανατροπή .

Στο 89’έγινε η φάση που έκρινε  το ματς ….

Ο Ζαπουνίδης έκανε φάουλ στον Μερκούρη, ένα φάουλ που κατά την άποψη των φιλοξενουμένων ήταν επιθετικό.

Το φάουλ ξεσήκωσε θύελλα διαμαρτυριών από του φιλοξενούμενους,( ίσως να ήταν και η αιτία που έχασαν τη συγκέντρωσή τους) ,  και από το φάουλ αυτό ο Μερκούρης έστειλε την μπάλα  μέσα στην καρδιά της άμυνας του Αρματηλάτη , όπου  εκεί πετάχτηκε έξυπνα ο νεαρός Γαλάνης  άγγιξε την μπάλα με το κεφάλι, και έκανε το 4-3, δίνοντας ένα τεράστιο τρίποντο στη μεγάλη  προσπάθεια που κάνει τελευταία  ο Παμβαγιακός, προκειμένου να αποφύγει δυσάρεστες καταστάσεις  στερώντας παράλληλα  από τον Αρματηλάτη τη δυνατότητα να αναρριχηθεί στα ‘’ψηλά’’ της βαθμολογίας.

Από τον Παμβαγιακό κορυφαίοι οι Μερκούρης, Παναγιώτου,  Λούλος και Τσέλιος και από τον Αρματηλάτη οι Κατσέλης, Φλώτσιος, Γκίτσι και Λίγκος.

Καλή η διαιτησία των Θεοχάρη ( Μπατσιάκου –Σοφού)
stereasports.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Η Φυσική Φάτνη της Βοιωτίας στην Αλίαρτο-Φωτογραφίες

Ένα ξεχωριστό σημείο με ιδιαίτερη αναφορά στην περίοδο των Χριστουγέννων υπάρχει στην είσοδο της  Αλιάρτου.

Είναι ένα φυσικό Σπήλαιο που  μαγεύει με την απλή και λιτή του παρουσία όλα τα περαστικά βλέματα των οδηγών, δίνοντάς τους ένα καλό κατευόδιο στους προορισμούς τους.
Πρόβατα, μάγοι, το αστέρι κερδίζουν τις εντυπώσεις τη νύχτα και κάνουν την φάτνη ξεχωριστή σε όλη την Ελλάδα.Και, φυσικά, για να το διαπιστώσει κανείς δεν έχει από το να πάει μια βόλτα με την οικογενειά του μέχρι την Αλίαρτο.
Είναι βέβαιο ότι θα φύγουν απόλυτα ικανοποιημένοι.
Το μεγάλο φωτεινό αστέρι έδειξε τον δρόμο στους Μάγους με τα δώρα… το Θείο βρέφος γεννήθηκε… έφερε την αγάπη και ο κόσμος μας άλλαξε για πάντα!
ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΚΑΛΕΣ ΓΙΟΡΤΕΣ








Διαβάστε Περισσότερα »

Πότε κλείνουν τα σχολεία για Χριστούγεννα και πότε ανοίγουν το 2017

Οι μέρες μετρούν αντίστροφα για τα Χριστούγεννα και στο μυαλό των μαθητών δεν είναι τίποτα άλλο από τις... διακοπές.

Τα σχολεία της Πρωτοβάθμιας και της Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης θα κλείσουν για τις γιορτές των Χριστουγέννων την Παρασκευή 23 Δεκεμβρίου. Η επιστροφή στα θρανία θα γίνει με το νέο έτος, στις 9 Ιανουαρίου 2017.

Δεδομένου ότι η 24η Δεκεμβρίου είναι φέτος Σάββατο, όπως και η 7η Ιανουαρίου, οι μαθητές θα κάνουν διακοπές από τις 23 Δεκεμβρίου ως τις 9 Ιανουαρίου. Έτσι φέτος οι μαθητές θα κάνουν 16 ημέρες διακοπές.

Διαβάστε Περισσότερα »

Ερώτηση για την ιστορική Ιερά Μονή Σαγματά η οποία δεν είναι συνδεδεμένη στο δίκτυο ύδρευσης



ΠΡΟΣ: ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΠΟΔΟΜΩΝ ΚΑΙ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ

ΘΕΜΑ: «Η ιστορική Ιερά Μονή Σαγματά δεν είναι συνδεδεμένη στο δίκτυο ύδρευσης»
 
Η ιστορική Ιερά Μονή Μεταμορφώσεως του Σωτήρος–Σαγματά βρίσκεται μόλις 20 χλμ. μακριά από την πόλη της Θήβας και είναι ένα από τα αρχαιότερα μοναστήρια στην Ελλάδα, δεδομένου ότι κτίστηκε τον 12ο αιώνα. Λαμβάνοντας υπ’ όψη την ιστορική σημασία του Μοναστηρίου, θεωρούμε ότι η Πολιτεία όφειλε να επιδείξει το απαιτούμενο ενδιαφέρον για την κάλυψη των βασικών αναγκών, όπως είναι η ύδρευση. Αντί αυτού, όπως προκύπτει από έγκυρες πληροφορίες, η Ιερά Μονή Σαγματά δεν είναι συνδεδεμένη με το δίκτυο ύδρευσης. Το γεγονός αυτό αποτελεί όνειδος για τους αρμόδιους φορείς, λαμβανομένης υπ’ όψη της ιστορικής σημασίας της Ι. Μονής  και των αντιστοίχων λατρευτικών αναγκών των πιστών που επισκέπτονται τον ιερό αυτό χώρο.

Ερωτώνται οι αρμόδιοι υπουργοί:

Έχουν ενημερωθεί και αν ναι, σε ποιες ενέργειες θα προβούν;
Ποιοι είναι οι λόγοι για τους οποίους δεν υδροδοτείται η συγκεκριμένη ιστορική Ιερά Μονή Σαγματά και πότε θα αρχίσουν τα έργα υδροδοτήσεως;
     
Αθήνα, 08/12/2016
Οι ερωτώντες  Βουλευτές
Ευάγγελος Καρακώστας
Βουλευτής Βοιωτίας

Ιωάννης Αϊβατίδης
Βουλευτής Κέρκυρας
ΛΑΪΚΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ - ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Διαβάστε Περισσότερα »

Ευχές απο το Επιμελητήριο Βοιωτίας


Διαβάστε Περισσότερα »

Μικρή άνοδος της θερμοκρασίας την Κυριακή - Η αναλυτική πρόγνωση του καιρού

Γενικά αίθριος αναμένεται ο καιρός την Κυριακή, ενώ μόνο στα ανατολικά και νότια θα σημειωθούν τοπικές νεφώσεις, με ασθενείς χιονοπτώσεις ή χιονόνερο στις Κυκλάδες, τη βόρεια Κρήτη και πιθανόν πρόσκαιρα στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη.

Οι άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στο Αιγαίο τοπικά 6 μποφόρ, με βαθμιαία εξασθένηση από τα βόρεια.

Η θερμοκρασία σε μικρή άνοδο κυρίως ως προς τις μέγιστες τιμές. Παγετός κατά τόπους στα ηπειρωτικά, ισχυρός τις πρωινές και βραδινές ώρες.

Μακεδονία, Θράκη

Καιρός: στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες έως το μεσημέρι, με πιθανότητα για πρόσκαιρες ασθενείς χιονοπτώσεις η χιονόνερο. Στις υπόλοιπες περιοχές γενικά αίθριος.

Άνεμοι: μεταβλητοί ασθενείς και στα ανατολικά βορειοανατολικοί έως 4 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από -04 (μείον 4) έως 09 βαθμούς κελσίου. στη δυτική Μακεδονία κατά τόπους 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη. παγετός κατά τόπους ισχυρός τις πρωινές και βραδινές ώρες.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος

Καιρός: γενικά αίθριος. Λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις στα νοτιά το πρωί.

Άνεμοι: ανατολικοί βορειοανατολικοί 3 με 5 μποφόρ και βαθμιαία από βόρειες διευθύνσεις εξασθενούνε.

Θερμοκρασία: από 04 έως 14 βαθμούς κελσίου. Στην Ήπειρο 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη. παγετός κατά τόπους στα ηπειρωτικά τις πρωινές και βραδινές ώρες.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος

Καιρός: στη Θεσσαλία γενικά αίθριος. Στις υπόλοιπες περιοχές, νεφώσεις με τοπικές βροχές η χιονόνερο και πρόσκαιρες χιονοπτώσεις τις πρώτες πρωινές ώρες στα ορεινά και πιθανόν τοπικά στα ημιορεινά, με γρήγορη βελτίωση.

Άνεμοι: βόρειοι 4 με 6 και στα νοτιά τοπικά 7 μποφόρ, με βαθμιαία εξασθένηση.

Θερμοκρασία: από 01 έως 12 βαθμούς κελσίου. Στα βόρεια η ελάχιστη 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη. παγετός κατά τόπους τις πρωινές και βραδινές ώρες.

Κυκλάδες, Κρήτη

Καιρός: νεφώσεις με τοπικές βροχές ή χιονόνερο και παροδικές χιονοπτώσεις στα ορεινά και ημιορεινά.

Άνεμοι: βόρειοι 5 με 6 και τις πρωινές ώρες στη δυτική Κρήτη έως 7 μποφόρ, με βαθμιαία εξασθένηση.

Θερμοκρασία: από 05 έως 12 βαθμούς κελσίου.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα

Καιρός: λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες κυρίως στα Δωδεκάνησα, οπού ενδέχεται τις πρώτες πρωινές ώρες να σημειωθούν τοπικές βροχές η διάσπαρτες καταιγίδες.

Άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 5 με 6 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από 08 έως 13 βαθμούς κελσίου. Στα βόρεια 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Αττική

Καιρός: νεφώσεις με τοπικές βροχές η χιονόνερο και πρόσκαιρες χιονοπτώσεις τις πρώτες πρωινές ώρες στα ορεινά, με γρήγορη βελτίωση.

Άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 και το πρωί στα ανατολικά έως 6 μποφόρ, με βαθμιαία εξασθένηση.

θερμοκρασία: από 02 έως 11 βαθμούς κελσίου. Στα βόρεια 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλονίκη

Καιρός: γενικά αίθριος.

Άνεμοι: μεταβλητοί ασθενείς.

Θερμοκρασία: από -03 (μείον 3) έως 09 βαθμούς κελσίου.

Διαβάστε Περισσότερα »

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ