Παρασκευή 27 Ιανουαρίου 2017

Ετελέσθη η εξόδιος ακολουθία της μακαριστής Καθηγουμένης της Ι.Μ.Αγίας Τριάδας Πλαταιών


Την Τετάρτη 25 Ιανουαρίου ε.έ. έγινε η εξόδιος ακολουθία και ταφή της Καθηγουμένης της Ιεράς Μονής Αγίας Τριάδας Πλαταιών μακαριστής Γερόντισσας Ελισσαίας. Το βράδυ της Τρίτης 24 Ιανουαρίου τελέστηκε η εις μοναχήν εξόδιος ακολουθία στην οποία έψαλλε η αδελφότητα της Ιεράς Μονής Γενεθλίου της Θεοτόκου Πελαγίας.

Το πρωΐ τελέστηκε Θεία Λειτουργία από τον Σεβασμιώτατο Ποιμενάρχη μας κ. Γεώργιο υπέρ αναπαύσεως της εκλεκτής ψυχής της μακαριστής Γερόντισσας.

Την 12η μεσημβρινή τελέστηκε η Εξόδιος ακολουθία από τον Σεβασμιώτατο Ποιμενάρχη μας κ.Γεώργιο και τον Θεοφιλέστατο Επίσκοπο Τανάγρας κ.Πολύκαρπο, με την παρουσία των ηγουμένων των Ιερών Μονών Σαγματά, Προφήτου Ηλιού Ερυθρών, Αγίου Γεωργίου Μαυρομματίου, Οσίου Σεραφείμ Δομβούς, αντιπροσωπείας της Ι.Μονής Μακαριωτίσσης, πλήθους κληρικών της Τοπικής Εκκλησίας, των γυναικείων αδελφοτήτων μετά των γεροντισσών, και κληρικών και μοναχών από άλλες Μητροπόλεις. Παρά τις δυσμενείς καιρικές συνθήκες το πλήθος των πιστών που παρευρέθηκε στην εξόδιο ακολουθία και συνδέονταν με την μακαριστή Γερόντισσα ήταν απίστευτο.

Ο ιεροκήρυκας της Μητροπόλεως πανοσ. Αρχιμανδρίτης π. Βασίλειος Αθανασόπουλος, στον επικήδειο λόγο του αναφέρθηκε στη ζωή της μακαριστής Γερόντισσας Ελισσαίας τονίζοντας ότι η ζωή της ήταν χωρίς υπερβολές μετρημένη σε όλες της τις εκφάνσεις, όπως ταιριάζει σε μοναχή.

Η μακαριστή Γερόντισσα Ελισσαία, η οποία καταγόταν από την Κύπρο διακρινόταν για την πίστη της στο Θεό, την προσήλωσή της στα μοναχικά ιδεώδη, την αγάπη της για τους ανθρώπους και κυρίως για κάθε ανήμπορο άνθρωπο, την φιλανθρωπία της, την ευγένεια της ψυχής της και την προσήνεια του χαρακτήρα της.

Διακρινόταν για το μοναχικό της ήθος, την υπακοή της στην Τοπική Εκκλησία και τον Επίσκοπο Της, την υπομονή και την καρτερία στις δοκιμασίες-θλίψεις και τις ασθένειες της.

Ενώ καλλιεργούσε τις μοναχές της με ακρίβεια στη μοναχική πολιτεία παράλληλα ανέπαυε και στήριζε πλήθος πιστών δίδοντας καθημερινά τη χριστιανική μαρτυρία. Δεχόταν όλους με φιλόξενη διάθεση και παρηγορητικό λόγο.

Ευχόμαστε ο Κύριος της ζωής και του θανάτου να αναπαύει την εκλεκτή ψυχή της στο χώρο της αγάπης Του και να χαρίσει στις μοναχές της, στους συγγενείς της και σε όλους εκείνους που συνδέονταν μαζί της και βιώνουν τον πόνο του αποχωρισμού ενίσχυση και παρηγορία.

Σεβαστή Γερόντισσα καλή αντάμωση στην κοινή ανάσταση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ