Τετάρτη 25 Ιανουαρίου 2017

Ανέλαβε καθήκοντα ο νέος Γενικός Αστυνομικός Διευθυντής Στερεάς Νίκος Γεωργακόπουλος


Μετά τις πρόσφατες κρίσεις Αξιωματικών της Ελληνικής Αστυνομίας καθήκοντα Γενικού Αστυνομικού Διευθυντή Περιφέρειας Στερεάς ανέλαβε ο Υποστράτηγος Νικόλαος Γεωργακόπουλος

Πραγματοποιήθηκε η τελετή παράδοσης – ανάληψης  καθηκόντων του Γενικού Περιφερειακού Αστυνομικού Διευθυντή Στερεάς Ελλάδας.Τελετή παράδοσης – ανάληψης των καθηκόντων του Γενικού Περιφερειακού Αστυνομικού Διευθυντή Στερεάς Ελλάδας, πραγματοποιήθηκε σήμερα Τετάρτη 25-01-2017 το πρωί, στην έδρα της οικείας Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης, στη Λαμία.
Ο Υποστράτηγος Ανδρέας Αποστολόπουλος, ο οποίος πρόσφατα τοποθετήθηκε ως Διευθυντής της Διεύθυνσης Οικονομικής Αστυνομίας του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας, παρέδωσε την διοίκηση της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Στερεάς Ελλάδας, στον νεοπροαχθέντα Υποστράτηγο Νικόλαο Γεωργακόπουλο, ο οποίος μέχρι πρότινος ασκούσε τα καθήκοντά του ως Διευθυντής της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ευβοίας.
O νέος Γενικός Περιφερειακός Αστυνομικός Διευθυντής Στερεάς Ελλάδας, Υποστράτηγος Νικόλαος Γεωργακόπουλος, ανέφερε στην ομιλία του τα εξής:
 «Καταρχάς, θα ήθελα με τη σειρά μου να ευχαριστήσω την Ηγεσία του Σώματος, η οποία κατά τις πρόσφατες κρίσεις, με τίμησε και με προήγαγε στον βαθμό του Υποστρατήγου, ενώ μου εμπιστεύτηκε τη θέση του Γενικού Περιφερειακού Αστυνομικού Διευθυντή Στερεάς Ελλάδας.
Θα ήθελα να σας διαβεβαιώσω ότι έχω πλήρη συναίσθηση της ευθύνης, του βάρους και της σπουδαιότητας της θέσης και του ρόλου που αναλαμβάνω και σας υπόσχομαι ότι θα προσπαθήσω με όλες μου τις δυνάμεις και φυσικά με τη δική σας στήριξη και συνεργασία, να εκπληρώσω με επιτυχία την αποστολή μου απέναντι στην κοινωνία και τους συνανθρώπους μας, οι οποίοι μας έχουν ανάγκη.
Συνάμα όμως, το αίσθημα αυτό της ευθύνης γιγαντώνεται, καθώς διαδέχομαι έναν καταξιωμένο, έμπειρο και απόλυτα επιτυχημένο αξιωματικό της Ελληνικής Αστυνομίας, τον Υποστράτηγο κ. Ανδρέα Αποστολόπουλο, ο οποίος οφείλω να επισημάνω ότι για εμένα αποτέλεσε αυτά τα δύο χρόνια έναν δάσκαλο που με συμβούλευε πάντα σωστά και συνετά κατά την άσκηση των υπηρεσιακών μου καθηκόντων.
Οι αναμνήσεις που έχω από την συνεργασία μαζί του, η δημιουργικότητα της σκέψης και η ευφυΐα του, καθώς και η αποτελεσματικότητα των ενεργειών του, θα αποτελέσουν για εμένα πολύτιμο οδηγό και παρακαταθήκη για την εκπλήρωση των νέων μου καθηκόντων.
Νιώθω επίσης υπερήφανος που αναλαμβάνω την διοίκηση της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Στερεάς Ελλάδας, ερχόμενος από την Διεύθυνση Αστυνομίας Ευβοίας και σας τονίζω ότι σε όλη την μέχρι τώρα επαγγελματική μου διαδρομή, έδινα πάντα ιδιαίτερη σημασία στις έννοιες ενότητα, συναδελφοσύνη, ηθική και εντιμότητα.
Άλλωστε θα συμφωνήσουμε όλοι ότι η ευσυνειδησία, η ακεραιότητα, η ενεργητικότητα, η δύναμη της θέλησης, η αποφασιστικότητα, η ψυχραιμία, καθώς και η ποιότητα της εργασίας, αποτελούν αναγκαία συστατικά της επιτυχίας.
Στο πλαίσιο αυτό, σας ζητώ μέσα από τα βάθη της καρδιάς μου, να εξακολουθήσουμε με ζήλο και ενωμένοι σαν μία γροθιά, να ανταποκρινόμαστε δυναμικά στις καθημερινές απαιτήσεις, προσδοκίες και ανάγκες των συμπολιτών μας.
Να συνεχίσουμε όλοι στον ίδιο ρυθμό, με κοινό μας όραμα και στόχο τη διασφάλιση και διατήρηση της έννομης τάξης στην Περιφέρειά μας και σας καλώ όλους να καταστείτε αρωγοί και σύμμαχοι σε αυτή τη μεγάλη προσπάθεια.
Ο πολίτης, μας θέλει κοντά του, μας θέλει συνοδοιπόρους του και γι’ αυτό οφείλουμε να του παρέχουμε μια ευνομούμενη κοινωνία, ένα ασφαλές και προστατευμένο περιβάλλον, μέσα στο οποίο θα μπορεί με ασφάλεια να αναπτύσσει τις δραστηριότητές του.
Θέλω ενώπιόν σας, να δεσμευτώ ότι θα βρίσκομαι πάντα δίπλα σας όχι μόνο ως συνάδελφος και συνεργάτης αλλά και ως φίλος και αρωγός στα καθημερινά υπηρεσιακά και μη, ζητήματα που σας απασχολούν.
Κλείνοντας, θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους τους εκλεκτούς προσκεκλημένους μας για την σημερινή τους παρουσία και φυσικά να ευχηθώ στον Διευθυντή της Διεύθυνσης Οικονομικής Αστυνομίας του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας, συνάδελφο και φίλο, Υποστράτηγο Ανδρέα Αποστολόπουλο, καλή επιτυχία στη νέα και άξια θέση που αναλαμβάνει, καθώς και ατομική και οικογενειακή υγεία και ευτυχία.
Σας ευχαριστώ πολύ».
Στη συνέχεια απηύθυναν χαιρετισμούς, ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας, κ. Κωνσταντίνος Μπακογιάννης και ο Δήμαρχος Λαμιέων, κ. Νικόλαος Σταυρογιάννης. Επίσης ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας, ο Υποστράτηγος Νικόλαος Γεωργακόπουλος και ο προϊστάμενος του Επιτελείου της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Στερεάς Ελλάδας, Αστυνομικός Υποδιευθυντής Βασίλειος Γόνης, απένειμαν στον Υποστράτηγο Ανδρέα Αποστολόπουλο, αναμνηστικά δώρα, ως ελάχιστη ένδειξη αναγνώρισης του πολύπλευρου, ουσιαστικού και αποτελεσματικού έργου που επιτέλεσε, τα δύο τελευταία χρόνια, στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ