Δευτέρα 6 Φεβρουαρίου 2017

Συνάντηση Δημάρχου Θηβαίων με τον Υφυπουργό Μεταναστευτικής πολιτικής Γιάννη Μπαλάφα



Με τον Υφυπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής κ. Ιωάννη Μπαλάφα συναντήθηκε το Σάββατο 4 Φεβρουαρίου 2017 ο Δήμαρχος Θηβαίων κ. Σπύρος Νικολάου, στο πλαίσιο προγραμματισμένης επίσκεψής του στην περιοχή, με σκοπό την επίβλεψη των έργων στο υπό κατασκευή Κέντρο Φιλοξενίας Προσφύγων στη Θήβα (πρώην εργοστάσιο Σαγίρογλου).
Κατά την επίσκεψη διαπιστώθηκε ότι οι εργασίες  προχωρούν ικανοποιητικά και αφορούν στη διαμόρφωση του εσωτερικού του χώρου με κατασκευή δωματίων (υπνοδωμάτια, κουζίνες, τουαλέτες), που θα εξυπηρετούν τις ανάγκες των προσφύγων, κυρίως οικογενειών , ώστε να ζουν σε αξιοπρεπείς συνθήκες.

Σχετικά με το θέμα των προσφύγων ο κ. Δήμαρχος δήλωσε ότι ο Δήμος θα συνδράμει στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων του στην ομαλή λειτουργία του Κέντρου, ζητώντας όμως η μετεγκατάσταση των προσφύγων να πραγματοποιηθεί, εφόσον έχουν ολοκληρωθεί πλήρως οι εργασίες τόσο στο εσωτερικό του κέντρου όσο και στον περιβάλλοντα χώρο, και εφόσον έχει τακτοποιηθεί και το θέμα της εισόδου- εξόδου σε αυτό προκειμένου να διασφαλιστεί με ασφάλεια η κυκλοφορία.
Επίσης, έθεσε υπόψη και του κ. Υφυπουργού ότι ο Δήμος είχε ζητήσει από Αναπληρωτή Υπουργό Εθνικής Άμυνας κ. Βίτσα και τον Αναπληρωτή Υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής κ. Μουζάλα να εξετασθεί η δυνατότητα  φιλοξενίας  προσφύγων, σε ενοικιαζόμενα διαμερίσματα και σπίτια καθώς στην πόλη  υπάρχουν αρκετά διαθέσιμα προς ενοικίαση, που θα μπορούσαν να καλύψουν τις ανάγκες, με την προϋπόθεση ότι δεν θα τοποθετηθούν κοντέινερς στον περιβάλλοντα χώρο του εργοστασίου.

Στη συνέχεια μετέβησαν στο Δημαρχείο, όπου συζήτησαν σημαντικά θέματα που αφορούν το Δήμο, μεταξύ των οποίων και το ζήτημα της μετεγκατάστασης των δημοτών ΡΟΜΑ από τον καταυλισμό που διαμένουν σήμερα. Ο κ. Δήμαρχος ενημέρωσε τον κ. Υφυπουργό για τα σημαντικά θέματα παραβατικότητας που σημειώνονται στον εν λόγω καταυλισμό για τα οποία πρέπει ΑΜΕΣΑ να βρεθεί λύση.

Στη συνάντηση συμμετείχε επίσης και ο Αντιδήμαρχος Θηβαίων κ. Σπύρος Κίτσος και στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ.
 





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ