Πέμπτη 9 Φεβρουαρίου 2017

Τριπλό χτύπημα των ληστών χρηματοκιβωτίων στη Βοιωτία-Τα μαύρα τζιπ που ψάχνει η ΕΛ.ΑΣ.


Τριπλό ήταν το χτύπημα των ληστών χρηματοκιβωτίων τις τελευταίες ώρες (ξημερώματα Τρίτης και Τετάρτης) καθώς εισέβαλλαν στα Μπισκότα Παπαδοπούλου, στους Μύλους Ασωπού και στο εργοστάσιο SEPTONA, όλα στα Οινόφυτα Βοιωτίας.

Η ΕΛ.ΑΣ. ωστόσο, έχει εντοπίσει την... αχίλλειο πτέρνα τους την οποία οι αξιωματικοί προσπαθούν να εκμεταλλευτούν για να τους εντοπίσουν και να τους συλλάβουν. Ποια είναι αυτή; Οτι σε όλες τις ληστείες χρησιμοποιούν μαύρα τζιπ BMW Χ5, προφανώς γιατί τα θεωρούν «βολικά» για την φόρτωση και μεταφορά χρηματοκιβωτίων. Επίσης, φαίνεται να έχουν άτομο με ειδίκευση στην διάρρηξη χρηματοκιβωτίων στον οποίο αναθέτουν… εργολαβικά τις κλοπές τους.

Ετσι, τώρα, οι άνδρες της ΕΛ.ΑΣ. ερευνούν όλες τις κλοπές τέτοιων οχημάτων, ενώ έχουν δοθεί εντολές σε αστυνομικούς υπηρεσιών πρώτης γραμμής να ελέγχουν με προσοχή τους επιβάτες που κινούνται με τέτοια αυτοκίνητα.

Οι τρεις ληστείες

Στις 03:30 της Τετάρτης τουλάχιστον πέντε άτομα, χρησιμοποιώντας δύο αυτοκίνητα, έφθασαν έξω από το εργοστάσιο Μπισκότα Παπαδοπούλου στα Οινόφυτα. Με την απειλή όπλων ακινητοποίησαν τους δύο φύλακες ηλικίας 50 και 39 χρόνων, τους έδεσαν και στη συνέχεια κινήθηκαν στο εσωτερικό της επιχείρησης. Δεν εντόπισαν ή δεν κατάφεραν να αποσπάσουν κάποιο χρηματοκιβώτιο, πήραν μόνο 300 ευρώ σε κέρματα από ένα συρτάρι και το κινητό τηλέφωνο ενός φύλακα.

Στις 04:30, 6-7 άτομα έφθασαν στο εργοστάσιο των Μύλων Ασωπού και καθώς δεν υπήρχαν φύλακες οι δράστες ανέβηκαν στον 2ο όροφο από όπου απέσπασαν ένα χρηματοκιβώτιο με άγνωστο μέχρι στιγμής περιεχόμενο.

Το μαύρο Χ5 που είχε κλαπεί την προηγούμενη μέρα από την περιοχή της Ν. Φιλαδέλφειας, βρέθηκε καμένο στις 05:30 στην Ιπποκράτειο Πολιτεία.

Την προηγούμενη ημέρα, τα ξημερώματα της Τρίτης, στις 03:00 πέντε άτομα δύο εκ των οποίων κρατούσαν κοντάκανα κυνηγετικά όπλα μπήκαν στο εργοστάσιο ειδών προσωπικής υγιεινής Septona και ακινητοποίησαν τον 50χρονο φύλακα. Στη συνέχεια ο ένας από τους δράστες επιτηρούσε τον υπάλληλο και οι υπόλοιποι αφαίρεσαν το χρηματοκιβώτιο και το φόρτωσαν στο αυτοκίνητο. Διέφυγαν αφού αφαίρεσαν το κινητό τηλέφωνο του φύλακα για να μην ειδοποιήσει άμεσα την αστυνομία.

Οι τρεις επιθέσεις έγιναν στην περιοχή των Οινοφύτων και στην ίδια ακτίνα, κάτι που κάνει τους αρμόδιους αξιωματικούς της ΕΛ.ΑΣ. να εκτιμούν πως πρόκειται για υποομάδες της ίδιας συμμορίας, οι οποίες αποτελούνται από μικτές ομάδες, ομογενών από χώρες της πρώην Σοβιετικής Ένωσης και Ρομά


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ