Παρασκευή 10 Μαρτίου 2017

Το υπουργείο Άμυνας προσλαμβάνει 1.000 Οπλίτες Βραχείας Ανακατάταξης

Η κατάταξη θα γίνει μέσα στο 2017 - Από τους 1.000 «ΟΒΑ» 600 θα προσληφθούν από τον στρατό ξηράς και από 200 στο πολεμικό ναυτικό και την πολεμική αεροπορία
Το θεσμό του Οπλίτη Βραχείας Ανακατάταξης (ΟΒΑ) ενεργοποιεί το υπουργείο Εθνικής Άμυνας.

Με κοινή υπουργική απόφαση (ΚΥΑ) των υπουργών Εθνικής Άμυνας Πάνου Καμμένου και Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτου, καθορίστηκε ότι 1.000 οπλίτες βραχείας περιόδου θα καταταχθούν το έτος 2017 με δυνατότητα παραμονής έως τρία χρόνια.

Όπως διευκρινίζεται από το υπουργείο Εθνικής Άμυνας οι 1.000 Οπλίτες Βραχείας Ανακατάταξης (ΟΒΑ) θα κατανεμηθούν ως εξής:

- 600 για το Στρατό Ξηράς.

- 200 για το Πολεμικό Ναυτικό.

- 200 για την Πολεμική Αεροπορία.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Εθνικής Άμυνας, «το θεσμικό πλαίσιο για τους ΟΒΑ περιγράφεται στο ισχύον άρθρο 13 του ν. 1911/1990-Α’ 166 και η ενεργοποίηση του θεσμού αποσκοπεί στην κάλυψη αναγκών μαχίμων μονάδων και των τριών Όπλων των Ενόπλων Δυνάμεων».

Εντός του προσεχούς χρονικού διαστήματος θα ακολουθήσει η έκδοση των σχετικών προκηρύξεων, με μέριμνα των αντίστοιχων Κλάδων των Ενόπλων Δυνάμεων, όπου θα περιγράφονται λεπτομερώς οι σχετικές διαδικασίες και προϋποθέσεις, και οι οποίες θα αναρτηθούν στις ιστοσελίδες των Γενικών Επιτελείων.

Ο μισθός των οπλιτών που θα εκφράσουν την επιθυμία να παραμείνουν για ακόμη τρία χρόνια στον στρατό ξηράς, το πολεμικό ναυτικό και την πολεμική αεροπορία δεν έχει ακόμη ανακοινωθεί.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ