Τετάρτη 8 Μαρτίου 2017

Ο Σύλλογος Εργαζομένων ΟΤΑ Λιβαδειάς για την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας

Τα τελευταία χρόνια η διεθνής μέρα γυναικών είτε περνάει απαρατήρητη είτε έχει αποπολιτικοποιηθεί. Οι περισσότεροι σήμερα δεν γνωρίζουν καν ότι οι ρίζες της ημέρας βρίσκονται στον αγώνα των Αμερικανίδων εργατριών στην υφαντουργία ή ότι μια κινητοποίηση γυναικών στη Ρωσία ενάντια στον πρώτο παγκόσμιο πόλεμο το 1917 ήταν η σπίθα για την εξέγερση που οδήγησε στην ανατροπή του τσάρου και το ξεκίνημα της ρωσικής επανάστασης.
 Σήμερα δεν ξεχνάμε τις γυναίκες που διαχρονικά αγωνίσθηκαν, πολέμησαν, θυσιάσθηκαν για ελευθερία, δημοκρατία, δικαιοσύνη, δικαιώματα, ισότητα.
Φέτος στις 8 του Μάρτη, ελπίζουμε ότι οι γυναίκες και αυτοί που τις υποστηρίζουμε, θα ενώσουμε τις δυνάμεις μας σε πολιτικές δράσεις σε όλο τον κόσμο για να τραβήξουμε την προσοχή στις συνθήκες εργασίας των γυναικών της εργατικής τάξης και στον αγώνα που χρειάζεται για να μετασχηματίσουμε αυτές τις συνθήκες.
Η ημέρα της γυναίκας μας θυμίζει ότι τα δικαιώματα και η ελευθερία κατακτούνται όταν αγωνίζεσαι σθεναρά γι' αυτά και μάχεσαι χωρίς εκπτώσεις.
 ΓΙΑ ΤΟ  Δ.Σ

        Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                     Η Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
 ΜΠΟΥΡΑΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ                             ΚΑΡΑΛΗ ΓΙΟΥΛΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ