Τετάρτη 29 Μαρτίου 2017

Την απόσχιση του Ακραιφνίου απο τον Δήμο Ορχομενού συζητούν στο Δημοτικό Συμβούλιο

 Ένα από τα θέματα που θα απασχολήσει το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Ορχομενού την Παρασκευή 31 Μαρτίου και ώρα 18:30, είναι  και η συζήτηση και λήψη απόφασης επί του αιτήματος των κατοίκων, της  απόσχισης της Τ.Κ. Ακραιφνίου από τον  Δήμο Ορχομενού και της ένταξής τους στον όμορο Δήμο Αλιάρτου Θεσπιέων.
  
Αξίζει να σημειωθεί  ότι το αίτημα των κατοίκων υποβλήθηκε για συζήτηση στο Δ.Σ. του Δήμου Αλιάρτου Θεσπιέων στις 3 Φεβρουαρίου 2017,μετά από συλλογή 720 υπογραφών και επίκληση συγκεκριμένων λόγων(Χιλιομετρική απόσταση,Τράπεζες,Κέντρο Υγείας,Σχολεία,κτλ.).
Ομόφωνα το Δημοτικό Συμβούλιο Αλιάρτου -Θεσπιέων δέχτηκε το αίτημα των κατοίκων του Ακραιφνίου για ένταξη της κοινότητάς τους στο Δήμο.(Δείτε ΕΔΩ)

 Αναλυτικά οι λόγοι, που κατά την άποψή τους, η ζωή τους θα είναι καλύτερη αν αλλάξουν Δήμο.
Ένας από τους λόγους που οι κάτοικοι του χωριού θέλουν να προσαρτηθούν στο Δήμο Αλιάρτου Θεσπιέων είναι η απόσταση, καθώς το χωριό απέχει από την Αλίαρτο μόλις 14χλμ, ενώ από το Δήμο Ορχομενού 27 χλμ. Επίσης, οι κάτοικοι συναλλάσσονται και δέχονται υπηρεσίες από τα ΕΛΤΑ, τις Τράπεζες, το Κέντρο Υγείας,Σχολεία κ.λπ. που εδρεύουν στην Αλίαρτο, ενώ καλύπτουν όλες τις εμπορικές ανάγκες τους από τα καταστήματα της Αλιάρτου.
Δείτε το σχετικό έγγραφο
Πατήστε πάνω στην εικόνα για μεγέθυνση



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ