Δευτέρα 13 Μαρτίου 2017

Στο κυνήγι των κουνουπιών η Π.Ε. Βοιωτίας

Προγραμματισμός ενεργειών καταπολέμησης κουνουπιών περιόδου 2017

Με πρωτοβουλία της Αντιπεριφερειάρχη Π. Ε. Βοιωτίας, Φανής Παπαθωμά, πραγματοποιήθηκε ευρεία σύσκεψη στο Διοικητήριο με την συμμετοχή του Προέδρου της Π. Ε. Δ. και  Δημάρχου Ορχομενού, κ. Λουκά Υπερήφανου, του Δημάρχου Αλιάρτου Θεσπιέων κ.Ντασιώτη και εκπροσώπων όλων των Δήμων της Π. Ε. Βοιωτίας, του Εντεταλμένου Περιφερειακού Συμβούλου για το έργο της  καταπολέμησης των κουνουπιών στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, Αθανασίου Καρακάτζα και του Γενικού Δ/ντή Σταύρου Τσελά.

Η Αντιπεριφερειάρχης, Φανή Παπαθωμά, τόνισε ότι:

 «Τα κουνούπια είναι φορείς μετάδοσης ασθενειών και η έγκυρη καταπολέμηση συνιστά προληπτική κάλυψη του συνόλου του πληθυσμού της Περιφέρειας.
Η Περιφέρεια θα προχωρήσει  σε επίγεια αλλά και με εναέρια μέσα καταπολέμησης προνυμφών ώστε έγκαιρα να αντιμετωπιστούν πιθανά προβλήματα.

Επίσης η Π. Ε. Βοιωτίας σε συνεργασία με τους Δήμους θα δώσει ιδιαίτερη προσοχή στην ενημέρωση των πολιτών, για την προστασία όλων των ευαίσθητων χώρων, καταυλισμούς Ρομά, σχολεία, κατασκηνώσεις κ.λ.π.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι είμαστε η μόνη Περιφέρεια στην Ελλάδα που έχουμε συνεχή ροή καταπολέμησης κουνουπιών 2ετίας με εστιασμένες παρεμβάσεις σε δυο άξονες:
1.της όχλησης και
2.της προστασίας της δημόσιας υγείας.

Η υγεία των πολιτών ήταν και παραμένει πρώτο μας μέλημα».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ