Τετάρτη 8 Μαρτίου 2017

Ανήλικοι πίσω από το τιμόνι αυτοκινήτων και αγροτικών οχημάτων-βίντεο


Εικόνες που προκαλούν αίσθηση κυκλοφορούν στα social media και στο Youtube δείχνοντας ανήλικους σε επικίνδυνα κόλπα με μηχανές, αυτοκίνητα, φορτηγά, ακόμα και αγροτικά οχήματα όπως τρακτέρ.

Το ρεπορτάζ του Alpha παρουσίασε περιπτώσεις με μαγνητοσκοπημένα παιδιά να βρίσκονται πίσω από το τιμόνι και τους γονείς τους δίπλα να τους δίνουν οδηγίες και συμβουλές. Ειδικότερα, σε αγροτικές περιοχές τα παιδιά «εκπαιδεύονται», όπως δήλωσε άνδρας στη κάμερα, οδηγώντας χωρίς δίπλωμα για να βοηθήσουν στα χωράφια. Ο ίδιος άνδρας ανέφερε πως «οδηγός γίνεσαι από μικρός, εμένα η αστυνομία με έπιασε στα επτά μου χρόνια».

Το παράδειγμα της Κοζάνης που κάλυψε το ρεπορτάζ είναι ενδεικτικό της κατάστασης που επικρατεί σε μικρότερες κοινωνίες, όπου όλα τα μέλη της οικογένειας πρέπει από μικρή ηλικία να βοηθούν στις εργασίες, με αποτέλεσμα οι ανήλικοι να οδηγούν παράνομα από πολύ μικρή ηλικία.Δείτε το βίντεο με εικόνες όπου γονείς επιτρέπουν στα παιδιά να οδηγούν παράνομα

4 σχόλια:

  1. στην ελλαδα οταν σκοτωθει καποιος μονο τοτε μας ανοιγουν τα ματια για λιγες μερες και μετα παλι τα ιδια..τραβατε στην κωπαιδα να δειτε μεσο ορο 15 χρονων χειριστες και οι πατεραδες μπεκροπινουν,σουζες στον κεντρικο με KTM και δεν μιλαει κανεις,μολις σκοτωθουν θα βρουν καποιον αλλον να φταιει οι γονεις και η ιστορια θα επαναλαμβανεται... αυτοι ειμαστε αγοραζουμε το διπλωμα οδηγησης γιατι ειμαστε μαγκες και σβηνουμε κλησεις γιατι ο κακος μπατσος εγραψε το παιδι μου χωρις κρανος η ηταν μεθυσμενο..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αλήθεια είναι ότι οι πιο πολλοί γονοι αγροτών οδηγούν τα ακριβά αμάξια των πατεράδων του και εκείνοι τα θαυμάζουν από τα μαγαζιά . Είμαστε αξιολύπητοι

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ