Σάββατο 4 Μαρτίου 2017

Απάντηση στα δημοσιεύματά μας που αφορούν την Δ.Ε. Θίσβης


Με αφορμή δημοσιεύματά σας στην  ηλεκτρονική σας εφημερίδα, που αφορούν την Δημοτική  Ενότητα Θίσβης, (Δείτε ΕΔΩ την επιστολή) (Δείτε ΕΔΩ το  δημοσίευμα) υπογεγραμμένα ανώνυμα  από  «πολίτες της Θίσβης», ή από τον εκπρόσωπο της Τοπικής Κοινότητας Θίσβης, δηλώνουμε ότι μας προκαλούν  ιδιαίτερη έκπληξη, μιας και πρόσφατα σε κοινή συνάντηση ΟΛΩΝ των Προέδρων της Ενότητάς μας και των Δημοτικών Συμβούλων υπό τον συντονισμό του Δημάρχου κ. Νικολάου Σπυρίδωνα και  μέσα από τον διάλογο, ουδέν ανάλογο ούτε καν ως υπόνοια ειπώθηκε παρρησία όλων και από κανένα Πρόεδρο ή τους Δημοτικούς Συμβούλους, αλλά αντιθέτως διαπιστώθηκαν:
A) η ύπαρξη πολλών και δύσκολων προβλημάτων αλλά και η κοινή μας διάθεση για αποφάσεις και επιλογές με σκοπό την επίλυσή των, είτε αυτά έρχονται από το παρελθόν είτε αφορούν την διαχείριση της καθημερινότητας και το παρόν.
Β) για άλλη μια φορά το τεράστιο πρόβλημα που έχουν δημιουργήσει στην Τοπική Αυτοδιοίκηση,  ΟΛΕΣ οι κυβερνητικές πολιτικές των τελευταίων επτά ετών και έχουν οδηγήσει τον θεσμό σε εξαθλίωση κάτι που έχει ευθεία αντανάκλαση στα έργα και στις παρεμβάσεις που απαιτούνται και έχουν άμεσο χαρακτήρα. O πρόχειρα σχεδιασμένος και γεμάτος παθογένειες Καλλικράτης δεν είναι άμοιρος ευθυνών της σημερινής κατάστασης και με τις τελευταίες διαρροές για ενδεχόμενες αλλαγές του, υπάρχουν φόβοι για ακόμα χειρότερο μέλλον.
Γ) η δεδομένη μέχρι και την συνάντησή μας σύμπλευση ΟΛΩΝ των εκπροσώπων της Δ.Ε Θίσβης, τόσο σε ένα κοινό και ισχυρά διεκδικητικό πλαίσιο, όσο και στον καταμερισμό των πενιχρών δυνατοτήτων μας  με κύριο γνώμονα την αναλογικότητα και την ισομέρεια.
Δ) ο προγραμματισμός  για πρώτη φορά έτοιμων  προς μελέτη και εκτέλεση έργων, προϋπολογισμού άνω του μισού εκατομμυρίου ευρώ και στις πέντε Τοπικές Κοινότητες.
Τα πέντε χωριά μας έχουν δώσει μαθήματα ενότητας, ομοιογένειας και αποτελεσματικότητας τόσο κατά τα χρόνια εφαρμογής του Καποδίστρια, όσο και από την εφαρμογή του Καλλικράτη μέχρι σήμερα.
  Όσο αφορά το θέμα Πολίτες της Θίσβης και την ανακοίνωση του Εκπροσώπου της Τ.Κ Θίσβης και την διεκδίκηση αλλαγής Δήμου δηλώνουμε ότι, μας δημιουργεί τεράστια έκπληξη μιας και ουδέποτε υπέπεσε κάτι σοβαρό στην αντίληψή μας πέρα από φιλολογίες, τόσο μονομερώς όσο και οργανωμένα. Δηλώνουμε απερίφραστα και κατηγορηματικά ότι τα δημοσιεύματα αυτά είναι ξένα προς  εμάς. Δεν εξουσιοδοτήσαμε ουδέποτε και κανένα να ομιλεί ή να γράφει εξ ονόματός μας.  Ουδόλως μας εκφράζουν, είναι αποπροσανατολιστικά και διασπαστικά της σύμπνοιας που έχουν επιδείξει μέχρι και σήμερα οι πέντε Τοπικές Κοινότητες της Δημοτικής Ενότητας Θίσβης και μακριά από τα επίμαχα και μείζονα ζητήματα που μας απασχολούν.
 Δεν γνωρίζουμε αν εκφράζουν κάποια μικρή ομάδα πολιτών, γνωρίζουμε όμως ότι δεν εκφράζουν  εμάς και τους Δημότες μας και αποτελούν μάλλον μόνο προσωπικές απόψεις.  Ειλικρινά λυπούμαστε που οι τακτικές αυτές μας αναγκάζουν να εκφραστούμε και να αντιδράσουμε ανάλογα και καλούμε σε μια εξ αρχής στράτευση για το καλό του τόπου και των Δημοτών  μας.
 Βέβαια η σύμπνοια και οι κοινοί αγώνες απαιτούν σκληρή προσπάθεια και ανιδιοτελή προσήλωση στους κοινούς μας στόχους και ουδείς μπορεί να τα ακολουθεί εξ ανάγκης ή παρά την θέλησή του.
  Ζούμε με τις οικογένειές μας μονίμως στον τόπο μας και παλεύουμε για το καλύτερο δυνατό,  μαζί  τον  Δήμαρχο κ. Σπύρο Νικολάου και όλους τους συναδέλφους της Δημοτικής Αρχής προσηλωμένοι  στο:  ΄΄ η ισχύς εν τη ενώσει ΄΄.
  Η Δημοκρατία και οι αρχές που υπηρετούμε μας κάνουν να σεβόμαστε την γνώμη του κάθε Πολίτη και ασφαλώς και των διαφόρων  Κινήσεων Πολιτών στην μάχη για ένα καλύτερο αύριο, ασχέτως αν η ιστορία μας έχει διδάξει πως κάποιες από αυτές είναι υποκινούμενες με σκοπό  την εξυπηρέτηση άλλων και αδιάφορων σε εμάς σκοπιμοτήτων.

 Ο Αντιδήμαρχος Δ.Ε Θίσβης – Καμούτσης Αναστάσιος
 Ο Πρόεδρος Τ.Κ ΔΟΜΒΡΑΙΝΑΣ – Κιούσης Γεώργιος
 Ο Πρόεδρος Τ.Κ ΧΩΣΤΙΩΝ – Κατσίβελος Σεραφείμ
 Ο Πρόεδρος Τ.Κ ΞΗΡΟΝΟΜΗΣ – Κεφαλάς Ευστάθιος
 Ο Πρόεδρος Τ.Κ ΕΛΛΟΠΙΑΣ – Σιαπάτης Στέργιος

18 σχόλια:

  1. Μάλλον δεν ακούτε τι λέει ο κόσμος έξω

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. NTΡΟΠΗ ΣΑΣ ΟΙ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙΣ ΦΤΑΙΝΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΥΠΑΡΞΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΤΑ 250.000 ΧΙΛ ΠΟΥ ΠΑΙΡΝΕΙ ΑΠΟ ΤΗ Δ.Ε.ΘΙΣΒΗΣ ΚΥΡΙΟΙ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΙ ΚΑΙ ΠΡΟΕΔΡΟΙ ΔΕΝ ΜΑΣ ΕΙΠΑΤΕ ΠΟΥ ΠΑΝΕ ΣΑΣ ΤΡΑΒΗΞΕ ΤΟ ΑΥΤΙ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΚΑΙ ΥΠΟΓΡΑΨΑΤΕ ΣΥΓΧΩΡΟΧΑΡΤΙ ΚΡΥΦΤΕΙΤΕ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. το ποταμι δε γυριζει

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ο συριζα φταιει προεδρε για τα χαλια στο σαραντι και στο χωριο μας ρε δε πατε να μην πω....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. φταίει και η ΜΕΡΚΕΛ. Σίγουρα κανένας από εσας

      Διαγραφή
  5. άλλα λέγατε όλοι που υπογραφετε μέχρι λιγες μέρες πριν

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ο κοσμος των πεντε χωριων ειναι ενωμενος και ξερει πολυ καλα καλυτερα απο σας που ψηφησαμε τα προβληματα μας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΟΠΑΑΑΑ ΒΑΛΑΤΕ ΥΠΟΓΡΑΦΕΣ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΤΑ ΓΥΡΙΖΕΤΕ ΠΟΥΛΑΚΙΑ ΜΟΥ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ο γειτονικός μας δήμος είναι πάντα κυβερνητικός και κάνει έργα στα χωριά?? δεν φταίει ο Καλικράτης στον δήμο Αλιάρτου? μόνο σε μας!!!!! ρε το διαβάσατε πριν το δημοσιοποιήσετε η είχατε πιεί όλο τον βόσπορο!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Αισθανθηκε ποτε κανένας αυτα τα εξι χρόνια οτι έχουμε σχεση με τη Θηβα; αν υπάρχει θελω να τον γνωρισω

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλύτερα της κοινότητας γιατι δεν θελουμε σχέση ούτε με τα αντερα μας

      Διαγραφή
  10. Παραξενο η αναμενόμενο ; συμπαιγνία η παρασκήνιο; ποιος θα απαντήσει;
    Ερώτηση αφελούς . Μήπως υπάρχει συμφωνία κάτω από το τραπέζι μεταξύ αρχόντων Αλιάρτου Θήβας;
    Ας ψαχτουμε λίγο;
    Έχουμε και συνέχεια....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Ένας μόνο άξιζε να είναι (αντί) δήμαρχος και τον φάγανε στην στροφή...ένας....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Γιώργο κρατά γερά, να ξέρεις είμαστε μαζί σου...πάλι με χρόνια με καιρούς πάλι δικά μας θα ναι...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΑΝΕΛΑΒΕ Ο ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΑΣ ΚΑΙ ΘΑ ΤΑ ΑΛΛΑΞΕΙ ΟΛΑ.....ΤΙ ΕΧΟΥΝ ΝΑ ΔΟΥΝ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΜΑΣ

      Διαγραφή

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ