Πέμπτη 2 Μαρτίου 2017

Ο προφυλακτήρας της Porsche λύνει το μυστήριο;



    Κομμάτια προφυλακτήρα που βρέθηκαν περίπου 100 μέτρα πριν το σημείο της φονικής σύγκρουσης με τέσσερις νεκρούς θα μπουν στο μικροσκόπιο των πραγματογνώμων που ερευνούν το δυστύχημα σε πάρκινγκ της Εθνικής Οδού Αθηνών-Λαμίας.

Οι ειδικοί θα... προσπαθήσουν αρχικά να εξακριβώσουν το κατά πόσο τα κομμάτια αυτά ανήκουν στην Porche του 24χρονου, που συγκρούστηκε με ιλιγγιώδη ταχύτητα με αυτοκίνητο οικογένειας στο οποίο επέβαινε 33χρονη με το 3χρονο παιδί της.

Σε περίπτωση που επαληθευτεί ότι τα κομμάτια ανήκουν στην Porsche, τότε θα ενισχυθεί το σενάριο ότι δηλαδή υπήρξε πρόβλημα με το πίσω δεξιό λάστιχο του οχήματος 100-150 μέτρα πριν το σημείο της τραγωδίας.

Το αποτέλεσμα ήταν το λάστιχο να “σκάσει” να χάσει μεγάλα κομμάτια με αποτέλεσμα το αυτοκίνητο να ακουμπήσει με τη ζάντα στο οδόστρωμα. Αυτό οδήγησε και στην απώλεια κομματιού του πίσω προφυλακτήρα.

Είναι η ίδια στιγμή που ο άτυχος οδηγός έχασε τον έλεγχο. Το αυτοκίνητο άρχισε να κινείται ανεξέλεγκτο προς την είσοδο του πάρκινγκ.

Το κλατάρισμα, όπως γράφει ο Ελεύθερος Τύπος, μπορεί να οφείλεται είτε στην παλαιότητα των ελαστικών –κατά πληροφορίες το όχημα φορούσε ελαστικά του 2006- είτε στο γεγονός ότι επρόκειτο για χειμερινά ελαστικά, που είναι παντελώς ακατάλληλα για ανάπτυξη τόσο μεγάλων ταχυτήτων.

Όλες οι εκτιμήσεις συγκλίνουν στο ότι ο 24χρονος οδηγός είχε αναπτύξει κατά τη διάρκεια της διαδρομής του ταχύτητα που ξεπερνούσε τα 200 χιλιόμετρα την ώρα.

Από σήμερα θα ξεκινήσει ο πρώτος κύκλος καταθέσεων που αφορά σε οδηγούς - αυτόπτες μάρτυρες, συγγενείς, μηχανικούς που συντηρούσαν το αυτοκίνητο προκειμένου να συγκεντρωθούν πληροφορίες για την κατάσταση που βρισκόταν το όχημα, από ποιους χρησιμοποιούνταν, τι προβλήματα παρουσίασε και τι συντήρηση έκανε.
Στην Τροχαία, κάτω από ένα άσπρο σεντόνι, βρίσκεται ό,τι απέμεινε από την Πόρσε του Βακάκη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ