Κυριακή 2 Απριλίου 2017

Πασχαλινός μποναμάς με 170 εκατ. για την ειδική ενίσχυση βάμβακος

Μέσα στο πρώτο δεκαήμερο του Απριλίου θα πραγματοποιηθεί, σύμφωνα με το ρεπορτάζ της «ΥΧ», η πληρωμή της ειδικής ενίσχυσης βάμβακος σε παραγωγούς που καλλιεργούν σε επιλέξιμες εκτάσεις και έχουν δηλώσει την καλλιέργεια στην Ενιαία Αίτηση Ενίσχυσης.

Το συνολικό ποσό ανέρχεται σε 170 εκατ. ευρώ και οι παραγωγοί, προκειμένου να είναι δικαιούχοι της ενίσχυσης, θα πρέπει να έχουν χρησιμοποιήσει για την καλλιέργειά τους αποκλειστικά πιστοποιημένο σπόρο με ελάχιστη ποσότητα 16 κιλών ανά καλλιεργούμενο εκτάριο ή 13 κιλών ανά εκτάριο, στην περίπτωση καλλιέργειας υβριδίων βάμβακος, με καταληκτική ημερομηνία σποράς την 31η Μαΐου κάθε έτους, εκτός των περιπτώσεων ανωτέρας βίας, που απαιτείται επανασπορά.

Αξίζει να σημειωθεί ότι πέρυσι ο ΟΠΕΚΕΠΕ πραγματοποίησε τη συγκεκριμένη πληρωμή, με ένα ποσό 176,4 εκατ. ευρώ, στις 4 Απριλίου.

Σχετικά με τη συγκεκριμένη πληρωμή, αλλά και το χρονοδιάγραμμα του ΟΠΕΚΕΠΕ, μίλησε στην «ΥΧ» ο αντιπρόεδρος του Οργανισμού, κ. Γιώργος Κέντρος. Σύμφωνα με όσα μας τόνισε: «η πληρωμή της ειδικής ενίσχυσης βάμβακος θα πραγματοποιηθεί εκτός απροόπτου την ερχόμενη Παρασκευή 7 Απριλίου. Σε περίπτωση που για οποιονδήποτε λόγο δεν καταφέρουμε να πιστώσουμε τα χρήματα εκείνη την ημέρα, η πληρωμή θα γίνει τη Μεγάλη Δευτέρα (10/4). Η τιμή έχει οριστεί στα 74,9 ευρώ/στρ., αυτό δεν άλλαξε, αφού δεν είχαμε υπέρβαση στα καλλιεργούμενα στρέμματα το 2016».
ypaithros.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ