Δευτέρα 3 Απριλίου 2017

Ξεπέρασε κάθε προσδοκία η συμμετοχή στο σεμινάριο Παραδοσιακών Χορών του Πολιτιστικού Συλλόγου Μαζίου-ΦΩΤΟ

Η ιδέα του Μορφωτικού Πολιτιστικού Συλλόγου Μαζίου η "ΚΙΣΣΟΥΣΑ"μετουσιώθηκε σε πράξη!
Με μεγάλη επιτυχία και πρωτοφανή  αριθμό  συμμετεχόντων,πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 2 Απριλίου,το 1ο σεμινάριο Παραδοσιακών Χορών του Μορφωτικού Πολιτιστικού Συλλόγου Μαζίου η "ΚΙΣΣΟΥΣΑ" στο Κλειστό Γυμναστήριο Αλιάρτου.
 Η άρτια οργάνωση και το υψηλό επίπεδο των εισηγητών του κ.Καρφή και της κ.α.Ζιάκα οι οποίοι δικαίως θεωρούνται από τους κορυφαίους του είδους στη χώρα μας, σηματοδότησαν τη μεγάλη επιτυχία του 1ου σεμιναρίου παραδοσιακών χορών που συνδιοργάνωσαν ο Μορφωτικός Πολιτιστικός Σύλλογος Μαζίου η "ΚΙΣΣΟΥΣΑ" και ο Δήμος Αλιάρτου Θεσπιέων.
Περισσότεροι απο 150 συμμετέχοντες χόρεψαν,ενδεικτικά αναφέρουμε ότι εκτός απο τη Βοιωτία  υπήρχαν συμμετοχές από Φθιώτιδα και Αττική.
 Το σεμινάριο αποτελούνταν από δυο  θεματικές ενότητες:
    Χοροί και Τραγούδια από τις περιοχές της Δράμας και της Τζιάς.
Στην ομιλία της η  αντιπρόεδρος του Συλλόγου κ.Ευγενία Νικηφόρου,ανέφερε ότι σκοπός του σεμιναρίου  είναι,  η διάσωση και η διάδοση της πολιτιστικής μας κληρονομιάς, είτε αυτό λέγεται μουσική, είτε χορός, ενδυμασία, δημοτικό τραγούδι. Τέλος ευχαρίστησε  θερμά τον κ. Καρφή  για την εμπεριστατωμένη παρουσίαση των χορών, καθώς και για την αναλυτική διδασκαλία των κινητικών μοτίβων.Παράλληλα εξέφρασε τις ευχαριστίες της προς τους μουσικούς Γιώργο  Μαυρίδη,Λάζαρο Σαβίδη,τους συμμετέχοντες,τους χορηγούς,τους συλλόγους  και τον Δήμο Αλιάρτου Θεσπιέων για την παρουσία του,την υλική βοήθειά του και για την παραχώρηση του Κλειστού Γυμναστηρίου Αλιάρτου.
Πολλά συγχαρητήρια στον Μορφωτικό Πολιτιστικό Σύλλογο Μαζίου η "ΚΙΣΣΟΥΣΑ" που συνεχίζει την παράδοση!!!

 Πλούσιο φωτογραφικό υλικό ΕΔΩ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ