Πέμπτη 18 Μαΐου 2017

4 χρόνια λειτουργίας Συμβουλευτικού Κέντρου Υποστήριξης Γυναικών Θυμάτων Βίας Δήμου Θηβαίων

Το Συμβουλευτικό Κέντρο Υποστήριξης Γυναικών του Δήμου Θηβαίων έκλεισε τέσσερα (4) χρόνια λειτουργίας και είναι το πρώτο που λειτούργησε στις 31/5/2013 στο Νομό Βοιωτίας.

Δημιουργήθηκε στο πλαίσιο της πράξης «Ανάπτυξη δομών και υπηρεσιών της Τοπικής Αυτοδιοίκησης προς όφελος των γυναικών και για την καταπολέμηση της βίας – Δημιουργία Κέντρων Συμβουλευτικής υποστήριξης γυναικών θυμάτων βίας σε τοπικό επίπεδο» στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος "Διοικητική Μεταρρύθμιση 2007-2013", αποτέλεσε το πρώτο Ολοκληρωμένο Πρόγραμμα Δράσης και ενσωματώθηκε το 2010 στο "Εθνικό Πρόγραμμα για την Ουσιαστική Ισότητα των Φύλων 2010-2013", ως ένα από τους τέσσερις στρατηγικούς στόχους του.

Από τον Δεκέμβριο του 2015 συνεχίστηκε η λειτουργία του με τον τίτλο : «Λειτουργία Κέντρου Συμβουλευτικής υποστήριξης γυναικών θυμάτων βίας στο Δήμο Θηβαίων» στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος "Στερεά Ελλάδα 2014-2020" .

Το Κέντρο στελεχώνεται από κοινωνιολόγο, ψυχολόγο και νομικό και παρέχει υπηρεσίες κοινωνικής και ψυχολογικής στήριξης ,νομικής συμβουλευτικής - βοήθειας, εργασιακής συμβουλευτικής, σε γυναίκες θύματα βίας και ευπαθών κοινωνικών ομάδων όπως άνεργες , μονογονείς, πρόσφυγες κλπ.

Αποτελεί μέρος ενός δικτύου δομών της Γενικής Γραμματείας Ισότητας των Φύλων προς όφελος των γυναικών για την καταπολέμηση κάθε μορφής  βίας , που αποτελείται από την 24ωρη γραμμή SOS15900, 40 Συμβουλευτικά Κέντρα και 21 Ξενώνες Φιλοξενίας.

Μέχρι την έως τώρα λειτουργία του το Κέντρο έχει προσφέρει τις υπηρεσίες του (Ψυχολογική, Κοινωνική και νομική στήριξη, ενημέρωση,πληροφόρηση, εργασιακή συμβουλευτική, παραπομπές σε ξενώνες φιλοξενίας, παραπομπές σε συνεργαζόμενους φορείς)  σε 130 περίπου  γυναίκες, έχει συνεργαστεί με πολλούς φορείς τόσο σε τοπικό όσο και σε περιφερειακό επίπεδο ενώ έχει υλοποιήσει και συμμετάσχει σε  δράσεις δικτύωσης, ευαισθητοποίησης και ενημέρωσής (βίντεο).

Για την καλύτερη ενημέρωση του κοινού σε θέματα που αφορούν την έμφυλη βία, τα δικαιώματα των γυναικών, την ισότητα των δύο φύλων και κάθε είδους πληροφόρηση που σχετίζεται  με αυτά, λειτουργεί το blog του Κέντρου με καθημερινή επισκεψιμότητα,  έχοντας φτάσει τις 50.000 περίπου προβολές.


Το Συμβουλευτικό Κέντρο Γυναικών Θυμάτων Βίας του Δήμου Θηβαίων στεγάζεται σε ιδιόκτητο οίκημα και συγκεκριμένα σε χώρο κύριας χρήσης στην πρώτη στάθμη του Δημαρχείου Θήβας (Κύπρου 3), σε περιοχή που είναι εύκολα προσβάσιμη με μέσα μεταφοράς, με ώρες λειτουργίας Δευτέρα - Παρασκευή  από τις 8:00 -16:00 τις γυναίκες που θέλουν να επωφεληθούν από κάποια υπηρεσία του.


Όλες οι υπηρεσίες του Κέντρου παρέχονται ΔΩΡΕΑΝ και με βάση το Απόρρητο.

Δεν είσαι μόνη
Δεν είσαι η μόνη


Τρόποι Επικοινωνίας:
τηλέφωνα: 2262089576, 2262089574
email: symvouleutiko@thiva.gr
blog: www.sumvouleutikothivas.blogspot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ