Σάββατο 6 Μαΐου 2017

Σκούμας:Όχι στη δίωξη 77 Βοιωτών πολιτών- Συγκέντρωση στα Δικαστήρια της Θήβας

ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΑΔΙΚΕΣ ΚΑΙ ΕΚΦΟΒΙΣΤΙΚΕΣ ΔΙΩΞΕΙΣ ΤΩΝ ΣΥΜΠΟΛΙΤΩΝ ΜΑΣ
ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΠΟΙΝΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΑΓΩΝΩΝ

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ ΘΗΒΑΣ στις 23.05.2017  ώρα 9:00 π.μ.

Το δημοτικό συμβούλιο Θήβας στην τελευταία συνεδρίαση του, ομόφωνα εξέδωσε ψήφισμα διαμαρτυρίας για την άδικη και εκφοβιστική μαζική δίωξη 77 συμπολιτών μας, που συμμετείχαν μαζί με όλους εμάς σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας ενάντια στην υποβάθμιση των νοσοκομείων του νομού μας τον Ιούλιο 2014. Η απόφαση λήφθηκε μετά από την σθεναρή στάση μας με παρεμβάσεις μας στο δημοτικό συμβούλιο και την συνεχή ενημέρωση των πολιτών, παρά την αρχική  αδιάφορη στάση του Δημάρχου Θήβας, την οποία είχαμε γνωστοποιήσει στους συμπολίτες μας, καθώς και την υποβολή πλέον του αιτήματος παρέμβασης του Δήμου Θήβας και από εκπροσώπους κοινωνικών φορέων της πόλης (Εμπορικού Συλλόγου και ΣΜΥΔ) που παραστάθηκαν γι’ αυτό το λόγο στο δημοτικό συμβούλιο.
Επίσης αποφασίστηκε η συγκέντρωση στο Δικαστικό Μέγαρο Θηβών για να εκφραστεί η αντίθεση του Δήμου Θηβαίων στην απαράδεκτη αυτή δίωξη συμπολιτών μας, την ημέρα της εκδίκασης, δηλαδή στις 23.05.2017.
Η απαράδεκτη αυτή δίωξη, βασίστηκε στην καταγραφή από την Τροχαία Αυτοκινητοδρόμων των αριθμών κυκλοφορίας δεκάδων αυτοκινήτων!

Υπενθυμίζουμε, ότι η δίωξη αυτή συνεχίστηκε παρά το γεγονός, ότι οι δήθεν παραβάσεις αυτές έπρεπε ήδη να έχουν τεθεί στο αρχείο με το ν. 4411/2016. Η δίωξη αυτή συνεχίστηκε για να εκφοβιστούν οι συμπολίτες μας να μην συμμετέχουν στις συλλογικές κοινωνικές διεκδικήσεις. Για τη δίωξη αυτή υπεύθυνη είναι η παραχωρησιούχος εταιρεία με τη συνδρομή της μνημονιακής κυβέρνησης, που συνεχίζει το πάρτυ των συμβάσεων με τους μεγαλοεργολάβους των διοδίων.
Είναι αυτονόητο ότι ζητάμε την άμεση παύση της ποινική δίωξης των συμπολιτών μας και παράλληλα αγωνιζόμαστε και ζητάμε να καταργηθεί ο νόμος Βορίδη (που εισήγαγε το άρθρο 34 παρ. 12Α ΚΟΚ, με το άρθρο 143 παρ. 2 του ν. 4070/2012) που αποτελεί εξυπηρέτηση των εταιρειών εκμετάλλευσης των δημόσιων οδών, σε βάρος του δημοσίου συμφέροντος και σε βάρος του αγαθού της ελεύθερης μετακίνησης.
Καλούμε τους συμπολίτες μας στα Δικαστήρια της Θήβας την 23-05-2017 και ώρα 09:00 π.μ. για να δηλώσουμε τοη συμπαράσταση μας στους διωκόμενους συμπολίτες μας, και να εκφράσουμε την πλήρη αντίθεσή μας, ενάντια στην ποινικοποίηση των κοινωνικών αγώνων, ενάντια στην τρομοκράτηση των πολιτών.
Ο Εκφοβισμός δεν θα περάσει!

ΘΑΝΑΣΗΣ ΣΚΟΥΜΑΣ
Δημοτικός Σύμβουλος
Δήμου Θηβαίων

2 σχόλια:

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ