Σάββατο 27 Μαΐου 2017

Η Εξόδιος Ακολουθία της Καθηγουμένης της Ι. Μ. Ιερουσαλήμ Δαυλείας μακαριστής Γερόντισσας Χριστοδούλης

Την Δευτέρα 22 Μαΐου ε.έ. έγινε η εξόδιος ακολουθία και η ταφή της Καθηγουμένης της Ιεράς Μονής Ιερουσαλήμ μακαριστής Γερόντισσας Χριστοδούλης.

Το πρωΐ τελέστηκε Θεία Λειτουργία από τον Σεβασμιώτατο Ποιμενάρχη μας κ. Γεώργιο και άλλους πατέρες υπέρ αναπαύσεως της εκλεκτής ψυχής της μακαριστής Γερόντισσας.

Κατόπιν τελέστηκε η εις μοναχήν εξόδιος ακολουθία στην οποία έψαλε, όπως και στη Θεία Λειτουργία η αδελφότητα της Ιεράς Μονής Γενεθλίου της Θεοτόκου Πελαγίας.

Την 3ην μετά μεσημβρίαν τελέστηκε η εξόδιος ακολουθία από τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμο και από τους Σεβασμιωτάτους Μητροπολίτες Ναυπάκτου και Αγίου Βλασίου κ. Ιερόθεο, Αργολίδος κ. Νεκτάριο, Καρπενησίου κ. Γεώργιο, τον Θεοφιλέστατο Επίσκοπο Τανάγρας κ. Πολύκαρπο και τον Σεβασμιώτατο Ποιμενάρχη μας κ. Γεώργιο, παρουσία πλήθους κληρικών της Μητροπόλεώς μας και άλλων Μητροπόλεων, των Kαθηγουμένων και μοναχών και των γυναικείων αδελφοτήτων μετά των γεροντισσών της Τοπικής μας Εκκλησίας καθώς και αναρίθμητων πιστών. Στην εξόδιο ακολουθία έψαλε η αδελφότητα της Ιεράς Μονής Αγίου Ιωάννου του Θεολόγου Βαγίων. 


 Περισσότερα ΕΔΩ imtl.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ