Πέμπτη 4 Μαΐου 2017

Η ανακομιδή λειψάνων του Οσίου Λουκά και επέτειος εγκαινίων του Ναού

Την 3η Μαΐου η Τοπική μας Εκκλησία εορτάζει την ανακομιδή των ιερών λειψάνων του Οσίου Λουκά και τα εγκαίνια του μεγαλοπρεπούς Καθολικού της ομώνυμης Βυζαντινής Ιεράς Μονής, που έγιναν την 3ην Μαΐου του 1011 μ.Χ. Το Καθολικό που αποτελεί επίτευγμα και μεγαλείο της ανθρώπινης ψυχής αυτών που γνώρισαν, συναναστράφηκαν, ευεργετήθηκαν, ιάθηκαν και ευλαβούνταν τον ταπεινό ασκητή του Στειρίου, φιλοξενεί αιώνες τώρα το αγιασμένο σκήνωμά Του διαλαλώντας στην Οικουμένη ότι «θαυμαστὸς ὁ Θεὸς ἐν τοῖς ἁγίοις αὐτοῦ».

Το εσπέρας της 2ας Μαΐου ε.έ. τελέστηκε Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας κ. Γεωργίου, με την συμμετοχή των πατέρων της Μονής και ιερέων της περιοχής, των αρχόντων και των ευλαβών πιστών, που τιμούν και ευλαβούνται τον Όσιο.

Ο Σεβασμιώτατος στην ομιλία του αναφέρθηκε στον τιμώμενο Όσιο Λουκά, στην ανακομιδή των λειψάνων του καθώς και στα εγκαίνια του περίλαμπρου Ναού του. Ο Όσιος με την αγιασμένη βιοτή του αναδείχθηκε σε προφήτη, μυροβλήτη, σε άνθρωπο της αγάπης και της φιλανθρωπίας.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ