Τετάρτη 31 Μαΐου 2017

Μπορούμε όλοι να στηρίξουμε την Ανακύκλωση Χαρτιού στα Σχολεία


Ο Περιφερειακός Φο.Δ.Σ.Α Στερεάς Ελλάδας Α.Ε συμμετέχει στο πρόγραμμα «Το χαρτί του Μέλλοντός μας – Ανακύκλωση Χαρτιού στα Σχολεία» σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Τεχνολογίας Υπολογιστών & Εκδόσεων (ΙΤΥΕ) – ΔΙΟΦΑΝΤΟΣ, φορέα του Υπουργείου Παιδείας.
Το πρόγραμμα υλοποιείται από τον Περιφερειακό Φο.Δ.Σ.Α Στερεάς Ελλάδας Α.Ε με τη συνεισφορά των Δήμων – Μελών του, Αγράφων, Αλιάρτου – Θεσπιέων, Αμφίκλειας – Ελάτειας, Δελφών, Διρφύων – Μεσσαπίων, Δομοκού, Δωρίδας, Ερέτριας, Θηβαίων, Ιστιαίας – Αιδηψού, Καρπενησίου, Κύμης – Αλιβερίου, Λαμιέων, Λίμνης – Μαντουδίου – Αγίας Άννας, Λοκρών, Μώλου – Αγίου Κωνσταντίνου, Ορχομενού, Σκύρου, Στυλίδας, Τανάγρας, Χαλκίδας.
Το πρόγραμμα ξεκίνησε πέρυσι πιλοτικά με την συλλογή Πανελλαδικά από 114 σχολεία, περίπου 30 τόνων χαρτιού, το οποίο πωλήθηκε προς ανακύκλωση και τα έσοδα επιστράφηκαν ανταποδοτικά στα σχολεία ως χαρτί φωτοτυπικού για τις ανάγκες λειτουργίας τους.
Φέτος συμμετέχουν στο πρόγραμμα 700 σχολεία από όλη την χώρα και αναμένεται να συγκεντρωθεί αρκετά μεγαλύτερη ποσότητα χαρτιού.
Ο Περιφερειακός Φο.Δ.Σ.Α Στερεάς Ελλάδας Α.Ε συμμετείχε στο περυσινό πρόγραμμα με 9 σχολεία και συλλογή 3,5 τόνων ανακυκλώσιμων σχολικών βιβλίων.
Εφέτος ο Περιφερειακός Φο.Δ.Σ.Α Στερεάς Ελλάδας Α.Ε και οι 21 Δήμοι της Περιφέρειας μας συμμετέχουν με 263 σχολεία, περίπου στο ένα τρίτο του Πανελληνίου προγράμματος, και αναμένεται συγκέντρωση πολλαπλάσιας ποσότητας σχολικών βιβλίων.
Το πρόγραμμα θα εξελιχθεί μεταξύ 12 και 16 Ιουνίου 2017, με τη λήξη της σχολικής χρονιάς σε Δημοτικά, Γυμνάσια & Λύκεια.
Καλούμε όλους τους μαθητές & γονείς να συμμετέχουν ενεργά στο πρόγραμμα «Το χαρτί του Μέλλοντός μας – Ανακύκλωση Χαρτιού στα Σχολεία»

2 σχόλια:

  1. Ο Δήμος Θηβαίων είναι πρωτοπόρος στην ανακύκλωση και την διαχείριση των απορριμμάτων. Τα ανακυκλώσιμα στην Αλυκή τα μαζεύουν μαζί με τα σκουπίδια!!!!!
    Μιλάμε για πρωτοποριακές μεθόδους ανακύκλωσης!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Και σε άλλους Δήμους το ίδιο κάνουν. Ίσως για να εκδικηθούν τις εταιρείες ανακύκλωσης.
      Κρίμα για τους δημότες που κάθονται σαν κοροϊδα και κάνουν διαχωρισμό ανακυκλώσιμων υλικών.

      Διαγραφή

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ