Τρίτη 16 Μαΐου 2017

"Η γνώση σώζει ζωές": Επιτυχημένο το σεμινάριο Πρώτων Βοηθειών - ΚΑΡΠΑ στην Αλίαρτο

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η εκπαίδευση Πολιτών στις Βασικές Πρώτες Βοήθειες-ΚΑΡΠΑ που πραγματοποιήθηκε στο Δήμο Αλιάρτου – Θεσπιέων

Με επιτυχία και σημαντική συμμετοχή πραγματοποιήθηκε  το Σάββατο 13 Μαΐου το Πρόγραμμα ΚΑΡΠΑ-Α΄ Βοηθειών σε συνεργασία με το Ελληνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων και τη συμμετοχή της ΕΔΟΚ, στο Συνεδριακό Κέντρο Αλιάρτου από τις 10:00 π.μ. – 14:00 μ.μ. Πρόκειται για ένα πρόγραμμα διευρυμένο που αφορά στην εκπαίδευση Καρδιοαναπνευστικής Αναζοωγόνησης(ΚΑΡΠΑ)  και στις βασικές Α’ Βοήθειες.
Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα αφορούσε στη «βασική υποστήριξη της ζωής» και απευθύνεται στο γενικό πληθυσμό, σε εκπαιδευτικούς όλων των βαθμίδων, σε γονείς, σε ηλικιωμένους, σε εργαζόμενους του Δήμου (συνεργεία, αθλητικά κέντρα, παιδικούς σταθμούς, κοινωνική πρόνοια), συλλόγους αθλητικούς, φυσιολατρικούς, περιηγητικούς, σωματεία και συλλόγους εργαζομένων και πολλούς άλλους. Στόχος να εξασφαλιστεί χρόνος με ασφάλεια για τον τραυματία ή τον ασθενή.
Διοργανώθηκε στο Δήμο Αλιάρτου - Θεσπιέων διαδραστική εκδήλωση θεωρητικής και πρακτικής προσέγγισης θεμάτων όπως η καρδιοπνευμονική ανάνηψη, ξένο σώμα στο λάρυγγα-πνιγμονή, λιποθυμία, δηλητηρίαση από οινόπνευμα (μέθη), τραύμα, αιμορραγία, ρινορραγία, έγκαυμα, διάσειση, διάστρεμμα, τσίμπημα σφήκας-μέλισσας, ηλίαση, υποθερμία.
Κατά τη διάρκεια του εκπαιδευτικού προγράμματος, παρουσιάστηκαν τεχνικές για το πώς κάποιος, με απλά βασικά μέσα που μπορεί να διαθέτει στο σπίτι του, στο χώρο όπου εργάζεται ή ακόμα και στο αυτοκίνητό του, να βοηθήσει σημαντικά ή ακόμα και να διασώσει άτομο που βρίσκεται σε άμεσο κίνδυνο, και να κερδίσει χρόνο, μέχρι να γίνει η παραλαβή του από το ασθενοφόρο και η διακομιδή του στο νοσοκομείο
Οι παρόντες συμμετείχαν στην εκπαίδευση ενεργά, κάνοντας παράλληλα πολλές ερωτήσεις στους εκπαιδευτές της Εθελοντικής Διασωστικής Ομάδας Κρίσεων(ΕΔΟΚ).
Ευχαριστούμε τις Πάτσιου Γεωργία, Μαρκαντώνη Βίκυ, τις διασώστριες που μέσα από το σπουδαίο τους έργο, μας έδειξαν πόσο σημαντική είναι η ανθρώπινη προσφορά για την πρόληψη και τη διατήρηση της υγείας.
Η επιτυχία του σεμιναρίου, επιβάλλει την επανάληψή του. Ο Δήμος Αλιάρτου – Θεσπιέων θα συνεχίσει να βρίσκεται κοντά στο Δημότη και να προάγει την υγεία κατά το μέγιστο δυνατό, μέσα από συνεχείς δράσεις σε συνεργασία με τους ιατρούς - παρόχους.
 Ο Δήμαρχος Αλιάρτου - Θεσπιέων κ. Ντασιώτης Γεώργιος δήλωσε: «Το πρόγραμμα εκπαίδευσης πολιτών στις Α΄ Βοήθειες –ΚΑΡΠΑ που πραγματοποίησε ο Δήμος μας με επιτυχία, αποτελεί μία σημαντική δράση πρόληψης και ευαισθητοποίησης των δημοτών μας και δίνει την ευκαιρία σε  όλους μας να λάβουμε γνώση απλών παρεμβάσεων ώστε να σώζουμε μια ζωή εξάλλου και στην πράξη έχει αποδειχθεί, ότι η γνώση και η πρόληψη σώζουν ζωές. Η μεγάλη συμμετοχή των πολιτών σε δράσεις ενημέρωσης τόσο σημαντικές, ενισχύουν την πρωτοβουλία μας αυτή. Ευχαριστούμε το Εθνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων για την συνεργασία και ιδιαίτερα τον Πρόεδρο κ. Γιώργο Πατούλη».

Γραφείο Ενημέρωσης



3 σχόλια:

  1. ωραία πρωτοβουλία. να γίνονται τέτοια. όλοι τα χρειαζόμαστε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Υπάρχουν πολλές τέτοιες δραστηριοτητες στο δημο μας αλλά ο κόσμος δεν συμμετέχει πολύ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. χρειάζεται εκπαίδευση ο κόσμος. σιγα-σιγα θα αυξάνεται

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ