Παρασκευή 19 Μαΐου 2017

Δικάζεται όλη η Κοινωνία της Βοιωτίας-Όλοι στα Δικαστήρια της Θήβας



ΔΕΝ ΔΙΚΑΖΟΝΤΑΙ 100 ΠΟΛΙΤΕΣ ΜΑΣ. ΔΙΚΑΖΕΤΑΙ ΟΛΗ Η ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΤΗΣ ΒΟΙΩΤΙΑΣ ΕΠΕΙΔΗ ΤΟΛΜΗΣΕ ΝΑ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΗΘΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΑΛΥΣΗ ΤΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΩΝ.



Στις 23 Μαΐου 2017 ,περί τους 100 συμπολίτες μας δικάζονται στο Δικαστικό Μέγαρο Θηβών γιατί στις 18 Ιούλη του 2014 με ΟΜΟΦΩΝΗ απόφαση όλων των φορέων του Νομού Βοιωτίας ( Βουλευτές ,Περιφέρεια ,Δήμοι ,Εργατικά κέντρα, Επιμελητήρια, Σύλλογοι ακόμη και Εκκλησιαστικοί φορείς ) σύσσωμη η κοινωνία του νομού μας ,πραγματοποίησε μια ειρηνική Πανβοιωτική διαδήλωση διαμαρτυρίας στο ύψος των διοδίων της Θήβας προκειμένου να διαμαρτυρηθεί για την υποβάθμιση των παροχών υγείας από τα δύο νοσοκομεία του Νομού(Θήβας και Λειβαδιάς)  .

Η απαράδεκτη και αντιλαϊκή αυτή δίωξη με τις υποτιθέμενες παραβάσεις ,αντί να ασκηθεί στους επώνυμους φορείς και πρόσωπα που παρευρέθηκαν και με ανακοινώσεις και αφίσες είχαν καλέσει τους πολίτες στην συγκεκριμένη συγκέντρωση, ασκήθηκε σε τυχαίους συμπολίτες μας ,ιδιοκτήτες οχημάτων που εκείνη την ώρα βρίσκονταν παρκαρισμένα στους παράδρομους των διοδίων και καταγράφηκαν οι αριθμοί κυκλοφορίας τους  από την τροχαία αυτοκινητοδρόμων.

Είναι αξιοσημείωτο ακόμη το γεγονός ότι με βάση τον ν. 4411/2016 οι αντίστοιχες με τις δήθεν παραβάσεις που ασκήθηκε η δίωξη θα έπρεπε να τεθούν στο αρχείο.

Με βάση τα παραπάνω είναι ολοφάνερο ότι πρόκειται για ποινικοποίηση των κοινωνικών αγώνων. Μια δίωξη με καθαρά πολιτικά χαρακτηριστικά. Όποιος αντιστέκεται ,αντιδρά και διαμαρτύρεται , «πρέπει να συμμορφωθεί» ,«πρέπει να σωπάσει».

Με οποιαδήποτε τρόπο πρέπει να τρομοκρατηθεί. Με καταστολή , ξύλο, δικαστήρια και ότι άλλο χρειαστεί για να καμφθεί το ηθικό του αγωνιζόμενου πολίτη και να  γονατίσει.

Τίποτα δεν είναι τυχαίο. Ο στόχος τους πρέπει να υλοποιηθεί. Βρισκόμαστε μπροστά στην εφαρμογή  ενός ακόμη πακέτου αντιλαϊκών και αντεργατικών μέτρων από την υποτιθέμενη ‘’αριστερή’’ Κυβέρνηση η οποία  έρχεται να αποτελειώσει ότι άφησαν όρθιο οι προηγούμενες. Το κατ΄ ουσία 4ο μνημόνιο θα σημάνει το ολοκληρωτικό ξεπούλημα του δημοσίου πλούτου της χώρας και την κοινωνική εξόντωση ενός ολόκληρου λαού, την στιγμή που μετά από 7 χρόνια σκληρής πολιτικής  λιτότητας έχει οδηγήσει το μεγαλύτερο κομμάτι του Ελληνικού Λαού σε πλήρη φτωχοποίηση και εξαθλίωση. Σε αυτή την κατάσταση είναι προφανές ότι δεν μπορεί να υπάρξει καμία έννοια κοινωνικού κράτους, και στοιχειώδη αγαθά όπως η δημόσια υγεία και παιδεία οδεύουν ταχύτατα προς την διάλυση.

Μέσα σε αυτήν την κατάσταση αποσταθεροποίησης και ανακατατάξεων όσο η λαϊκή οργή αυξάνεται και οι κοινωνικές αντιστάσεις ενισχύονται προκαλώντας τριγμούς στο αντίπαλο στρατόπεδο, τόσο το πολιτικό σύστημα στην προσπάθεια του να επιβιώσει καταστέλλει οποιαδήποτε αντίδραση, φιμώνει κάθε αντικρουόμενη φωνή και οδηγεί σε συνθήκες χουντοποίησης.

Είναι ξεκάθαρο ότι οι διώξεις αυτές είναι πολιτικές και έχουν ως στόχο την καταστολή οποιουδήποτε αγωνίζεται σήμερα. Γι΄αυτό είναι χρέος όλων μας ο αγώνας για δημοκρατία και αξιοπρέπεια, για δουλειά, ο αγώνας για να μην χρειαστεί να μεταναστεύσει εκείνο το ανθρώπινο και επιστημονικό δυναμικό που μπορεί να συμβάλλει στην αναγέννηση του τόπου, για να μην μετατραπούν στοιχειώδης κοινωνικές παροχές όπως η υγεία και η μόρφωση σε προνόμιο για λίγους.

Σε αυτές τις συνθήκες το μοναδικό μας όπλο είναι η αλληλεγγύη και η ενότητα. Μόνο μέσα από κοινούς μας αγώνες θα σταθούμε όρθιοι απέναντι στον εκφοβισμό και την εξαθλίωση ώστε να ανατρέψουμε το μνημονιακό καθεστώς τις πρακτικές του. Οι εργαζόμενοι μαζί με ολόκληρο τον ελληνικό λαό πρέπει να παλέψουν όχι μόνο απέναντι στα μνημόνια και την χρεοκοπία που μας ετοιμάζουν, αλλά από σήμερα και για την επόμενη μέρα. Για την αναγέννηση του τόπου με δημοκρατία, ανεξαρτησία και δικαιοσύνη. Είναι η στιγμή να βαδίσουμε όλοι μαζί , τώρα είναι η ανάγκη να γίνουμε το ρεύμα ανατροπής και διεξόδου αν θέλουμε να επιβιώσουμε.

Είναι ώρα ευθύνης για όλους μας. Τώρα πρέπει να δείξουμε τη δύναμή μας. Να τους αποδείξουμε ότι δεν τους ΥΠΟΛΟΓΙΖΟΥΜΕ. Δεν τους ΦΟΒΟΜΑΣΤΕ. Όσο προσπαθούν να μας ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΟΥΝ εμείς τόσο θα ΠΕΙΣΜΩΝΟΥΜΕ και θα ΕΝΤΕΙΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑ .Κόντρα στην χειραγώγηση, την καταστολή και την ποινικοποίηση που μας επιβάλουν. Να παλέψουμε για το δίκιο μας, για τις ανάγκες μας. ¨Όποιος αγωνίζεται μπορεί και να χάσει, όποιος δεν αγωνίζεται έχει ήδη χάσει¨. Δεν θα επιτρέψουμε καμιά ποινικοποίηση των αγώνων μας, δεν θα επιτρέψουμε    να τιμωρηθεί κανένας συμπολίτης μας γιατί αγωνίζεται , για να μπορεί να ζήσει.  Είναι ΝΤΡΟΠΗ  για μια    ΄΄ αριστερή ΄΄ Κυβέρνηση –η οποία σημειωτέον σαν αντιπολίτευση είχε υποστηρίξει την συγκεκριμένη διαμαρτυρία- ,  ΝΑ ΕΧΕΙ ΥΠΟΔΙΚΗ ΜΙΑ ΟΛΟΚΛΗΡΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ για το αυτονόητο δημοκρατικό και συνταγματικό δικαίωμα της συλλογικής διαμαρτυρίας διεκδικώντας από την πολιτεία ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΊΑ ΤΟΥ ΒΑΣΙΚΟΤΕΡΟΥ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΥ ΑΓΑΘΟΥ που είναι η ΥΓΕΙΑ των πολιτών της.

Εάν αυτό δεν είναι ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΑΤΑΝΤΙΑ και ΙΔΕΟΛΟΓΙΚΟΣ ΞΕΠΕΣΜΟΣ, τότε τι είναι;

ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΟΥΜΕ απερίφραστα την δίωξη των συμπολιτών μας και θα σταθούμε με όλες τις δυνάμεις του στο πλευρό όλων εκείνων που αγωνίζονται για μία Ελλάδα χωρίς μνημόνια, χωρίς ανεργία και φτώχεια, χωρίς το σάπιο πολιτικό κατεστημένο, και τους κάθε λογής τοκογλύφους δανειστές που κατάντησαν μια Χώρα ,αξιοπρεπή και με τεράστια ιστορία και πολιτισμό ,σε αποικία τους.

Σε αυτόν τον αγώνα καλούμε κάθε συλλογικότητα, κάθε άτομο, όλο τον αγωνιζόμενο λαό να δείξει την έμπρακτη αλληλεγγύη και συμπαράσταση του, απέναντι σε όσους επιλέγουν να καταστείλουν κάθε αγωνιζόμενη φωνή.

Καλούμε όλους τους εργαζόμενους και όλους τους πολίτες της ευρύτερης περιοχής, να  δώσουν μαζικό παρόν στο  Δικαστικό Μέγαρο της Θήβας την Τρίτη 23 Μαΐου και ώρα 9.00 το πρωί.



Η ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΤΟΥΣ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ.

Εργατικό Κέντρο Θήβας
Εργατικό Κέντρο Λιβαδειάς
Συλλογικοί Φορείς Θήβας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ