Τρίτη 23 Μαΐου 2017

Ενημέρωση Δήμου Αλιάρτου Θεσπιέων για τις ευθύνες ιδιοκτητών ζώων συντροφιάς

Ευθύνες ιδιοκτητών ζώων συντροφιάς
Με αφορμή την έναρξη του προγράμματος διαχείρισης αδέσποτων ζώων από το Δήμο Αλιάρτου-Θεσπιέων  παρακαλούνται οι δημότες κάτοχοι ζώων συντροφιάς να αναλάβουν τις ευθύνες τους έναντι του κοινωνικού συνόλου.
Η κατοχή δεσποζόμενων ζώων διέπετε από σχετική νομοθεσία που προσδιορίζει τις συνθήκες φύλαξης, τον χώρο καθώς και τις ιατρικές πράξεις που πρέπει να γίνονται στα ζώα.
Ως εκ τούτου δεν θεωρείται δεσποζόμενο το ζώο που περιφέρεται στις γειτονιές. Δεσποζόμενο είναι αυτό που έχει συγκεκριμένο χώρο που  ο ιδιοκτήτης του τον ελέγχει απόλυτα.
Είναι θλιβερή η εικόνα να συλλέγονται αδέσποτα από το Δήμο σε κοινόχρηστους χώρους και εκ των υστέρων να προκύπτουν ιδιοκτήτες αυτών.
Παρακαλούμε για την τήρηση των υποχρεώσεων κατοχής ,φύλαξης και ιατρικής προστασίας των ζώων συντροφιάς. Η μη τήρηση αυτών των υποχρεώσεων επιφέρει αστικές αλλά και ποινικές κυρώσεις στους ιδιοκτήτες τους.
Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ
ΓΕΩΡΓΙΟΣ Π.ΝΤΑΣΙΩΤΗΣ

24 σχόλια:

  1. Νομίζω οτι τα περισσότερα απο τα σκυλιά που κυκλοφωρουν στον αλιαρτο ειναι σε αυτη τη περιπτωση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. αφου ειμαστε παρτακιδες.παιρνουμε εναν σκυλο,τον ταιζουμε,παιζουμε στην αρχη μαζι του και μετα μην τον ειδατε.Ακριβως μετα απο αυτο ειναι εκεινη η στιγμη που γκρινιαζουμε για τα αδεσποτα.βολικο!

      Διαγραφή
  2. Παρόλο που νομίζω οτι δε θα έχει σημαντικά αποτελέσματα αυτο το πρόγραμμα γιατί τα αδεσποτα εμείς τα δημιουργουμε,νομιζω ομως οτι είναι καλη προσπάθεια και αν εχει συνέχεια μπορεί να βελτιώσει λίγο την κατάσταση

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΝΑ ΑΝΑΛΑΒΟΥΝ ΤΙΣ ΕΥΘΥΝΕΣ ΤΟΥΣ ΟΙ "ΦΙΛΟΖΩΟΙ" .ΕΧΟΥΝ ΓΕΜΙΣΕΙ ΤΟΝ ΤΟΠΟ ΣΚΥΛΙΑ ΚΑΙ ΣΚΑΤΑ.ΔΕ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΠΕΡΠΑΤΗΣΕΙΣ ΠΟΥΘΕΝΑ. ΠΡΟΧΤΕΣ ΣΤΟ ΓΗΠΕΔΟ ΠΟΥ ΠΕΡΠΑΤΟΥΣΑ ΕΝΑΣ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ ΕΙΧΕ ΤΟ ΣΚΥΛΙ ΣΤΟ ΓΚΑΖΟΝ ΠΑΡΟΛΟ ΠΟΥ ΑΠΕΞΩ ΕΙΧΕ ΠΙΝΑΚΙΔΑ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗΣ. ΟΤΑΝ ΤΟΥ ΕΙΠΑ ΝΑ ΤΟ ΠΑΡΕΙ ΓΙΑΤΙ ΠΑΙΖΟΥΝ ΠΑΙΔΙΑ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΔΕ ΜΕ ΕΔΕΙΡΕ ΚΑΙ ΜΟΥ ΕΙΠΕ ¨ΟΤΙ ΘΕΛΩ ΘΑ ΚΑΝΩ ΕΓΩ ΤΟ ΠΛΗΡΩΣΑ ΤΟ ΓΗΠΕΔΟ.
    Ο ΔΗΜΟΣ ΝΑ ΤΟΥΣ ΤΑΡΑΞΕΙ ΣΤΑ ΠΡΟΣΤΙΜΑ.ΜΟΝΟ ΕΤΣΙ ΘΑ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΝ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. επειδη παιζουν παιδια τα σκυλια απαγορευονται? η υπεροχη του ανθρωπινου ειδους... τι σε κανει να νομιζεις οτι εισαι ανωτερος απο τον σκυλο? να ταραξει στα προστιμα ο δημος ποιους? αυτους που πανε βολτα τον σκυλο τους? μηπως τους απαιδευτους καφρους που νομιζουν οτι τους ανηκουν τα παντα? ντροπη και σε σενα και στον αλλο που λεει εγω το πληρωσα το γηπεδο! ενδειξεις ελλειψης πολιτισμου. δυστυχως. Ευθύνες εχουμε ολοι.... όσο για τα ζωα ειτε εισαι φιλοζωος ειτε οχι οφειλεις να εχεις ευαισθησια, δεν υπαρχεις μονο εσυ και τα παιδια σου σ αυτο τον κοσμο φιλε.

      Διαγραφή
    2. Μέσα στο γηπεδο απαγορευονται. Οταν χεζει ο σκύλος η αφεντια σου πρέπει να μαζευει τα σκατα απο το παρκο και τα πεζοδρομια. Οταν το έχεις δεσποζομενο να ειναι στην αυλη σου και οχι στο δρομο. Οταν δαγκωνει καποιον να αναλαβεις την ευθυνη και να πεις οτι ειναι δικο σου και οχι αδεσποτο. Να του κανεις τα εμβολια κτλ και να μη μου το φερνεις μεσα στην παιδικη χαρά που παιζει το παιδακι μου. Αν τα κανεις αυτά συμφωνούμε. Και ναι μπορει να μη σου αρέσει αλλά ειαι γνωστό Ότι άλλο ανθρωπος και αλλο σκύλος. Το καθε είδος διαφορετικό

      Διαγραφή
    3. Στην παιδική χαρά που παίζει το παιδάκι σου;; Ποιος είσαι εσύ που θα απαγορεύσεις στον ιδιοκτήτη σκύλου που θα τον πάει βόλτα? Αν δεν θες το παιδάκι σου να έρχεται σ επαφή με το φυσικό περιβάλλον κλειστο σε γυαλα. Που μάλλον αν κρίνω από αυτά που λες το έχεις κάνει ήδη. Κι εμένα μ ενοχλούν τα παιδάκια που ουρλιάζουν και είναι κακομαθημένα και δεν καταλαβαινουν ποτε να το βουλωσουν πολυ απλα...γιατί έχουν γονείς κάποιους σαν εσένα αλλά δεν μπορώ να σου απαγόρευσω να τα φέρεις εκεί που πάω με τον σκύλο μου!! Υπάρχουν νόμοι φιλε. Ξεστραβωσου!!

      Διαγραφή
    4. Δεν πας Καλά. Κατι "φιλοζωοι"σαν εσένα εχουν κανει πολυ κοσμο να μισουν τα ζώα και να τους συμπεριφερονται βαναυσα. Εσύ δε σεβεσαι ούτε το ζώο ουτε τον ανθρωπο. Έχεις πάθει κανονικη σύγχυση . Ακου τον ενοχλουν τα παιδακια που ουρλιαζουν και δεν το βουλωνουν και τον ενοχλουν που πανε στην παιδικη χαρά που παει το σκυλο του!!!! ΣΑ ΔΕ ΝΤΡΕΠΕΣΑΙ

      Διαγραφή
    5. 11.19 μμ. Θελω να γνωρισω το σκύλο σου να του εξηγησω τι ζώο αφεντικό έχει

      Διαγραφή
    6. Ή ζωοφιλια φίλε καλλιεργειται όταν μισείς τα ζώα επειδή και καλά σε έκαναν οι άλλοι οι φιλοζωοι όπως λες να τα μισείς... απλά ψαχνεις αφορμή για να φερθεις βάναυσα. Εσύ θα έπρεπε να ντρέπεται που πιανεις το πληκτρολόγιο και γράφεις ότι να ναι και είσαι άσχετος. Τα πιο πάνω συμπεράσματα τα εβγαλες μόνος σου εσύ όπου και να έβλεπες καποιον να πηγαινει τον σκύλο βόλτα θα σε χαλούσε ...είτε ήταν πάρκο είτε δρόμος είτε οπουδήποτε. Τα ζώα προστατεύονται από το νόμο είτε σου αρέσει είτε όχι. Όσο για τα υπόλοιπα το πρόβλημα το έχεις εσύ όχι οι φιλοζωοι.επαρχιώτες που πέρα από το σπιτικουλι τους δεν βλέπουν τίποτα άλλο.

      Διαγραφή
    7. ρε αι .... γαβγισου και συ κι ο σκυλος σου,που θα μας κάνεις και υποδειξεις . σκυψε και μαζεψε τα σκατά που σπερνει στους δημοσιους χωρους και μη μου το παιζεις και νομομαθής. μαθε και τους νομους για τις υποχρεώσεις σου. ΓΑΒ ΓΑΒ

      Διαγραφή
  4. εαν καποιος νοημον ανθρωπος προσεξει τα 4 παραπανω σχολια απο τους συμπολιτες μας θα καταλαβει γιατι τελικα υπαρχουν αδεσποτα και απροστατευτα ζωακια.Η πηγη του κακου προερχεται απο την ελλειψη παιδιας απεναντι στα ζωα και στους ανθρωπους.Επιτελους ανοιχτε τα ματια και τα αυτια σας διαβαστε κανενα βιβλιο να ενημερωθειτε να μορφωθειτε και μην τρωγεστε μεταξυ σας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δηλαδή τώρα μας τη λες 9.42 μμ; για πες μας εσυ που εισαι διαβασμενος να μαθουμε και εμείς

      Διαγραφή
  5. Τα αδεσποτα ζωακια θα μπουν σε σειρά αργά η γρήγορα, για τους αδεσποτους σωτηρες υπάρχει κανένα προγραμμα; εχουν ξεγινει εντελώς,χρειαζεται να επεμβει ο μπογιας. ΓΕΛΑΝΕ ΚΑΙ ΤΑ ΤΣΙΜΕΝΤΑ ΜΕ ΤΙΣ ΒΑΘΥΣΤΟΧΑΣΤΕΣ ΑΝΑΛΥΣΕΙΣ ΤΟΥ ΠΟΥΑΡΩ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. μη το αδικεις το παιδί ειναι επηρεασμένο απο τη μυστηριωδη υπόθεση Στάιλς

      Διαγραφή
    2. Τον εναν νομιζω τον μαζεψε ο μπογιας.κουταβακι εγινε.οι αλλοι νομιζω πασχουν απο πολιτικο καλαζαρ και ψωριαση. Λιγα τα ψωμια τους στα κοινα

      Διαγραφή
    3. εσάς θα σας στείλει τα χαιρετίσματα ο λαός.
      ήγγικεν η ώρα

      Διαγραφή
    4. ...ΚΑΙ ΜΑΡΤΥΡΑΣ ΜΟΥ Ο ΚΑΦΕΤΖΗΣ ΠΟΥ ΜΟΥ ΦΕΡΝΕΙ ΤΟ 8ο ΤΣΙΠΟΥΡΟ ΜΟΛΙΣ ΤΩΡΑ

      Διαγραφή
    5. ΜΑΛΛΟΝ ΕΧΕΙΣ ΔΙΚΙΟ 1.50 μμ ΗΓΓΙΚΕΝ Η ΩΡΑ. ΕΙΔΑ ΤΟ ΣΥΝΤΡΟΦΟ ΠΟΛΥ ΣΦΙΓΜΕΝΟ ΚΑΙ ΕΜΑΘΑ ΟΤΙ ΤΩΡΑ ΚΟΝΤΑ ΘΑ ΚΑΤΣΕΙ ΣΤΟ ΣΚΑΜΝΙ,ΕΚΤΟΣ ΑΝ ""ΑΡΡΩΣΤΗΣΕΙ""ΒΑΡΙΑ ΞΑΦΝΙΚΑ

      Διαγραφή
    6. Πόσο πιο βαριά;

      Διαγραφή
  6. Υπάρχει συγκεκριμένο νομικό πλαίσιο που καθορίζει τις υποχρεώσεις τον πολιτών αλλά και των τοπικών αρχών έναντι των αδέσποτων ζώων. Έκτος από τους πολίτες οι οποίοι πολλές φορές με την ανευθυνότητα τους και την έλλειψη παιδείας τους δημιουργούν προβλήματα τόσο στο κοινωνικό σύνολο όσο και στα ίδια τα ζώα, υπάρχει και ένας ανεύθυνος και απαίδευτος δήμος ο οποίος συστηματικά εδώ και χρόνια αγνοεί τις υποχρεώσεις του οι οποίες απορρέουν από την νομοθεσία τόσο την Ελληνική όσο και την Ευρωπαϊκή. Είναι τυχερός ακριβώς επειδή το επίπεδο των πολιτών σε τέτοια θέματα είναι χαμηλό που δεν τον έχουν ταράξει στα πρόστιμα και τις καταγγελίες όπως έχει συμβεί με άλλους δήμους(ας δει κάποιος ενδεικτικά τι κυρώσεις είχαν στην Ικαρία). Ελπίζω έστω και μετά από χρόνια ελλείψεων και παραλήψεων να γίνει μια προσπάθεια έτσι ώστε να προστατευθεί το κοινωνικό σύνολο από τους ανεύθυνους "φιλόζωους" αλλά και τα ζώα από την ανεύθυνη πολιτεία και τους ανεύθυνους πολίτες. Προσωπικά είμαι πολύ επιφυλακτικός γιατί αυτές οι προσπάθειες για να επιτύχουν προϋποθέτουν ή περίσσια αγάπη γι' αυτά τα πλάσματα ή κίνητρα κονόμας για τους εμπλεκόμενους πράγμα που μάλλον απουσιάζει. Σαν υστερόγραφο είναι τουλάχιστον ατυχές να βλέπεις μια δημοτική αρχή η οποία απουσιάζει παντελώς και παρανομεί συστηματικά στα θέματα προστασίας ζώων να κουνάει το δάκτυλο και να δίνει οδηγίες συμμόρφωσης με τους νόμους σε τρίτους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. .....οι οποίοι τριτοι ειμαστε ξερόλες και πίνοντας το φρέντο μας λύνουμε όλα τα ζητήματα και νομοθετούμε κιολας. ΑΜ ΠΩΣ

      Διαγραφή
    2. Αν είχες ασχοληθεί επί της ουσίας με τα αδέσποτα θα ηξερες πόσο δύσκολο είναι να σταματήσουν να υπάρχουν αδέσποτα. Θα ηξερες πόσο τεράστιο είναι το κόστος για τις ιατρικές πράξεις που απαιτούνται σε διάφορες περιπτώσεις. Θα ηξερες πόσο δύσκολο είναι να εφαρμοστεί ο νόμος όταν οι ιδιοκτήτες σκυλων δυστυχώς δημιουργούν αδέσποτα και μετα οι δήμοι με τα λίγα χρήματα που διαθέτουν καλουνται να τα διαχειριστουν,οι έλεγχοι στους ιδιοκτήτες δεν γίνονται και πολλά άλλα που δεν λέγονται έτσι απλά. Για ποια κονομα μιλάς; Αυτό είναι αστείο! Μακάρι να βοηθήσουν όλοι με ευαισθησία σε αυτή την προσπάθεια δεν καταλαβαινω γιατι εκ προοιμιου να ειμαστε αρνητικοι σε ολα;σκεψου πόσο θα μειωθεί ο πληθυσμός αν γίνονται στειρώσεις στα αδέσποτα κιαν οι ιδιοκτήτες στειρώνουν τους σκύλους τους. Για σένα η λύση είναι να πληρώνει ο δήμος πρόστιμα και να τον ταράξουν στις καταγγελίες.Ευτυχώς για άλλους ή λύση είναι να ξεκινήσει το πρόγραμμα και να γίνει ένα βημα.

      Διαγραφή
    3. Το πρόγραμμα ξεκίνησε . Προχτες στο Νεοχώρι το συνεργειο μαζεψε ένα που εχει σακατεψει πολύ κόσμο και οπως μου είπε το παιδί εχει μαζεψει αρκετά απο το δημο.

      Διαγραφή

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ