Τετάρτη 17 Μαΐου 2017

Μετακόμισε στον Ορχομενό το γεφύρι της Άρτας



Δεν έχει τέλος αυτή η ιστορία του σύγχρονου “γεφυριού της Αρτας” που δυστυχώς μετακόμισε στον Ορχομενό.

Από τον Νοέμβρη του 2014 παλεύουμε για τη λύση του. Εννοείται ότι δεν θα τα παρατήσουμε.

Η σχετική σύμβαση μετά από πολύχρονο αγώνα της ιστοσελίδας μας www.asopichos.gr υπογράφτηκε από τον τότε Υπουργό Αθλητισμού Σταύρο Κοντονή στις 23 Δεκεμβρίου 2015, μετά από την επίσκεψη-αυτοψία του ΓΓΑ Ιούλιου Συναδινού και την προετοιμασία όλων των σχετικών διαδικασιών για την εξασφάλιση του ποσού των 406.392,00€ από το Υπουργείο Αθλητισμού μέσω των Δημοσίων Επενδύσεων.

Η δημοπράτηση του έργου έγινε στις 19 Απριλίου 2016, η ανάθεση στις 25 Απριλίου 2016, η σχετική σύμβαση μεταξύ Δήμου και αναδόχου υπογράφτηκε στις 13 Ιουλίου 2016.

Η άδεια επισκευών από την Πολεοδομία έφτασε… στον Δήμο Ορχομενού στις 22 Σεπτεμβρίου 2016.

Τον Δεκέμβριο 2016 το Δημοτικό Συμβούλιο παρατείνει κατά 73 ημέρες, δηλαδή μέχρι 22 Μαρτίου 2017 την παράδοση του έργου.

Μέχρι τον Φεβρουάριο 2017 η εταιρεία που επισκευάζει το κλειστό έχει στείλει στην ΓΓ ΑΘλητισμού παραστατικά αξίας 26.000€ για να πληρωθεί. Δηλαδή όλο το διάστημα (Οκτώβριος-έως παράταση 22 Μαρτίου) προχώρησε σε έργα 26.000€ έναντι συνολικής αξίας του έργου 170.000€!

Τα 170.000€ προκύπτουν από την έκπτωση του εργολάβου  ποσοστού 57,08%!!!

Εκφράζονται φόβοι από τους ειδικούς για την ποιότητα του έργου με τέτοια έκπτωση ενώ σοβαρό θέμα τίθεται για την επίστρωση του δαπέδου με πλαστικό την στιγμή που όλα τα στάδια πλέον γίνονται με παρκέ. Θα είναι έγκλημα για την υγεία των παιδιών μας να αγωνίζονται σε πλαστικό δάπεδο.

Μέχρι σήμερα 17 Μαΐου δεν υπάρχει καμιά ουσιαστικά πρόοδος του έργου!

Από τον Νοέμβριο του 2014, αγώνας, υπομονής και επιμονής με στόχο να ανάψουν τα φώτα και να αντηχήσουν φωνές στο κλειστό γήπεδο-ντροπή.

Τα συμπεράσματα δικά σας εμείς απλά θέτουμε ερωτήματα:

Το έργο ποιος πρέπει να το επιβλέπει;

Τα χρονοδιαγράμματα ποιος πρέπει να τα ελέγχει;

Ποιος πρέπει να διαμαρτύρεται και να παρεμβαίνει προς κάθε κατεύθυνση όταν δεν τηρούνται συμβατικές υποχρεώσεις;

Ποιος θα κάνει τα εγκαίνια όταν ολοκληρωθεί;

ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΑΚΟΥΕΙ ΚΑΝΕΙΣ;;;
asopichos.gr

29 σχόλια:

  1. γι αυτό ο Ντασιώτης είναι άπιαστος. δύο έφτιαξε σε ένα χρόνο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ο Ορχομενος να κανει αποσπαση, και να παει με τον δημο Αλιαρτου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΤΟ ΜΕΣΗΜΕΡΙ ΕΝΑΣ ΔΗΜΟΤΗΣ ΦΩΝΑΖΕ ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΓΙΑ ΚΑΠΟΙΑ ΧΟΝΤΡΗ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΤΟ ΜΕΣΗΜΕΡΙ ΕΝΑΣ ΔΗΜΟΤΗΣ ΕΒΓΑΙΝΕ ΑΠΟ ΤΗ ΔΗΜΟ ΑΛΙΑΡΤΟΥ ΚΑΙ ΦΩΝΑΖΕ ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΓΙΑ ΚΑΠΟΙΑ ΧΟΝΤΡΗ ΜΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΠΟΛΥ ΚΑΛΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΚΑΙ ΑΞΙΟΠΡΕΠΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΤΙ ΗΘΕΛΕΣ ΝΑ ΚΑΝΩ ΣΥΝΑΝΘΡΩΠΕ! ΠΡΟΣΕΥΧΟΜΑΙ ΣΤΟ ΘΕΟ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΟΝ ΔΗΜΟΤΗ ΠΑΝΤΑ ΚΑΛΑ ΚΑΙ ΝΑ ΤΙΜΩΡΗΣΕΙ ΤΗ ΚΑΚΗ ΧΟΝΤΡΗ! ΓΙΑΤΙ ΑΛΛΟ ΠΡΑΓΜΑ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΠΛΗΡΩΝΕΙΣ ΚΑΙ ΑΛΛΟ ΝΑ ΠΛΗΡΩΝΕΣΑΙ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κι αν η χοντρη ηταν η γυναίκα του;

      Διαγραφή
    2. Κι αν αυτός δεν ήθελε να πληρώσει και γι αυτό εβριζε τη χοντρη;;

      Διαγραφή
    3. Κι αν τη χοντρη την εβριζε και μέσα και οχι μονο στο τηλεφωνο;

      Διαγραφή
    4. Κι αν αυτός χρωσταει δε πληρωνει και βριζει τη χοντρη ενω εσυ πληρωνεις;

      Διαγραφή
    5. Κι αν εβλεπες τη χοντρη να μιλαει στο τηλέφωνο και να λεει οτι καποιος που φαινεται αξιοπρεπης και σοβαρός δε γουσταρει να πληρώνει και τη βριζει;

      Διαγραφή
  6. Τοτε φίλε θα προσευχοσουνα στο θεο να εχει καλα τη χοντρη και να τιμωρησει καποιους πκυ φαίνονται σοβαροι και αξιοπρεπεις και σιγουρα δε θα ξαναεβγαζες συμπεράσματα τοσο εύκολα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΓΕΙΑ ΣΟΥ ΠΑΛΙ ΣΥΝΑΝΘΡΩΠΕ. ΓΙΑ ΤΗ ΠΡΩΤΗ ΕΡΩΤΗΣΗ ΣΟΥ Ο ΑΝΤΡΑΣ ΤΗΣ ΧΟΝΤΡΗΣ - ΕΚΦΡΑΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΗ ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΣΕ ΚΑΜΙΑ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΔΕΝ ΥΙΟΘΕΤΩ - ΔΕΝ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΑΝΑΜΕΣΑ ΜΑΣ. ΑΠΛΑ ΣΟΥ ΕΙΠΑ ΟΤΙ ΕΔΩΣΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΜΕΓΑΛΗ ΔΙΑΣΤΑΣΗ ΣΤΟ ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ ΓΙΑΤΙ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΒΛΕΠΩ ΤΕΤΟΙΑ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΚΑΙ ΟΤΙ ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΙΚΑ ΒΡΙΣΚΟΜΑΙ ΣΦΟΔΡΑ ΣΤΟ ΠΛΕΥΡΟ ΕΚΕΙΝΩΝ ΤΩΝ ΔΗΜΟΤΩΝ ΠΟΥ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΝΑΝ Η ΤΟΝ ΑΛΛΟ ΤΡΟΠΟ ΤΑΛΑΙΠΩΡΟΥΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗ ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΕΝΩ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝΕ ΤΟΥΣ ΦΟΡΟΥΣ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΕΙΣΦΟΡΕΣ ΤΟΥΣ. ΑΝ Ο ΔΗΜΟΤΗΣ ΔΕΝ ΕΚΠΛΗΡΩΝΕΙ ΤΑ ΚΑΘΗΚΟΝΤΑ ΤΟΥ ΤΟΤΕ ΘΑ ΣΥΜΦΩΝΗΣΩ ΜΑΖΙ ΣΟΥ. ΑΠΛΑ ΕΠΑΝΑΛΑΜΒΑΝΩ ΤΡΕΛΑΘΗΚΑ ΜΕ ΤΗ ΦΑΣΗ ΠΟΥ ΕΚΤΥΛΙΧΘΗΚΕ ΜΠΡΟΣΤΑ ΜΟΥ. ΖΗΤΑΩ ΣΥΓΓΝΩΜΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΣΤΑΤΩΣΗ ΚΑΛΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν ηθελα να σε προσβαλω. Ερωτήματα εθεσα ως πιθανα σενάρια που μπορει να υπάρχουν. Σιγουρα υπαρχουν κι άλλα η πραγματι ο άνθρωπος αυτός να ταλαιπωρηθηκε άδικα. Όμως ειναι και κανόνας πια να μας φταινε παντα οι αλλοι και ποτέ εμείς. Εμείς εχουμε παντα δίκιο. Στο κατάστημα που δουλευω δε με κουραζει η ορθοστασια αλλά οι απαιτήσεις των πελατων που πολλες φορές προσβλητικα ζητανε τα πάντα όπως αυτοί τα θέλουν. Γιαυτο εχω δυσπιστία σε αυτούς που φωναζουν και προσβαλουν δημόσια. Με τη δικη μου Στατιστική οι περισσότεροι απο αυτούς εχουν άδικο και προσπαθουν με τις φωνές να το καλυψουν.

      Διαγραφή
    2. ΣΥΝΑΘΡΩΠΕ ΕΣΥ ΠΟΥ ΝΟΙΑΖΕΣΑΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΛΛΟ ΣΥΝΑΝΘΡΩΠΟ ΔΕΝ ΜΑΣ ΛΕΣ ΕΑΝ ΕΧΕΙΣ ΠΛΗΡΩΣΕΙ ΤΙΣ ΟΦΕΙΛΕΣ ΣΤΑ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΑ ΤΑΜΕΙΑ ΣΟΥ ΓΙΑΤΙ ΣΕ ΒΛΕΠΩ ΣΤΟ ΠΙΝΑΚΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΩΝ ΤΩΝ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΩΝ ΓΙΑ ΟΦΕΙΛΕΣ ΣΤΑ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΑ ΤΑΜΕΙΑ ΕΤΑΑ.
      ΓΙΑ ΠΗΓΑΙΝΕ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ ΚΑΜΙΑ ΡΥΘΜΙΣΗ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΤΑ ΜΗΛΑΣ ΚΑΛΟ ΜΟΥ ΑΝΘΡΩΠΑΚΙ.
      ΓΙΑΤΙ ΑΜΑ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΕΙΣ ΕΣΥ ΘΑ ΤΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ ΣΕ ΚΑΠΟΙΟ ΑΛΛΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ .

      Διαγραφή
  8. Άσχετο αλλά εμένα έτσι πως είναι το Κλειστό Γυμναστήριο του Ορχομενού μου αρέσει για να γυριστεί εκεί η επόμενη ταινία τρόμου "Η ΑΡΠΑΓΗ ΤΗΣ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗΣ".
    Επίσης μπορεί να μας το ζητήσει ο Κος Σειρινάκης για να γυρίσει την επόμενη ταινία πορνό :"Ο ΑΓΩΝΑΣ ΤΩΡΑ ΔΙΚΑΙΟΝΕΤΑΙ".
    Ωραίο είναι και έτσι ίσως το αξιοποιησουμε αργότερα σαν στούντιο για ταινίες μικρ0ύ μήκους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. ΑΥΤΌ ΤΟ ΚΤΗΡΙΟ ΚΑΙ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΠΙΟ ΠΟΛΥ ΜΟΙΑΖΕΙ ΜΕ ΑΠΟΘΗΚΗ ΓΙΑ ΤΡΙΦΥΛΙ ΠΑΡΑ ΜΕ ΓΥΜΝΑΣΤΗΡΙΟ.ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΑΜΙΑ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΟΥ ΑΛΙΑΡΤΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΜΑΥΡΟΜΑΤΙΟΥ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Ήμουνα μπροστά στο περιστατικό, ήταν ένας κύριος αδύνατος γύρω στα σαραναπέντε κάποια στιγμή ο γραμματέας έτρεξε πίσω του να τον ηρεμήσει αυτός ήταν εκτός εαυτού και φώναζε δυνατά στο κινητό του για κάποια χοντρή και τέτοιες βλακείες και ο γραμματέας φώναζε τι λέει ρε ο άνθρωπος, ποιος είναι αυτός και τον ακολούθησε μετά αυτός ηρέμησε αλλά φαινότανε πολύ αναστωμένος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ρε ψυχακια ποιος σου είπε ότι μας ενδιαφέρει τι έκανε ο άλλος τρελός με τη χοντρή και αδύνατη.
      Άμα χρωστάς πρέπει να πληρώνεις δεν το έχεις καταλάβει ακόμη και σου φταίει ο υπάλληλος.
      ΑΝΤΕ ΓΕΜΙΣΕ Ο ΤΟΠΟΣ ΡΟΥΦΙΑΝΟΥΣ ΚΑΙ ΨΥΧΑΣΘΕΝΕΙΣ

      Διαγραφή
    2. Πες τα λες και μας νοιαζει τι εκαναν η χοντρη και ο λεπτος

      Διαγραφή
    3. ΠΡΟΣ ΨΥΧΑΣΘΕΝΗ 7.52 μμ ΕΣΥ ΠΟΥ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΣ ΝΑ ΠΕΡΙΓΡΑΨΕΙΣ ΤΟ ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΟ ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ ΟΤΙ ΕΑΝ ΑΥΤΟΣ Ο ΚΥΡΙΟΣ Ή Ο ΚΑΘΕ ΚΥΡΙΟΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΕΙ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΣΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΜΕΤΑ ΝΑ ΤΟΥ ΠΛΗΡΩΣΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ ΤΟ ΡΕΥΜΑ (μεσω φορων) ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΕΙ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΟΥ ΚΥΡΙΟΥ ΑΥΤΟΥ ΤΟ ΝΕΡΟ.
      ΑΝΤΕ ΚΑΙ ΜΑΣ ΤΑ ΕΚΑΝΕΣ ΤΣΟΥΡΕΚΙΑ ΗΛΙΘΙΕ

      Διαγραφή
    4. πες τα ρε μεγαλε.παντως αυτος δεν ειχε,θεμα με,το νερο του,απο,αλλο γραφειο, εβγαινε.

      Διαγραφή
  11. Να έχουμε εμπιστοσύνη στην πρόνοια του Θεού, να μην απογοητευόμεθα και πράγματι έστω και με την παρέλευσιν δύο δεκαετηρίδων και περισσότερο ήρθαν αυτές οι καλές μέρες.

    Σήμερα εγκαινιάσαμε τις αθλητικές εγκαταστάσεις στο γυμνάσιο και στο λύκειο μας, το Σεπτέμβριο θα ανοίξει το νηπιαγωγείο μας και επομένως εκείνα που είπαμε το ' 92 πραγματοποιούνται το ένα μετά το άλλο.

    Δοξάζουμε τον Θεό και ελπίζουμε να έλθουν καλύτερες μέρες. Ο ρωμαίικος πληθυσμός του νησιού μας να αυξηθεί και να επιστρέψουμε αν όχι στις πολύ παλιές καλές μέρες, να έχουμε βελτίωση της κατάστασης σε σχέση με το σήμερα».

    Αυτά δήλωσε σήμερα ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος στο ΑΠΕ-ΜΠΕ μετά τα εγκαίνια των αθλητικών εγκαταστάσεων στο λύκειο των Αγριδίων της Ίμβρου. Έργο το οποίο χρηματοδότησε μεγάλη εταιρία τηλεπικοινωνιών της Τουρκίας.
    ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ: ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΡΓΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΟΡΧΟΜΕΝΟ.ΑΡΚΕΙ ΝΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΜΕΓΑΛΗ ΠΙΣΤΗ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Καλα μιλάμε σε αυτη την ανάρτηση τα σχόλια είναι αλλ"αντ"άλλων .καμια σχεση. Παιδιά συντονιστειται λίγο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Η κυρία θα έχει φυσικά πολιτικό προιστάμενο. Αλήθεια γιατί δεν επενέβει εκείνος
    ώστε να δώσει λύση;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Είναι απασχολημένος... Γράφει ανώνυμα σχόλια σε τοπικά sites

      Διαγραφή
  14. ολη η συζήτηση ξεκινησε από μια υποψία ότι κάποιος φωναζε για κάποια χοντρη κτλ. εξελιχθηκε σε ένα διάλογο που δεν βγήκε τίποτα,κανενας δεν επιβεβαίωσε το επεισόδιο που ίσως δεν υπήρξε και στο τελος καταλήξαμε στην ανυπαρξία του πολιτικου προισταμενου που δεν ασχολήθηκε με ένα επεισόδιο που δεν ξέρει κανένας αν έγινε ή πως έγινε,που ίσως δεν έγινε ποτε ή κιαν έγινε μπορεί να ήταν ασήμαντο.
    Συμπερασμα: κάποιοι εχουν αποκτήσει εμμονές επικύνδινες . δε τους κάνει καλό

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. το περιστατικό είναι αλήθεια ο δημότης φώναζε και βγήκε και τον ηρέμησε κάποιος που δουλεύει στο δήμο με πρόγραμμα stage και του έλεγε να μη φωνάζει χοντρή και τέτοιες βλακείες σε δημόσιο χώρο και να μιλάει καλύτερα και ο δημότης δεν είχε καμία σχέση με το νερό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ