Δευτέρα 12 Ιουνίου 2017

Δέκα τραυματίες από τον σεισμό των 6,1 Ρίχτερ στη Λέσβο-ΒΙΝΤΕΟ


Δέκα  τραυματίες και τεράστιες ζημιές σε σπίτια είναι ο απολογισμός του μεγάλου σεισμού μεγέθους 6,1 Ρίχτερ που σημειώθηκε το μεσημέρι της Δευτέρας, σε θαλάσσια περιοχή μεταξύ Λέσβου και Χίου.

Πολύ μεγάλες καταστροφές έχουν σημειωθεί από τον σεισμό των 6,1 Ρίχτερ στο χωριό Βρίσα της Λέσβου. Αυτή την ώρα δυνάμεις της Πυροσβεστικής σπεύδουν στο χωριό Βρίσα όπου μία γυναίκα έχει εγκλωβιστεί μέσα σε σπίτι που κατέρρευσε.
Στο χωριό Βρίσα Λέσβου - Βίντεο σοκ δείχνει το μισό χωριό σχεδόν γκρεμισμένο - Βάρκες βγήκαν στη στεριά στο Πλωμάρι όπου έχουν σημειωθεί εκτεταμένες ζημιέςΗ σεισμική δόνησε σημειώθηκε στις 15:28 στο θαλάσσιο χώρο ανάμεσα στη Λέσβο και τη Χίο και το εστιακό του βάθος εντοπίζεται, σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο στα 10 χλμ. Με βάση τα μέχρι τώρα στοιχεία,ο σεισμός έχει προκαλέσει ζημιές στη νότια Λέσβο.

Ο αντιδήμαρχος Πλωμαρίου, Μανώλης Αρμενάκας, ανέφερε στο ΑΠΕ ότι κατέρρευσαν παλιά σπίτια στον οικισμό του Πλωμαρίου, καθώς και ο τρούλος του ναού του Αγίου Παντελεήμονα. Ζημιές έχουν αναφερθεί και στον οικισμό της Πλαγιάς.

Επίσης, έχουν κλείσει λόγω κατολισθήσεων ο κεντρικός δρόμος Μυτιλήνης - Πλωμαρίου στο ύψος του Αγίου Ισιδώρου και ο δρόμος προς την Μελίντα.

Ακολούθησε σεισμική δόνηση 4,4 Ρίχτερ στις 15:34 στην ίδια περιοχή.

Σύμφωνα με τουρκικά μέσα ενημέρωσης ο σεισμός έγινε αισθητός ακόμη και στην Κωνσταντινούπολη και τα Δαρδανέλια, ενώ σύμφωνα με το ΑΠΕ έγινε αισθητός και σε ορισμένες περιοχές της Αττικής.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ