Παρασκευή 9 Ιουνίου 2017

Ξεκίνησε η αναδιάρθρωση της Αστυνομίας στη Στερεά - Πότε θα γίνει στη Βοιωτία


Τι προβλέπει η αναδιάρθρωση για την Διεύθυνση Αστυνομίας Βοιωτίας  
Ξεκίνησε η  η εφαρμογή της αναδιάταξης – αναδιοργάνωσης σε Φθιώτιδα και Ευρυτανία,ενώ τις επόμενες ημέρες το νέο σχέδιο της αναδιάρθρωσης θα αρχίσει να εφαρμόζεται σε Βοιωτία,Εύβοια και Φωκίδα.

«Ξεκίνησε η εφαρμογή της αναδιάταξης – αναδιοργάνωσης, σύστασης και λειτουργίας περιφερειακών Υπηρεσιών της Ελληνικής Αστυνομίας, στις Διευθύνσεις Αστυνομίας Φθιώτιδας και Ευρυτανίας, της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Στερεάς Ελλάδας.

Πιο συγκεκριμένα, με τα νέα τους οργανογράμματα λειτουργούν από χθες (08-06-2017), η Διεύθυνση Αστυνομίας Φθιώτιδας και από την 05-06-2017, η Διεύθυνση Αστυνομίας Ευρυτανίας, στο πλαίσιο της ευρύτερης μεταρρυθμιστικής προσπάθειας που επιχειρείται, με στόχο την αναβάθμιση της δομής και λειτουργίας της Ελληνικής Αστυνομίας.

Βασικός σκοπός αποτελεί η καλύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών, μέσω επαρκώς στελεχωμένων και άρτια εξοπλισμένων αστυνομικών Υπηρεσιών.

Ειδικότερα, οι μεταβολές που επέρχονται στις υφιστάμενες Υπηρεσίες των ανωτέρω Διευθύνσεων Αστυνομίας, είναι οι ακόλουθες:

Διεύθυνση Αστυνομίας Φθιώτιδας

    Ιδρύθηκε Τμήμα Άμεσης Δράσης Λαμίας, το οποίο στεγάζεται στον 4ο όροφο του κτηρίου της Διεύθυνσης Αστυνομίας Φθιώτιδας, επί της Λεωφόρου Αθηνών – 188, στη Λαμία.
    Το Αστυνομικό Τμήμα Αταλάντης, μετονομάστηκε σε Αστυνομικό Τμήμα Λοκρών.
    Το Αστυνομικό Τμήμα Αμφίκλειας, μετονομάστηκε σε Αστυνομικό Τμήμα Αμφίκλειας – Ελάτειας.
    Το Α’ Τμήμα Τροχαίας Αυτοκινητοδρόμων Φθιώτιδας, μετονομάστηκε σε Α’ Τμήμα Τροχαίας Αυτοκινητοδρόμων ΠΑΘΕ Φθιώτιδας.
    Το Β’ Τμήμα Τροχαίας Αυτοκινητοδρόμων Φθιώτιδας, μετονομάστηκε σε Β’ Τμήμα Τροχαίας Αυτοκινητοδρόμων ΠΑΘΕ Φθιώτιδας.
    Το Αστυνομικό Τμήμα Υπάτης καταργήθηκε και η περιοχή δικαιοδοσίας του εντάχθηκε στο Αστυνομικό Τμήμα Λαμίας. Επιπλέον στην Υπάτη, για την εξυπηρέτηση των πολιτών, λειτουργεί από τον περασμένο Μάρτιο, ο Θεσμός του Τοπικού Αστυνόμου.
    Το Αστυνομικό Τμήμα Μακρακώμης καταργήθηκε και ιδρύθηκε Αστυνομικός Σταθμός Μακρακώμης, ο οποίος υπάγεται διοικητικά στο Αστυνομικό Τμήμα Σπερχειάδας. Επίσης στο Αστυνομικό Τμήμα Σπερχειάδας υπάγεται διοικητικά και ο Τοπικός Αστυνόμος Γαρδικίου Φθιώτιδας, ο οποίος λειτουργεί ομοίως από τον περασμένο Μάρτιο.
    Το Αστυνομικό Τμήμα Μώλου καταργήθηκε και η περιοχή δικαιοδοσίας του εντάχθηκε στο Αστυνομικό Τμήμα Καμένων Βούρλων.
    Ο Σταθμός Τουριστικής Αστυνομίας Καμένων Βούρλων καταργήθηκε και θα λειτουργεί Γραφείο Τουρισμού στο Αστυνομικό Τμήμα Καμένων Βούρλων.    

Οι λοιπές υφιστάμενες Υπηρεσίες της Διεύθυνσης Αστυνομίας Φθιώτιδας, παραμένουν ως έχουν.

Διεύθυνση Αστυνομίας Ευρυτανίας

    Το Αστυνομικό Τμήμα Φουρνά καταργήθηκε και ιδρύθηκε Αστυνομικός Σταθμός Φουρνά, ο οποίος υπάγεται διοικητικά στο Αστυνομικό Τμήμα Καρπενησίου.
    Το Αστυνομικό Τμήμα Κερασοχωρίου, μετονομάστηκε σε Αστυνομικό Τμήμα Αγράφων.

Οι λοιπές υφιστάμενες Υπηρεσίες της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ευρυτανίας, παραμένουν ως έχουν.

Τις επόμενες ημέρες αναμένεται και η λειτουργία των Διευθύνσεων Αστυνομίας Βοιωτίας, Ευβοίας και Φωκίδας, με τα νέα τους οργανογράμματα».

Τι προβλέπει η αναδιάρθρωση για την Διεύθυνση Αστυνομίας Βοιωτίας

Δείτε όλα όσα προβλέπει το Προεδρικό Διάταγμα που δημοσιεύτηκε στο Φύλλο της Εφημερίδας της Κυβερνήσεως για την αναδιάρθρωση της ΕΛ.ΑΣ. σε ότι αφορά στη Βοιωτία

Διεύθυνση Αστυνομίας Βοιωτίας

    Στη Διεύθυνση Αστυνομίας Βοιωτίας λειτουργούν το Επιτελείο και οι ακόλουθες Υπηρεσίες, οι οποίες υπάγονται διοικητικά σε αυτή:

α. Αστυνομικό Τμήμα Λιβαδειάς,

β. Τμήμα Ασφάλειας Λιβαδειάς,

γ. Τμήμα Τροχαίας Λιβαδειάς,

δ. Αστυνομικό Τμήμα Αλιάρτου,

ε. Αστυνομικό Τμήμα Ορχομενού,

στ. Αστυνομικό Τμήμα Τανάγρας,

ζ. Αστυνομικό Τμήμα Διστόμου- Αράχοβας- Αντίκυρας,

Λειτουργεί επίσης ο Αστυνομικός Σταθμός Αράχοβας, ο οποίος εδρεύει στη δημοτική ενότητα Αραχόβης του δήμου Διστόμου – Αράχοβας – Αντίκυρας και υπάγεται διοικητικά στο Αστυνομικό Τμήμα Διστόμου – Αράχοβας – Αντίκυρας.

η. Αστυνομικό Τμήμα Θηβών,

θ. Τμήμα Ασφάλειας Θηβών και

ι. Τμήμα Τροχαίας Αυτοκινητοδρόμων Π.Α.Θ.Ε. Βοιωτίας.

Έδρα των Υπηρεσιών ορίζεται, αντίστοιχα, ο ομώνυμος δήμος πλην της Τροχαίας Αυτοκινητοδρόμων Π.Α.Θ.Ε. Βοιωτίας της οποίας ως έδρα ορίζεται ο πλάγιος Σταθμός Διοδίων Θηβών του Α/Κ Θηβών Βοιωτίας.

17 σχόλια:

  1. ΣΤΟΝ ΑΛΙΑΡΤΟ ΤΕΛΕΙΩΣΕ.ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΤΟ ΤΜΗΜΑ ΑΠΟ ΣΗΜΕΡΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Με το νόμο της αναδιάρθρωσης της Ελληνικής Αστυνομίας απέκτησε επιτέλους Αστυνομικό Τμήμα ο Δήμος Αλιάρτου - Θεσπιέων.
    Με άλλους τρόπους, όσες προσπάθειες κι αν έγιναν ήταν αδύνατον να αποκτήσει Τμήμα. Είχαμε υποστελεχωμένο Αστυνομικό Σταθμό - πολλές φορές κλειστό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΔΕΝ ΕΓΙΝΕ ΜΟΝΟ ΤΟΥ.

      Διαγραφή
    2. ΟΧΙ ΜΕ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΔΗΜΟΥ ΠΑΝΤΩΣ

      Διαγραφή
    3. Ακριβώς! !!! Ενεργηθηκε μονο του

      Διαγραφή
    4. 3.31 μμ .έχεις δίκιο. Το τμημα στον Αλιαρτο έγινε με θαύμα.. . Και ακου πως: εκεί που ο θεός καθοταν και δεν εχε τι να κάνει σκέφτηκε να ξεσκουριασει λίγο. Βλέπεις ειχε εκατομμύρια χρονια να κάνει κατι τέτοιο. Είπε λοιπόν: ""γεννηθητω α/τ στον Αλιαρτο " και αυτό έγινε αμέσως. Με τα παντα εννοείται. ΦΕΚ ιδρυσης,κτιριο,πραγματατα πάντα.. .Θεός είναι αυτός. Φυσικά δεν έπαιξαν κανενα ρολο ούτε οι επισκέψεις του δημαρχου με τους φορείς στο Υπουργείο, στο αρχηγείο και αλλού ούτε τα υπομνηματα που έστελνε, ούτε Άλλες ενέργειες. Μιλάμε για σκέτο θαύμα . Ας προσευχηθουμε όλοι να κανει και το επομενο ο καλος θεουλης. Να βρεξει μυαλα και οι άνθρωποι να μην ανοίξουν τις ομπρελες . Βοήθεια σου

      Διαγραφή
  3. H Αλίαρτος απέκτησε επιτέλους αστυνομικό τμήμα , και τα άλλα χωριά επιτέλους θα αποκτήσουν security ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ο ΔΗΜΟΣ ΑΠΕΚΤΗΣΕ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΤΜΗΜΑ

      Διαγραφή
    2. ΑΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΑ Ο ΝΟΜΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΡΔΙΑΡΘΡΩΣΗ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ.

      Διαγραφή
    3. ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΕΓΙΝΕ,ΕΓΙΝΕ ΑΠΟ ΤΟ ΝΟΜΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΔΙΑΡΘΡΩΣΗ,ΑΝ ΔΕ ΓΙΝΟΤΑΝ ΔΕ ΘΑ ΕΦΤΑΙΓΕ Ο ΝΟΜΟΣ ΑΛΛΑ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ.

      ΚΑΡΦΩΝΕΣΑΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙ

      Διαγραφή
    4. Καρφωνομαι ?? Μαλλον κατι αλλο θελει να πει ο ποιητης...ξεχασα ναι ειναι δημος..αλλα ρε ποιητη μια ερωτηση...θα υπαρχει ταυτοχρονα αστυνομικος και σε Αλιαρτο...και σε Θεσπιες ...και σε Μαυροματι ???εχετε ιδεα ποσες ληστειες γινοντε ?? Εχετε ιδεα το τι εχουν κλεψει ?? Αντε ρε ποιητες για να ακουσω το ποιηματακι σας...

      Διαγραφή
    5. Εσύ θες γιατρό. Πήγαινε σε αλλη ανάρτηση , εδω γράφουμε για αστυνομικούς

      Διαγραφή
    6. Γιατρο μπορει να θελω..αλλα τουλαχιστον εγω θα παω....δυστηχως για εσενα πηγες και σε εδιωξε...γραφετε για αστυνομικους ??? Ελα ρε ??? Παρτε τους και ποδηλατα να πηγαινουν στα γυρω χωρια... ειναι και στην μοδα αλλωστε..

      Διαγραφή
  4. ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΡΩΤΗΣΩ ΜΗΠΩΣ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΠΟΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΑΣΤΙΑΚΟ ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΟ ΑΠΟ ΕΠΙΣΗΜΑ ΧΕΙΛΗ? ΤΟ ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΣΤΕΙ ΚΑΝΟΝΙΚΑ Η ΔΙΑΚΟΠΗΚΕ ΟΡΙΣΤΙΚΑ? ΕΙΧΑΜΕ ΔΙΑΒΑΣΕΙ ΟΤΙ ΓΙΝΟΝΤΟΥΣΑΝ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΕΣ ΝΑ ΠΥΚΝΩΣΟΥΝ ΤΑ ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΔΙΑΚΟΠΗΚΕ ΤΟ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΠΟΥ ΥΠΗΡΧΕ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γιατί δε διαβάζεις​ το αντίστοιχο άρθρο; Νομίζω ότι υπάρχει απάντηση.
      Το δρομολόγιο ΔΕ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ.
      Αν θέλεις "επίσημα χείλη" να στο πουν ρώτα την ΤΡΑΙΝΟΣΕ.

      Διαγραφή
    2. εδώ θέλω να διαφωνήσω μαζί σου, όταν ένα δρομολόγιο καθιερώνεται ή κάτι καλό γίνεται λέμε δια ενεργειών του τάδε , και πολύ σωστά κατά τη γνώμη μου το λέμε , τώρα όμως που κάτι δε πήγε καλά , και αναφέρομαι στη διακοπή - προσωρινή ή οριστική δε είμαι σε θέση να γνωρίζω - γράφεις πήγαινε να ρωτήσεις στην Τραινοσε.

      Διαγραφή
    3. Ε, τι άλλο θέλεις να σου πω;
      Αφού η τραινοσε είναι υπεύθυνη για τα δρομολόγια.
      Το δρομολόγιο έχει διακοπεί​ γιατί η τραινοσε δεν υπολογίζει (όπως ποτέ δεν υπολόγισε) τους πολίτες της Βοιωτίας και ειδικά του Αλιάρτου.
      Άλλωστε πως θα ζήσουν άλλα ΜΜΜ, αν υπάρχει καλή σιδηροδρομικη συγκοινωνία;
      Ρίξε την ευθύνη για τη διακοπή σε όποιον νομίζεις...

      Διαγραφή

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ