Τρίτη 20 Ιουνίου 2017

Μήνυμα Δημάρχου Λεβαδέων για την παγκόσμια ημέρα Προσφύγων

Η Παγκόσμια Ημέρα των Προσφύγων τιμάται κάθε χρόνο στις 20 Ιουνίου και αποτελεί ημέρα μνήμης για τα θύματα των πολέμων.
Ας αναλογιστούμε ότι τα ανθρώπινα δικαιώματα έχουν κατακτηθεί με αγώνες και ότι οι αιτίες των πολέμων δεν δημιουργούνται από τους λαούς που επωμίζονται τις καταστροφικές συνέπειές τους. Η καλλιέργεια και ο σεβασμός των αξιών του ανθρωπισμού και της αλληλεγγύης, εξασφαλίζουν την ειρηνική συνύπαρξή μας.
Ο Ελληνικός λαός έχει πληρώσει το τίμημα των πολέμων και της προσφυγιάς.
Ο Δήμος Λεβαδέων μέσω της Κοινωφελούς του Επιχείρησης (ΚΕΔΗΛ) υλοποιεί το πρόγραμμα «Διαμονή Αιτούντων Άσυλο και Υποψηφίων Μετεγκατάστασης» σε ενοικιαζόμενα διαμερίσματα στη Λιβαδειά, προσφέροντας σε 70 οικογένειες προσφύγων, ανθρώπινες συνθήκες διαβίωσης.
Η προσπάθειά μας συντέλεσε στην αλλαγή του τρόπου φιλοξενίας των προσφύγων στη χώρα μας, επανέφερε τα χαμόγελα στα ταλαιπωρημένα πρόσωπά τους και την ελπίδα για μια καλύτερη ζωή.
Η σημερινή ημέρα ας αποτελέσει αφορμή να γνωρίσουμε τους ανθρώπους που βρίσκονται στη διπλανή μας πόρτα, να μάθουμε τις ιστορίες τους και να μοιραστούμε τις αγωνίες και τα όνειρα τους.
Το πρόγραμμα «Διαμονή Αιτούντων Άσυλο και Υποψηφίων Μετεγκατάστασης» σε ενοικιαζόμενα διαμερίσματα στη Λιβαδειά υλοποιείται με την υποστήριξη της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες, που χρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

3 σχόλια:

  1. Σιγά μην σας έπιασε η συμπόνια για τους λαθρομετανάστες. Θέλετε να τους ενοικιάσετε τα διαμερίσματα σας και να τα οικονομησετε από την ύπατη αρμοστεία του ΟΗΕ.
    Αγορασατε διαμέρισματα για τους φοιτητές. Το πανεπιστήμιο Λιβαδειάς έκλεισε και σας έμειναν όλα ξενοικιαστα. Το ίδιο ισχύει και για την τοπική αγορά, τα ΚΤΕΛ, ταξί κτλ. Ψάχνουν τους Έλληνες με το μακαρόνι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Φίλε 9:00τα λες πολυ καλα... Πριν δυο βδομάδες μεσα σε λεωφορείο του ΚΤΕΛ από αθηνα για θηβα φοβηθικα.. Να ειμασταν 5ελληνες...ολοι οι άλλοι 35ξενοι...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Κάποιοι "επαγγελματίες" τα οικονομανε από τους λαθρομετανάστες και τους λουζομαστε οι υπόλοιποι. Όλα τα άλλα που λέει η κυρά Τασία για τους δήθεν πρόσφυγες είναι απλά μ@λ@κιες και τα πιστεύουν οι ηλίθιοι και οι μ@λ@κες. Αυτοί που τους θέλουν κοιτάνε πως θα τους εκμεταλλευτούν και δεν τους ενδιαφέρει αν καταστρέφουν την πόλη. Ντροπή τους. Ξυπνήστε οι υπόλοιποι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ