Τρίτη 13 Ιουνίου 2017

Παρέμβαση του Συλλόγου Εργαζομένων ΟΤΑ επ.Λιβαδειάς για τους συμβασιούχους στον Δήμο Διστόμου-Αράχοβας-Αντίκυρας

Παρέμβαση πραγματοποίησε στη χθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Διστόμου-Αράχοβας-Αντίκυρας ο
Σύλλογος Εργαζομένων ΟΤΑ επαρχίας Λιβαδειάς , μέσω του προέδρου του Μπούρα Νικολάου , η οποία ήταν επικεντρωμένη κυρίως στο μεγάλο ζήτημα που έχει προκύψει με τους συμβασιούχους και ειδικότερα αυτούς στον τομέα της καθαριότητας . Ο πρόεδρος του Συλλόγου εργαζομένων στην τοποθέτησή του επεσήμανε το μεγάλο έργο που επιτελούν οι συμβασιούχοι , τόνισε ότι αυταπόδεικτα καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες , τόνισε ότι πρέπει να σταματήσει ο εμπαιγμός και η κοροϊδία που δέχονται οι εργαζόμενοι από όλες τις κυβερνήσεις τα τελευταία χρόνια και κατήγγειλε  την υποκριτική στάση της πλειοψηφίας της ΚΕΔΕ. Τελειώνοντας ο Πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων ΟΤΑ επαρχίας Λιβαδειάς ξεκαθάρισε ότι η πρωτοβουλία αυτής της παρέμβασης δεν κινείται στην λογική της ανάθεσης και δεν αντικαθιστά τους αγώνες και τις κινηματικές διεκδικήσεις  που υπάρχουν και θα ενταθούν το επόμενο διάστημα .Στη συνέχεια κατέθεσε σχέδιο ψηφίσματος το οποίο υπερψηφίστηκε ομόφωνα ( μάλιστα τόσο ο Δήμαρχος ,όσο και οι εκπρόσωποι των παρατάξεων που πήραν το λόγο υπερθεμάτισαν της αναγκαιότητας και επιπλέον υπαλλήλων στις ανταποδοτικές υπηρεσίες του Δήμου ) από το δημοτικό συμβούλιο Διστόμου-Αράχοβας-Αντίκυρας και το οποίο σας παραθέτουμε :
«Στον Δήμο Διστόμου-Αράχοβας-Αντίκυρας εργάζονται στον τομέα της Καθαριότητας 11 εργαζόμενοι με συμβάσεις Ιδιωτικού Δικαίου Ορισμένου Χρόνου που οι συμβάσεις τους παρατάθηκαν διαδοχικά .Οι εν λόγω εργαζόμενοι δεν ήρθαν στον Δήμο μέσα από αδιαφανείς διαδικασίες, αλλά μέσα από τον δρόμο της μακροχρόνιας ανεργίας τους και διαδικασίες του ΑΣΕΠ. Εργάζονται στον ευαίσθητο τομέα της καθαριότητας και πολλές φορές κάτω από αντίξοες συνθήκες προσπαθούν να κρατήσουν την πόλη καθαρή. Καλύπτουν αποδεδειγμένα πάγιες και διαρκείς ανάγκες του Δήμου και εξυπηρετούν τις αυξημένες ανάγκες της κοινωνίας. Το Δημοτικό Συμβούλιο Διστόμου-Αράχοβας-Αντίκυρας   ζητά από την κυβέρνηση να προχωρήσει άμεσα σε νομοθετική ρύθμιση για την μετατροπή όλων των συμβάσεων ορισμένου χρόνου σε αορίστου χρόνου για όλους τους εργαζόμενους, σε όλες τις υπηρεσίες του Δήμου, που εξυπηρετούν τις ανάγκες της κοινωνίας και καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες. Ο  Δήμος Λεβαδέων υπερασπίζεται την μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους τους εργαζόμενους, ώστε να λήξουν παρόμοια φαινόμενα εργασιακής ομηρίας και αβεβαιότητας» .
Ο Σύλλογος εργαζομένων ΟΤΑ επαρχίας Λιβαδειάς χαιρετίζει την ομόφωνη αποδοχή του ψηφίσματος. Θεωρούμε ότι έγινε ένα πρώτο βήμα προς τη σωστή κατεύθυνση και περιμένουμε να αποδειχτεί και εμπράκτως ( πέρα από το ψήφισμα ) η στήριξη όλων των πλευρών του Δημοτικού Συμβουλίου , στον αγώνα για την υπεράσπιση της μόνιμης και σταθερής εργασίας για όλους , ενάντια στον εργασιακό μεσαίωνα που προσπαθούν να επιβάλλουν τα μνημόνια των δανειστών – τοκογλύφων.
Τέλος , μετά την παρέμβαση του Προέδρου του Συλλόγου μας , καταδικάστηκε απερίφραστα και ομόφωνα η επίθεση που είχε δεχτεί  στις 4/5/2017 συνάδελφος εργαζόμενος , την ώρα της υπηρεσίας του , στη λαϊκή αγορά του Διστόμου.


                                              ΓΙΑ ΤΟ  Δ.Σ


        Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                     Ο ΟΡΓ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ


     ΜΠΟΥΡΑΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ                       ΜΑΝΟΥΣΚΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ