Τετάρτη 21 Ιουνίου 2017

Το χαλάζι "τσάκισε" τα αμπέλια στην Άσκρη-Αυτοψία αντιπροέδρου του ΕΛΓΑ κ.Ζαννιά-ΒΙΝΤΕΟ,ΦΩΤΟ

Τις «πληγές» που άφησε πίσω της η κακοκαιρία της περασμένης εβδομάδας μετρούν οι αμπελουργοί της Άσκρης.
Η χαλαζόπτωση που έπληξε την Παρασκευή την Άσκρη , οι θυελλώδεις άνεμοι,  είχαν ως αποτέλεσμα να καούν οι νεαροί βλαστοί και να υποστεί ανεπανόρθωτη ζημιά η δυναμική των αμπελιών.
Μία πρώτη επιτόπια εκτίμηση της έκτασης των ζημιών έκανε σήμερα κλιμάκιο του ΕΛΓΑ, με επικεφαλής τον αντιπρόεδρο κ.Ζαννιά,τη Διευθύντρια και τον Τμηματάρχη εκτιμήσεων του υποκαταστήματος ΕΛΓΑ Λαμίας,συνοδευόμενοι απο τους  βουλευτές κ.κ.Θηβαίο και Κουτσούμπα, τους αντιδημάρχους του Δήμου Αλιάρτου Θεσπιέων κ.κ. Μαλέση,  Παπαθανασίου και παραγωγούς της Άσκρης.

Σε δηλώσεις του στην κάμερα  του permisospress, ο  κ.Ζαννιάς,χαρακτήρισε πολύ μεγάλη την καταστροφή στα αμπέλια, με βάση τα όσα είδε μέχρι τώρα, ωστόσο, το πρόβλημα είναι σε εξέλιξη και η έκτασή του θα φανεί τις επόμενες ημέρες, οπότε  θα υπάρχει ξεκάθαρη εικόνα των ζημιών, ακόμη και εκείνων που σήμερα δεν έχουν ακόμη εκδηλωθεί.
Σε κάθε περίπτωση, όπως λέει ο κ.Ζαννιάς,  οι αμπελουργοί θα πρέπει να επισκεφθούν το αμπέλι τους και εφόσον διαπιστώσουν ζημιές να προχωρήσουν στις σχετικές δηλώσεις στους κατά τόπους αντιπροσώπους,προκειμένου να ξεκινήσει άμεσα η καταγραφή των ζημιών και να καταβληθούν έγκαιρα οι αποζημιώσεις στους αγρότες.
Για  αποθαρρυντική  εικόνα που παρουσιάζουν οι αμπελώνες της Άσκρης μίλησε ο κ.Θηβαίος.
Την ίδια ώρα πάντως, οι αμπελουργοί της Άσκρης ζητούν να προχωρήσουν γρήγορα οι εκτιμήσεις των ζημιών και εκφράζουν την αγωνία τους ότι αν δεν γίνουν άμεσα, θα βγουν οι επόμενοι βλαστοί,αλλά αυτό δε σημαίνει πως ο αμπελουργός θα βγάλει σταφύλια,είναι όλα καμένα,  με αποτέλεσμα να υπάρχει κίνδυνος να μην αποτυπωθεί σωστά το ύψος των ζημιών.

 






5 σχόλια:

  1. ΕΛΓΑ οι αρχή κλέφτες!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Άντε, με το καλό οι αποζημιώσεις...αν,άμα και εφόσον, τι να δεις καταστροφή!Και ελπίζω οι εκτιμητές να μην κάνουν χρήση του "25%" που μας βγάζουν...πέρυσι σε γειτονική περιοχή καύσωνας ζημιά μεγάλη πρόπερσι χαλάζι-όπως και φέτος-αλλά τα ποσοστά ζημιάς τα ίδια, κόπι-πάστε "αλά Πολλάκης"...μήπως τελικά πρέπει και στη Βοιωτία οι κ.κ βουλευτές που κάνουν στις φωτο τους "απορημένους-λυπημένους" να κάνουν κάτι στον τομέα της αντιχαλαζικής προστασίας και στην επί τούτου, ενημέρωση των αμπελουργών?? Κατά τα λοιπά φόροι, ΕΦΚΑ, δυσβάστακτο καλλιεργητικό κόστος και πάντα στο έλεος του Θεού!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Εκτος απ τα αμπελια της Ασκρης χαθηκαν εκατονταδες στρεμματα κρεμμυδια και βαμβακι αλλα δεν ειδα δυο βουλευτες και δυο αντιδημαρχους και τον αντιπροεδρο του ελγα και υποδιευθυντρια και δεν ξερω και γω ποιον αλλο να πανε να τα δουν. Βλεπεις ο κυριος Ζαχαριας,εξαιρετικος παραγωγος, αλλα φερνει και πολλες ψηφους. Ετσι κ.κ. βουλευτες;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πηγαν στο χωραφι σου αλλά δε σε βρήκαν γιατί ησουν απασχολημένος γράφοντας ανώνυμα σχόλια

      Διαγραφή
    2. βγάλε τη σκούφια σου και βάρα με

      Διαγραφή

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ