Πέμπτη 1 Ιουνίου 2017

Αναβιώνει ο εφιάλτης στο Στείρι Βοιωτίας


Μνήμες από τη φρικτή δολοφονία που έγινε τον Ιούλιο του 2013 με θύμα την 32χρονη τότε Ευσταθία Χαρατσή πρόκειται να ξυπνήσουν στις 14 Ιουνίου στο Μεικτό Ορκωτό Εφετείο Λαμίας όπου εκδικάζεται η έφεση του -καθ' ομολογίαν- δράστη Νίκου Παπαδημητρίου.

Τον Ιούλιο του 2014, το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Καρπενησίου καταδίκασε τον Νίκο Παπαδημητρίου, σε ισόβια κάθειρξη. Ο δράστης είχε εμφανιστεί μετανιωμένος για την αποτρόπαια πράξη του, υποστηρίζοντας ότι δεν μπορεί να εξηγήσει πώς έφθασε στον φόνο.

Το δικαστήριο δεν αναγνώρισε το ελαφρυντικό του μειωμένου καταλογισμού που ζητούσε η υπεράσπιση του κατηγορουμένου και τον καταδίκασε σε ισόβια και ακόμη έναν χρόνο για οπλοκατοχή και οπλοχρησία.

«Ήξερε και τι έκανε και πώς το έκανε»

Το zougla.gr επικοινώνησε με τον δικηγόρο της οικογένειας, κ. Δημήτρη Κακόγιαννο, ο οποίος μεταξύ άλλων ανέφερε ότι θα έχει τεράστιο νομικό και κοινωνικοηθικό ενδιαφέρον αν η επιβληθείσα ποινή παραμείνει η ίδια. «Η πολιτική αγωγή βάσιμα θα υποστηρίξει όπως και πρωτοδίκως ότι ο δράστης κατά την τέλεση της πράξης είχε πλήρη ικανότητα αντιλήψεως και ενεργείας. Είχε πλήρη ικανότητα να αντιληφθεί το άδικο των πράξεων του. Κυριολεκτικά γνώριζε τι έκανε και πώς το έκανε» σημείωσε χαρακτηριστικά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ