Πέμπτη 1 Ιουνίου 2017

Δεκατέσσερις νέες οικογένειες προσφύγων υποδέχτηκε η Λιβαδειά


Δεκατέσσερις νέες οικογένειες προσφύγων υποδέχτηκε η Λιβαδειά τις προηγούμενες ημέρες, συμπληρώνοντας τα εβδομήντα διαμερίσματα που έχουν μισθωθεί για την υλοποίηση του προγράμματος «Διαμονή Αιτούντων Άσυλο και Υποψηφίων Μετεγκατάστασης».
Οι νέες οικογένειες έφτασαν από διαφορετικές δομές φιλοξενίας και έχουν λάβει την τελική απόφαση μετεγκατάστασης τους από την Υπηρεσία Ασύλου για την Σουηδία και την Ολλανδία το επόμενο χρονικό διάστημα.
Η Δήμαρχος Λεβαδέων, κ. Γιώτα Πούλου, ο Πρόεδρος της ΚΕΔΗΛ, κ. Θανάσης Αλεστάς και οι εργαζόμενοι της ΚΕΔΗΛ καλωσόρισαν τους νέους ωφελούμενους στον χώρο του Ζαππείου, καταδίκασαν τις αιτίες του πολέμου που τους οδήγησαν στην εγκατάλειψη του τόπου τους και ενημέρωσαν για  τον τρόπο λειτουργίας του προγράμματος.
Επιπλέον, επισημάνθηκαν οι υποχρεώσεις και η τήρηση των κανόνων που θα πρέπει να ακολουθούνται για το χρονικό διάστημα που θα διαμείνουν στη πόλη.
Ο νέος αριθμός των ωφελούμενων που διαμένουν στα 70 ενοικιαζόμενα διαμερίσματα στη Λιβαδειά ανέρχεται στους 402, εκ των οποίων οι 245 είναι μικρά παιδιά.
Κάθε διαμέρισμα φιλοξενεί από μία οικογένεια προσφύγων.
Να θυμίσουμε ότι ο μέγιστος αριθμός των ατόμων που θα φιλοξενήσει ο Δήμος Λεβαδέων και η ΚΕΔΗΛ μέχρι το τέλος του 2017 ανέρχεται στους 420 ωφελούμενους.
Το πρόγραμμα «Διαμονή Αιτούντων Άσυλο και Υποψηφίων Μεταγκατάστασης» σε ενοικιαζόμενα διαμερίσματα στη Λιβαδειά υλοποιείται με την υποστήριξη της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες, που χρηματοδοτείται από την Ευρωπαική Επιτροπή.

4 σχόλια:

  1. Κι εγώ που νόμιζα ότι φιλοξενούνταν δωρεάν... Αλλά βλέπω τα οικονομανε οι ιδιοκτήτες διαμερισμάτων.
    Έτσι είναι, να κυκλοφορήσει το χρήμα. Η τοπική αγορά να δουλέψει, τα ΜΜΜ, όλοι κερδισμένοι. Όλοι χωρίς παράπονο.
    Πιο κρατικοδιαιτη πόλη σπάνια βρίσκεις!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Κυρά Τασία είναι λαθρομετανάστες, όχι πρόσφυγες. Θέλουν να πάνε στη Β. Ευρώπη για να ζήσουν με καλύτερο βιοτικό επίπεδο. Εισβάλλουν στην Ευρώπη χωρίς έγγραφα με το "ετσι θελω".Αν ήθελαν απλώς να αποφύγουν τον πόλεμο θα πήγαιναν στα γειτονικά κράτη (Λίβανο, Ιορδανία, Τουρκία).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Έχουμε μεγάλο θέμα με τα υδραγωγεία της πόλης μιας και αρκετές φορές το νερό είναι ακατάλληλο
    Ρίξτε επιτέλους λίγη άσφαλτο ΚΑΙ μετά να ασχοληθείτε με τους 400 Σύριους και άλλους τόσους Αγφανούς & Πακιστανούς που έχουν έρθει όλοι μαζί

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Α ΡΕ ΤΙ ΚΑΝΕΙ Η ΓΥΝΑΙΚΑ ΕΑΝ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΕΡΓΟ ΓΙΑ ΤΟ ΔΗΜΟ.
    ΜΗ ΝΟΜΙΖΕΙΣ ΟΤΙ ΤΡΩΜΕ ΚΟΥΤΟΧΟΡΤΟ ΑΛΛΑ ΣΤΙΣ ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΠΗΓΑΙΝΕ ΝΑ ΣΕ ΣΤΗΡΙΞΟΥΝ ΟΙ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ.
    ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΕΣ ΠΑΝΑΓΙΟΥ ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ