Τρίτη 20 Ιουνίου 2017

Μια σπάνια και πρωτότυπη εκδήλωση στον Ι.Ν.Αγίου Νικολάου του Νέου Θηβών



Την Κυριακή 18 Ιουνίου και στον Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου του Νέου Θηβών (Τάχι) πραγματοποιήθηκε μια σπάνια αλλά και πρωτότυπη εκδήλωση που διοργάνωσε η Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση του Δήμου Θηβαίων με το Δημοτικό Ωδείο Θηβών. Μία εκδήλωση το 1ο Φεστιβάλ Μαθητικών Βυζαντινών Χορωδιών που είχε ως κέντρο την μαθητεία, την γνώση και την παράδοση.
Μία παράδοση της Βυζαντινής Μουσικής αλλά και τη εν γένει Παράδοσης όπως αυτή παραδόθηκε από τους δασκάλους μας και αυτή που οφείλουμε να παραδώσουμε σήμερα στα παιδιά μας για να έχουν και αυτά με τη σειρά τους να μεταδώσουν παράδοση αξίες και ιδανικά σε έναν κόσμο που όλο αλλοτριώνετε.
Στην Εκδήλωση παραβρέθηκαν ο Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Πλαταιών κ. Αλέξης Φίλης, Ο Δημοτικός Σύμβουλος της Τοπικής Κοινότητας Βαγιών κ. Σωτήριος Δρένιος, ο Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης Θηβών κ. Κωνσταντίνος Χαρέμης, ο Αιδεσιμολογιώτατος Εφημέριος του Ι. Ν. Αγίου Νικολάου και Αρχιερατικός Επίτροπος Δομβραίνης π. Στυλιανός Καλογεράκης, Ο πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης Εφημέριος του Ι. Ν. Αγίων Θεοδώρων Θηβών π. Δανιήλ Στέφας, άλλοι κληρικοί της πόλης των Θηβών και πλήθος πιστών.
Στο 1ο Φεστιβάλ Μαθητικών Βυζαντινών Χορωδιών συμμετείχαν:
Η Σχολή Βυζαντινής Μουσικής του Ι. Ν. Παμμέγιστων Ταξιαρχών Σχηματαρίου υπό τη διεύθυνση του Πρωτοψάλτη του Ι. Ν. Παμμεγίστων Ταξιαρχών Σχηματαρίου κ. Γεωργίου Στέρπη.
Η Βυζαντινή Παιδική Χορωδία και η Βυζαντινή Χορωδία του Δημοτικού Ωδείου Θηβών υπό τη διεύθυνση του Πρωτοψάλτη του Μητροπολιτικού Ναού «Κοιμήσεως της Θεοτόκου» Θηβών κ. αντώνιος Τσαρουχάς.
Ο Εφημέριος του Ι. Ν. Αγίου Νικολάου του Νέου Θηβών π. Ευάγγελος υποδέχθηκε και καλωσόρισε όλους τους συντελεστές της εκδήλωσης και ευχήθηκε αυτή η εκδήλωση να είναι η έναρξη σπουδαίων εργασιών αλλά και προόδου των μαθητών.
Η κα Νίκη Πανταζάτου Διευθύντρια του Δημοτικού Ωδείου Θηβών παρουσίασε το έργο του Ωδείου το οποίο στελεχώνεται από άριστα εκπαιδευμένο προσωπικό, διαθέτει παιδαγωγικές γνώσεις, διασφαλίζει την ποιότητα της μάθησης και της σωστής επικοινωνίας με τα παιδιά.
Ο Πρόεδρος της ΔΗΚΕΘ κ. Κωνσταντίνος Χαρέμης συνεχάρη τα μέλη των χορωδιών και τους χοράρχες για την κατάρτιση και την πρόοδο τους.
Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με την τιμητική εκδήλωση , μία πράξη ευχαριστίας προς τιμήν του Πρωτοψάλτη, καθηγητή του ΑΠΘ και Επιτίμου Καθηγητή του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου κ. Αθανασίου Παπαζαρή.
Ο Πρωτοψάλτης του Ι. Ν. Αγίου Αθανασίου Θηβών κ. Ιωάννης Θανάσσου ανέγνωσε το βιογραφικό σημείωμα του Επιτίμου προσώπου και ο Πρόεδρος της ΔΗΚΕΘ απένειμε την τιμητική διάκριση.
Ο κ. Παζαρής τόνισε την έννοια του δασκάλου. Ο δάσκαλος στη ζωή σας είπε χαρακτηριστικά είναι ο νοητός οδοδείκτης σας. Εξήρε το έργο των χορωδιών, αναφέρθηκε χαρακτηριστικά στο έργο του Δημοτικού Ωδείου Θηβών και στο πρόσωπο του κ. Γεωργίου Χατζηχρονόγλου που θεμελίωσε την προσπάθεια αυτή και σήμερα μέσω των χορωδιών απολαμβάνουμε τους καρπούς των προσπαθειών του. Απευθυνόμενος προς τους μαθητές εξήρε το ρόλο του δασκάλου που πρέπει να έχουν στη ζωή τους. Να σέβεστε τους καθηγητές σας και να τους αγαπάτε όπως τους γονείς σας.
Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με την βράβευση εκ μέρους της ενορίας του Αγίου Νικολάου του Νέου δύο μαθητών του 6ου Δημοτικού Σχολείου Θήβας προς τιμή των αειμνήστων πατέρων Γεωργίου Μακρυγένη και Αλεξάνδρου Αγγουριά.

Τέλος η εκδήλωση έκλεισε με το απολυτίκιο του Αγίου Νικολάου του Νέου που έψαλαν οι χορωδοί υπό τη διεύθυνση του κ. Αθανασίου Παπαζαρή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ