Πέμπτη 29 Ιουνίου 2017

Στη Βουλή η ασφάλεια του Σιδηροδρομικού Δικτύου και Πεζών της Αλιάρτου

«Ερώτηση Ν. Θηβαίου για το σιδηροδρομικό δίκτυο εντός της πόλης της Αλιάρτου»


Με αφορμή τον τραγικό μοιραίο ατύχημα που σημειώθηκε στην Αλίαρτο, όταν ηλικιωμένος πολίτης επιχείρησε να διασχίσει τις σιδηροδρομικές γραμμές, ο βουλευτής Βοιωτίας, Νίκος Θηβαίος, είχε επικοινωνία με τον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, κ. Αθανάσιο Βούρδα, στον οποίο εξέθεσε την κατάσταση που βιώνουν οι πολίτες της Αλιάρτου και τον καθημερινό κίνδυνο που διατρέχουν εξαιτίας της απουσίας υποδομών και έργων ασφαλούς διέλευσης των πεζών. Από την πλευρά του, ο κ. Βούρδας, αντιλαμβανόμενος την οξύτητα του θέματος, δεσμεύτηκε για άμεσες ενέργειες του Υπουργείου τις επόμενες ημέρες.
Ταυτόχρονα ο κ. Θηβαίος κατέθεσε ερώτηση (επισυνάπτεται) προς τον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών, με την οποία ζητά να παρθούν μέτρα που θα διασφαλίζουν οριστικά την ασφαλή διέλευση των πεζών εντός του οικιστικού ιστού της Αλιάρτου. Εξαιτίας της σοβαρότητας της κατάστασης και προκειμένου να μη θρηνήσουμε άλλα θύματα, επιβάλλεται η παρέμβαση τόσο της υπεύθυνης εταιρείας ΕΡΓΟΣΕ, όσο και της πολιτείας συνολικά.

Από το γραφείο του βουλευτή Βοιωτίας,
Νίκου Θηβαίου

ΕΡΩΤΗΣΗ
Προς τον κ. Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών
ΘΕΜΑ: «Ασφάλεια Σιδηροδρομικού Δικτύου και Πεζών στην πόλη της Αλιάρτου»

Είναι γνωστό πως η Αλίαρτος διασχίζεται από σιδηροδρομικές γραμμές που βρίσκονται υπό την ευθύνη της ΕΡΓΟΣΕ και χωρίζουν την πόλη σε δύο τμήματα. Οι κάτοικοι του βορείου τμήματος της πόλης, που ξεπερνούν τους 2000, είναι υποχρεωμένοι καθημερινά να εξυπηρετούνται από υποδομές που βρίσκονται στο νότιο τμήμα της πόλης, όπως σχολεία, δομές υγείας, Ιεροί Ναοί κτλ. Ως εκ τούτου, πολλοί κάτοικοι καθημερινά διασχίζουν τις σιδηροδρομικές γραμμές σε διάφορα σημεία, προκειμένου να εξυπηρετήσουν βασικές τους ανάγκες, μεταξύ αυτών και παιδιά που πηγαίνουν ή επιστρέφουν από το σχολείο τους. 
Ταυτόχρονα, το σιδηροδρομικό δίκτυο της περιοχής παραμένει εδώ και πολλά χρόνια παντελώς αφύλακτο, χωρίς περίφραξη και χωρίς την ύπαρξη διαβάσεων για τους πεζούς, με αποτέλεσμα η ασφάλεια των τελευταίων να τίθεται σε κίνδυνο καθημερινά. 
Την Τρίτη 27/6/2017 είχαμε το τελευταίο μόνο από μια σειρά ατυχημάτων, με τον τραγικό θάνατο ηλικιωμένου που διέσχιζε τις αφύλακτες γραμμές μπροστά σε κατοικίες του Συνοικισμού Ευρυτάνων, ενώ πριν μερικούς μήνες σημειώθηκε ένα ακόμη ατύχημα κοντά στο ίδιο σημείο. Συνολικά τα τελευταία χρόνια έχουν δυστυχώς σημειωθεί πολλά θανατηφόρα ατυχήματα στο συγκεκριμένο σιδηροδρομικό δίκτυο και εντός του οικιστικού ιστού.
Είναι προφανές πως αν συνεχιστεί η σημερινή κατάσταση θα θρηνήσουμε πιθανότατα και άλλες απώλειες, όπως σημειώνει και ο Δήμαρχος Αλιάρτου σε σχετική επιστολή του προς τον Πρόεδρο της ΕΡΓΟΣΕ (28/6/2017).  
Δεδομένης της σοβαρότητας της κατάστασης και του άμεσου κινδύνου για τις ζωές των κατοίκων της Αλιάρτου,
Ερωτάται ο κύριος Υπουργός:
1. Ποια είναι τα άμεσα μέτρα που προτίθεται να λάβει το Υπουργείο προκειμένου να διασφαλιστεί οριστικά η ασφαλής διέλευση των πεζών στη συγκεκριμένη περιοχή; 
2. Με ποια έργα κρίνεται πως μπορεί να ενισχυθεί η ασφάλεια των πεζών που καθημερινά διασχίζουν τις σιδηροδρομικές γραμμές στην πόλη της Αλιάρτου και με βάση ποιο χρονοδιάγραμμα ;

Ο ερωτών βουλευτής

Θηβαίος Νικόλαος

1 σχόλιο:

  1. ΜΠΡΑΒΟ ΔΗΜΑΡΧΕ.ΤΟΥΣ ΓΚΑΖΩΣΕΣ ΟΛΟΥΣ ΚΑΙ ΤΡΕΧΟΥΝ.ΜΗ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙΣ ΤΩΡΑ ΕΙΝΑΙ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΚΑΤΙ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ