Πέμπτη 27 Ιουλίου 2017

Με πολύ κόσμο η Γιορτή του Αγίου Παντελεήμονα στο Καπαρέλλι-ΒΙΝΤΕΟ,ΦΩΤΟ



Εκατοντάδες πιστοί, παραβρέθηκαν στην εορτή του Αγίου Παντελεήμονα στο Καπαρέλλι Βοιωτίας.

Με κάθε Εκκλησιαστική Λαμπρότητα και επισημότητα καθώς και με τη συμμετοχή πλήθους πιστών, εορτάσθηκε και φέτος η μνήμη του Αγίου Παντελεήμονα  στον ομώνυμο  Ιερό Ναό στο Καπαρέλλι.
      Την παραμονή της εορτής τελέσθηκε ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Θηβών και Λεβαδείας κ.κ.Γεωργίου.
Στο κήρυγμά του ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στην δράση του ιαματικού Αγίου που αφιέρωσε την ζωή του στην αγάπη των ανθρώπων και στην δόξα του Θεού λέγοντας χαρακτηριστικά: «Απ’ το παράδειγμα του αγιότητας του, της δύναμης και του φώτισης του, της αγάπης του, ας μιμηθούμε και προσπαθήσουμε να γίνει κομμάτι της δικής μας ζωής, παρακαλώντας τον Θεό να μας δίδει υγείαν σωματική και ψυχική για να αντέξουμε. Να αντέξουμε στις δυσκολίες και να γίνουμε δυνατοί ώστε να αγαπάμε όχι μόνο αυτούς που μας αγαπούν αλλά και τους εχθρούς μας. Να σιωπούμε στα λάθη τους, να συγχωρούμε και να μιλούμε μόνο για την ωφέλεια τους. Εύχομαι το παράδειγμα της ιάσεως και της Αγιότητας του Αγίου Παντελεήμονος να αποτελέσει για όλους μας φωτεινό παράδειγμα που θα ακολουθούμε με λίγα λόγια αλλά πολλά έργα ουσίας και αγάπης».
Ακολούθησε λιτανεία της ιερής εικόνας του Αγίου στους κεντρικούς δρόμους του Καπαρελλίου.

    

 
 





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ