Τρίτη 15 Αυγούστου 2017

Λαμπρός εορτασμός για τα 150 χρόνια της ''Μεγάλης'' Παναγίας Θηβών (ΦΩΤΟ)


Λαμπρά εορτάστηκε σήμερα, Τρίτη 15 Αυγούστου η εορτή της Κοιμήσεως της Υπεραγίας Θεοτόκου στην Ι.Μ. Θηβών και Λεβαδείας.
Ο φετινός εορτασμός είχε ιδιαίτερη σημασία αφού συμπληρώθηκαν 150 χρόνια, από την ίδρυση και τον εγκαινιασμό του ιστορικού Ναού της "Μεγάλης" Παναγίας Θηβών.

Την σημαντικότητα του γεγονότος αποδεικνύει και η παρουσία του Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας κ. Προκόπη Παυλόπουλου, ο οποίος ανταποκρίθηκε θετικά στην ευγενική πρόσκληση του Μητροπολίτη Θηβών κ. Γεωργίου.

Στην πανηγυρική Θεία Λειτουργία προεξήρχε ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος, ενώ συλλειτούργησαν οι Μητροπολίτες Ναυπάκτου Ιερόθεος, Χαλκίδος Χρυσόστομος, Ιλίου Αθηναγόρας, Κυδωνίων Αθηναγόρας, Σουηδίας Κλεόπας, Καρπενησίου Γεώργιος, και οι Επίσκοποι Ανδίδων Χριστοφόρος και Μεθώνης Κλήμης.

Τον Θείο Λόγο κήρυξε ο Μητροπολίτης Ιλίου κ. Αθηναγόρας, ο οποίος τόνισε ότι η Κοίμηση της Παναγίας δεν είναι ένα απλό γεγονός μέσα στην ανθρώπινη ιστορία.

Αμέσως μετά ο οικείος Ποιμενάρχης Μητροπολίτης Θηβών κ. Γεώργιος, μίλησε με συγκινητικά λόγια για την ιστορία του Ιερού Ναού "Μεγάλης" Παναγίας.

Τέλος ο Σεβασμιώτατος, τόνισε ότι "σήμερα τιμούμε μια ακόμη λαμπρή επέτειο, διότι ο Μακαριώτατος συμπλήρωσε 50 συναπτά έτη γόνιμης και δημιουργικής ιερατικής διακονίας."
 ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΤΙΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Φωτογραφίες ΕΔΩ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ