Τετάρτη 9 Αυγούστου 2017

Δύο χρόνια Aλιαρτίστας, δύο χρόνια επιτυχίες!!! ΒΙΝΤΕΟ-ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ


Πιστοί στα ραντεβού τους οι Aliartistas!!

Θα ήταν πολύ εύκολο να αναφερθώ στον αγώνα δρόμου  Κώπαια που έγινε το Σάββατο 22 Ιουλίου ,όπου θα περιγράφεται  η άρτια διοργάνωση, ο συμβολισμός και η ουσία του να τρέχεις σε μια τέτοια εκδήλωση καθώς επίσης και το πάθος των 200 και πλέον  δρομέων για να τερματίσουν τα 10χλμ στον καλύτερο δυνατό χρόνο.
Για μένα όμως η διοργάνωση του Κάστρου παίρνει άλλη μορφή κάθε χρόνο στο μυαλό μου. Με βάζει να την βλέπω σαν την καλύτερη ευκαιρία που έχει η ομάδα των Aliartistas να ευχαριστηθούν μια κοντινή εκδρομή , να γνωριστούν καλύτερα, να ξεφύγουν από την καθημερινότητα , να ικανοποιήσουν την  αγάπη τους για το τρέξιμο και τον αθλητισμό. Σε αυτή την διάσταση λοιπόν θα προσπαθήσω να φέρω ξανά τις εικόνες που έχω ακόμη στο μυαλό μου και να παρουσιάσω  έναν προς έναν τον κάθε Aliartista!!!!
Ξεκινάω λοιπόν με το Αστέρι μας..... την Σπυριδούλα Παλατζά, την Γυμνάστριά  μας, η οποία  είναι σχεδόν πάντα  παρούσα στο βάθρο των νικητών στους αγώνες  που γίνονται στην Βοιωτία. Αλλά οι επιτυχίες δεν είναι αυτές που την κάνουν Αστέρι. Με την συνολική παρουσία της η Σπυριδούλα κάθε φορά δίνει το παράδειγμα προς όλους μας ότι το τρέξιμο είναι υγεία και ευκαιρία για να ξεσκάσουμε!
Θα πάω στον Αρχηγό μας... τον Χρήστο Κόκκαλη ο οποίος μιλάει λίγο και κάνει πολλά. Δυο χρόνια κλείνουν πλέον οι Aliartistas και ο αρχηγός έχει επιστρατεύσει ήδη τρεις δεκάδες αθλητών από το σύνολο της επικράτειας του νομού. Ποδοσφαιριστές, γυμναστές, περιπατητές σε κάθε συνάντηση που θα έχουν μαζί του θα δεχθούν την πρόταση να γίνουν Aliartistas. Κάπως έτσι ξεκινάνε τα ωραία πράγματα και το πιο ωραίο είναι ότι θα κερδίσουμε και το στοίχημα μας. Την διαχρονική παρουσία μας σε όλες τις διοργανώσεις της περιφέρειας!
Λογω επαγγελματικών υποχρεώσεων "ο προσεχώς ξενιτεμένος" Δημητρης Ζαχαροπουλος δε χάνει την ευκαιρία να πάρει μέρος σε αγώνες των Aliartistas!Βουκουρεστι -Αθηνα ένα τσιγάρο δρόμος για το Δημήτρη δηλώνοντας κάθε φορά ότι  η ημέρα πλησιάζει που οι Aliartistas θα κάνουν τον δικό τους αγώνα δρόμου, ως διοργανωτές. Νομίζω βέβαια ,πως είναι και η κατάλληλη ευκαιρία, εκμεταλλευόμενοι τον ξενιτεμό  του Δημήτρη να κάνουμε και τον πρώτο μας αγώνα εκτός Ελλάδος, γνωρίζοντας την κουλτούρα άλλων ανθρώπων με κοινά ενδιαφέροντα.
Και έφτασε η ώρα να πάω και στον Παλιό της παρέας.... τον Γιώργο Αραπίτσα. Παλιός βέβαια λόγω εμπειριών, πάντα πολυάσχολος και πάντα παρόν. Μιλάει για τα οφέλη και τα <<δώρα>> που σου δίνει ο Αθλητισμός και η αερόβια άσκηση, ακούραστος  καθώς σε κάθε χωριό η' πόλη που θα πάμε πάντα θα υπάρχει μια ωραία ιστορία να ακούσουμε από τον δάσκαλο για τον τόπο.  Το καλύτερο από όλα όμως είναι όταν μπαίνουν τα στοιχήματα για την διαδρομή. Μέχρι να ξεκινήσει ο αγώνας, κουβέντα στην κουβέντα με τον Γιώργο έχουμε γίνει πιο γρήγοροι και από τον Μπολτ!!
Από τον παλιό θα περάσουμε στην νέα γενιά και τον Ντάνο.... Ναι καλά διαβάσατε, οι Aliartistas έχουν βρει τον δικό τους Ντάνο στο πρόσωπο του Δημήτρη Τσαπάρα. Ο τύπος δεν παίζεται, έχει φέρει φρεσκάδα στην ομάδα και φυσικά έχει ρίξει το μ.ο ηλικίας μας στα μάτια των διοργανωτών! Για την ιστορία ,το Ντάνος βγήκε από την επετειακή φωτογράφια που βγαίνει μετά τον αγώνα. Δείτε αυτή του Κάστρου και θα καταλάβετε!!
Αλλά να πάμε και στις νέες, ωραίες και γρήγορες Ηρω Βαρθαλαμη και Πεγκυ Παπανκωνσταντινου. Λίγες μέρες αφού τελείωσαν οι προπονήσεις στο βόλευ, πήραν μπρος οι φιλενάδες και ξεκίνησαν τα χιλιόμετρα μαζί μας. Νομίζω ότι οι δύο τους μαζί και με την Πανούση, Μωραίτη, Μπουζά, Μαγγόγια,Βαλμα,Δριτσα που έλειπαν αυτή την φορά μπορούν να δώσουν ρυθμό στην ομάδα!
Ουτε 'λαυράκι'δε βγήκε!!!κλειστά τα στόματα απο Μαρία Μιλλιωτη και Μεροπη Τσιλιου για το ποιος είναι ο επόμενος στόχος τους μετά από τη κατάκτηση της κορυφής του Ολύμπου!
Όπου αγώνας δρόμου στη Νότια Ελλάδα ,κάπου εκεί θα δούμε και τη συμμετοχή του Κώστα Μαρρα!  Ατέλειωτα Χιλιόμετρα. Από τη Λαμία έως και το Ναύπλιο δεν εχει αφήσει αγώνα για αγώνα που να μην έχει πάρει μέρος!!
Αν και νέος στην ομαδα των Aliartistas o Σπυρος Μπουζίκας,κρυφοκοιτάζει τον καλο χρονο αφήνοντας να υπονοηθεί σε κάποιους οτι στον επόμενο αγωνα θα του βλέπουν τη πλάτη !!
Πάμε στο τρεχαντήρι και γκρινιάρη Γιωργο Τσιωλη! Σκληρή και καθημερινή προπόνηση απο το πρωην παλαιμαχο των γηπέδων !Στον αγώνα του Κάστρου  λόγω  οικογενειακών υποχρεώσεων και καθυστερημένο  κατα 5 λεπτα απο την εκκίνηση των 10χλμ επειδή δεν καταγράφηκε επίσημα ο χρόνος του λόγω καθυστέρησης ,ποιος είδε το Γιωργο και δε φοβήθηκε!!
Δημήτριος Βούρλος ,λάτρης του βουνού και πιστός φιλος μας εδω και καιρο ,ειναι στο ψήσιμο να φορέσει τα πράσινα χρώματα τρέχοντας με την ομαδα των Aliartistas!Μετα την ανάρρωση απο το σοβαρό τραυματισμό  που ειχε θα πέσει και η επίσημη προταση!!!Να του ευχηθούμε καλούς αγώνες και πάντα δυνατός!
Με απολυτη επιτυχια ολοκληρωθηκε ο αγωνας δρομου 'Στα Χναρια Των Ηρωων',μια διαδρομη 102χλμ με σημειο εκκινησης της Θεσπιες και σημειο τερματισμου τις ιστορικες Θερμοπυλες!Μια πρωτοβουλια του Α.Π.Σ Απολλων Δυτ. Αττικης με συνεργασια των Δημων Αλιαρτου-Θεσπιεων,Λαμιεων και της Περιφερειας Στερεας Ελλαδας,στην οποια συμμετειχαν 96 αθλητες απο ολη την χωρα,αριθμος που θεωρειτε ρεκορ για αυτη τη πρωτη διοργανωση!Μελη της ομαδας των Aliartistas παρευρεθηκαν στους σταθμους υποστηριξης,βοηθωντας και ενθαρρυνοντας με το χειροκροτημα τους,τους υπερμαραθωνοδρομους αθλητες!
Τέλος θα θέλαμε  να απευθύνουμε ένα κάλεσμα σε όλες και όλους να έρθουν μαζί μας σε οποιαδήποτε ηλικία και επίπεδο φυσικής κατάστασης  βρίσκονται,  για να ευχαριστηθούμε  το τρέξιμο ,το περπάτημα να μεγαλώσουμε την ομάδα μας ,  να περάσουμε το μήνυμα ότι ο Αθλητισμός είναι για όλους, είναι  υγεία, δίνει  χρόνια στη ζωή και ζωή στα χρόνια του ανθρώπου. Μπορούμε επίσης να παράσχουμε  βοήθεια , τεχνογνωσία και προγράμματα φυσικής κατάστασης μέσω των Γυμναστών-τριών μας.

Επόμενο ραντεβού θα ανακοινωθεί σύντομα!!

2 σχόλια:

  1. συγχαρητηρια σε ολους σας παιδια εκτος αποτον συγγραφεα..πολυ μελι ρε παιδι μου... ΝΤΑΝΟΣ και μ@λ@κιες! κατα τα αλλα παντως ξανα μπραβο σας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ντάνος και π@π@ριές. Ξεκαβάλα, μικρέ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ