Τετάρτη 23 Αυγούστου 2017

Ο Γιώργος Μπακλάκος παρουσίασε την πρώτη του ποιητική συλλογή στη γενέτειρά του-ΒΙΝΤΕΟ,ΦΩΤΟ


Την πρώτη του ποιητική συλλογή παρουσίασε  ο Γιώργος Μπακλάκος στο Πνευματικό Κέντρο της Ασκρης.

Το Σάββατο το απόγευμα, σε μια ζεστή εκδήλωση στην κατάμεστη αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου της Άσκρης,ο Γιώργος Μπακλάκος πασουσίασε στην ιδιαίτερη πατρίδα του, την πρώτη του ποιητική συλλογή «Ημιυπόγειο»
Το βιβλίο προλόγισε η Βίκυ Κλεφτογιάννη και διάβασε αποσπάσματά του.
Ο ποιητής,φανερά συγκινημένος μίλησε για το πρώτο του βιβλίο: Το «Ημιυπόγειο» (εκδόσεις Βακχικόν, 2017) είναι το πρώτο μου βιβλίο. Ο κύριος όγκος των ποιημάτων αυτών συνεγράφη κατά τα πρώτα μου φοιτητικά χρόνια. Ο τίτλος «Ημιυπόγειο» υποδηλώνει ένα μοτίβο που περιγράφει τη σχέση φωτός και σκοταδιού, ζωής και θανάτου, εξουσίας και αδυνάμων, έρωτα και μοναξιάς, τη μεταξύ τους αλληλεπίδραση, τον τρόπο που αυτά συνυπάρχουν και πως ενυπάρχει το καθένα από αυτά στο αντίθετό του.
Δεν χρησιμοποιεί μια γλώσσα αποστειρωμένη.  Ο Γιώργος είναι ποιητής της γενιάς του. Κρατάει τη σύγχρονη- πια- φόρμα μεταξύ πεζού και ποίησης – αν και υπάρχουν ποιήματα με πιο κλασική φόρμα- και κατορθώνει να περνά το έτοιμο υλικό της ιστορίας και της μυθολογίας φιλτράροντας το με το σήμερα. Μέσα, δηλαδή, από τη δική του οπτική γωνία.

Ο Γιώργος Μπακλάκος γεννήθηκε το 1992 στον Χολαργό. Μεγάλωσε στην Άσκρη Βοιωτίας, πατρίδα του αρχαίου επικού ποι­ητή Ησίοδου, πατέρα του διδακτικού έπους. Από νεαρή ηλικία έδειξε ιδιαίτερη αγάπη για τα βιβλία και το διάβασμα. Σπούδασε οικονομικά στο Πανεπιστήμιο Αθηνών. Ζει στην Αθήνα. Το «Ημιυπόγειο» αποτελεί το πρώτο του βιβλίο.
Τίμησαν την εκδήλωση με την παρουσία τους, ο Δήμαρχος Αλιάρτου Θεσπιέων κ.Ντασιώτης,ο αντιδήμαρχος κ.Μαλέσης,ο Πρόεδρος του Κοινωνικού Παντοπωλείου και καθηγητής του στο Λύκειο Θεσπιών κ.Ιωάννου,ο Πρόεδρος του Συλλόγου Φιλοπροόδων Άσκρης κ.Πέππας,ο Σύλλογος Γυναικών Άσκρης,ο τ.ναύαρχος κ.Λυμπέρης και πολλοί φίλες και φίλοι του ποιητή.


Μπορείτε να αποκτήσετε την ποιητική συλλογή  των Εκδόσεων Βακχικόν 

Κεντρική διάθεση: Βιβλιοπωλείο του Βακχικόν, Ασκληπιού 17 Αθήνα, τηλ. 210 3637867, καθημερινά 10.30 - 18.30.

Διακίνηση: Εν Αθήναις - Αχιλλέας Σίμος, Μαυροκορδάτου 9 Αθήνα, τηλ. 210 3830491.

Σημεία διανομής

Αθήνα: Πολιτεία (κέντρο), Ιανός (κέντρο), Ευρυπίδης (Χαλάνδρι-Κηφισιά)
Θεσσαλονίκη: Ιανός

&

Βόλος: Χάρτα
Κόρινθος (Δερβένι): Βιβλιοπωλείο Μπιτσάκου
Κρήτη (Ηράκλειο): Πολύγραφος
Εύβοια (Χαλκίδα): Πορθμός
Εύβοια (Κάρυστος): South Evia Travel
Kέρκυρα: Απόστροφος
Κύθηρα (Ποταμός): Βιβλιοχαρτοπωλείο
Μυτιλήνη: Book and Art
Νάξος: ZOOM
Πάτρα: Anima Libri
Σέρρες: Επικαιρότητα
Σίκινος: Σηματολόγιον
Σύρος: Βιβλιοπόντικας

Κύπρος: MAM

Καθώς και σε όλα τα ενημερωμένα βιβλιοπωλεία της χώρας.

Εμείς  εδώ στο Permisospress.του ευχόμαστε ολόψυχα το «Ημιυπόγειο»  να ταξιδεύει σε ούριους ανέμους και το νέο του  εγχείρημα να είναι καλοτάξιδο!!!





 
Περισσότερες φωτογραφίες ΕΔΩ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ