Παρασκευή 8 Σεπτεμβρίου 2017

"Τροφώνια 2017":Δυο μεγάλες εκδηλώσεις στη Λιβαδειά

Με δυο μεγάλες εκδηλώσεις ολοκλήρωσε την συμμετοχή της η ΚΕΔΗΛ στις πολιτιστικές εκδηλώσεις του Δήμου Λεβαδέων «Τροφώνια 2017».
Οι εκδηλώσεις περιελάμβαναν μουσική συναυλία με αραβικά κλασσικά τραγούδια από το συγκρότημα «AL MAHABBA» θυμίζοντας στους πρόσφυγες τραγούδια και ήχους από την πατρίδα τους.
Ενώ, η δεύτερη εκδήλωση ήταν αφιερωμένη στο ελληνικό στοιχείο ανεβάζοντας το αντιπολεμικό, δραματικό έργο «Θάψτε τους Νεκρούς» του Irwin Shaw σε σκηνοθεσία Τάσου Σταθά από το θεατρικό εργαστήρι Διστόμου «Θεατροφρένεια».
Στόχος των εκδηλώσεων ήταν η ευαισθητοποίηση της τοπικής κοινωνίας, η ενσωμάτωση των προσφύγων και η συνύπαρξη των δυο πολιτισμών προωθώντας τις κουλτούρες, τις συνήθειες , τα ήθη και τα έθιμα των δυο λαών.
Η Δήμαρχος Λεβαδέων, κ. Γιώτα Πούλου, και ο Πρόεδρος της ΚΕΔΗΛ, κ. Θανάσης Αλεστάς, τίμησαν με την παρουσία τους τις εκδηλώσεις, αναφέρθηκαν στο πρόγραμμα φιλοξενίας προσφύγων που υλοποιεί ο Δήμος μέσω της ΚΕΔΗΛ, στα ωφέλη του προγράμματος, στην ενίσχυση της τοπικής οικονομίας και στην καλλιέργεια των αξιών του ανθρωπισμού και της αλληλεγγύης.
Υπήρξε μεγάλη συμμετοχή στις εκδηλώσεις από τους ωφελούμενους του προγράμματος και τους δημότες.
Οι γυναίκες – πρόσφυγες θέλοντας να ευχαριστήσουν την τοπική κοινωνία για την φιλοξενία που τους παρέχει, προσέφεραν παραδοσιακά γλυκά σε όλους τους συμμετέχοντες.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ