Τετάρτη 6 Σεπτεμβρίου 2017

«Παρών» και από το Σύλλογο εργαζομένων Ο.Τ.Α. Λιβαδειάς στο συλλαλητήριο της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ                
                                   
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Ο Σύλλογος εργαζομένων Ο.Τ.Α. επαρχίας Λιβαδειάς , καλεί τα μέλη του στα πλαίσια της 82ης Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης που αρχίζει στις 9 Σεπτεμβρίου 2017, να συμμετάσχουν μαζικά στις κινητοποιήσεις των συνδικάτων .Οι κινητοποιήσεις, με αφορμή τα εγκαίνια της 82ης Διεθνούς Εκθέσεως Θεσσαλονίκης, στις 9 Σεπτέμβρη 2017, πρέπει να αποτελέσουν την αφετηρία μιας διαφορετικής πορείας μέσα στα συνδικάτα, με στόχο την απόκρουση της νέας μνημονιακής κυβερνητικής επίθεσης και την ανασυγκρότηση του συνδικαλιστικού κινήματος, ώστε να είναι ικανό να εμπνεύσει την Εργατική Τάξη και όλους τους εργαζόμενους σε ένα αγώνα υπεράσπισης και διεύρυνσης των δικαιωμάτων τους και ανατροπής των μνημονιακών και νεοφιλελεύθερων πολιτικών της λιτότητας και των ιδιωτικοποιήσεων.
Μέσα από τις κινητοποιήσεις, ιδιαίτερα αυτή την περίοδο, πρέπει να αναδειχθούν τα «αδιέξοδα» της νεοφιλελεύθερης πολιτικής που εφαρμόζεται και σήμερα από την συγκυβέρνηση ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-ΑΝ.ΕΛ. στην χώρα οδηγώντας μεγάλες κοινωνικές ομάδες στην φτωχοποίηση και εξαθλίωση. Κομβικά ζητήματα της επόμενης περιόδου θα είναι οι ιδιωτικοποιήσεις στρατηγικής σημασίας επιχειρήσεων και οργανισμών, με στόχο τον πλήρη έλεγχο της ενέργειας και των μεταφορών από το ντόπιο και ξένο κεφάλαιο, αλλά και κερδοφόρων υπηρεσιών του δημοσίου ,   που σχετίζονται με τα αγαθά της παιδείας, της υγείας, της πρόνοιας και της ασφάλισης, το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας και της λαϊκής κατοικίας, μέσω των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών, το ξεπούλημα της διαχείρισης των απορριμμάτων,  η συρρίκνωση του δημοσίου μέσω της δήθεν «αξιολόγησης», ο περιορισμός των συνδικαλιστικών ελευθεριών και δικαιωμάτων των εργαζομένων και η φαλκίδευση του απεργιακού δικαιώματός τους, μέσω της αλλαγής του ν.1264/1982, η διεύρυνση της μερικής, ελαστικής εργασίας και εκ περιτροπής εργασίας και η διευκόλυνση των ομαδικών απολύσεων, η πλήρης κατάργηση της κυριακάτικης αργίας .Το μόνο δεδομένο για τους εργαζόμενους είναι η «λιτότητα» που για πολλά χρόνια διαφεντεύει τις ζωές τους. Λιτότητα οικονομική, «λιτότητα» δικαιωμάτων εργασιακών-κοινωνικών-ανθρώπινων, λιτότητα ελπίδας και προοπτικής.
Ο Σύλλογος εργαζομένων Ο.Τ.Α. επαρχίας Λιβαδειάς , μένοντας αγωνιστικά πιστός στις διαχρονικές θέσεις του για το Δημόσιο και Κοινωνικό χαρακτήρα του συνόλου των υπηρεσιών των Ο.Τ.Α. , αλλά και στις θέσεις του  για  σύγκρουση με την ΕΕ και το ΔΝΤ, απευθύνει ενωτικό κάλεσμα σε όλους την τελική ΡΗΞΗ - ΑΝΑΤΡΟΠΗ με τις ακραίες νεοφιλελεύθερες και βάρβαρες πολιτικές των Μνημονίων και της Ευρωπαϊκής Ένωσης και όσων τις υπηρετούν.

ΓΙΑ ΤΟ  Δ.Σ


Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                              Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ


ΜΠΟΥΡΑΣ  ΝΙΚΟΛΑΟΣ                                   ΚΑΡΑΛΗ ΓΙΟΥΛΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ