Παρασκευή 8 Σεπτεμβρίου 2017

Παρέμβαση Φανής Παπαθωμά, για την προσβολή βαμβακοκαλλιεργειών από πράσινο σκουλήκι

 Παρέμβαση της Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Βοιωτίας, Φανής Παπαθωμά, για την προσβολή βαμβακοκαλλιεργειών από πράσινο σκουλήκι

    Η Π. Ε. Βοιωτίας λαμβάνοντας υπόψη το έντονο πρόβλημα που προέκυψε κατά την φετινή καλλιεργητική περίοδο στην καλλιέργεια βάμβακος , λόγω γενικευμένης προσβολής από πράσινο σκουλήκι , απέστειλε σχετικό υπόμνημα στον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και στον ΟΠΕΚΕΠΕ , τονίζοντας ότι υπάρχει κίνδυνος απώλειας της συνδεδεμένης ενίσχυσης για την βαμβακοκαλλιέργεια, λόγω της αναμενόμενης μειωμένης παραγωγής η οποία δεν θα ξεπερνά σε πολλές περιπτώσεις το όριο των 231 κιλών ανά στρέμμα , το οποίο απαιτείται για την λήψη της.

   Εισηγείται να γίνουν  από πλευράς τους οι απαραίτητες ενέργειες ώστε να μειωθεί ή ελάχιστη απόδοση των 231 κιλών ανά στρέμμα που ισχύει για την λήψη της συνδεδεμένης οικονομικής ενίσχυσης , προκειμένου να προστατευθεί το εισόδημα των αγροτών και η καλλιέργεια βάμβακος.

Η Αντιπεριφερειάρχης, Φανή Παπαθωμά, τόνισε: «στην περίοδο που διανύουμε και με το κόστος ζωής να είναι υψηλό, θεωρούμε απαραίτητο να καταβληθεί κάθε προσπάθεια από το Υπουργείο ώστε να μη χαθεί η συνδεδεμένη.
Οι αγρότες πρέπει να έχουν και αύριο».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ