Δευτέρα 16 Οκτωβρίου 2017

Ο Κοντονής εγκαινιάζει τη νέα γυναικεία αγροτική φυλακή στον Ελεώνα Θηβών


Τη νέα αγροτική φυλακή γυναικών στον Ελεώνα Θηβών θα εγκαινιάσει μεθαύριο (Τετάρτη) ο υπουργός Δικαιοσύνης στις 10 το πρωί.

Η νέα φυλακή έχει στελεχωθεί με φυλακτικό και επιστημονικό προσωπικό, έχουν διατεθεί οι κατάλληλοι χώροι διαμονής και έχουν προετοιμαστεί οι καλλιέργειες, επισημαίνει το υπουργείο Δικαιοσύνης σε σχετική ανακοίνωσή του και σημειώνει ότι οι πρώτες 12 κρατούμενες μεταφέρθηκαν εκεί πριν από λίγες ημέρες.

Νωρίτερα σήμερα ο Σταύρος Κοντονής συναντήθηκε με τον αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο και έθεσε υπόψιν του τις διεθνείς δεσμεύσεις της χώρας για το θέμα της αλλά και τις 16 αποφάσεις ελληνικών δικαστηρίων.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η συνάντηση έγινε με πρωτοβουλία του υπουργού Δικαιοσύνης, ο οποίος επιθυμούσε να ενημερώσει τον αρχιεπίσκοπο για το θέμα λόγω (και) ακραίων αναφορών πολιτικών προσώπων που -κατά τη γνώμη του- διαστρέβλωναν την ουσία του νομοθετήματος.

Τέλος, ο κ. Κοντονής ενημέρωσε τον αρχιεπίσκοπο ότι οι προϋποθέσεις για την αναγνώριση ταυτότητας φύλλου στην ηλικία των 15 ετών είναι ιδιαίτερα αυστηρές. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ