Δευτέρα 2 Οκτωβρίου 2017

Το ΠΑΜΕ Θήβας για τις απολύσεις στη ΜΟΡΝΟΣ

«ΤΑΞΙΚΗ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ» ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΗ ΜΟΡΝΟΣ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ενώπιων της Γ.Σ. της 02/10/2017

Χαιρετίζουμε την αποφασιστικότητα που επέδειξαν όλοι οι συνάδελφοι και την καθολική συμμετοχή στις 2ωρες στάσεις εργασίας που πραγματοποιήθηκαν σε όλες τις βάρδιες την Παρασκευή 29/09/2017, ως πρώτη απάντηση στην εργοδοσία για τις απολύσεις 6 συναδέλφων μας. Αυτά συμβαίνουν σε μια περίοδο που σύμφωνα με την Επιχ. ΣΣΕ 2017 θα ξεκινούσε η συζήτηση μεταξύ εταιρείας και σωματείου για την παροχή bonus.
Αυτές οι απολύσεις αποτελούν το προοίμιο της νέας επίθεσης της εργοδοσίας της ΜΟΡΝΟΣ στο όνομα της στρατηγικής της στόχευσης «…για βελτίωση της ανταγωνιστικότητάς της απέναντι στους ανταγωνιστές της…», όπως χαρακτηριστικά τέθηκε από τη Διοίκηση της εταιρείας στη συνάντηση με το Σωματείο μας στις αρχές Σεπτέμβρη.
Αυτό υπηρετεί και η απόφαση της ΦΑΓΕ για αναζήτηση και άλλου προμηθευτή, εκτός της ΜΟΡΝΟΣ (που μέχρι σήμερα αποτελούσε το μοναδικό της προμηθευτή σε κυπελλοειδή κ.ά.) και με ότι μπορεί να επιφέρει μια τέτοια εξέλιξη στον όγκο της παραγωγικής δραστηριότητας στο εργοστάσιο.
Αυτά, σε συνάρτηση με τους ευρύτερους επιχειρηματικούς σχεδιασμούς του ομίλου Φιλίππου (επένδυση ΦΑΓΕ στο Λουξεμβούργο κ.α.) μόνο ως ανησυχητικές εξελίξεις μπορεί να εκληφθούν από την πλευρά μας, που πρέπει να μας θέσουν σε διαρκή επαγρύπνηση και ετοιμότητα, όχι μόνο τους συναδέλφους στη ΜΟΡΝΟΣ, άλλα όλους τους εργαζόμενους και τα Σωματεία στις επιχειρήσεις του ομίλου.
Συναδέλφισσες – συνάδελφοι
Έχοντας υπόψιν ότι παραμένει σε ισχύ όλο το αντεργατικό πλαίσιο νόμων που διατήρησε και ενίσχυσε ακόμη περισσότερο η σημερινή συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, εκτιμούμε ότι η εργοδοσία θα το αξιοποιήσει και στη συνέχεια, για να χτυπήσει τους μισθούς και τα δικαιώματά μας, την Επιχ. ΣΣΕ.
Δεν πρέπει να δεχτούμε καμία άλλη θυσία για τα κέρδη και τα όποια άλλα συμφέροντα της εργοδοσίας. Η συνολική πείρα των προηγούμενων χρόνων αυτό επιβεβαιώνει. Αρκεί να θυμηθούμε ότι, αρχικά υπονομεύτηκε η Επιχ. ΣΣΕ από την πλειοψηφία (ΣΥΡΙΖΑ-ΠΑΣΚΕ) του ΔΣ του Σωματείου μας το 2011 στο όνομα δήθεν της διασφάλισης των θέσεων εργασίας και πριν ακόμα «στεγνώσει το μελάνι» έγιναν 15 απολύσεις. Στη συνέχεια, οι ίδιες δυνάμεις υπέγραψαν μειώσεις μισθών και δικαιωμάτων και απολύσεις ξαναγίνονται. Αυτά είναι που «ανοίγουν την όρεξη» της εργοδοσίας.
Καταγγέλλουμε την εργοδοσία της ΜΟΡΝΟΣ και απαιτούμε να ανακληθούν τώρα οι απολύσεις των συναδέλφων μας.
Συναδέλφισσες – συνάδελφοι
Είναι η ώρα να πάρουμε την υπόθεση των απολυμένων συναδέλφων μας και δικαιωμάτων μας στα χέρια μας. Για αυτό προτείνουμε άμεσα:
Να κληθούν σε σύσκεψη όλα τα ΔΣ των Σωματείων στις επιχειρήσεις του ομίλου και στη συνέχεια να ενημερωθούν όλοι οι εργαζόμενοι στον όμιλο με περιοδείες των Σωματείων και Γενικές Συνελεύσεις.
Να συνεχιστούν οι κινητοποιήσεις με κλιμάκωση και με μορφές που θα αποφασίσουμε συλλογικά.
Κατά τη διενέργεια των εργατικών διαφορών να πραγματοποιηθούν συγκεντρώσεις αλληλεγγύης στο ΣΕΠΕ Θήβας.
Να ζητηθεί τριμερής συνάντηση στο Υπουργείο Εργασίας και συγκέντρωση όλων των εργαζομένων εκεί.
Η ανωτέρω πρόταση αποτελείται από δράσεις και παρεμβάσεις που θα ταρακουνήσουν τώρα την εργοδοσία και θα συμβάλλουν στη δημιουργία όρων της εργατικής αντεπίθεσης στον όμιλο. Σας καλούμε να την στηρίξετε.

Ο ΑΓΩΝΑΣ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ