Τετάρτη 15 Νοεμβρίου 2017

Πεζογέφυρα και υπογειοποίηση στον Σιδηροδρομικό Σταθμό Αλιάρτου-ΒΙΝΤΕΟ,ΦΩΤΟ

ΔΗΜΟΣ ΑΛΙΑΡΤΟΥ-ΘΕΣΠΙΕΩΝ. Σε καλό δρόμο η ασφάλεια του Σιδηροδρομικού δικτύου στην Αλίαρτο
Επίσκεψη τεχνικού κλιμακίου της ΕΡΓΟΣΕ στο Δήμο μας
Σε συνέχεια της επίσκεψης του Γενικού Γραμματέα του Υπουργείου Μεταφορών και Υποδομών κου Βούρδα,(Δείτε την σχετική ανάρτηση ΕΔΩ πραγματοποιήθηκε σήμερα Τετάρτη 15-11-2017, στο Γραφείο του Δημάρχου Αλιάρτου-Θεσπιέων, επίσκεψη  τεχνικού κλιμακίου της ΕΡΓΟΣΕ συνοδευόμενο από το Βουλευτή κο Θηβαίο Νίκο, προκειμένου να δουν επιτόπου τα σημεία των παρεμβάσεων που απαιτούνται για την ασφάλεια του σιδηροδρομικού Δικτύου, εντός της πόλης της Αλιάρτου.
Στους τεχνικούς εξηγήθηκε τόσο η αναγκαιότητα, όσο και η σπουδαιότητα των παρεμβάσεων οι οποίες πρέπει να είναι ταχύτατες.
Στην ενημέρωση που παρείχαν οι τεχνικοί στο Δήμαρχο και στον Βουλευτή, ανέφεραν ότι η διαδικασία της ανάθεσης της μελέτης εξελίσσεται γρήγορα και στο σχέδιο περιλαμβάνεται η  λειτουργική και αισθητική ανάπλαση του σιδηροδρομικού σταθμού, καθόσον το απαιτεί και η λειτουργία του προαστιακού που πρόκειται να ξεκινήσει, καθώς και η πεζογέφυρα, αλλά και η υπογειοποίηση του δρόμου της φυλασσόμενης διάβασης.
Η εκτίμηση είναι πως στο δεύτερο εξάμηνο του 2018,θα είναι έτοιμο προς δημοπράτηση το έργο.
  
Από το Γραφείο Ενημέρωσης του Δήμου Αλιάρτου-Θεσπιέων

9 σχόλια:

  1. Με το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο ,την αναβάθμιση του Σιδηροδρομικού δικτύου και τις σύγχρονες μεγάλες αθλητικές εγκαταστάσεις ο Δήμος Αλιάρτου-Θεσπιέων αποκτά σημαίνοντα ρόλο στο κέντρο του Νομού Βοιωτίας.
    Μπράβο για τη συνεργασία του βουλευτή ΝΙΚΟΥ ΘΗΒΑΙΟΥ- του Περιφερειάρχη Κωνσταντίνου Μπακογιάννη και της Δημοτικής Αρχής του Δήμου Αλιάρτου-Θεσπιέων (συμπολίτευσης και αντιπολίτευσης).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τι να την κάνεις την αναβάθμιση του σιδηροδρομικου δικτύου και του Σταθμού, αφού δε σταθμευουν τραινα. Κοίταξε σε άλλους σταθμους εδρες - Δήμων της Περιφέρειας πόσα δρομολόγια έχουν.
      Όσο για τις συγχρονες αθλητικές εγκαταστάσεις συμφωνώ.

      Διαγραφή
    2. Εφόσον δεν σου κάνει το τρένο εσύ πήγαινε με το ΚΤΕΛ.
      Πάντως πρώτα από όλα πρέπει να έχεις τις κατάλληλες υποδομές και μετά να δεις πως μπορείς να βελτιώσεις τις παροχές των υπηρεσιών του Σιδηροδρόμου και το αν θα σταματάνε τα τρένα.
      Σήμερα για ποιο λόγο να σταματήσει ένα τρένο για δύο επιβάτες κάθε φορά ?
      Έτσι λοιπόν όταν θα έχεις έναν σύγχρονο σταθμό με προδιαγραφές και θα έχεις φοιτητές καθηγητές εργαζόμενους στην Αθήνα και φοιτητές που σπουδάζουν στην Αθήνα και αθλητές τότε θα δεις πως θα σταματάνε τα τρένα και πόσο χρήσιμος θα είναι ο προαστικός

      Διαγραφή
    3. Και δε μου λες 10,40 μμ την αντιπολίτευση που την είδες σε όλα αυτά;

      Διαγραφή
    4. Συνήθως μια ισχυρή Αντιπολίτευση βοηθάει θετικά και ενεργοποιεί τη συμπολίτευση .Εκεί τη βλέπω την αντιπολίτευση.

      Διαγραφή
    5. ο Σαγάνας τι λέει?

      Διαγραφή
    6. Νομίζω ότι αυτός τώρα κάνει αντιπολίτευση δια εκπροσώπου.
      Της Οικόγενειας φυσικά ο αντιπρόσωπος ,μη φύγει και το αξίωμα και πάει σε ξένα χέρια.
      ΛΑΙΚΗ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ

      Διαγραφή
  2. Τα έργα πάντα είναι ωραία, αλλά νά κοιτάμε εάν εξυπηρετουν στο αύριο καί γιαυτό πού τό θέλουμε, μία πεζογέφυρα 10 μέτρα ποιός θα ανέβει; ειδικά τόν χειμώνα,και εάν είναι με ασανσέρ,το πιτσιρίκι ή ο παππούς τών 80,85,90,θα μπορούν; γιατί δεν γίνεται μια υπογεια σέ σημείο πού έχει υψόμετρο με βάθος 2×2 στό σημείο της οδού τριδενδρου απέναντι για πέρασμα ποδήλατο,καρότσι λαϊκής, παιδιού, παππούδες,και ή γραμμές τραίνου είναι λιγότερες,και τα νερά για δικαιολογία μα υπάρχει υπόγειες σωλήνες για νερο βροχής 1,50μ κάτω από τόν δρόμο, αλλά δεν κάνανε τόν κόπο να τό δούνε καθόλου,ενω, από τήν επάνω πλευρά είναι χωράφι και απολυτριωνετε κάποιο κομμάτι εάν χρειάζεται, έστω μια μελέτη και μετά το απορρίπτουν, αλλά όλοι δουλεύουν για το σήμερα,και το εύκολο, καί αύριο θα ανοίξουν πάλι τρύπες στο πλέγμα για πέρασμα,και ένα μεγάλο γιατί, όπως συνήθως,δεν είναι ή πρώτη μικρή υπόγεια διάβαση, αλλά στο εύκολο και χωρίς προδιαγραφές καί μελέτες η Ελλάδα του χθες,σήμερα,αύριο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μπηκες στον κόπο "Αγραφιωτη" να ρωτησεις μήπως το εψαξαν ή δε χρειάζεται;

      Διαγραφή

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ